Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
16.5k 786 521.3k 770

• @zakaria yasak var diye mülakat durdurulamaz gibi duruyor

1. Neden hâlâ İranlılara Ankara’da mülakat veriliyor?

Travel ban, yeni vizelerin verilmesini çok büyük oranda engelliyor, ama bu her başvurunun otomatik olarak reddedileceği anlamına gelmiyor.

ABD Konsoloslukları, başvuruları almak ve mülakatları yapmak zorunda çünkü yasa gereği herkesin başvurusu işleme alınmalı.

Fakat mülakat sonrası, yasak kapsamındaysa çoğu dosya “Refused” (221g/Travel Ban gerekçeli ret) olarak sonuçlanıyor.

1. Kimler için hâlâ vize çıkabilir? (İstisnalar)

Trump’ın Haziran 2025’teki Proclamation 10949 kararına göre, bazı gruplar travel ban’den muaf tutulabiliyor:

ABD vatandaşı yakınları → eş, küçük çocuk, ebeveyn.

Yeşil kart sahiplerinin yakınları (daha sınırlı).

Diplomatik/özel vizeler (A, G, NATO).

Special Immigrant Visa (SIV) sahipleri.

Bazı dini/etnik azınlıklar (ör. İran’daki zulüm gören Hristiyan, Bahai, Yahudi vb.).

Geçerli vizesi olanlar (önceden verilmişse iptal edilmiyor).

Büyük spor/kültürel etkinlik delegasyonları (ör. 2026 Dünya Kupası).

Bu nedenle İranlılar Ankara’da hâlâ mülakata çağrılıyor, ama çoğu kişi AP’ye (Administrative Processing) düşüyor veya doğrudan travel ban gerekçesiyle reddediliyor.

1. Pratikte Ne Oluyor?

İranlıların çoğu dosyası kilitleniyor.

Forumlarda (Yesilkartforum, Reddit vb.) pek çok İranlı, Ankara’daki DV Lottery veya aile birleşimi mülakatına girse bile “Refused under Proclamation 10949” notuyla vize alamadığını yazıyor.

Ancak, ABD vatandaşı eş/çocuk üzerinden başvuranlar daha şanslı; travel ban onlara uygulanmıyor.

✅ Özet:
    Evet, İranlılara hâlâ Ankara’dan mülakat veriliyor. Çünkü sistem başvuruyu almak zorunda. Ama travel ban yüzünden, mülakat sonrası vize verilmesi çok dar bir istisna grubuna mümkün oluyor. Çoğunluk için sonuç ret oluyor.

• @zakaria cok enteresan cidden. Yani GC alsalar bile yanacak zaten Eylul sonuna kadar giremeyecegi icin. Oyle degil mi? Mantiken GC zaten yanacak kisiyi de mulakata sokmamasi lazim

• Aramızda bu şekilde bir mail atıp Ankara cevabını alan başka birileri var mı? Eğer varsa CEAC ekranında dosyanız aktif olarak nerede görünüyor bu konuda bize bilgi verir misiniz?

@nsercan, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese selam,
    Mülakat almamış olup KCC’ye mülakat yeri soran var mı? Benim dün attığım maile bugün dönüş geldi ve mülakat yerim Ankara olarak değişmiş. Başka böyle bir mail alan oldu mu?

• @sesicesei merhaba, ceac ekranında dosya halen kcc’de görünüyor.

• Biz dosyamızı current olmadan önce taşımıştık, yeni yasadan sonra mail attık bize etkisi varmı gibisinden cevap gelmedi daha fakat Ceac sitesinde dosyamız hong kong olarak gözüküyor.

• Name-Surname :
    Case Number : 2026EU00004xxx
    Date Of Birth :
    Mail Address:

Dear KCC Officer,

I am a DV2026 selectee. My case number is 2026EU00004xxx, and my interview is scheduled for October 14, 2025 in Hong Kong. I have received my 2NL email, and my CEAC account shows my interview date.

I have seen the notice published on August 28, 2025, regarding adjudicating applicants in their country of residence, which states that it will be effective from November 1, 2025. I would like to confirm whether my interview on October 14 will be affected and if there is any risk of issues during my interview.

Additionally, my medical examination appointment is scheduled for September 24, 2025. Could you please advise if there are any changes or special instructions I should follow?

Thank you very much for your assistance.
    Best Regards.

KCC Ye yolladığım bu maile ;

Thank you for your inquiry.

An interview for this case has been scheduled at the American Embassy in Hong Kong on October 14, 2025. You will receive a notification letter by email within the next 7-10 days, from [email protected]. Within 3-5 days of receiving the letter, you will be able to log into https://dvprogram.state.gov/ to verify your appointment date. Please follow the instructions provided at https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-if-you-are-selected.html for Interview Preparation and Fee Payments. The Kentucky Consular Center has completed the processing of your case and forwarded it to the interviewing office. Further inquiries should be addressed to the interviewing office listed above and you should carry any new or changed information with you to your interview appointment.

For additional information, please refer to the following websites:
    Diversity Visa Website: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry.html
    Diversity Visa Instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-instructions.html
    DS-260 instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-if-you-are-selected/diversity-visa-submit-your-iv-and-alien-registration-application.html
    To enter the Diversity Visa lottery or to check for a selection notice: https://dvprogram.state.gov

Böyle bi cevap geldi. CEAC sayfamızda mülakat yerimiz hala Hongkong görünüyor bu arada.

• @nsercan merhaba ceac ekranı nedir? Ben de kontol etmek istiyorum da mail atacaktım yazınızı görünce "ceac" anlayamadım kusuruma bakmayın

• Gelen mail olumlu sanırım.ceac kontrolü nasıl yapılıyor

• @Buse-Demir-0 yeni mi atmıştınız buse hanım

• @Buse-Demir-0 görünen o ki Hong Kong 1 Kasım’a kadar mevcut randevularına devam edecek. Viyana’dan randevu iptali maili alanlar olarak adminlere sorum şu; sizce Viyana’ya “diğer konsolosluklar planlı randevulara devam ediyorken bizler mağdur edilmek istemiyoruz, lütfen randevularımızı yeniden aktif edin” gibi bir mail yazmalı mıyız? @ATS16 @gucarslan @Serapp

• Arkadaşlar merhaba, bültende 7750 ye kadar current olmuş gözüküyor. ben şimdi dosyamı Hongkong'a taşısam mülakat tarihi kasımdan önce verirler mi

• @melisbasdurmus Evet duyurudan sonra yazdım

• @sesicesei

Sizin ekran görüntüsünü paylaşmış olduğunuz email’de de göründüğü üzere VNN konsolosluk “en kısa süre güncellemeler ile geri dönüş yapacağız” şeklinde bildirim yapmıştı size. Geri dönüş yapacaklardır…

• @Buse-Demir-0 Sizin adınıza çok sevindim umalım da süreç 1 Kasımdan önce dosyasını taşımış olan bizler için de böyle devam eder.

• @sesicesei bence bekleyin hongkong konsolosluğu pazartesi tatil Salı günü oradan bi aksiyon alınacak mı bunu kontrol edin ondan sonra mail atın belki Salı günü hongkong da iptal edecek şuan belirsiz her şey

• @Buse-Demir-0 Hanım size 2NL e maili gelmiş ama konsolosluğun size son yazdığı mailde tekrar bir mail geleceğini yazmışlar. O mail nedir acaba bilginiz var mı ?

• Dostlarım selamlar ben de dosyamı Bangkok'a taşımıştım fakat herhangi bir iptal maili gelmedi, mülakat yerimi nereden kontrol edebilirim?

• Arkadaşlar, hem talihli hem de eski bir elçilik konsolosluk vs. Çalışanı olarak naçizane size bir uyarı yapmak istiyorum.. Lütfen bu diplomatik misyonları, mail yağmuruna tutmayın.. Bakın bu hiç hoş karşılanmıyor.. Hatta geçmiş dönemlerde mülakata girdiğinde “ sizi x forumdan tanıyoruz, oradakilerin size selamı var” gibisinden saçma cümleler kuranlar bile olmuş.. Bunlar çok nahoş, çok bilinçsiz ve çalışanı da zor durumda bırakan cümleler.. Misyon şefi neden seni bu kadar popüler görüyorlar” diye sorsa, akabinde onun görevini sonlandırsa veya yerini değiştirse, bunun kime ne faydası olacak ? Türkiye harici bir çok ülkede E-mail yazışmaları resmi evrak olarak nitelendirilir. Müşteri hizmetleri muamelesi yaparak, adamlara her aklınıza geleni yazıp sormayın lütfen.. Bir çok kişinin hayali şu an başlamadan bitiyor gibi. İlk bültende adı olmayanlar, lütfen konuyu daha da bulandırıp içinden çıkılamaz hale getirmesin.. Bir çoğumuz gibi ben de henüz bültende değilim ama hiçbir diplomatik misyona mail atıp biz ne olacağız diye sormadım.. Lütfen sakince gelişmeleri bekleyelim

• @earslann ban yasağı sadece vize türleri için geçerli göçmenlik vizesi için geçerli degil yani İran vatandaşları göçmen vizesiyle ABD ye gidebiliyorlar

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

25

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k