IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@gokcesak yararlanıcının doldurması gerekiyor ama eşim bu süreçte yardımcı oldu bana form ana dilinde olduğu için.
ds260 formu ile alakalı youtube üzerinden de adım adım anlatımlı videolar bulunuyor bilginiz olsun -
@ıscx çok teşekkür ederim
-
Şöyle bir durumum var DS-260 formu doldurulurken, 16 yaşımdan sonra yaşadığım yerler soruluyor.Burada e-devletteki ikamet adreslerini mi girmeliyim. Yoksa fiilen bulunduğum, yaşadığım yerlerimi yazmalıyım? Üniversite okurken uzun bir süre üniversite okuduğum şehire aldırmamıştım ikametimi yurtta kaldığım için. İkamet gibi belgeler isteniyor mu? Hangisini doldurmam daha doğru olur? Dolduran arkadaşlar varsa yardımcı olabilir misiniz:)
-
@gokcesak e devletteki ikamet geçmişini sırasıyla yazmanız yeterli genelde sistem bilgilerimiz yeterli oluyor
-
@ıscx e-devlette ikemetgah geçmişimi göremiyorum sadece şu an bulunduğum adres görünüyor
-
@Seyduna Şu an bir çok vize türü kapalı olduğu için konsolosluktaki vize bekleme süreleri kısaldı. Bazı vize türleri ise yeniden açıldı fakat henüz çok fazla başvuru yok, bu yüzden önceden 8-10 ay olan süreler kısaldı 2-3 aya kadar düştü. Umarız bu şekilde devam eder.
-
@gokcesak Öncelikle tebrik ederim umarım diğer süreçleriniz de bu şekilde kısa olur. Biz de ilk başvurudan 2 ay sonra K-3e başvurduk umarım etkisi oluyordur :D
-
İyi akşamlar Nvc sistemine evrakları yüklememizin üzerinden bir ay geçti hâlâ DQ olmadık. Avukatla çalışıyoruz ama maalesef onun da ağzından bilgi almak mümkün değil bekleyin diyor. Bir aylık süre dolunca inqury hakkımız var diye biliyorum ama avukat bu duruma yanaşmıyor. DQ için bu kadar uzun süre bekleyen oldu mu? Benim için bu stresli bekleyişi yürütmek gerçekten çok zorlaştı. Eminim hepimiz aynı stresi yaşadık ama psikolojik olarak kaldıramıyorum.
-
-
@ıscx umarim yanlis anliyorumdur. Yada turkcem kotuye gidiyor. Burda yararlanicinin doldurmasi gerekiyor demissiniz, DS260 formunu amerikan vatandasi olan esinizin doldurmasi gerekli diye biliyorum. Sizi yanlis anladimysam kusuruma bakmayin
-
@Bircan hayır yanlış duymadın ds260 formunda göç edecek kişinin bilgileri isteniyor.

-
@ıscx teşekkür ederim by şekilde sorun olmaz sanırım
-
@can-bolatbaş çok teşekkür ederim bize bunun etkisi olduğunu düşünüyoruz. Umarım bir an önce sizde onay alırsınız :)
-
@Turhan-0 merhaba bizde 12 haziranda nvc ye evrak yüklemiştik aynı evraklarla oğlumun dosyası 26 sında dq oldu benimkisi rfe oldu.Avukatlardan bilgi almak zor oluyor doğru … sizde şifreler varsa bence sisteme bir girip bakın herşey tam yüklenmiş mi diye ben öyle yapıyorum kontrol ediyorum. Bakın bakalım en son evrak hangi tarihte yüklenmiş
En son yüklenen evrak tarihinden itibaren gün sayıyor diye okumuştum.Sabırlar diliyorum bende tekrar beklemeye geçtim maalesef… -
@umutmuftahi Merhabalar kızımın ve benim adıma iki adet başvurumuz var ikimizde de durum aynı. Konu ile eşim ilgileniyor durumdan bahsedip kontrol etmesini rica ederim. Umarım en kısa zamanda güzel haberler alırsınız-alırız 🙏
-
Merhaba,
Yeri burası mı bilmiyorum ama kafama takılan bir husus var. Belki bilen vardır. Biz şimdi Türkiye'de evlendik ve Türk yasalarına göre evliyiz, ancak şuan Amerikan yasalarına göre de evli miyiz? Yoksa ekstra bir şeyler yapmamız mı gerekiyor? Oraya gidince tekrar evlenmemiz mi gerekiyor? Bilen varsa cevaplayabilir mi?
-
arkadaşlar yeni pasaport kayıt sistemi için bir şey soracaktım şimdi biz yeni kullanıcı oluyoruz değil mi yani üste çıkan ilk kısmı doldurmuyoruz çünkü bizim daha önce bir kullanıcı ismimiz yoktu ilk defa pasaport teslim alacağımız için hemen bir altındaki yeni kullanıcı kayıt bölümünü oluşturup bu şekilde pasaport teslim lokasyon oluşturuyoruz bundan başka yapabileceğimiz bir şey var mı randevu tarihinden önce
-
Merhaba approved olduktan yükleyeceğimiz belgeler İngilizce ye mi çevrilip yüklenmeli
-
Randevu tarihi belirsizliği için bugün bizde inqury gönderdik, Saydığım üzere 5 haftadır randevu tarihi bekliyorum
-
@ahmetZ E-devletten alınıp yüklenen belgeler kabul görüyor
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
20
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum