Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

North Carolina

Diğer Eyaletler
221 79 33.2k 90

  • Arkadaşlar merhaba, EB2 kategorisinden Green card aldık. Biyomühendislik alanında PRofesörüm. Eşim fizik öğretmeni. 5,8,14 yaşında 3 çocugum var. 8 yaşında olan polen alerjisi (mevsimsl geçişlerde egzemalar oluyor) ve alrjik astım alerjik bronşit sağlık sorunları var. ÖZellikle bu çocuk için NC uygun mudur bilginiz var mıdır? Veya Raleigh mi, Durham mi veya neresi daha uygun bizim gibi bir aile için. Okul kaliteleri, iş bulma ve alerji kriteri için. Teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Hilal-2

    Hocam öncelikle tebrikler. Bizimde benzer bir deneyimimiz olmuştu göç etmeden önce ve bende bu konuda araştırma yapmıştım. Mutlaka sizde çevrimiçi kaynakları arasitrmissinizdir, Asthma and Allergy Foundation of America (AAFA)‘nin yayinladigi yıllık raporları inceleyebilirsiniz.

    https://aafa.org/wp-content/uploads/2025/03/aafa-2025-allergy-capitals-report.pdf

    https://aafa.org/asthma-allergy-research/allergy-capitals/

    https://oransi.com/blogs/how-it-works/states-highest-lowest-pollen-count#:~:text=Durham%2C NC%2C with a total,at 62.80 out of 100


  • @ATS16 Teşekkür ederim. Evet haklısınız ben de baktım hala da bakıyorum verilere. Hatta forumda başka bir arkadaş da AAFA raporunu atmıştı. Elinize sağlık ikisi de verdiklerinizin çok faydalı. Ben sizler deneyimlisniz oralarda yaşadınız belki aynı probleme sahipseniz sizin yaklaşımlarınız tavsiyeniz ne olur diye duymak istemiştim. O benim için çok önemliydi.
    İnanın Dallas TX ve NC Durham arasında kesin karar vermem lazım çok az zamanımız kaldı. Bir türlü veremiyorum bizim profilde bir aile için.


  • @Hilal-2
    Merhaba chapel hill de oturuyoruz. Size şöyle diyebilirim. North Carolina çok güzel ve yaşanılası bir yer gerçekten ama çok ağaçlık bir yer olduğu için aylarca polen problemi oluyor bu konuyu lütfen iyi araştırın. Hakkınızda hayırlısı.


  • @Kevser-Akbas Haklısınız, çok teşekkür ederim.


  • @Hilal-2 Merhaba NC'de belirli zamanlarda asiri polen oluyor. O kadarki arabanizi temiz tutamiyorsunuz. Ben bu polen doneminden once tasindim NC'den ama sonrasinda uyesi oldugum bazi kurumlardan bu olayi anlatan e-postalar alinca esim rahatladi, cunku polen alerjisi var.

    Bununla birlikte bitki ortusunun oldugu her yerde bu problemi yasayacaksiniz. Kuzey ve dogu eyaletlerinde cok yogun bitki ortusu var ve budurum kacinilmaz. Bati ve guney eyaletlerde bitki ortusu belirgin sekilde azaliyor. Ama Texas'da yasayan bir arkadasimin annesinin polen alerji var ve her ziyaretinde cok zorlandigini soyluyor. Dolayisi ile kimi nasil etkiliyor bilmiyorum. Ama biz simdi orta Amerikadayiz. Bahardan once tasindik burya ve su ana kadar esim polen alerjisi ile ilgili problem yasamadi.

    Eger is bulduysaniz yerlesebilirsiniz ama henuz is yoksa gezmenizi ve en azindan birkac yer gorup ona gore yerlesmenizi tavsiye ederim. Ben Texas, NC, Kentucky, Virginia eyaletlerinde cesitli surelerde yasadim, Tenesse, Washington DC, Arkansas, Louisiana, W.Virginia gibi yerleri de ziyaret ettim. Duyduklarinizin hicbir anlam ifade etmedigini goruyorsunuz. Kesinlikle gormek gerekiyor.

    Iyi sanslar dilerim.


  • @dil Anladım hocam. Teşekkürler.


  • @Ben-Batur merhaba, acaba gitmeden kiralanabilecek şirketler hakkında bilgi edindiniz mi? Ev konusunu nasıl hallettiniz? Tavsiyeniz nedir? Green card adresini nasıl hallettiniz?
    Şimdiden teşekkür ediyorum.


  • Merhaba,

    Apex, NC sularinda olup da yenilerini alana dek birkac parca (storage unit icinde duran) kullanilmis temiz esya ile ilgilenebilecek ve gidip kendisi alacak birini taniyorsaniz bana yazabilir misiniz lutfen?
    Esyalar karsiliksiz verilecektir.

    (uclu ve tekli koltuk, dort sandalyeli ahsap yemek masasi, queen mattress, iki adet cekmeceli nightstand, sehpa, mutfak esyalari, temizlik gerecleri ve ev kuracak birinin ilk zamanlarda ihtiyaci olacak kucuk esyalar)


  • @Hilal-2 bır arkafadım alerjık astımı için sadece nyta yasıyor. Trde sureklı hastaneye atıyorsum kendimiburda sıkımtı yasamıyorum dedi.


  • @Ben-Batur merhaba, şubat ortası gibi iş dolayısıyla charlotte a taşınmayı planlıyoruz. tanıdığımız kimse yok yardımcı olabilir misiniz :)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @selselink2323

    Charlotte hususunda North Carolina basligi altinda da deneyimler bulabilir ve yasayanlar var ise destek alabilirsiniz. @Ben-Batur'u goc ettigi 2025 Ocak ayindan bu yana foruma aktif katildigini gormedim, forum basliklarinda herhangi bir paylasimi da olmadi goc ettikten sonra.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/45/north-carolina

  • ATS16A ATS16 bu başlıktan bahsetti

  • @Yeşilkart-Forum sevgili forum üyeleri merhaba, 2026 gc talihlisiyiz. mart ayında charlotte a taşınacağız. evimizi nasıl tutabiliriz, hangi havayoluyla uçmak daha iyi olur, geldiğimizde hangi bölgeden air bnb tutmalıyız vs gibi konularda desteğinize ihtiyacım var cevaplayabilirseniz çok sevinirim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @selselink2323

    Türkiye’den çıkış noktanız hangi şehir olacak? İstanbul ise THY ile İstanbul - Atlanta ve devamında iç hat uçuş ile Charlotte’a ulaşabilirsiniz veya araç ile de 254 mil yaklaşık 4,5 saat araç yolculuğu yapabilirsiniz. Bir diğer alternatif de British Airways ile İstanbul çıkışlı İstanbul - Londra Heathrow ve devamında American Airlines ile Londra Heathrow - Charlotte uçabilirsiniz. Göçmen ABD vizeniz olacağı için İngiltere için herhangi bir vizeye ihtiyacınız olmayacak bu bahsi geçen tüm parkur tek bilet olarak biletlenmiş ise ve İstanbul’dan uçağa binmeden önce LHR (Heathrow) - CLT (Charlotte) boarding kartınızda yanınızda ise (IST’de vereceklerdir British Airways kontuarında).

    Londra'da uçaktan indikten sonra Charlotte uçağı için takip etmeniz gereken adımlar aşağıda zira İstanbul’dan kalkan British Airways uçağı Terminal 5’e (T5) iniyor ve Charlotte’a uçacak olan American Airlines uçuşu Terminal 3’den (T3) kalkıyor. Arada yaklaşık 3 - 4 saatlik bir bağlantı süresi ayırmanız stres seviyenizi azaltacaktır.

    Step-by-step transfer (Airside)
    Follow Signs: After disembarking at T5, follow the purple signs for "Flight Connections".
    Board Transfer Bus: You'll be directed to the free Flight Connections bus that goes between terminals.
    Travel to T3: The bus ride itself is quick (around 8 minutes) and runs frequently (every 10-15 mins).
    Re-clear Security: Upon arrival at T3, you must go through security again before reaching your gate.
    Proceed to Gate: Once through security, follow signs to your departure gate in T3 (Gates A, B, C).

    @akara’nın UK vize olmaksızın Londra aktarmalı tecrübesi ve @serel’in deneyimleri aşağıdaki linkte mevcut.

    https://yesilkartforum.com/forum/post/476797
    https://yesilkartforum.com/forum/post/476917


  • @ATS16 öncelikle ilgi alakanız için çok teşekkür ederim. indiğimizde araba kiralamak mı daha mantıklı olur yoksa buradayken kiralayıp netleştirmek mi? dolandırılma durumları nasıl bilginiz var mı?


Benzer Başlıklar

  • North Dakota

    Diğer Eyaletler north dakota
    12
    1
    2 Oy
    12 İleti
    2k Bakış
    Murat BiceM
    Selam arkadaşlar, Kuzey Dakota'nın Williston şehrine yerleşeli henüz iki hafta oldu. Küçük, sakin ve ekonomik açıdan avantajlı bir şehir. Hava gerçekten soğuk, alışmak biraz zaman alacak gibi görünüyor. Ama hem yeni bir başlangıç yapmak isteyenler hem de ekonomik bir yaşam hedefleyenler için gayet mantıklı bir yer olduğunu düşünüyorum. Daha önce Seattle'da yaşıyordum, burada belediyede kendi mesleğimle ilgili bir işe kabul edilince büyük bir heyecanla taşındım ve çalışmaya başladım. Kendi uzmanlık alanımda görev alabilmek beni çok mutlu etti. Ayrıca şehirdeki ev kiralarının uygun olması da buraya alışma sürecimi oldukça kolaylaştırdı.Ama buyuk sehirler gibi aktif bir hayat yok tabi gordugum kadariyla. Sorusu olanlar yazabilir.
  • Illinois

    Diğer Eyaletler illinois chicago
    68
    1
    2 Oy
    68 İleti
    9k Bakış
    JesusBelieverJ
    Chicago eyaletini görünce aklıma ilk gelen Al Capone ve ondan korkmayan tek rakibi Hymie (Earl) Weiss geliyor. Her ne kadar Capone dan korkmayan tek gangster olsa da sonu bazilikanın önünde otomatik silahlarla taranarak öldürülmek oldu. İkisi de aynı mezarlıkta (Katolik) yatıyor. Paylaşamadıkları bölgelere şimdi başkaları hükmediyor... Nerden aklıma geldi şimdi bunlar? -He pardon Chicago eyaletini görünce...
  • South Carolina

    Diğer Eyaletler south carolina
    26
    1
    1 Oy
    26 İleti
    6k Bakış
    ayvalik10A
    @orangegreen sayfanın en üstünde sağda dünya işareti var işte oraya tıklarsan tüm üyelerin nerede yaşadığını görebilirsin.
  • Delaware

    Diğer Eyaletler delaware
    197
    1
    2 Oy
    197 İleti
    18k Bakış
    sadıkkurtogluS
    @MySea my steak is too juicy, my lobster is too buttery 😂
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

15

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum