Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• E devletten alınan belgeler için tercümana gerek var mı yoksa sadece asılları yeterli mi? Binlerce kez konuşulmuş fakat ben son DQ olanların durumlarını merak ettim

• @Zübeyde-Cengiz Merhabalar, ben e-devletten indirdiğim gibi yükledim, kabul ettiler. Üzerinde barkod bulunduğu için resmi belge sayıp kabul ediyorlar sanırım

• @Hakan-Türkoğlu kimse işini görememiş demişsiniz ama bu yanlış bir söylem olmuş. Çünkü hem burada hem de redditte bu vize türüne başvurup süreleri kısalan bir çok mesaj okudum. Siz denemişsinizdir olmamıştır o ayrı ya da başvurup süresi kısalmayan da bir çok insan vardır bu da doğal ama k3e başvuran kimseye faydası olmamıştır gibi bir söylemi buraya yazmak doğru değil. Bu forumu bir çok insan okuduğu için bu tür bilgiler verirken dikkat etmek gerekiyor. Biz I-130dan 2 ay sonra başvurduk şu an ikisi de farklı eyaletlerde devam ediyor gözüküyor. Süreç kısalır kısalmaz bilemeyiz ama kaybedecek bir şeyimiz yok ve başvuru için ekstra bir şey de yok bu vize türünde. O yüzden bence başvurmayı düşünen kişilerin I-130 başvurusundan hemen sonra buna da başvurması gerektiğini düşünüyorum. Genelde okuduğum kadarıyla çoğu kişi sürecin sonuna doğru başvurduğu için bir faydası olmadığını düşünüyor. Ama dediğim gibi kaybedilecek bir şey yok bence başvuruda. Özellikle yeni başvuru yapanlar için.

• @can-bolatbaş k3 denemekten zarar gelmez bizde redditten ve facebook gruplarından görüp başvurmuştuk herkesin şansını denemesinde fayda var ne kadar erken o kadar iyi.

• @can-bolatbaş bu siteden evet doğru nerdeyse kimse işini görememiş diyecek kadar az var , ben zaten kendi fikrimi beyan ettim ister başvurun ister yapmayın , çok önemli birşey olsaydı k3 den herkes onay aldım 130 formunu beklemeye gerek yok derdi , maalesef gerçekçi olursak işe yaramıyor nadirde olsa var tabi o konuda haklısın ama k3 güvenerek ooo erken gidecem bişey diyede hayal etmeyin ben ettim hayal kırıklığı oldu tercübeyle sabit

• Merhaba
    Eylül 2 de dosya onaylandı ve DOS a 5 Eylül de aktarıldı. Hala welcome letter almadık. Bu kadar uzun sürmesi normal mi bilgisi olan var mı? En fazla ne kadar sürüyor nvc den mektup gelmesi?

• @ceen ben nüfus kayıt örneğini( doğum belgesi) türkçe gönderdim kabul edilmedi çeviri istedi nvc

• @zeynep1212 7-12 gün arasında geliyor

• Ekim ayina cok az kaldi IL mektuplarini almaya hazirlanalim Mayis ve Haziran Dq’lari. Amerika yolcusu kalmasin ☺️ Bu arada Dv randevulari 15 Ekim’e uzatildi diye bir sey söz konusu degilmis kanunen oyle bir sey mumkun degilmis. Boylelikle randevularimizi en gec Aralik ayina aliriz insallah.

• @yeşim-yıldırım bir süredir buraya girmiyorum ve bu konuyu unutmaya çalışıyordum, mesajınız biraz motivasyon oldu :))

• @Refiks Ben de unutmak icin cok ugrastim ama olmadi unutturmadilar :) Geliyor gelmekte olan diyelim bu sefer :)

• @kemal-gönültaş NVC türkçe belge kabul ediyor diyen var siz gibi etmiyor diyen var. Nasıl yapayım bilemedim :))

• Herkese merhaba , öncelikle yanlış anlaşılmışım onu düzelteyim.2025 yılının mayıs ayında greencard çekilişi kazananlara (DV2026 oluyor) 15 ekim de konsolosluk randevu vermiş.DV2025 yani 2024 talihlilerinin süreci bugün bitiyor.Ayrıca gene DV2026 talihlilerine kasım ayının 5 ine 19 una ve 25 ine randevular verilmiş.Burda şu soru aklıma geliyor tabi , ayda 20 iş günü çalışsalar 3 günü mü randevu veriyorlar?Hiç bilmiyoruz... Amacım karamsarlık yaratmak değil :) Hepimiz aynı gemideyiz bende bir an önce mülakat tarihlerimizin belli olmasını istiyorum ki planlama yapabilelim.Kasım mülakatları eylülün son haftasında planlanmış.Yani bende ekim ayının 15 inden sonra ( belki kasım başı ) bizim grup içinde aralık ve ocak(aralıkta ki noel tatili biraz ocağa kaydırır diye düşündüm ) ayları için mülakat tarihi verilir diye yüksek bir umudum var .... Sürecin daha da uzamamasını umarım

• @can-bolatbaş biz ıkı başvuruyu da aynı anda yanı 1 ay sonra yaptık K3 ıle ılgılı asla bı gelişme olmadı başvuranlarda ins olur hayırlısıyla herkes onayını alsın ınsallah

• Genelde K3 birkaç ay sonradan yapılan başvurularda dosyayı tekrar hatırlatma gibi bir durum oluşturuyor. K3 onayı gelmiyor ama aynı anda I-130 onaylanıyor.

• @beta83 kendi UCSIC sayfanizda, evrak girilen kisma resim ve ucak biletlerimi yukluyorum.

• @Refiks benim o sureleri aştı. Neden bu kadar uzun sürmüş olabilir bilginiz var mı?

• @zeynep1212 şu an hiç bir şey normal akışında ilerlemiyor maalesef… mayısta DQ olan arkadaşlar bile mülakat alamadı, çok ciddi bir yavaşlık var :/

• @zeynep1212 Yaz aylarında kura ile Green Card kazanan kişilerin dosyalarına ve randevularına bakılıyor onlara mülakat veriliyor genelde o yüzden Nisan sonu Mayıs başından itibaren bizlere IR1-CR1 gibi dosyalara bakılmayıp Ekim ayına kadar duruduruyorlar. Çekiliş ile GreenCard kazanan kişilerin kısıtlı süreleri olduğı için tamamen randevular onlara ayrılmış oluyor. Bugün itibariyle yasal olarak süreçleri bitti ve bugünden itibaren IR1-CR1 vizelerine bakılacak diye okudum ama tabii ne kadar sürer öncelik sırasına göre bilmiyorum.

• @zeynep1212 Eğer hala cevap alamazsanız mail gönderin 1 hafta içinde geri dönüyorlar

Benzer Başlıklar

• abd vatandaşı sevgilimin vatandaşlık ispatı

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2
    0 Oy
    2 İleti
    217 Bakış
    Sezer HanS
    Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var. -- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir) -- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir) -- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin) SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor. -- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var.
  • F1 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının 21 Yaş Üstü Bekar Çocukları)

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    77
    3 Oy
    77 İleti
    4k Bakış
    MomisCanM
    @Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor. Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi.
  • 0 Oy
    965 İleti
    66k Bakış
    P
    Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
  • 11 Oy
    1k İleti
    205k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

15

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k