ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)
-
@MyWay-0 Selamlar hayırlı olsun randevunuz. Ben EB1A kategorisindeyim. Normalde randevu DQ'dan sonra 6-7 haftada gelirken, gruptan takip ettiğim kişilere dayalı olarak, ben 19 Mayıs 2025 DQ'lu olarak 18 haftadır bekliyorum. EB2 biraz daha farklı bize göre sanırım. Bizimki current şu an. Sizin emailiniz hangi tarihte saat kaçta geldi, bu email yine NVC'den mi geliyor? Merak ediyoruz süreci, teşekkürler.
-
@meke Hemen dönmeleri süper, bizim avukat Ankara'ya email attı ve bizim durumu sordu. 1 ay oldu dönüş yapan yok. Eylül ayındaki IL emailler de buradan gördüğüm kadarıyla sırası gelenlere gelmey başladı. Bu ayda bize bir şey gelmedi, haziran-temmuz-ağutos'tan sonra eylül'de boş geçti. Bazen bazı şeylerin tadı kaçar ya o moddayım aslında : )
-
Hocalarım merhaba
Ankara konsolosluktan istanbul’a adresime gönderilen zarfın(pasaporttaki vizem iptal edildiği için bu zarf ile abd’ye gireceğim)üzerinde “do not open” yazmasına rağmen kuryenin taşıması esnasında zarfta üç dört adet 4cm uzunluğunda yırtıklar oluşmuş.Acaba bu Abd’ye girişte bana sorun yaratır mı sizce?Benzeri durum ile karşılaşan var mı? -
@sbsb2025 hocam rendevu nvc.state.gov/inquiry adresinden geldi. Bu sabah 8de gelmiş mail.
-
@NNDDD teşekkür ederim hocam
-
@MyWay-0 Teşekkürler bilgi için. Başarılar size, darısı bize diyelim. Ama bu aydan da umudum yok, bugün geldiyse tüm emailler. Ekim ayı için bir umut bekleyelim.
-
@sbsb2025 Teşekkürler hocam umarım sizde bir an evvel mail alırsınız.
-
@MyWay-0 Hayırlı olsun :)
-
@californiapostdoc Cevaplar icin tesekkurler, durumunuzu simdi daha iyi anladim.
AOS surecinde current oldugunuz anliyorum, aslinda bu sizin DQ olmaniza bagimli bir surec degilmis, cunku AOS yapanlar icin siz ne zaman DQ olursaniz sureciniz hizli ilerleyecek.
EB2-NIW NVC uzerinden ilerlerken malesef daha fazla bekleniyor, sizin de isaret edip kaygilandiginiz durum tam da bu.
Siz formlari doldurup dokumanlari yolladiktan sonra NVC bunu isleyip DQ haline getirecek sizi ve IL beklemeye baslayacaksiniz.
Moralinizi bozmak istemem ancak ne zaman DQ olacaginizi kestiremiyorum, ben dahil buradaki pek cok arkadasimizin 2-4 ay arasi suren bir zaman kaybi oldu.
D Day itibarile dokumanlarinizi submit ederseniz 2-4 ay arasi DQ olacaksiniz onun uzerine de current olmaniz halinde DQ siralamasina gore IL bekleyeceksiniz.
Bu da D+ ? (4-12) ay olabilir.
AOS yapmayi planlarken current olmaniz NVC uzerinde ilerlerken nasil etkilenir malesef bilemiyorum. -
-
@Megadeth Selam, kargoda olusan zarf yirtiklarinin hosgoruldugunu okumustum bu konuda. Zarf acilip icinden dokuman cikacak hale gelmediyse sorun olmayacaktir ama bu haliyle iyi korumalisiniz.
-
Merhaba. Konsolosluk randevusuna giderken Evlilik Cuzdanini tercume ettirmeye gerek var mi? Gelen emailde ozellikle Ignilizce-Turkce falan yaziyordu ya. Gerek yok diye biliyorum ama emin olmak istedim. Bir de ben premium pick up sectim ama odeme yapmadim, randevudan sonra birkac gun Ankaradan alma sansimiz olacak. Hangisini yapmak daha mantikli olur sizce?
-
@mrkc EB2 vizesi için bu durum belki farklı işleyebilir, ancak EB1 vizesinde 'current' (sıranın size gelmesi) olmak her zaman kesin bir sonuç anlamına gelmiyor. Örneğin, biz başından beri 'current' durumdayız fakat henüz görüşme randevusu e-postası gelmedi.
Bu süreçten edindiğim en önemli ders şu: Beklentilerinizi her zaman uzak bir ihtimale göre belirleyin. Hayal kurup ailenizle aceleci planlar yapmaktan kaçının. Ailenizle her gelişmeyi paylaşmak yerine, ancak kesinleşen bilgileri paylaşmak daha mantıklı. Örneğin, konsolosluk görüşmesi tarihiniz netleştiğinde bunu duyurmanız daha doğru olur.
Çevrenizdeki insanların sürekli 'Ne oldu?' diye sorması ve beklenti içinde olması, zamanla heyecandan bıkkınlığa ve yıpranmaya dönüşebilir. Bu durum hem sizin hem de yakınlarınız için yorucu olabilir.
-
hocalarim, gold card'in eb1 ve eb2 yerine kullanilacagi aciklandi. bu grupta dunden beri bir sey yazilmamis olmasina sasirdim acikcasi. su anki aciklanan haliyle green card'a henuz basvurmamis herkes buyuk risk altinda. bu konuda ne dusunuyorsunuz?
The Gold Card will replace the existing EB-1 and EB-2 visa categories, which currently provide green cards for individuals with "exceptional ability" in business and other fields.
"In less than a month, the other visa green card categories are likely to be suspended, and this will be the model that people can come into the country," Lutnick told reporters. -
Bu ileti silindi! -
@mutlu234 hocam tam olarak Eb1 Eb2 yerine kullanılacağı değilde sanki o vize statüsü içerisinde değerlendirileceğinden bahsedilmiş reddditte. Yani her halükarda yeni başvuru yapanları etkileyecektir. Zaten bekleme süresi 2 yıl, şimdi iyice uzayacak.
-
@mutlu234 Hocam henüz detaylar tam belli değil H1B vizeleri ile ilgili bile 2 günde birkaç update geldi. Yerini alacağını sanmıyorum ancak eklenebilir. Böyle bile olsa teknik olarak 1M dolar verip green card almaya karar versem öncelikle current olan EB1 ı tercih ederdim. NIW hangi durumlarda kullanılacak vs. bunlar da belli değil.
-
@silamrc Merhaba, konsolosluk randevusunda evlilik cüzdanının orijinalini ve 2 fotokopisini istediler. Çevirisine gerek yok dediler.
-
@mutlu234 Konuyla alakalı işleyişi değiştirme yetkisi sadece kongrede. Bu sebeple Lutnick' in yaptığı açıklamanın net bir karşılığı yok. Ayrıca gold visa konusu çok belirsiz ve apayrı bir case gibi geliyor bana. 1M $ ödeme karşılığı aldığım green card olmamalı. Belki farklı yollarla hızlı vatandaşlığa gidecek bir sistem olabilir. Diğer şekilde tercih edilirliği azalacaktır kanaatindeyim.
-
@saydogan Tesekkurler. Siz pasaportunuzu sehrinizdeki Ups subesinden mi aldiniz eve teslim mi peki? Bir de pasaport hazir diye bir email aliyor muyuz ve bu asamada teslimst secenegini degistirme ihtimalimiz oluyor mu?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum
