Amerika'da ikinci el araba almak
-
@kngslyr06 Florida icin bana uygun geldi bu fiyatlar.
-
@semavi Kadir abi 2010 nissan Rogue 6000 dolar sence fiyat nasıl 138000 mileda. Sende de iki tane olduğunu gördüm sormak istedim
-
temiz ve bakimli ise makul... tamamen durumu ile alakali...
-
@semavi ABD’de tanıdık yoksa tek başına araba bakmaya gideceklere tavsiyen ne olur abi arabadan da anlamıyorsa eğer
-
Aynen arkadaslar dedigim gibi
-
@misha90 Nissan pişmanlıktır. Japon mutluluk.
-
Konudaki İlk mesajda yazdıklarım :)
-
Aracin tamir ve bakim gecmisini gosteren raporu Carfax'dan alin. Bazi dealer'lar ikinci el araclari satarken bunu veriyorlar.
Mutlaka test-drive yapin. Vites gecisleri, motor sesi, donuslerde ve hiz yapinca titreme var mi gibi durumlari kontrol edin. Klima ve benzeri arac icindeki cihazlar calisiyor mu diye kontrol edin. Camlar sorunsuz sekilde acilip kapaniyor mu diye kontrol edin.
Motoru mutlaka inceleyin, temiz mi, gozle gorulur yag vs var mi diye. Arabanin altina bakin, yag kacirma falan var mi diye.
Lastikleri inceleyin. 1 centlik madeni parayi, lastiklerdeki tread icine kafa sekli bas asagi olacak sekilde yerlestirin. Eger kafanin tepesi gorunuyorsa, yeni lastik zamani gelmis demektir. Ayrica lastiklerde kesik, yarilma veya tumsekler var mi diye elinizle kontrol edin.
Gerisi artik sansiniza :)
-
Herkese Merhaba, New Jersey'de araç almak isteyenler imzamdaki linke bir bakabilirler. Bence fiyat konusunda bir şekilde anlaşılır. Temiz bir araç olduğu için yeni bir başlangıç yapan buradan bir kişinin alması güzel olur.
-
@MySea, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak
Aracin tamir ve bakim gecmisini gosteren raporu Carfax'dan alin. Bazi dealer'lar ikinci el araclari satarken bunu veriyorlar.
Mutlaka test-drive yapin. Vites gecisleri, motor sesi, donuslerde ve hiz yapinca titreme var mi gibi durumlari kontrol edin. Klima ve benzeri arac icindeki cihazlar calisiyor mu diye kontrol edin. Camlar sorunsuz sekilde acilip kapaniyor mu diye kontrol edin.
Motoru mutlaka inceleyin, temiz mi, gozle gorulur yag vs var mi diye. Arabanin altina bakin, yag kacirma falan var mi diye.
Lastikleri inceleyin. 1 centlik madeni parayi, lastiklerdeki tread icine kafa sekli bas asagi olacak sekilde yerlestirin. Eger kafanin tepesi gorunuyorsa, yeni lastik zamani gelmis demektir. Ayrica lastiklerde kesik, yarilma veya tumsekler var mi diye elinizle kontrol edin.
Gerisi artik sansiniza :)
Tam yer imlerine eklemelik mesaj olmuş... Teşekkürler..🤝
Bir uygun zamanımda bende excele böyle bir checklist ve exterior walkaround videosu yapmak isterim... -
@MySea teşekkürler Mustafa abi :)
-
@solidppl abd marka araçlarla ilgili düşünceniz nedir peki?
-
@solidppl nissan Japon değil mi? ;)
-
@misha90 Who is Mustafa?
-
@finalhope japonlar arasinda en dandik marka.
-
. Transmission problemi cok duydum.
-
@semavi Kadir Bey Selamlar,
Siz bu işleri yaptığınız için zaten hangi aracın nasıl sorunları olabileceğinizi biliyorsunuz fakat bizim gibi arabadan anlamayanlar https://www.carcomplaints.com/ dan bakıp en azından bazı araçların bazı modellerini kabaca eleyebiliyoruz. Benim merak ettiğim bu sitedeki veriler sizce doğru mu? Tabi ki her yaştaki ve mile deki aracın kondisyonu farklı olabilir ama genel olarak buradaki siteyi kullanmak sizce işe yarar bir seçenek midir? Yoksa burasıyla hiç vakit harcamadan doğruca araba bazında mı değerlendirme yapmamızı mı önerirsiniz?
Teşekkürler. -
@solidppl Bizde iki adet Nissan var su anda. Ikisini de sifir aldik, birisi 7 yasinda, digeri 1 yasinda. Cok memnunuz, hic sikintisiz kullaniyoruz. Daha once 2 defa Toyota ve 1 defa da Honda kullandim. Nissan ikisinden de kullanim olarak daha rahat diyebilirim.
Motor bakimindan tum Japon arabalari hemen hemen ayni bana kalirsa. Nissanlarda CVT transmission var. 2016 yili onceki modellerde sorunlar yasanmis ama sonrakiler de ayni sorunlar fazla gorunmuyor.
-
@solidppl araba çok güzel. Kazasız belasız binmek nasip olsun inş. Ben fiyat farkından (~$10K) dolayı sıfır jetta almıştım ama geriye dönsem kesinlikle camry. Konfor falan tamam da amerikada baş ağrısız binmek de büyük konfor.
-
@Not_Born_Yesterday tesekkur ederim
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
10
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum