DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@iibrahimd Eğer ilk defa shengen alacaksan büyük ihtimalle ya tek girişli verir yada ret. Eğer davetiye ile Almanya'dan başvuru yapacaksan 6 aylık veriyor. Tek girişli vizeler şu şekilde oluyor. Örneğin 20 temmuz 20 Eylül arasında kullanılmak üzere 10 gün yada 15 günlük vize veriyor. İster 20 temmuzda git, istersen 1 Eylül.
1-2 senelik vizelerde 30 ile 60 günlük kalma hakkı veriyorlar diye biliyorum. Multi vize oluyor o. -
@Mehmet-Fatih-Aslan Schengen vizesini Konsolosluk icin başvurduğumuzu belirtsek tarih konusunda yardimci olma ihtimalleri var mı acaba.
Hem calisiyor hem okuyorum gitmek icin avantaj saglar mi acaba -
@iibrahimd Ben olsam söylemem, tavsiye de etmem... Göçmenlik vize görüşmem için ülkenizdeki Amerikan konsolosluğuna gelmem için vize lazım derseniz onlar da " Hmmmm bu arkadaş gemileri yakmış göçmenliği kafaya koymuş Amerika dan red aldığı takdirde benim ülkemde kalır mı?" diye sorgularsa...😉
Schengen lerimi nasıl aldığımı anlattım mülakat deneyimimde....
-
@Flight101 Çok haklısınız böyle düşününce kendimi bile reddederim. Boyle bir durumda Schengen vizesine basvurup verilen tarihe gore eger ki uyarsa Viyanaya tasitmak eger ki olmazsa Hong Kong yada Bangkok dusunebilir o halde.
Birde son olarak schengene simdi mi basvurmak lazim yoksa cn current olduktan hemen sonra mi sansimi denemeliyim cok cok tesekkur ederim -
@iibrahimd Geçen senenin dinamiklerine göre konuşacak olursam sizin dosya numaranız current olup mülakat almanıza 10 ay var...10 ayda 10 defa vize alınır...Şimdiden yaz tatilinizi Antalya da bir otel ayarlamak yada ailenizin yazlığında geçirme planınız varsa vazgeçip herhangi bir Avrupa ülkesine 3-5 günlük tatil planıyla schengen e merhaba diyebilirsiniz...😉
-
@berkinozdagli bu dilekçelik bir durum değil, bunu sözlü olarak açıklamalısınız.
polis kaydı için türkiye'deki büyükelçiliğe ulaştınız mı peki? -
@Flight101 Cok tesekkur ederimm degerli yaziniz icin insAllah yaza dediginiz gibi bir sey yapabiliriz
-
@iibrahimd Rica ederim...Yapılan yada yapılması planlanmış her hamle önemli ve değerli, unutmayınız...😉
-
@Flight101 Çok haklısınız boyle bir forumun olmasi sizin gibi degerli bilgilerini paylasan insanlarin olmasi hepimiz icin cok buyuk sans deyim yerinde forumu yalayip yutmamiz gerekiyor 😂
-
@swadze Selam, evet verebilirsiniz. DV-2026 talihlileri başlığında yazarsanız daha hızlı cevaplar alabilirsiniz. Zira bu başlıkta sorularınız yanıtlanmayabilir. Sürecinizde başarılar.
-
@Flight101 Adamın hammaddesi gene güvenilir sağlam bilgiyi vermiş. @iibrahimd bey aynısını bana söyledi ben dinlemedim şuan taylandla uğraşıyorum ekstra maliyetli tabii ki o yüzden önerisini dinlemenizde fayda var. :)
-
@evrentnrkl Canım kardeşim çok güldüm...Az kaldı senden güzel haberler almaya...🍀
-
@pnarr süper haber. Çok teşekkürler. Ben de size ve ailenize iyi yolculuklar diliyorum.
