Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)
-
Merhabalar öncelikle, 15 Ocak günü AP ye bırakıldım sponsor kaynaklı, I-134 formu istendi benden, mülakattaki Amerika'da tanıdığın var mı? Sorusuna hayır diye cevap vermiştim, yani tanıdığım yok, bu saatten sonra da sponsor bulmak imkansız gibi birşey etrafıma sorup sorusturuyorum ancak dıdısının dıdısı da bunu benim için yapmıyor yapmaz da zaten pek bir ümidim kalmadı açıkçası . Ben şuan öğrenciyim, Haziran ayında da mezun olacağım kendi işimle ilgili CV mi düzenleyip bir iş başvurusunda bulunmalı mıyım? Ya da bir acente ile anlaşıp 3-6 aylık bir iş sözleşmesi imzalamaya çalışmalı mıyım? Çünkü hesabımda ekstra 5 k daha göstermek yeter mi bilmiyorum, sizin kadar da sürece hakim değilim, bende merak içerisindeyim ondan sizlere bir danışmak istedim, etrafımda bu konularda bilgili biri hiç yok, yardımlarınız için çok teşekkür ederim, herkese sürecinde bol şans dilerim.
-
@Ahmet-Balcı sponsor bulamayacaksanız eğer hesabınıza ekleyebildiğiniz kadar para ekleyip, abd'de size iş konusunda destek olacak birinden iş teklifi (job offer) bulmaya çalışın.
bunları yaptıktan sonra benimle iletişime geçin lütfen.
ama önceliğiniz elbette bir sponsor bulmak olsun, bulamadığınıza kesinlikle kanaat getirirseniz yukarıdaki süreci izleyin. -
@gucarslan yardımlarınız için teşekkür ederim 🙏
-
@gucarslan Peki bunlari yapip daha onceki yillarda onay alan var mi acaba yani siz demeden once de ben bunu yapmayi dusunuyordum ama ne kadar efektif olacagini bilmiyordum
-
@Muhammet-Talha-KÜÇÜK yaşanmamış örnekler için kimseye tavsiye vermem merak etmeyin.
-
M merve34 bu başlıktan bahsetti
-
Merhaba; Ankara'da süreç yavaş ilerliyor ve dosya taşımayı ciddi olarak düşünüyorum. Dosya taşıma ile ilgi yeteri kadar bilgi sitede mevcut, deneyimlerini paylaşan arkdaşlara teşekkür ederim. Dosya taşımaya başladığımda ayrıca istifade edeceğim. Ancak ben ''Sponsor'' lukla ilgili bir soru sormak istiyorum. Bu konuyu doğru konu altında ele aldığımı umuyorum. ABD'de sponsor olacak bir yakınım var ve kendisine I134 belgesi ve1040 ve W2 belgelerini ilettim. BU formları doldurduktan sonra başka bir işlem yapması gerekiyor mu ? Bana ileteceği bu üç belgeyi vize görüşmesinde ibraz etmem sponsor sahibi olmak için yeterli midir? Konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlardan cevap vermelerini rica ederim lütfen, teşekkürler....
Not: Ayrıca, Sponsor doldurduğu belgeleri bana mı göndermeli ve ben mi vize görüşmesinde ibraz etmeliyim ? Yoksa ABD kurumlarından birine mi mail atmalı? -
@trd neden sizden talep edilmeden sponsor sunmak istiyorsunuz?
-
Bu ileti silindi! -
@gucarslan Merhaba, aslında özel bir neden yok ancak halihazırda bu konuda bana en başından beri sponsorluk konusunda desteklerini belirten yakınım mevcut. Konsolosluk görüşmesinde sponsor sahibi olmanın önemi ve avantajını siz değerli site yöneticisi ve bu süreci bilen arkadaşların çok iyi bildiğine inanıyorum. Son zamanlarda tüm koşulları karşılamalarına rağmen konsolosluk tarafından sponsor bulmaları istenen vakıalar mevcut ayrıca.
Sponsorlukla ilgili sorduğum soru için değerli bilgilerinizi paylaşırsanız çok memnun olacağım, -
@trd ilgili vakalar için gerekli açıklamayı yaptım forumda.
her sene konsolosluklar, sponsor talebi için rasgele bir gün belirleyip o gün gelen herkesten sponsor talebi ediyor diyebiliriz aslında.
yazılı olmayan bir kural bu ve her sene aynı görevli tarafından bırakılıyor başvuru sahipleri.
bu kişilerin az para göstermesi değil sebep, çok para gösterenlerden de istendi.public charge rule kaldırıldıktan sonra sponsorluk talepleri çok az yapılıyor.
500.000$ ile mülakata girenden istenirken, bir hafta sonra 1300$ ile girenden istenmeyebiliyor.bu yüzden, sizden talep edilmedikçe hiçbir şekilde sponsorluk süreçleri için adım atmayın.
ayrıca, yakınınız bu konuda ne kadar bilgili emin değilim ama sponsorun yükümlülüğü o kadar basit değil.
size bütün maddi kaynaklarının detaylarını açacağından emin olmalı.. çünkü bu formlar bu detaylarla dolu olacak.ez cümle, talep edilmemiş hiçbir şey için adım atmanıza gerek yok.
-
@gucarslan Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Sponsor ilgili formları nasıl doldurmalı? Örneğin elle doldurup taratıp email ile bana gönderebilir mi? Bu şekilde çıktı alıp bunu kullanabilir miyim? Yoksa elle doldurğu belgeleri ( ve varsa diğer ek belgeleri) tarafıma posta ile mi iletmeli ki böylece orjinal belgeleri mi sunmalıyım? Ayrıca sponsor olacak kişi bu belgeleri sadece bana mı iletmeli yoksa ayrıca başka bir kuruma da iletemeli mi ? Konsolosluk sponsor belgelesini nasıl kabul eder?
-
@trd belgelerin nasıl doldurup konsolosluğa ulaştırılması gerektiği bu başlıkta ve USCIS'in sitesinde detaylıca yazmakta.
yine tekrar ediyorum.. sizden talep edilmedikçe bu formları doldurmak için aksiyon almayın. -
@gucarslan USCIS'in sitesinde detaylıca ifade edilmiş, kontrol ettim. Teşekkür ederim.
-
Bu ileti silindi! -
Merhaba, GC talihlisi olarak kısa bir süredir Amerika'da yaşıyorum. Henüz çok fazla gelir elde edemiyorum günlük işler yapıyorum, I-134 belgesine göre elde göstermem gereken gelir banka hesaplarımda mevcut lakin ABD içinde kazanılmış değil. Birkaç ay içinde de kendi işim için LLC kuracağım.
Sorum ise şu; kız arkadaşımın 10 yıllık turist vizesi var, belki seneye veya daha sonraki yıllarda evlenebiliriz ama yıl içersinde buraya gelip burada kalmasını sağlamak istiyorum. Tavsiyeniz ne olabilir, turist olarak gelirse bir süre sonra dönmesi gerecek.
Umarım açıklayıcı olmuştur, bilgisi ve tecrübesi olanların cevapları önemli, iyi günler.
-
H huseyin_tsn bu başlıktan bahsetti
-
Arkadaşlar merhaba, eşimin greencard işlemlerini AOS yaparak başlatmak üzereyiz ve avukatların bazı yanlış yönlendirmeleri oldu, bu nedenle süreci şu an ben yönetiyorum ve her şeyi teyit etmek adına size I-864 Formu, sponsorluk özelinde danışmak isterim. Eşime ben sponsor olacağım ancak önceki avukatlar ben henüz 1 kez tax return yapmış olmama rağmen bunun yeterli olacağını belirtmişlerdi. Şu an araştırma yaptığımda gerekli belgeler arasında son 3 yılın tax returnu yazıyor her yerde. Bu aşamada benim sponsorluğum yeterli olmaz mı acaba? Ek bir joint sponsor mu bulmamız gerekir? AGI $27418 oldu benim bu sene, baktıgımda USCIS deki %125 poverty guidelinesın biraz üstünde kalmış oluyorum.
Bir de malum henüz 1,5 yıldır buradayım ve sadece applicationlar üzerinden calıstım (Uber, Rover, Grubhub gibi) bu durumda sanırım kendimi self employed olarak belirtmem gerekecek ve gelir evrakları olarak neleri eklemem yeterli olur? İş verenden son 3 aylık maaş gibi belgeler alamayacağım için biraz kafam karıştı. Önceki deneyimlerden anladığım kadarıyla her bir uygulamadan 1040 kopyaları ve IRS den transcript eklemem gerekiyor. Fakat hesabımızda pek bir birikim yok bank statement eklemek şart mıdır? Türkiye de bir evim var onun tapusunu ingilizce tercüme ettirip eklesem faydası olur mu? Bilgisi olan arkadaşlar varsa, yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum. Başvuru için çok az zamanımız kaldı, eşimin B2 ile kalış süresi 11 haziranda doluyor ve avukatlar tarafından çok magdur edilerek ortada bırakıldık. Bilgi verebilirseniz gerçekten çok mutlu olurum.
-
C crazycells bu başlıktan bahsetti
-
@bernat merhabalar, bu süreçten henüz yeni geçmiş ve bir sürü video izlemiş ve de kaynak okumuş biri olarak öğrendiklerimi paylaşmak isterim. Karar yine de dosyanıza bakan kişiye kalacaktır:
Benim durumum da sizinkiyle aynı olmasa da benzer. Eşimin geliri verilen rakamın biraz üzerindeydi ve diğer yıllar için N/A durumu vardı. Şu anki işinin paystub'larını da gönderdik. RFE geldi.
Okuduklarımdan dinlediklerimden edindiğim bilgilere göre son 3 yılın tax return olayına çok ama çok dikkat ediyorlarmış istikrarlı devam eden gelirleri var mı diye. Son yılın tax return ve W2'larını mutlaka istiyorlar. Tax transcript şeklinde sunuyorsabız W2 gerekli değil diyor içinde olduğundan. ( Burada da dosyanız daha sağlam gözüksün diye hourly wage ya da annual salary belirten ıslak imzalı işveren mektubu ve paystubs eklenebilir)
Bunun dışında sahip olunan mal mülk ya da self employer durumuna çok sıcak bakmadıkları söyleniyor. Yapmayın demiyorlar ama tax return ya da joint sponsor daha iyi bir seçenek diyorlar. Mal mülk durumunun da kendine özel kuralları var.
İsterseniz ilk etapta sponsor formu + tax return + W2 + işveren mektubu + paystubs gönderin. (Bazı kişiler business owner değilseniz eğer self employer seçmeyin sadece çalıştığınız yerin ismini yazın diye tavsiye veriyor)
RFE almanız çok olası. RFE ile uğraşmak istemiyorsanız joint sponsor bulun derim. Çoğu avukat da aynı yöntemle ilerliyor.
Ekstradan bir de I-864A var. Bu da evi 3. bir kişi ile paylaşıyorsanız ve evin gelirine katkıda bulunuyorsa bu kişi de gelirini paylaşarak sponsor olabiliyor. Aynı adreste bulunması gerekiyor bu kişinin. ( Ayrıca joint sponsor evliyse ve eşiyle ortak tax return yapıyorsa eşi de bu formu dolduruyor)
Biraz uzun oldu ama umarım yardımcı olur.
-
@Nugbug çok teşekkür ederim, vakit ayırıp uzun uzun anlatmışsınız, çok sağolun. Ben tax ödediğim bu yıl sadece uygulamalar üzerinden çalıştım. O nedenle sadece onlardan gelen tax formlarını ekleyebilirim ve de transcript. Şahıs olarak bir işverenim ya da düzenli yatan bir maaşım yok. Uygulamalardan kazandıkça tutarlar hesabıma geçiyor malum. Joint sponsor bulmaya calısıyoruz ama o da herkesin sıcak baktığı bir mevzuu değil. İnsanlar çekiniyorlar. Bakalım bir yolunu bulacağız mecburen. Ben uygulamalar üzerinden çalıştığım için self employed yazmayı düşünmüştüm ama biraz daha araştırayım belki başka bir şekilde belirtmem gerekiyordur. Çok teşekkür ediyorum.
-
@bernat Aile dışında kimse kabul etmek istemiyor. Fakat Amerikan vatandaşıyla evli olunca vatandaşlığa başvurmak 3 seneye düşüyor. Onun dışında 5 sene en erken. Aile dışında kimse böyle bir taşın altına girmek istemez. Bu kanalın videoları çok iyi. Tavsiye ederim. [https://youtube.com/@kseniyainternational?si=ZbPjyQLOBy0dILWS]
-
Bu ileti silindi!
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
41
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum