-
Ikinize de cok tsklr lakin ayni pnr li biletlerin arasi cok acik. Abd varisi 35 saati bulabiliyor. Ben bu sekilde dusunerek 15 saat gibi bir surede varabilirim demistim.
-
Peki bir soru daha. Thy direk ucusu 36k. Ama bileti sirbistan kalkisli istanbul aktarmali alirsam ayni ucak 24k ya denk geliyor. Bunu alsam istanbuldan bindirirlermi ikinci ucusa?
-
35 saat müthiş aslında, tam londrada gezmelik süre var gibi, uçuşları çıkarınca 20 saat falan kalıyor.
İkinci sorunuza gelirsek, ilk uçuşa binmezseniz “no show” denilen olay olur ve 2.uçuşunuz otomatik iptal olur, binemezsiniz.
@new_life, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)
Peki bir soru daha. Thy direk ucusu 36k. Ama bileti sirbistan kalkisli istanbul aktarmali alirsam ayni ucak 24k ya denk geliyor. Bunu alsam istanbuldan bindirirlermi ikinci ucusa?
-
Ustadim cevabiniz icin tsklr. Lakin londrayi 3 ay once altini ustune getirdik. Hadi londra asktir bir daha gezelim desek aksam iniyoruz sonraki ucus sabah erkenden. Gezmelik saat araligi degil yani.
-
O zaman b planina gecip bir gun once sirbistana gidip 1 gun gezelim. Orayi da merak ediyorduk. Sonra tht ucagi ile iste donup direk abd ucariz.
-
@new_life IST - Sirbistan 1 gun kalip Sirbistan-istanbul-amerika mi yapacaksiniz?
-
@new_life geçerli UK vizeniz olacak mi seyahat tarihlerinizde?
-
@ATS16, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)
@new_life geçerli UK vizeniz olacak mi seyahat tarihlerinizde?
Hayir bitti uk vizem. Zrn uk vizem olsa rahatca farkli pnr numarali bilet alirdim.
-
@mister, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)
@new_life IST - Sirbistan 1 gun kalip Sirbistan-istanbul-amerika mi yapacaksiniz?
Evet ustad
-
@ATS16 merhaba
Benim green card’I’m var, miamiden Türkiye’ye uçuş bakıyorum. Fakat aynı pnr havaalanın değişikliği gerekiyor Londra aktarmalı uçuş için.Ayni pnr olmadan aynı havaalanından Miami-Londra , Londra -İstanbul alabiliyorum bu sorun olur mu?
Ayni one da sadece frankfurt aktarmalı yani Miami frankfurt Istanbul bulabiliyorum. Bu uçuş da Fransız vize gerekiyor mu? -
Green card sahibi olmanız bir şey değiştirmez, sahip olduğunuz pasaporta uygulanan vize rejimi geçerli olacaktır.
TC pasaportu ile seyahat ediyorsanız, bordo veya yeşil pasaport fark etmeksizin UK vizesine sahip olmanız gerekiyor farklı PNR olursa ve/veya havalimanı değiştirecekseniz İngiltere topraklarına giriş yapmanız/pasaport kontrolden geçmeniz gerekiyor.
Sorunuzda geçen Frankfurt (Almanya) aktarmalı bulduğunuz uçuş ile Fransa vizesi arasındaki ilişkiyi ve sorunuzu anlamadım ne yazık ki.
Örnek olması açısından aşağıda bir uçuşu bulabilirsiniz, bu uçuşta herhangi bir Schengen veya transit vizeye ihtiyacınız bulunmuyor.

-
@ATS16 transit yerine fransiz düzeltme yapmis klavye, kusura bakmayın☺️
Çok teşekkürler cevabiniz için. -
Herkese Merhaba,
31.05 tarihinde Lufthansa ile İstanbul-Frankfurt-New York uçuşu gerçekleştirdim(Valiz İstanbul teslim, NY alış olacak şekilde). Hiçbir şekilde Schengen vizesi ile alakalı bir süreç olmadı, lakin şunu hatırlatmakta fayda var, online check-in dönüş tarafında Schengen bölgesine uğramanız sebebiyle sistem sizden geçerli bir schengen vizesi istediği için -Lufthansa'nın sistemsel problemi yüzünden- yapılamıyor. Bu sebepten ötürü check-in'i havalimanında yapmanız gerekiyor, belki arayarak yapılabilir denemedim şahsen. Ezcümle, ABD vizesi ile seyahatim sorunsuz gerçekleşti, kafasında soru işareti olan arkadaşlar için.
-
Merhabalar değerli dostlar,
Yukarıda değerli bilgiler yazan herkese çok Teşekkürler. Ben önümüz deki Temmuz ayının başların da Tr ye gitme planım var bu sene maalesef işlerim den dolayı çok geçe kaldım o yüzdende THY ile gitmek çok pahalıya geliyor ben de KLM nin uçusunu tercih ediceğim büyük bir ihtimalle hem uygun hem aktarma süreleri makul hem de 1 adet bağaj(23KG) dahil .
Benim bu konu da aklıma takılan güvenemediğim bir husus oldu son zamanlar da KLM yi kullanan arkadaşlar varsa NYC-AMS-İST uçuşun da Green kartlı olduğumuzdan herhangi bir sıkıntı olmuyor bagajımız otomatik olarak İST uçuşuna aktarılıyor. Benim öğrenmek istediğim KLM sitesin de Amerika uçuşlar da transfer yolcularının Amsterdam da bagajı yeniden vermeliler diyor dönüş uçunda İST-AMS-NYC uçuşunda Amsterdam da bagajı alıp tekrardan vermek gerekiyor mu böyle bir sıkıntı yaşıyan oldumu son zamanlar da KLM havayolunu kulanan olduysa yardımcı olabilirse sevinirim.
-
@sakaryalı93 Biletini nasil aldiina bagli. Eger connected ucus ise, yani tek PNR numarisi varsa bu durumda aktarmalarda valiz alip yeniden vermen gerekmeyecek. Green card sadece ABD ile ilgili, Avrupa senin greencardli olup olmadiginla ilgililenmez. Onlar icin tek gecerli belge pasaportundur.
-
@Karagoz Evet ucus connected tek PNR New york-Amsterdam-İstabul dönüş İstanbul-Amsterdam-New york .
-
Ah benim güzel ingilizcem yanlış anlamışım ( If you’re having a transfer in the United States or China, you probably do have to collect your luggage to check it in again.)
Amerika içi aktarmalar da diyor tamam Amsterdam dan sıkıntı olmuyormuş anladığım kadarı ile . -
IST-AMS-NYC ucusu için uçak altı bagajlarinizi transfer havalimanı olan AMS’da alıp NYC uçuşu için tekrar teslim etmelisiniz bilgisine nereden ulaştınız?
Her iki uçuşda aynı bilette (aynı PNR) biletlendiyse, her iki uçuşda KLM ile icra edilecekse veya iki uçuştan birisi KLM’in ortak uçuş antlaşması olan Sky Team ortağı olan bir havayolu tarafından icra edilecekse bagajınızı teslim almadan uçuşunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Bu anlattığım durumlarda uçak altı bagajlariniz ilk uçuşa başlayacağınız nokta olan IST’de varış noktasi olan NYC’e bağlanacak.

https://www.klm.com/information/airport/transfers
Şayet NYC’den sonra ABD içinde varış noktası farklı bir havalimanı ise (iç hat uçaksanız), ABD gümrük kuralları gereği tüm yolcular bagajlarini ABD’ye ilk varış noktasında teslim alması, pasaport kontrol ve gümrük kontrollerinden sonra iç hat uçuşu için tekrar check in ve valiz teslimi yapması gerekiyor.
-
@ATS16 Evet yanlış anlamışım gereksiz yere endişe ettim bu konu da her hangi bir sorun olmaz. Formu bundan dolayı çok seviyorum beni doğru bilgiye ulaştırıyor. Çok teşekkürler cevabınız için içim rahatladı cidden.
-
Merhaba,
8 Temmuz İstanbul’dan Chicago’ya KLM ile bir uçuşum var.
Amsterdam Schiphol Havalimanı’nda 17 saatlik bir aktarma sürem olacak ve bu süre boyunca uluslararası transit alanından çıkmayacağım.
B1\B2 geçerli bir Amerika vizesi var.
Bu durumda Amsterdam için havalimanı transit vizesine ihtiyacım var mı?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
15
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum