Alabama
-
-
@ayvalik10 teşekkürler 😊 ama huntsville özelinde sormuştum.
-
-
-
-
@ayvalik10 hocam harika bilgiler teşekkür ederim.
Ama ben orada yaşayan bir Türk'ün görüşlerini de bilmek isterim. -
@israfil facebook turkish treasures birisini gördüm belki türktür
-
@ayvalik10 @Rookie orada yaşıyor , o yüzden O'nu etiketlemiştim.
-
@israfil Alabama içinde söyledi:
@Rookie selamlar, sanırım huntsville ilgili bir kaç satır yazacak kadar bilgi sahibisiniz. Rica etsem biraz şehirden bahseder misiniz. Ekonomi,trafik,yaşam ve iklim koşulları, ırkçılık vb.
Selamlar sayın @israfil evet 5 aydır Huntsville de yaşıyorum genel anlamda memnunum açıkcası.
Yaklaşık 200 bin kadar insan yaşıyor.Askeri olarak önemli bir şehir.Nasa üssü ve Redstone Arsenal adında 2.Dünya savaşı sırasında kurulmuş bildiğim kadarıyla Amerikanın büyük askeri üslerinden birine sahip.Ekonomi de doğal olarak silah endüstrisi üzerine gelişmiş. Amerikanın ve hatta dünyanın en büyük silah üreticilerinin merkezleri mevcut Lockheed Martin,Raytheon gibi ve sayamadığım birçok şirket mevcut.Şehir her yıl hatırı sayılır bi göç alıyor bunda iş olanaklarının özellikle de mühendisler için çok olması ve giderlerin düşük olması etken.Ev kiraları tabi ki isteklerinize göre değişmekte ama 500 dolara çok rahat kiralık 1+1 daire bulabilirsiniz.Ev sahipleri için yıllık verginin en düşük olduğu yerlerden biri 150-200 bin dolarlık evlerin yıllık vergisi 500 dolar gibi bir tutar.Trafik normal diyebilirim tabi iş çıkış saatleri çok yoğun oluyor ama diğer şehirlerle kıyaslarsanız bence gayet makul.Irkçılık konusuna gelirsek henüz gelmeden eşim beni uyarmıştı olabilir hazırlıklı ol sakın canını sıkma gibilerinden lakin ben henüz ırkçılık ile ilgili en ufak bi durumla karşılaşmadım hatta nereli olduklarımı öğrendiklerinde olumlu dönüş aldıklarım dahi oldu.
Özetlemek gerekirse bence gayet yaşanılabilir bir şehir sosyal hayat olarak tabi büyük şehirlerle kıyaslanamaz lakin ilk gelecek olan insanlar için bence Houston kadar iyidir.Aman @semavi Kadir abi duymasın çeker kulaklarımı😉
-
@Rookie teşekkürler, YouTube da izlediğim videolarda şehir hoşuma gitti açıkcası. Tabi bir çok merkeze de yakın olması da cezbedici.
-
Rica ederim @israfil yardımcı olabildeysem ne mutlu bana ileride ciddi olarak yerleşmeyi düşünürseniz de elimden geldiği kadar yardımcı olmak isterim.
-
Videolardan göründüğü kadarıyla şirin bir şehre benziyor. @Rookie yaşamınızda mutluluklar dilerim.
-
İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim sayın @Bahadır17 yolunuz düşerse beklerim ☺
-
@Rookie hemen hemen komsu sayiliriz (NC) :) Bolca mutluluklar yeni hayatinizda.
-
Evet yakınmışız @FreeWoRLD .Çok teşekkür ederim dilekleriniz için aynı şekilde yolunuz düşerse beklerim ☺
-
Pazartesi is icin gidecek oldugum Alabama hakkinda yaptigim arastirma sirasinda karsilastigim sasirtici gercekler:
Toplam nufusi 5 milyonun altinda olup sosyo-ekinomik acidan en son siralarda yer alan Alabama eyaletinde 14 devlet, 17 tane ozel universite ve 4 adet tip fakultesi bulunuyor.
Helal olsun diyor ve baska yorum yapmiyorum. -
Merhaba bu eyalet gc ile ilk gelecekler için nasıldır 2 kişilik bir aile için ilk başta sıradan kalifiye olmayan işler yapacağımız için bu konuda aydınlatabilirmiaüniz ortalama aylık kira ne kadardır?
-
-
K kartalveat bu başlıktan bahsetti
-
Birmingham, Alabama' dan selamlar herkese. 2 ay once, kendi alanimda bir is buldugum icin buraya tasindim. Egitim seviyesi dusuk, is imkanlari var ama kalifiye eleman sayisi az. 4 aydir issiz olunca, Alabama da olsa razi oldum acikcasi. Evden ise isten eve geciyor gunler, paylasabilecegim fazla bir sey yok su asamada. Tek oda apartman, aylik $1000. Amerikanin Yozgat'indan herkese selamlar 😁
-
Hangi eyalette 4 ay işsiz kaldınız? Kendi mesleğinizde mi iş aradınız sırf?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
26
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum