DV2025 Mülakat Deneyimleri
-
@gizemctr çok ayrıntılı ve güzel yazmışsınız.Teşekkürler
-
@gizemctr teşekkür ederiz bilgilendirmeler için.
-
Herkese merhaba,
Bugün Bükreş Regina Marina hastanesinde sağlık muayenesini yaptırmış bulunmaktayız. Ocak için mülakat tarihi geldiğinde direkt olarak Regina Marina'dan doktor Marianna Toma'ya mail attım ancak fazla mail kontrolü yapmadığını tahmin ediyorum çünkü 1 hafta kadar yanıt alamadık. Daha sonra telefonla hastaneye ulaştım ve 6 Ocak için randevu istedim. Sanırım Noel dönüşü olduğu için 6 Ocak için veremeyeceğini mülakatımıza en yakın tarih olarak 18 Aralık'ta randevu olduğunu söylemesi ile kabul etmek durumunda kaldık.Bu sabah 08:30'da olan randevumuza zamanında gittik ancak hastanenin taşındığını gördük :) Neyse ki 400 mt kadar ileride bir nokta olduğundan yürüyerek ulaşabildik. Gidecek olan arkadaşlara da uyarımızı yapmış olalım :) Kayıtlar yapıldıktan sonra doktorumuz Marianna Toma geldi ve bizi bekleyeceğimiz alana yönlendirdi. Önümüzde 3 çocuklu bir aile daha vardı ve biraz onların işlemlerinin bitmesini beklemek durumunda kaldık. Bu bekleme sonrasında sırasıyla kan alımları yapıldı. Daha sonra doktorun odasında evraklarımızı hazırladık. Boy-kilo ölçümü, tansiyon kontrolü, elle muayene sonrasında klasik sorular yöneltildi (ameliyat geçmişi, tiroid, eşim için doğum operasyonu vs.) ve aşı işlemlerine geçtik. Biz herhangi bir antikor testi vs. yaptırmadığımızdan tüm aşıları yaptırdık. Hepatit A-B, Difteri, Karma artı olarak da grip aşısı yaptılar. Normalde de grip aşısı yaptırmak istediğimiz için itiraz etmedik ancak bu sanırım ekstra bir aşıydı :) 8 yaşındaki oğlumuz için E-nabızdan İngilizce aşı kartı götürdüğümüzden ona sadece grip aşısı yapıldı.
Doktor Hanım gerekli bilgilendirmeyi yaptıktan sonra bizi yine yakındaki Regina Maria hastanesine göğüs filmi için yönlendirdi ve bir daha gelmenize gerek yok dedi. Mülakata gireceğimiz 8 Ocak günü hastaneye uğrayarak kapalı sağlık zarfımızı teslim alabileceğimizi söyledi.
Hastane çalışanlarının tamamı oldukça güler yüzlü ve yardım severlerdi. Oğlumuz için 990 RON eşim ve benim için 1990 RON ödeme yaptık. Ödemeleri kredi kartıyla yaptık. Hastaneye ulaşım için Bolt uygulamasından taksi çağırdık. Romanya'da oldukça popüler ve diğerlerine göre ucuz bir uygulama, taksi kullanacaklara tavsiye ederim. Bana ilk 3 kullanım için %50 indirim tanımladılar.
Evrak olarak diğer deneyimlerden farklı bir evrak talebi olmadı. Bu yüzden bu kısmı atlıyorum. Sıra geldi 8 Ocak'taki mülakatı da sağ salim atlatmaya :)Herkese süreçlerinde başarılar dilerim. Bükreş'le ilgili forumda fazla bilgi olmadığından burayı düşünen arkadaşlar her zaman için ulaşabilirler. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım.
-
@crazycells merhaba ais kaydı yapılırken sadece asıl talihlimi için mi yoksa eş çocuk içinde kayıt yapılmalımı?
-
@Mustafa-Bayram Tamamdır. Haberleşmek üzere.
-
@yasin34 merhabalar covid aşısı zorunlu mu size soruldu mu
-
Merhabalar 17 Aralık'ta Ankara'da Unganlar'daki tecrübelerimi paylaşmak istiyorum, çocuksuz aileler için de bir örnek olur Ankara'dan :) Randevumuz saat 11.00 ve 11.05 teydi. Biz 10.30 gibi gittik ve randevu saatimizi beklemeden işlemleri başlattılar. Belge olarak sadece aşı kartı (bizim sadece covid aşı kartımız mevcut) ve pasaportu aldılar, biz mülakat tarihi ne zaman verilir tahmin edemediğimiz için eksik aşılarımızı yaptırmamıştık çünkü sağlık randevusundan 1 ay önce yanlış bilmiyorsam tamamlamış olmamız gerekiyordu. Onun yerine antikor testi yaptırmıştık fakat Ankara Unganlar kabul etmiyor, daha önce bahsedenler olmuştu biz de şansımızı denedik yine de. O yüzden burada yazacağım sağlık masraflarını iki kişi için ( 27 yaşındayız, aşılarda yaşın önemi var mı bilemiyorum yine de değerlendirebilmeniz için bunu da belirtmek isterim) standart ödenecek ücret gibi düşünebilirsiniz. Tüm ödemelerimizi TL olarak ve kredi kartı ile gerçekleştirdik. İlk önce kan tahlili için kan verdik, orada eşim ile birlikte yaklaşık 3300 tl ödeme yaptık. Sonrasında röntgen çekildi, doktor muayenesi ve aşı yapıldı. İki aşı olduk sanırım ikisi de karma aşıydı. Yapılan aşılar: Tdap, MMR, Hepatit B, Varicella ve Influenza. Bu işlemler için ise ödediğimiz tutar yaklaşık 24 bin TL tuttu. Toplamda 27 bin TL ödeyerek işlemerimizi tamamlamış olduk.
Herkes biliyordur ama en az 2 gün Ankara'da olmanız gerekecektir planlarınızı ona göre yapmanızı tavsiye ederim. İlk gün işlemler yapılıyor ertesi gün ise sonuçlarını almaya gitmeniz gerekiyor. Bize sonuç için ertesi gün 11-12 arası gelip almamız söylendi. Sağlık raporlarımızı da sorunsuz bir şekilde teslim aldık.
Ankara'da CK Farabi otelde konakladık. Çok uyguna geldi fiyatı ve temizdi biz memnun kaldık. Ekonomik ve konforlu yer arayan arkadaşlara da tavsiye ederim. Unganlara 10-15 dk yürüme mesafesinde fakat otele yürürken biraz yokuşlu :)
-
Herkese merhaba, telefonu esim desteklemeyen birine EU bölgesinde kullananılabilir bir sim Viyana'da nasıl bir çözüm önerirsiniz acaba? Şimdiden çok teşekkür ederim
-
@Ömer-A Merhaba, Ankara'da girecekseniz mülakata covid aşısı zorunlu tutulmuyor bunun sebebi Türkiye'de mevcut aşı bulunmaması. Biz girerken 2 Doz Biontech olmuştuk aşı kartımızı götürdük yanımızda. Normalde ekstra 1 doz daha aşı istendiği yazıyordu Unganların sitesinde fakat buna rağmen covid aşısı söylenmedi bize. Tecrübelerimden yola çıkarak sizden de istenmeyeceğini düşünüyorum :)
-
@samikayhannn bunu bende merak ediyorum
-
@Ömer-A CDC der ki vizesi basılacak kişinin son 12 ay içinde covid aşısı hatırlatma dozu bulunmalıdır.. Türkiye'de covid19 aşısı mevcut olmadığından sağlık muayenesi sırasında uygulanamıyor...
-
@gizemctr Hayırlısı olsun umarım sonuçlarımızı sıkıntısız alırız
-
Merhaba,
Sizlere hem bir sağlık raporu deneyimi ile geldim hem de mülakat öncesi evrakları hazırlarken bir şeyi gözden kaçırmamak adına bir iki soru yönelttim.
20 Aralık 2024 tarihinde sağlık muayenemi gerçekleştirdim. Prosedürü defalarca okumuş olsam da vize öncesi öncemli adımlardan biri olduğundan benim için bir stres kaynağıydı. Saat 11.30'daki muayenem Dr. Mehmet Ungan ile fiziksel muayene görüşmesi ile başladı. Bankoda girişimi yaparlarken pasaportumu ve aşı kartımı alıp fotoğrafımı çektiler. Dr. Ungan ile muayene; boy, kilo, tansiyon ölçümü, anamnez alınması ve temel fiziksel muayeneden ibaretti. Akabinde ise 3 aşı uygulaması yapıldı ve laboratuvara yönlendirildim. Kan tahlili ve akciğer grafisi akabinde tüm işlerim 1 saat gibi bir sürede tamamlandı. Ben Dr. Ungan ile yapılan muayene ve aşılar için 340 dolar, Düzen laboratuvarında ise 47 dolarlık bir ödeme gerçekleştirdim. Forumdan anladığım kadarıyla 340 dolarlık ücret fazla, bunu neye dayandırdılar bilmiyorum. Tekrar iletişime geçeceğim. Dosyamı ertesi gün 11:00'de bankodan teslim aldım.
Şimdi vize evraklarımı derliyorum. Bazı evraklar nezdinde hangi mahiyette evrakı götürmek daha iyi emin olamadım. Görüşlerinizi merak ediyorum;
- Diplomamın fotokopisi yeterli olur mu? Noter onaylı aslı gibidir belgesi almalı mıyım? (Sorduğuma bakmayın aslında aldım bile ama belki birileri de bunu düşünüyordur..)
- E-Devlet üzerinden adli sicil kaydını arşivli olarak İngilizce alabiliyorum ancak askerlik belgesi ve vukuatlı nüfus kayıt örneği yalnızca Türkçe veriliyor. Ankara'daki mülakatlar nezdinde Türkçe belge verilebileceğini okudum. Aksi bir durumla karşılaşan oldu mu? Her ihtimale karşı bu belgeleri tercüme ettirmek gerekir mi?
Herkes için kolay ve hızlı bir süreç diliyorum.
-
ANK’daki mülakatınız için;
1- Diplomanın aslı ve bir adet fotokopisinin ibraz edilmesi yeterli. Noter onaylı aslı gibidir vb belgeye ihtiyaç yok.
2- Askerlik belgesi ve vukuatlı nüfus kayıt örneğinin Türkçesinin ibraz edilmesi yeterli.
Bol şans 🍀
-
merhaba sağlık muayenesi öncesi tetraxim yaptırsam ve bunu aşı kartına işletsem ankara unganlar kabul edermi acaba? Normalde antikor testi yaptırdım ama unganlar sonucu kabul etmiyor diye bişey okumuştum.
-
@Mehmet-ynd Unganlara giderken aşı yaptırmayın..Aşılarınızı 1 gün önce bile tamamlamış olsanız, aynılarını yaparlar...
-
@Flight101’in dediği gibi Unganlar sağlık kontrolü öncesi TR’de herhangi bir aşı (covid hariç, bulma ihtimaliniz yok zaten TR’de) olmanızı veya antikor testi yaptırmanızı tasvip etmiyor. DV2024 sürecinde bu şekilde Unganlar muayene öncesi aşı olup giden başka bir talihli muayene günü sonucu alamamıştı aşı olması nedeniyle, sürecini uzatmıştı Unganlar. Buna rağmen aşı olmak istiyorsanız, kendi takdiriniz. Karar sizin…
-
@ATS16, @Flight101 açıklama için teşekkür ederim.kaçırmışım artık netim.. 👍
-
@Sinan-D Merhaba, tebrik ederim. Size bir şey sormak isterim, evlilik cüzdanınızı İngilizce tercüme ettirmiş miydiniz? Forumlardaki deneyimlerde Ankara'da mülakata girenlerde sadece bir kişi İngilizce'ye çevirdiğini belirtmiş ve görevlilerde İngilizce olan dokümanı almış. Güncel bilgi almak istediğim için size sormak istedim.
-
@alpacov Merhaba, teyitleşmek amacıyla soruyorum. Askerlik için E-devlete "Askerlik Durum Belgesi" yazınca çıkan belge götürülüyor değil mi?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
56
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum