yeni gelenlere destek mi köstek mi olmak lazım ?
-
@maranty cok tesekkurler, sagolun.
Bu kandirma ve dolandirma konularina ben de onem veriyorum bizim grubumuz acisindan. Eskiden farkli bir duzen vardi, insanlarin birbirlerinden haberleri zar zor oluyordu, dolayisiyla kotu niyetli kisilerin pek cok yeni geleni kandirmasi, dolandirmasi daha mumkundu. Simdi ise dunya daha kucuk, herkesin elinin altinda internet var; facebook var, youtube var, forum var, forum bulusmalarimiz var... Dolayisiyla herkesi kisisel olarak cok iyi tanimasaniz da, hem sosyal medyadan hem de farkli platformlardan asinalik gelisiyor. Boyle durumlarda kandirilma ve dolandirmanin onune gecmek daha kolay olur tabii ki, ben de bizim forumda "kandirilma", "dolandirilma" iddialari olunca ivedilikle bu konunun ustune dusuyorum.
Ayrica sosyal hayatta karsiligi olan boyle sosyal platformlarin da bir nebze kotu niyetli insanlari caydiracagini dusunuyorum. Buradan cok goz onunde olup insanlara yardimci olan kisilerin boyle niyette kisiler olmadigini dusunebiliriz, cunku insanlari kandirsalardi bu tur iddialar hemen duyulurdu.
Tabii bu ortami korumak icin herkes elinden geleni yapmali.
-
Belirli bir samimiyet çerçevesi oluşmadan -daha gitmeden - ben de çok fazla yardım etme/alma taraftarı değilim. Sözün meclisten dışarı olduğunu belirtmeme gerek yok sanırım.
Tam yeri mi emin olamadım ama herkese öneririm -ara sıra açıp izliyorum-: Banker Bilo -
@semavi abi takma o şahısları inan o insanlardan heryerde var bırak göç etmeyi mahalle değiştirdiği için yardımcı olduğun kişiler isleri bitince selamı sabahı kesiyorlar. Bizde kendi kendimize diyoruz ki bir insan türü daha gördüm . Büyüklerimiz boşuna demediler . Para değil insan biriktir diye . Eskilerde insanlar onlara yapilan iyilikleri guzellikleri unutmazmis, simdiki zamanda cogu sey cikar kokuyor.
Her yardıma ihtiyacı olana yardım edemeyiz ama yardim ettiğimiz 10 kişiden birini kazanabilirsek bile bu bizim için çok büyük bir kazançtır. Hele ki tamamen farklı bir kültürde iken . Gün gelir abi dara düştüğünde daha sen yardım istemeden o kazandığın insanlar yardıma koşar ( ben çok idealist ve romantik biriyim öyle olur diye umuyorum ) . Sen yeterki sıkma tatlı canını . -
Öncelikle ansiklopedi tadında düzeyli bir foruma sahip olduğumuz için emekleri geçenlere çok teşekkür ediyorum. @semavi sizin youtube videolarınızdan ne kadar samimi ve kaliteli biri olduğunuz belli oluyor. Fakat nedense bazıları naif insanları sömürülecek enayiler gibi algılıyorlar. En çokta enayi yerine konmak insanı incitiyor. İncinmekte haklısınız.
-
@bahadır17 yeni gelenlere destek mi köstek mi olmak lazım ? içinde söyledi:
Öncelikle ansiklopedi tadında düzeyli bir foruma sahip olduğumuz için emekleri geçenlere çok teşekkür ediyorum. @semavi sizin youtube videolarınızdan ne kadar samimi ve kaliteli biri olduğunuz belli oluyor. Fakat nedense bazıları naif insanları sömürülecek enayiler gibi algılıyorlar. En çokta enayi yerine konmak insanı incitiyor. İncinmekte haklısınız.
Tesekkurler guzel dusunceleriniz icin...
Artik cok netiz bu konuda...
Sorgulamaya kalkan yada bize karsi guvensiz yaklasanlar ile kesinlikle vakit kaybetmiyoruz... Sunu diyebilirsiniz, siz kimsiniz ki size guvenecegiz... Bende aynisini diyorum, guvensizlik varsa karsilikli vakit israfi neden?
Gecen gun bir arkadas geldi... Geldigi gece ona onden tuttugumuz housa yerlesti... Bir tanidigin eviydi, kendime tutsam o kadar pazarlik etmezdim sahsen... Ev sahibi de cok sahiplendi arkadasi sagolsun. cocuklarinin okuluna kadar elinden geldigince ilgilendi... Eskiler guvenilir yada nreferansli kisiler bulunca yardimci oluyor vakitte harciyor yeni gelenler icin... Ama direk iletisime gecmeye cekiniyorlar... Benim gozlemim bu yonde...
guzel bir aile daha kazandik... Gerisi bos laf...
Son gunlerde yayinlanan bir cok videonun temelinin 'yanlizlik, arkadassizlik yada ortama ayak uyduramama' temelinde cekildigine sahit oluyoruz... Bana gelen yorumlarda da goruyorum bunu... Burasi yanliz olursa cekilmez gercekten...
Bu arada araba konusunda lafın gelişi yardımcı oluyorum yazsamda o benim işim artık. Yani az yada çok karşılığını alıyorum... Onun dışındaki şeyler için yardimci olmak sözünü kullanmak tam anlamıyla doğru oluyor... Yani bu konuda açık olmak gerekiyor... Karşılığı alınan şeyleri yardım gibi göstermek hoş olmaz
-
@semavi ben evliysen ve eşinle iyi arkadaşsan yalnız olmanın sorun olmayacağını düşünüyorum. Yanlış mıyım. Yani yinede zor mu
-
@dv2020lot yeni gelenlere destek mi köstek mi olmak lazım ? içinde söyledi:
@semavi ben evliysen ve eşinle iyi arkadaşsan yalnız olmanın sorun olmayacağını düşünüyorum. Yanlış mıyım. Yani yinede zor mu
Kesinlikle bu en önemlisi ama yine de eşlerin bile bazen farklı şeyleri farklı kişilerle paylaşması gerekiyor...
Ama eşin ile gerçekten iyi isen sorunun çoğu cozuluyor aslında... Diğer konuda yazımda belirtmiştim bunları :)
-
@semavi forumda yeniyim görmemişim :)
-
@dv2020lot yeni gelenlere destek mi köstek mi olmak lazım ? içinde söyledi:
@semavi forumda yeniyim görmemişim :)
Bir daha olmasın. Kufrederiz :)
-
@semavi 🤣
-
Bizim forum ailesi diyeyim ki gerçekten öyle görüyorum, bambaşka. 39 yaşındayım kendimi bildim bileli rüyalarımda Abd var. 16 yaşımdan beri hep aklımda ama hayat hep durdurdu birşekilde. Bu sene hayata bir dakika sen dur dedim ailece başvurumuzu yaptık. Onca forum site dolaştım Aklımda ki tüm sorulara, en içten en yaşanmışlıklarla dolu tecrübelerini kişisel günlük tutarcasına buraya aktaran sizler cevap oldunuz. O kadar sıcak ve samimi buldum ki sizleri, çıkarsız karşılıksız bir şey görmediğimiz ülkemizde, böyle kişiler insanlar da varmış ama denk gelemedik dedim. Kısmet Abd vasıtası ile sizlerle tanışmak varmış. İnsan, bilgi, tecrübe paylaştıkça var oluyor. Ne güzel insanlarsınız. Hepinizin işi, gücü, hayatı rast gitsin. Allah iyilerle karşılaştırsın. Sayenizde bilmediklerimizden artık korkmuyoruz. Korkacak bir şey olmadığını gösterdiğiniz için teşekkürler. Bizlerde umarım bu tecrübeleri badiresiz atlatır oralara kadar geliriz.
-
@semavi tesadüfen buradayım uçak bileti bakarken kayıt oldum ve bu yazınızı gördüm.youtube sıkı takipçinizim.inanın her iki taraf içinde zor ama asıl zor olanı sizin gibi iyi niyetli yaklaşanların karşılıgında olumsuz davranışlar yaşaması.inanın sizi anlayabiliyorum.ama bir şeyler söylemeden geçemeyeceğim:
Ankarada yaşıyorum eşim ve kendime ait şirketlerimiz var ayrı sektörlerdeyiz.Uzun zamandır ufak ufak araştırıyorum Amerikayı (yatırım amaçlı).eşimde benim fikrime katıldı artık,yani o benden daha çok istemeye başladı sanki.neyse biz vizelerimizi aldık 5 yaşında da oğlumuz var bi gidip görelim neymiş bu Amerika dedik karar verdik.agustos gibi 15 günlüğüne oralardayız kısmetse.neyse bugüne kadar araştırdıgım tüm video blog v.s. yazılan söylenen hep şuydu sakın türklere güvenmeyin!yahu 1 2 3 hepsi böyle diyor Allah Allah dedim ve tırstım sebebi şu:neden böyle diyor hepsi?demekki herkes birbirini kazıkladı dedim:( ürktüm ve üzüldüm inanın...biz yahudi arkadaşlarla ticaret yapıyoruz burada ve inanın adamlar o kadar bağlılar ki birbirlerine 5 kuruşu bile pay ediyorlar kendi aralarında ne bilim böyle bir sistemleri var...ya biz?inanın anlıyorum sizi ve sizin gibi insanları biz burada bile yaşıyoruz o durumları...lakin biz asla vazgeçmeyeceğiz iyilikten lütfen sizde vazgeçmeyin...sizin o naif konuşmalarınızdan anlaşılıyor yüreğiniz.umarım herşey herkes için güzel olur.saglıklı ve mutlu günler -
@birumut kesinlikle haklısınız o arkadaşları buraya yönlendirin yazılanları ben de okudum gayet de acımasızca sanki kendileri aynı yollardan hiç geçmemişler gibi... :((
-
@birumut yeni gelenlere destek mi köstek mi olmak lazım ? içinde söyledi:
@saulgoodman linki atamıyorum ama facebook ismini vereyim isterseniz bakın Turk in houston
Turks in Houston . Yöneticisi ve sahibi çok hanımefendi bir insandır Alyson (Aysun) Dickens.
-
@semavi yeni gelenlere destek mi köstek mi olmak lazım ? içinde söyledi:
Forumda yazdigimiz ve videoda cektigim icin ulasan cok kisi var...
Gecen bir whatsapp grubuna girdi birisi... Adres yokmus gosterecek... Birileri eklemis, dedim herhalde duzgun bir kisidir... Verdim adres... aldi ve gruptan cikti... Sonra bir yerde daha takilmis, beni gruba eklermisin diyor... Konusma tarzida Kardesli falan... yasi sanirim 22 falandir... Bu cok ufak ve ucuz bir ornek... Dusunun insanlar 3 kurus menfaat icin neler yapabiliyor...
Buyuk vaadler verip, hallederiz diyenler daha cok seviliyor ama :) Cunku millet olarak seviyoruz boyle seyleri... Bir seyi tartisarak yada ikna ederek dogruya gitmek yerine ben boyle diyorum demeyi daha cok seviyoruz..
8 ayda ev aldik, aman allahim... Mevcut hukumet bu kadar muhalefet ile karsilasmamistir... Kredi karti cikarma vs saymiyorum bile...
neyse ya... gerildim yine :D
biraz çekememezlik de var @semavi . Şahsen ben çıkar da Houston a gelirsem siz ve bir kaç kişiden yardım isteyebilirim, sizlerle ailece dostluk kurmak isteyebilirim. Kaliteli ve iyi insanlar oldugunuzu düşünüyorum ve öyle insanlarla dolu bir çevrem olmasını istiyorum Tr de de seçiciydim orada da seçici olacagım. Ama anladıgım şu ki insanlar genel olarak birbirine çok mesafeli şüpheci ve tedirgin. Bu biraz kendi olgunluklarına erişememiş olmalarından kaynaklanıyor.Yani kıskançlık haset vs duygularını yenememelerinden... O nedenle ilk başta bir acaba oluşuyor herkesin kafasında birbirine karşı zira aynaya bakan aslında kendini görüyor... Onun için sabır sabır sabır diyorum ben :)
-
Türklere güvenmeyen diye genelleyenler kendi guvenilmezliklerini de ilan etmiş oluyorlar...
Kodlarimiza işleyen bazı tutumlar ABD de tutmuyor... Ton farklılıkları yanlış anlaşılmaları çoğaltıyor... Buna rağmen genelleme yapılmamali...
Bir arkadaş çok ucuz araba sordu... Bütçesi çok düşük. 1000 dolar anca. Bulamadım. Facebook'ta konu açmış... Keşke yardımcı olabilsek ....
Başka bir arkadaş altına ABD de olsam ben yardim ederdim siz nasıl insanlarsınız falan....
Halbuki Türkiye den de çözebilir bu durumu 3-5 dolar göndererek :)
Yani gereksiz genellemeler ve tepkiler insanların enerjisini alıyor ve ben neden muhatap olayimki bu sözlerle diyebiliyorlar...
-
@dv2020lot ilk etapta eşlerin birbiriyle uyumlu olması kesinlikle çok önemli fakat orta ve uzun vadede @semavi arkadaşımıza katılıyorum. Eşlerin dertleşebileceği dostlarının olması evliliğin de nefes almasını sağlar diye düşünüyorum.
-
Bana kalırsa coğrafya,alt kültür, kanun vb. şeyler istediği kadar değişsin insanın içi neyse her yerde aynı düşünür, hisseder. Videolardan, forumdan, birebir görüşmeden kimin ne olduğu zamanla ortaya çıkıyor zaten. Bir insan ne kadar rol yapabilir ki bir yerde mutlaka patlıyor. Amerika' da Türklere güvenmeyin diyen adam bir şekilde kendi de güvensiz işler peşinde koşmuştur diye düşünüyorum. Çünkü iyi insan başına kötü bir şey gelse de iyi olmaya ister istemez devam eder, iyilik de kötülük de huydur. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın temennisiyle :)
-
maalesef bizim insanımıza mı has bilemiyorum insanlar okuma özürlü anlama özürlü gibi hareket ediyorlar(öyleler demedim öyleymiş gibi yapıyorlar) mesafe koyabilmek adına kendini güya koruyabilmek adına üşeniyorlar okumaya anlamaya anlarsa bilirse es geçemeyecek çünkü biliyor bunu... Bu tutumu çok yalnış ve zaman kaybı olarak görüyorum.. Ama böyle işte. Bazı insanlar böyle işte. Allah selamet versin...
-
Tüm yazılanları tek tek okudum. Söyleyecek tek bir söz bulabildim konuyla ilgili, ''Allah herkesi kendi gibiler ile karşılaştırsın''.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum