Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da HVAC Teknikerligi-Teknisyenligi

Mühendislik ve Mimarlık
2 2 150 2

• Merhaba Arkadaşlar,

Herkese selamlar!
    Umarım herkes iyidir. Uzun bir bekleme sürecinin ardından, eşimin yanına gelebildim. Gerçekten büyük bir yolculuk oldu benim için, çünkü ilk defa yurtdışına çıkıyorum. Bugüne kadar yurtdışında tecrübem olmadı.

Bugün Amerika – New Jersey’deki 21. günüm. bilmedigim ortamlara kolay uyum sağlayabilen ve ogrenmeyi seven bir karakterim. 30 yıl boyunca İstanbul’da yaşadıktan sonra, doğduğum şehirden uzaklaşıp yeni bir yere adapte olmak bazı zorluklar yaratıyor tabii. Ancak bu süreçte edindiğim tecrübelerle yavaş yavaş her şeye alışmaya başladım.

Asıl konuya gelecek olursam; İstanbul Üniversitesi İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi bölümü mezunuyum, ayrıca Anadolu Teknik Meslek Lisesi çıkışlıyım. Mesleğimle ilgili 5 yıllık bir tecrübem var. Mesleğimi uzun süre yaptım ve bu alanda birikimim var.

Amerika'ya gelmeden önce, bitirdiğim bölümü paylaştığımda HVAC sektöründe ciddi bir açık olduğunu ve iyi bir pozisyon bulabileceğimi söylediler. LinkedIn üzerinden yaptığım araştırmalarla, HVAC sektöründeki maaşların gerçekten yüksek olduğunu gözlemledim. Ancak internet üzerinden HVAC teknikerliğiyle ilgili sağlam bir bilgiye ulaşamadım. Bu alanda almam gereken sertifikaları öğrendim. Diplomalarım ve almak zorunda olduğum belgelerle ilgili olarak, iyi firmaların kabul ettiği sertifikalar ve bu belgeleri sağlayan kurumlar hakkında bilgi almak istiyorum.

Burada HVAC teknikerliği yapan biri var mı? Bu konuda bilgi alabileceğim bir kaynak veya kişi bulabilir miyim? Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim!

• Merhabalar. Bende yeni mezun oldum bu bölümden henüz hiçbir tecrübem yok. Neler yaptınız ne gibi önerileriniz var acaba. Nerelerde çalışayım? Şimdiden teşekkür ederim

Benzer Başlıklar

• Amerika'da Harita mühendisi olmak

Mühendislik ve Mimarlık
    1
    0 Oy
    1 İleti
    595 Bakış
    O
    Merhaba arkadaşlar. Ben harita mühendisliği yeni mezunuyum nasip olursa Amerika'ya gelince de bir süre sonra mesleğimde ilerlemek istiyorum. Fakat tecrübemin olmaması eksi bir durum. Gis alanında ilgim var ve bitirme projemi de bu alanda yaptım. Genelde giriş seviyesinde işlere baktığımda istenilen uygulamaları kullanmayı biliyorum. Oraya gelince nasıl bir yol izlemek daha doğru olur? Mühendisler için denklik sınava baktığımda surveying için ayrı bir 2 sınav var bunu almak mı daha mantıklı ilk gelişte yoksa bir üniversiteden ders alarak Amerika'da çalışmak için eğitimi güçlendirmek mi?
  • Amerika'da broker/emlakci olmak (gayrimenkul isleri)

