ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)
-
@MyWay-0 Hocam bu arada, ben bu bilgi doğrultusunda hareket edip DS-260 ta değişiklik yapmadım. Ancak henüz mülakata girmedim, 17 Ekim hatta 06 Kasım’a ertelendi. Umuyorum bir aksilik olmayacak, ama mülakat sonrası yine yazacağım.
-
@sbsb2025 Bu konuyu ben de cok merak edıyorum hocam. Burdan yazan, ABD ıcınden deneyımlerını paylasan hocalarımız olursa da cok memnun olurum. TR'den mı ıs bulma surecını tamamladılar yoksa orda ne kadar surdu gıbı kısımları merak edıyorum ben de.
-
@shinriyeon Henüz IL emaili bile alamadım ama ben şu anda başvurularımı yapıyorum. Yakında CV seçim süreçleri, ve kısa liste sonrasında ise mülakatlar başlayacak. İşgücü piyasası alımları başladı (1 ağustos-31 Aralık dönemi başvuruları ). H1B konusundan dolayı avantajımız olabilir, Amerikalı 2 referansım var, onların da işe yarayabileceğini düşünüyorum. Akademisyenlerin orada da benzer işleri yapabileceğini düşünüyorum, tabi ki bazı farklılıklar var ama hepsi zamanla aşılacaktır. Gerekirse iş de değiştirilebilir.
-
@silamrc Kesinlikle haklısınız, biz de sürece odaklanmaya devam ediyoruz. Çocuğumuzun okul durumu devam ediyor, işlerimize de devam ediyoruz. Pasaport vizesi yapıştırıldıktan ve uygun bir iş planı oluşturulduktan sonra gidiş işlemlerini başlatacağız.
Sizin yaşadığınız benzer bir durumu biz de DQ onayı sonrasında deneyimledik. DQ sonrası vize mülakat daveti süresinin ortalama 5-6 hafta olacağını düşünmüştük, ancak süreç uzayarak 21 haftaya ulaştı ve henüz bir gelişme yok. Bu nedenle, kendi planlarımızı daha uzun vadeli bir geleceğe göre revize ettik.
İş bulmadan ABD'ye giriş yapmanın olası etkilerini göz önünde bulundurarak, şu anda yoğun bir iş başvuru sürecindeyim. Amacım, en azından mülakat aşamasına kalarak sürecin nasıl ilerleyebileceğini görmek. Başvurduğum pozisyonların tamamı üniversitelerdeki araştırma (research) görevleridir.
Kendi üniversitemden bu süreci uzaktan yönetip başarılı bir şekilde yerleşen örnekler de oldu. Bu sebeple, sürecin belirsizliği nedeniyle kimseye tam olarak bilgi verilmemesi gerektiği fikrine katılıyorum. Ancak, bazen bu heyecanı ve motivasyonu saklamak zorlaşıyor ve paylaşma ihtiyacı hissediliyor. Aylarca sakladığım bu durumu artık yöneticilerimle paylaştım, bu yeni moda girmek ve motivasyonumu artırmak için de iyi oldu. Umarım ki bir aksilik olmadan süreç tamamlanır..
-
@sbsb2025 surec ilerledikce cevredekilerle paylaşmamak zorlasiyor cunku her yeni bir gelismede ya izin planlamasi yapilmaya calisiliyor ya da bir haber geldiginde yaninizda insanlar bulunuyor merak edip soruyorlar mesela bir seylere sevinince. Sizin icin de en iyisi olur umarim, biraz daha sabir az kaldi mulakatiniza diyelim, yakinda gelir. Bu surecte her sey herkesin gonlune gore olsun

-
@silamrc Aylardır sabrediyoruz randevu için, tabi bazen o heyecan sönüyor ama yine de gelecekte güzel şeyleri düşünüp işimize sarılıp o anı beklemeye devam ediyoruz. Ekim ayından umutluyuz, beklemeler sevince dönüşür umarım ki.
-
Merhaba arkadaşlar. Eb2 ile üç hafta önce usaya giriş yaptım. Süreci tamamen türkiyeden yürüttüm. Öncesinde usada hiç bağlantım yoktu. Çalıştığım sosyal bilim alaninda cok atıf yaptığım bir hocaya mail attım. Kendisine ücret talep etmeden visiting scholar olarak bir yıllığına yanında çalışmak istediğimi yazdım. O da kabul etti ve davet mektubu yazdı. Üniversitemden zorunlu hizmet oluşmaması adına 3 ay ücretli görevlendirme aldım. Burada visitiging scholar olarak başladığım ilk gün davet eden hoca ve dekan ile tanıştım. Eb2 ile geldiğimi, çalışma iznimin bulunduğunu ve iş aradigimi söyleyince halihazırda bir associate/full profesör alımı ilanı olduğunu söylediler. Başvurmami tavsiye ettiler. Şimdilik hersey yolunda gidiyor. Surecimle ilgili sorularınız varsa lütfen çekinmeyin.
-
@meke Teşekkur ederim, bilgilendirdiğniz için.
-
@Oz58 Bu şu ana kadar duyduğum en iyi haber. Başarınızı duyduğuma içtenlikle sevindim.. bu tür olumlu gelişmeler hepimiz için birer motivasyon kaynağı.
Şahsen, 21 yıllık akademik kariyerimde, farklı zaman dilimlerinde ABD ve AB ülkelerinde toplam 2.5 yıl ailemle yaşama fırsatı buldum. Özellikle ABD'den alanımla ilgili güçlü referanslara sahibim. Bu tecrübelerle desteklenerek, halen çeşitli post-doktora ve araştırma pozisyonlarına başvurularımı sürdürmekteyim. Şu anda başvurularım inceleme aşamasında ve bir umudum var.
Doktorasını yeni tamamlayan adayların yoğun ilgisine rağmen, yıllar içinde edindiğimiz farklı ve derin tecrübelerin bize önemli bir avantaj sağladığına inanıyorum. 2025 yılı itibarıyla, yüksek etki faktörlü dergilerde nitelikli yayınlar üretmeye devam etmekteyim ve edeceğim. Bu yayın performansına ve çabama rağmen gidene kadar bir iş bulamazsam, o zaman biraz süreç zorlayabilir.
Ancak motivasyonum ve heyecanım ilk günkü gibi çok yüksek. Güzel günlerin ve yeni fırsatların yakın zamanda geleceğine inanıyorum. Eğer sizin için de uygunsa, bulunduğunuz şehir ve akademik alanınız hakkındaki bilgileri paylaşmanızdan memnuniyet duyarım.
Teşekkürler.
-
@meke Bugünkü mülakatınızda başarılar dilerim. Çıkışta deneyimlerinizi detaylı olarak dinlemek isteriz.
-
Merhaba,
Bu sabah Ankara’da EB2 mülakatımız vardı.
Sabah 8 randevusuna 730 gibi gittik, bekleyen grup oldukça kalabalıktı.
Önce 730, sonra 745 vs derken 800’leri aldılar.
Ana girişte pasaport teslim edilen bir yer var, sonrası da pasaporttan isim okuyarak güvenlik kontrolüne alıyorlar.
Daha sonra ana binaya girdik ve göçmen mülakatı olduğunu belirtince bizi diğer vize bekleyenlerden ayırdılar ve sol tarafta beklemeye aldılar.
Sonra evrak teslimi ve ön görüşme yapılan bir bankodan sonra tekrar beklemeye başladık.
4-5 İranlı aile vardı, bazıları çok uzun sürdü, bazıları evlilik belgesinin orjinal olmaması veya askerlik muafiyetinin belgesiz olması nedeniyle red aldı.
Bizi çok beklettiler, bizden sonra randevusu olanlar bile tamamlandı.
En son 1030 gibi bizi çağırdılar, kısa birkaç sorudan sonra ilk evliliğim ile ilgili mahkeme kaydı sordu.
Bende bu belge Nüfus Müdürlüğü belgesi ve vukuatlı nüfus dökümü olarak 2 ayrı kopya olarak mevcuttu. Ancak mahkeme kaydı almamıştım, bu evrak eksik olarak not aldı ve herşey OK, eksik belgeyi buraya kargo ile yollayın işlem ondan sonra devam edecek dediler.
Dolayısıyla şimdi İstanbul Adliye arşive gidip 27 sene evvelki belgeyi arşivden buldurmak için talepte bulunacağım.
Umarım bir aksilik çıkmaz, bizdeki gelişmeler bu şekilde. -
@Oz58
Hocam havalimanı giriş tecrübenizi de paylaşabilir misiniz?Büyük bir zarf ile girdiniz değil mi(üzerinde do not open yazan).Girişte ne soruldu,hangi gişeden girdiniz? -
@meke Hayırlı olsun hocam evrağı tamamladığınızda onaylanacaktır. Amerikadaki planlarınızla ilgili herhangi birşey sordu mu?
-
@meke Gecmis olsun ve simdiden hayirli olsun. Hazir Ankarada kalacaksaniz eksik belgenizi hizlica toparlayabilecek gibiyseniz VFS Ankara’dan eksik belgeniz ve pasaportunuzu verebilirsiniz. Ya da forumdan cogu kullanici PTT ile konsoloslugun adresine, IV UNIT dikkatine ibaresi de ekleyerek gonderdiler, sorun yasamadilar.
Biz de mali yilin sonuna denk geldik 29 Eylulde, pasaportlarimizi geri verip 1 ekimden sonra yeni vize kotalari gelince islem devam edecek dediler randevuda. 2 gun once sali gunu pasaportlarimizi konsolosluga iletmemizi istediler email ile. Esim direkt VFS Ankara’ya gidip birakmayi tercih etti, her turlu aksaklik basimiza gelince bir de kargo stresiyle ugrasmamak icin. Bize gelen email ciktisiyla pasaportlarimizi dun kabul ettiler, yarin konsolosluga verilecek dediler. Bugun de ceac’ta dosyam yeniden guncellenmis hala refused yaziyor ama pasaportumun ellerine gectigini anlamis oldum. Umarim bir an once o refused “issued” a doner, daha fazla beklemeden.
Sizin isinize yarar belki, eksik belge gondereceksiniz diye yazayim dedim. Hangi yolu tercih etmek istersiniz bilemem ama, secenek olsun. Yolunuz acik olsun simdiden
-
Merhaba bizim de bugün 9:00'daki randevumuz kızımızın (şu an 23 yaş üzeri) ineligible olması sebebi ile (oysa dosya içeri girdiğinde 21 yaş altı idi, kabul geldiğinde dosyada ismi yoktu, NVC'ye 2 enquiry sonrası (amerikada visa number available olduğunda) dosyaya eklendiği halde (ve mülakat interview letter'da ismi yer almasına rağmen) bugün daha parmak izi aşamasına geçilmeden evvel ilk memur tarafınca pasaportu iade edilerek greencard süreci ne yazık ki olumsuz sonuçlanması ile başladı. Akabinde ben, eşim ve 14 yaşındaki oğlum interview'a girdik ve birkaç basit soru sonrası (mülakat sırasında hazırlamış olduğumuz belgelerden hiçbiri istenmedi) tebrik edildik.
Dosya sahibi olan eşime mesleği ve amerikada ne iş yapacağı soruldu. Daha evvel Amerika'da yaşayıp yaşamadığımız soruldu ve hiç "overstay" yapıp yapmadığım soruldu (ben 2 sene Amerikada yaşamıştım daha evvel - Nasıl kaldığım soruldu - E2 diye belirttim ek bir sorgulama ya da belge istenmeden "ok" dendi.
Stres yapmaya gerçekten hiç gerek yok.Yalnız bize sadece pasaportların basılıp gönderileceğini belirttiler; Amerika'ya girişte açmadan yanımızda götürmemiz gereken "o meşhur sarı zarf" verilmedi.. Bununla ilgili o an aklımdan çıkmış olduğu için deneyimi olanlara sormak istedim (kızımızın durumu sebebi ile canımız çok sıkılmıştı)... Sizlere sarı zarf verildi mi? Ya da herhangi başka birşey?
Bu arada onay almış olan herkesi kutlarım.
-
@pelinoaydin gecmis olsun ve tebrik ederim ayni zamanda. Kiziniz icin cok uzuldum, ne yapmayi dusunuyorsunuz? Daha pek dusunmeye firsat olmamistir ama, belki hemen harekete gecmek gerekir. Avukatlarla gorusun en kisa surede bence.
Sari zarf pasaportlarinizla birlikte teslim edilecek. Pasaportlar ve belgeler hazir oldugunda size email yoluyla bildirecekler. -
@pelinoaydin
Pelin hocam tebrikler.Sarı zarf mülakattan sonra adresinize geliyor içinde de pasaportunuz geliyor.İnş kızınız ile ilgili hususu da aşarsınız. -
Herkese tekrar hayırlı olsun, bizim pasaportlar iki gün sonra issued oldu ve Ankara VFS adresine postalandı, ama oradan almak için randevu gerekiyor, belge almayı bile randevu ile yapıyorlar :), onu da 16sına en erken vardı, o tarihe aldık, sarı zarf vs içinde olacak sanırım, girişimizi şubat tatilinde yapmayı planlıyoruz 2 haftalığına da olsa, tecrübeleri tekrar paylaşırız.
EB2 NIW
PD: 19.07.2023
DQ: 04.03.2024
Interview: 07.10.2025 -
@caner1245 Teşekkürler, evet ABD planlarını üstünkörü sordu. Başka ülkede yaşadın mı diye de sordu, ben zaten yaşadığım için kısa bir sohbet yapıldı.
-
@silamrc Teşekkürler, istenen ilave evrağı Pazartesi Salı gibi alabileceğim, sonrasında ben de Ankara’ya günübirlik gidip elden bırakacağım.
Bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum;
-IV Ankara kapıdan evrak alıyor mu?
-VFS randevusuz evrak teslim alıyor mu?
Almıyorsa nasıl yapabiliriz veya en hızlı teslimat nasıl yapabilirim? Mesela gün içi teslimat ile Kargo şirketi kullanabiliyor mu?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
31
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum