Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Muvafakatname

Yolculuk
53 29 6.3k 25

• @dsenol siz hangi havayolu ile seyahat etmiştiniz?

• @bett KLM,airfrance,delta ,united airline kullandik

• Arkadaslar merhaba, Kardesim 25 ekim 2006 yili dogumlu, yil olarak 18 yasina girdi ama gun olarak 18 yasina girmesine 3 ay kaldi. Bu durumda muvafakatname almak zorundamiyiz yalniz seyahat edebilmesi icin yoksa yil olarak 18ine girdigi icin sikinti olmaz mi?

• @dsenol merhaba thy aynı sorunu bize de çıkaracak gibi görünüyor telefonla bilgi aldık hava alanı gümrük memuru bile sormuyor ama onlar soruyorlarmış. United Airlines thy ile ortak uçuş yapıyor bazen. Size böyle bir uçuş denk gelmiş miydi peki?

• Merhaba , ben boşanmış bir anneyim ve çocuğumun tam velayeti bende. Vize sürecimizde herhangi bir sorun yaşamadık. (Vizemiz nişanlılık vizesi) Amerikan vatandaşı nişanlım ile evleneceğiz ve orada yaşayacağız. Çocuğumun babası ile görüşmüyoruz muvafakatname konusunda çok net bilgilere ulaşamadım. Avukatımız Havaalanı polisinden bilgi aldı pasaport ve vize varsa ve çocuk kaçırma gibi şüpheli bir durum görmüyorsak biz sormuyoruz diye bilgi vermişler. Abd konsolosluğu da karşı tarafta istenmediğini bildirmiş ancak THY firma olarak velayet sahibi ebeveyn ile seyahat etse dahi diğer ebeveynden muvafakatname istiyoruz diye bilgi vermiş. Biz de THY den bilet almayız diye düşünmüştük ancak hava yolu şirketleri ortak uçuş yapabiliyorlar bu sebeple son anda sorun yaşamamak adına nasıl ilerleyelim bilemiyorum. Güncel tecrübelerinizi paylaşırsanız veya net bilgi sahibi varsa aramızda paylaşım yapabilirseniz çok sevinirim.

• @liliy06 süreçiniz nasıl ilerledi bilgi paylaşırsanız seviniriz teşekkürler

• Eşim ve 5 yaşında ki kızımız ben olmadan ABD den TR ye uçacağı zaman, benden izin belgesi (Muvafakatname) almaları gerekiyor mu? Tecrübe eden var mı?

• Selamlar,

Türkiye'den ABD'ye 13 ve 10 yaşlarındaki iki çocuğumu yanlarında biz ebeveynleri olmadan seyahat ettirme planımız var. Ben ABD'de deyim anneleri henüz Türkiye'de. Çocuklarımızın pasaport ve yeşil kartları mevcut. THY'ye de sitesinden yardım bölümünden sordum ancak henüz yanıt gelmedi. Benzer bir durumunu deneyimlemiş olanlar var ise aydınlatır mısınız..

Uygun başlığı bulamamış olabilirim, direkt ilgili bir başlık varsa yönlendirirseniz sevinirim.
    Teşekkürler

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@hakan4259

THY’nin Unaccompanied minor passenger başlığını incelemiş miydiniz?

• @minnesota 2 hafta önce eşim tek çocuğumla Türkiye’ye gitti, herhangi bir sorun olmadı ancak boşanmış iseniz durum farklı olabilir.

• @okokok cevap icin tesekkurler ancak yanlarinda ebeveyn olmadan nasil oluyor diye sormak istemistim.

• @ATS16 evet baktim oraya da ancak benim aslinda esas merak ettigim cbp kontrol asamasinda neler yasaniyor, sorun oluyor mu gibi detaylardi.
    Yine cevapsiz birakmadiniz :)
    Cok tesekkurler, saygilar.

• Merhabalar, Şu anda nışanlıyım ve müstakbel eşime H1B çalışma vizesi çıkmıştır. 9 yaşında bir kızım vardır ve ailecek Amerikaya yerleşmeyi planlıyoruz. Nişanlımla önümüzdeki ay nikah yapıp bizim için başvuru yapacağız . Kızımın velayeti bende ancak yerleşim için vize açısından babasından herhangi bir evrak yani muvafakatname dışında bir şey almam gerekiyor mu? Süreç nasıl ilerliyor? Eş durumundan ben vize alabiliyorum ama kızım buna dahil oluyor mu? Konu ile ilgili bilgisi olan ya da bizzat yaşayan varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim.

• Konu başlığındaki tüm iletileri okudum, paylaşımda bulunan, fikir yürütenlerin emeğine sağlık. Söyle bir ilave kaynağa denk geldim, paylaşmak isterim:
    https://www.gorkemliyollar.com/18-yasindan-kucukler-yurtdisi-cikis/

• Merhaba, EB2-NIW mülakatına giderken oğlumun velayet sahibi annesinden muvafakatname almama gerek var mıdır?
    Daha evvelden gerek yok diye mesajlar okudum ancak eski mesajlar. Güncel bilgisi olan varsa makbule geçer.

• @meke Kendi sorumu cevaplayayim, EB2 mulakatinda oglum icin hicbir muvafakname sorulmadi, sorun cikmadi.

• Ek bilgi, Istanbul çıkışta oğlumun velayeti annesinde olmasına rağmen hiçbir şekilde muvafakatname sorulmadı.
    Ayrıca Amerika girişte yine muvafakatname sorulmadı.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@meke, içinde söyledi: Muvafakatname

Ek bilgi, Istanbul çıkışta oğlumun velayeti annesinde olmasına rağmen hiçbir şekilde muvafakatname sorulmadı.
    Ayrıca Amerika girişte yine muvafakatname sorulmadı.

Oglunuz icin pasaport cikartilirken hem anne hem de babanin imzasi alindigi icin velayet kimde olursa olsun fark etmez, muvafakatname olmaksizin seyahat edebilir cocugunuz.

Kuzey Kibris Cumhuriyeti gibi kimlik ile seyahat edilen ulkelere kimlik ile seyahat edemez cocugunuz, yaninda her iki ebeveynin de olmasi gerekiyor. Kuzey Kibris gibi kimlikle seyahat edilen ulkelere giderken pasaport ile Turkiye'den cikis yapabilir, Kuzey Kibris'a kimlik ile giris yapabilir 18 yas alti cocuklar.

• @ATS16 Evet bu bilgiler bende de mevcut, EGM ilgili sayfalarda da yazıyor ancak “ya sorarlarsa?” riskini almadık.

• Muvafakatnameyi noterden Türkçe olarak yaptırdık. Amerikada memurların sorma ihtimali var mı ? Biz sadece Türkşyede çıkarken sorarlar diye Türkçe olarak yaptırdık. Teşekkür ederim.

Benzer Başlıklar

• ABD'ye Gitmeden Önce ve Gittikten Sonra Yapılacaklar

Sabitlendi Yolculuk
    286
    117 Oy
    286 İleti
    68k Bakış
    akaraA
    @akara ilave yapayim fafsanin kabul ettigi asagiya linkini biraktigim adresdeki firmalara once mail attim. Durumu anlattim uluslararasi kisi ve ogrenciler ile daha cok calisan firmalar zaten türk lise diplomasını biliyor. Bu firmalar orjinali gondermek şartı ile yapariz dediler. Burada translate ve noter yaptira bilirsiniz. Benim buldugum firma apostille bilgimiz var kabul ederiz dedi. Baska bir firma ile isleme baslamistik fakat firma benden bir suru bilgi isteyince iptal ettim. Ucretide sorgusuz sualsiz geri iade ettiler. https://naces.org/members/
  • Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

Yolculuk
    2k
    16 Oy
    2k İleti
    176k Bakış
    T
    Merhaba, bu foruma yebi üye oldum. 91 sayfalık entry var o yüzden eminim gözümden kaçan bir şeyler vardır fakat bir kaç sorum var. Benim green card’ım çıktı ve önümüzdeki sene Şubat gibi temelli artık ABD’ye taşınmayı planlıyorum. Golden retriever’ın boyutlarından biraz daha küçük orta boyutlu bir karışık cinsli, sokak köpeği diye betimleyebileceğim bir köpeğim var. Onu yanımızda götürmek istiyoruz ama boyutundan dolayı kabin altı girmesi gerektiğinide farkındayız. O yüzden sadece evcil hayvan kargolamakla uğraşan bir şirket buldum ve onlarla iletişime geçtim. Daha önceden o tarz bir şirket aracılığıyla köpeğini götüren birisi var mıdır acaba? Bu tarz firmalar güvenilir mi? Değilse alternatif olarak ne önerirsiniz?
  • Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

Sabitlendi Yolculuk ucak bileti bilet havayolu thy
    3k
    1
    46 Oy
    3k İleti
    364k Bakış
    B
    @mmm1453 Başınız sağ olsun
  • Bavul Hazırlama - Yeni Hayat , Yeni Bir Başlangıç ...

Sabitlendi Yolculuk
    263
    60 Oy
    263 İleti
    45k Bakış
    lamak sadlaL
    @mlsscu atistirmaliklar paket icerisindeyse birsey demezler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

35

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k