Mühendislik ve Mimarlık
    16
    3 Oy
    16 İleti
    7k Bakış
    aslisirinA
    Arkadaslar selam, Evet sonunda ben de real estate broker oldum :) Konuya ilgisi olanlara fikir vermesi acisindan deneyimlerimi paylasayim kisaca. Oncelikle bulundugunuz eyalete gore degisen bir surec. Ben NC'de yasiyorum, farkli eyalette yasayan emlak danismani arkadaslarim da kendi deneyimlerini aktarabilirler. Iki asamali bir sinav sureci var temelde. Ilk olarak Google search ile bulabileceginiz, online veya in person secenekleri mevcut, real estate pre-licensing course satin almaniz gerekiyor. Ben HPW School'dan aldim, online ama devam zorunlulugu olan bir secenekti benimki. Toplamda 75 saat pre-licensing course tamamlaniz gerekiyor, NC'de REB (real estate broker) olabilmek icin. Max 15 saat kacirma hakkiniz vardi hatirladigim kadariyla. Dersler Zoom uzerinden haftanin belli gunleri yapiliyor. Self-paced secenegi de mevcut isterseniz. Ama ozaman size ders anlatan bir hoca yok, her seyi kendiniz calisip ogrenmek zorundasiniz. Sorun su ki cok fazla konu var. 700 sayfalik kitaptan sorumlusunuz hepsini calismaya omur yetmez :D hoca size ilk gunden daha hepsini okumaniza gerek yok diyor hatta ve kurs boyunca onemli kisimlari ekstra vurguluyor. O nedenle instructor ile olani tercih etmekte fayda var. 75 saat kursu bitirdiginizde yaklasik 2,5 ay surdu, kurs bitirme sinavina giriyorsunuz. Online bir sinav, kopya cekmediginize emin olmak icin kamera ve mikrofon acik. Sinavin detayina cok fazla girmiyorum simdilik ama kolay bir sinav degil, saglam ders calismak gerekiyor cok fazla hukuki, mesleki terim vs. var. Sadece iyi ingilizce bilmek yetmiyor yani. 2 bolumden olusuyor. National (80 soru) ve State (60 soru). National sorulari tum eyaletlerde ayni. Ama eyalet sorulari bulundugunuz eyalet ozelinde degisiyor. Neyse kursun sinavina girdiniz gectiniz diyelim. Devletin yaptigi gercek sinava girmeye hak kazaniyorsunuz. Iyi haber, kurs sinavini gectikten sonra devletin sinavini ilk denemede gecemezseniz, gelecek ay tekrar girebiliyorsunuz. Her ay duzenlenen bir sinav cunku, tabi sinav bedeli odemeniz gerek her seferinde. Ama kurs sinavindan kalirsaniz, 75 saati tekrarlamaniz gerekiyor. Valla bunun olmamasi icin korkudan acayip inekledim 3 ay, oyle soyleyeyim. Ama calisirsan yapilmayacak bir sey degil, gozunuz korkmasin yani. Devletin sinavina girmek icin online randevu alip bedelini online odeyip sinav merkezine gidiyorsunuz. Bilgisayar uzerinden yapilan bir sinav, ust aramasi filan yapiliyor giriste. Cep tel vs hicbir kisisel esya almiyorlar sinav salonuna. Epey ciddiye aliyorlar bu isi Amerika'da anlayacaginiz, her isteyen emlak danismani olamiyor. Sinavdan cikinca hemen sonucu elden veriyorlar, gecip gecmediginiz belli oluyor, bekleme stresi yok yani o guzel :) Ilgilenen sorusu olan cikarsa daha detay yazarim, simdilik genel fikir vermek istedim sadece. Gorusmek uzere, selamlar.
  • Amerika'da Uçak Teknisyeni olarak çalışmak.

Mühendislik ve Mimarlık
    18
    0 Oy
    18 İleti
    13k Bakış
    crazycellsC
    @ayktsglm elinize saglik :thumbs_up:
  • Amerika'da Muhendis olarak calismak (Endustri Muhendisligi)

Mühendislik ve Mimarlık
    42
    5 Oy
    42 İleti
    16k Bakış
    H
    @EzgiLera Merhaba, 20 yıl deneyimli bir endüstri mühendisiyim. Ben bile ilk aşamada giriş seviye bile bir kurumsalda mühendislik işi fırsatı olsa girer çalışırım. Daha doğrusu şimdilik öyle düşünüyorum. Çalışma kültürüne adapte olmak, dil-aksan aşinalığı kazanmak için bu süreçten geçilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ondan sonra süreç kendi halinde şekillenecektir zaman. Fırsat bir diğer fırsatın kapısını açar.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k