-
@gucarslan merhaba teşekkür ederim büyükelçilik ile konuştum fakat olağanüstü hal sebebiyle alamayacağımı söylediler benim gidip almam gerekiyormuş ama bu mümkün değil maalesef abd dış işleri bakanlığının resmi sayfasında gördüm polis belgesi alınamayacağı durumlarda bunu dilekçe ile bildirilmesi gerektiği yazıyordu onun için sormuştum forumda da bulamadım diplomamın aslı gibidir belgesi var fakat polis sertifikası için ne yapmam gerektiğini düşünüyorum
-
@iibrahimd @Flight101 üstad gereken bütün bilgileri vermiş size. Ağzına sağlık. Birde mülakat deneyimini okursanız daha iyi anlaşılır.
-
@Mehmet-Fatih-Aslan Estağfurullah üstad mertebesi uzak bize...Tecrübe ettiklerimizi, sınandığımız noktaları aktarıyoruz...😉
-
@MERVE-SARI Merhaba,
Temmuz itibarı ile mülakata çağırılma şansınız var. Temmuz başında tatil yapacakmış gibi bir plan ile en kısa zamanda schengene başvurmalısınız. İspanya vizeniz olduğu için randevu bulabilirseniz İspanya'dan başvurmanızı önerirdim, uzun süreli vize almanız daha olası. Vize alırsanız İspanya girişi yaparak Viyana'ya uçabilirsiniz.
Schengen işlemelerinin 1 ay kadar sürebildiğini, bazı durumlarda daha da uzun olduğunu görüyoruz. Ne kadar erken randevu bulabilirseniz o kadar iyi, her ülkeyi ve vizelerde ne şekilde davrandıklarını iyice araştırmayı unutmayın.
Bizler benzer bir araştırma ile 1 ay önce İspanya'ya başvurduk ve 3 ay vize aldık (herkesin deneyimi farklıdır, referans değildir). Elinizi çabuk tutun.
-
@berkinozdagli Konsolosuluktan adli sicil kaydı başvurusu yapabilirsiniz ancak çok geç gönderebilirler. Fakat başvuru yaptığınız belgeyi mülakatta götürürsünüz. Bu konuda biraz geç kalmışsınız. Ukrayna'ya turist girişleri yasak olduğu için, bu konuda esnek olabilirler.
Diğer bir seçenek, Ukrayna'nın "Dia" sistemi var, bizdeki e-devlet gibi, online adli sicil kaydı alınıyor, birkaç dakika içinde belgeyi sisteme yüklüyorlar ancak yabancılar girebiliyor mu bilemiyorum, bir deneyin.
-
@MERVE-SARI merhaba, ispanya için bilmiyorum ama fransa için en son dün haziran ayı içerisinde randevu açılmış. Diğer arkadaşlarında dediği gibi bir sonraki bültende current olup temmuz ayı içerisinde viyanadan mülakat alma ihtimaliniz olduğu için ve schengene başvuracağınız ülkenin konsolosluğunda pasaportunuzun 1-2 hafta bekleme ihtimali olduğundan elinizi bu konuda çabuk tutmalısınız. Daha önceden ispanyadan vize almış olduğunuz için tekrar oradan başvuru yapmak daha mantıklı olur ama oradan randevu denk getiremeyip fransa üzerinden başvuru yapmak isterseniz bana ulaşabilirsiniz size destek olmak isterim.
-
Merhaba, ben dosyamı kcc ile Bosna Hersek olarak mülakat yerimi güncellemiştim. Oturum iznim mevcut hazırlık okuyordum üniversitede. Bosna ile ilgili çok az deneyim okudum çok geçmiş yıllara ait şu an güncellenen verilerde 12 binli sayılar mülakat almış ve sadece iki dosya gözüküyor anlamadım. Bununla ilgili bilgisi olan var mı? Current olduktan sonra konsolosluk ile iletişime geçip hong kong daha mı mantıklı bilemedim işin içinden çıkamıyorum. Kazanmış olmak ayrı bir yıldır bunun stresi ayrı bir olay. Zaman daraldıkça çanlar çalıyor sanki…
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
26
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum