Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

J2 vizesi ve EAD (çalışma izni) başvurusu

Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)
66 23 3.0k 21

• @Alprazolam EAD kartiniz onaylandiktan sonra SSN numaraniz geliyor. Kart basim ve kargoya verilmesi daha uzun surdugunden dolayi genellikle SSN numarasi karttan 2-3 hafta once elinize ulasmis oluyor.

• @Alprazolam merhaba, evet erken gelebilir. Bendede 4 ay yazıyordu, yada 90 gün tam hatırlamıyorum fakat 25 günde geldi. ordaki yogunluga baglı fakat belki ssn numaranızın olmamasından dolayı biraz gecikebilir, umarım hızlıca alırsınız

• SSN numaram yok, keza formu doldururken SSN de istediğimi beyan ettim. EAD nin onaylanması için 3 ay bekleme süresi var yazıyor USCIS te dediğiniz gibi. EAD kartı gelince SSN gelecekse epey zaman var demektir. SSA ofisine gidip sorayım diyorum.

• Esim icin yaptigim EAD yenileme basvurusu 20 gunde onaylandi. 2023'te ilk basvurumuzda 5 ayda onaylanmisti, 2024'teki yenilemede ise 3 ayda onaylanmisti.

• @mutlu234 selam hocam bana bilgi verir misiniz. Benim evraklar 10 ocakta teslim edildi herhangi bir kod gelmedi nereden bulabilirim

• @Zoro-Nlyc, içinde söyledi: J2 vizesi ve EAD (çalışma izni) başvurusu

@mutlu234 selam hocam bana bilgi verir misiniz. Benim evraklar 10 ocakta teslim edildi herhangi bir kod gelmedi nereden bulabilirim

Her hangi bir guncelleme oldugunda size mail gelecek hocam. Ayrica USCIS'e giris yaparak dosyaniz ile ilgili guncellemeleri goruntuleyebilirsiniz.

• @mutlu234 sistemde dosya onaylanırsa işe basliyabilir miyim var mi bilginiz. Gec kaldim başvurmak için ama ssn’im var belki erken gelir diye başvurdum. Teşekkürler

• @Zoro-Nlyc iki kere başıma geldi. İse girişim yapıldı ama saatlik çalıştığım bir işti. Kartımı getirince hemen saatlerim ayarlandı.

• Merhabalar
    Detay bilgi gerektiren bir konu olduğunun farkındayım ama forumdaki bilgili kişilerden umudum tam. J1 internship ya da trainee ile US'e gelen bir kişi, J1 vize sahiplerinin eş ve çocuklarına verildiği belirtilen J2 vizesini eşine aldırabilir mi? Özetle, J1 intership- trainee ile US'e gittikten sonra eşim de J2 vizesine başvurabiliyor mu? yoksa J2 vizesi yalnızca diğer scholar J1 tiplerine mi mahsus?
    Desteklerinizi rica ediyorum

• @lykophron sizde eşiniz ve çocuklarınız için alabilirsiniz. intern ve trainee kategorileri İçinde geçerli.

• @lykophron ayrıca gelince eşiniz önce çalışma izni EAD a başvurup sonra ssn ede başvurabilir.
    Siz zaten başvurabilirsiniz.

• @mugedeniz Vakit ayırıp cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.

Ek bir soru olarak, j2 ile gelen eşim ile birlikte cos (f1) yapabilir miyim? bu aşamada bir sorun ile karşılaşılır mı?

• @lykophron yazabilir diye biliyorum ama çok ayrıntısı , detayı olmalı. Waver olması gerekiyor.
    Nasıl yapılacağı için ben olsam once chat gbt ye sorup sonra da avukata sorardım. Sizinle bu durumu yaşamış birisi olsa bile küçük benzemeyen bir durum yanlış ve eksik olur.

• @lykophron chat cpt sizin sorunuzu sordum.
    Çok detaylı anlattı. Sizde telefondan sorunuzun aynısını kopyalayın. Cevaba göre tam detaylı soruları sorun ama biryerde eksik veya farklı bilgi olabilir. Yapacağınız her şey için bir avukat yada kesin bilen birilerinden teyit alın. Aciklamasi asagida:

J-2 vizesi ile bulunan eşinizin F-1 vizesine geçiş (Change of Status - COS) yapması mümkün, ancak bazı önemli noktalara dikkat edilmesi gerekir:

1. Statü Değişikliği Başvurusu (COS) Ayrı Yapılmalıdır

Siz F-1 vizesine geçiş yaparken, eşinizin de J-2’den F-2 değil, doğrudan F-1’e geçmesi gerekiyorsa, her bir başvuru ayrı ayrı yapılmalıdır. Yani:
    • Siz kendi F-1 COS başvurunuzu yapacaksınız,
    • Eşiniz de kendi F-1 COS başvurusunu yapacak.

1. 212(e) Şartı (Two-Year Home Residency Requirement)

J-1 (ve J-2) vizelerine bazen “iki yıl kendi ülkesinde kalma zorunluluğu” anlamına gelen 212(e) şartı uygulanır. Eğer siz veya eşiniz bu şarta tabii iseniz:
    • COS yapılamaz (önce waiver yani muafiyet alınması gerekir),
    • Bu şartın olup olmadığını DS-2019 formunun en alt kısmından veya vize üzerindeki notlardan görebilirsiniz.

1. Geçiş Süreci ve Zamanlama
      • COS başvuruları USCIS tarafından aylar sürebilir.
      • Bu süreçte mevcut statünüzün (J-1 / J-2) süresi bitmeden statü değişikliği onaylanmalıdır.
      • Eşinizin okul kabul mektubu (I-20) ve SEVIS ödemesi gerekecek.

2. Başvuru Niyetinin Net Olması

USCIS, statü değişikliği başvurularında niyet uyumsuzluğu (visa intent) konusunda hassastır. Ancak J-2 vizesi “dual intent” taşımaz, yani göçmen olmayan bir vizeden göçmen statüsüne geçişte daha dikkatli incelenebilir.

Kısacası:
    Eşiniz J-2 iken F-1’e geçebilir ama:
    • 212(e) şartı varsa önce waiver gerekir,
    • Ayrı COS başvurusu yapmalı,
    • Zamanlama iyi ayarlanmalı ve okuldan kabul alınmalı.

• @mugedeniz Çok teşekkür ediyorum. Haklısınız kritik bir konu bir uzmana danışmak şart gözüküyor. Sağ olun

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    1 İleti
    119 Bakış
    T
    Merhaba; Ben xxxzxx Genel Müdürlüğünde (Mütercim Tercüman olarak) eşim de xxxxx Bakanlığında (Şef olarak) çalışmaktayız. Yaklaşık 4 aylık bir görüşme trafiği sonucu Merkezi Washington DC de bulunan Uluslararası bir firmada işim ile ilgili olduğundan 2,5 aylık çalışma kabulü aldım. Hatta bu kabulden sonra da şirket Ceo'su ile yaptığım görüşmelerde Türkiye'de bir Ofis açma planları olduğunu bunun için beni kabul ettiklerini belirtiler. Bu kabul ile Amerika'ya yerleşme planımız vardı. Daha sonrası bu şirkette devam edemez isek de başka bir şirket yada sektöre geçerek Amerika'da yaşamaya devam edecektik. Fakat bu kabulü xxxx Genel Müdürlüğümüz ile paylaşınca kurumumum beni bu süreçte yurt dışı görev ile gitmemi orada Müdürlüğümüzü temsil etmemi istediklerini ilettiler. Açıkçası bu durumda Hem resmi görevli olacağım hem de şirket çalışanı olacağım. İlk onayımız 2,5 ay Uluslararası bir şirkette resmi görevle (Yurt Dışı Görev) ile Amerika'ya gelerek hem Türkiye'den maaş alacağım hem de Uluslararası şirketten maaş alacağım. Öncelikle hangi vize ye başvurmam gereklidir. Görev Tarihim 1 Ağustos 2022 de başlıyor. Biz 2,5 ay olan süreci muhtemelen 1 yıla çıkaracağız. Bu sebep ile eşime çalışma vizesi alabilir miyiz? Yani her ikimizde nasıl bir vize başvurusunda bulunacağız. Çocuğumuz da 12 yaşında orada 1 yıl eğitim almasını istiyoruz. Diğer sorum da; Çekilişsiz Green Card ile ilgili. Xxx Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği mezunuyum. Yüksek Lisansımda İngiliz dili ve Edebiyatı olarak devam ediyor. 2017 yılında da Londra'da Uluslararası bir Dil Okulunda Hem Staj yaptım hem de Dil Okulunda Öğretmenlik Yaptım. Uluslararası Eğitim Sertifikamda bulunmaktadır. (Mühendislere Teknik İngilizce eğitim verebilir gibi bir yetkinlik belgesini de Londra'da aldım) Sürekli de yurt dışı resmi görevlere ve seminerlere de katılmaktayım. Çekilişsiz Green Card başvuru hakkım var mıdır? Bu konuda nasıl bir yol izlemiz gerekmektedir. Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim. Çalışmalarınızda başarılar dilerim.
  • F1 economic hardship basvurusu

3
    0 Oy
    3 İleti
    362 Bakış
    ahsenaydgduA
    @kirik selamlar, bu bahsettiklerinizi yaptınız mı süreç nasıl gidiyor
  • f1 vizesi ile ssn alıp çalışmak?

15
    0 Oy
    15 İleti
    4k Bakış
    R
    Bir çok arkadaşım şu an wat ile aldılları ssn i dil okulı ile gelip kullanabiliyolar tüm appleri açıp çalışabiliyolar Bu yasal değil ama vergi zamanı tax yaptırıp hesaplar kapanmadan vergi ödeyip devam ediyolar ancak geçen gün managerim den öğrendim böyle bir durumda iken green kartlı biriyle evlenirseniz problem olabiliyomuş ve eğer eb 3 gibi vasıfsız yoldan sponsor ile green kart almal isterseniz bu büyük problem. Çünkü avukatlar ilk bunu soruyolar ssn ile çalıştın mı Amerika da dil okulları 2 ye ayrılıyor Eğer siz bir üni ya da college a giderseniz oradaki esl progmına katılıp dil öğrenirken kampüs içinde ders dönemindeyken haftada 20 saat Ders dönemi dışında 40 saat çalışabilirsiniz Ve ayrıca bir dönem sonra bir avukatla fakirleştim sebebiyle 1 yıllık çalışma iznine başvurabilirsiniz Yanlış bilmiyosam 2 yıla da çıkmış olabilir Yasal yollarda kalın bence ya da nakit çalışmaya bakın çünki bunların problem olma ihtimali her zaman var
  • F1 Vizesi Sonrası Estetik Operasyon

5
    0 Oy
    5 İleti
    1k Bakış
    M
    Malesef vize çıktıktan sonra bu işlemleri yaptıracağım. O yüzden pasaport vs olması zor görünüyor, cevapların için teşekkür ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k