Bankacılık Sistemi ve Banka Hesap Çeşitleri
-
BoA para, passport, herhangi adres ile acti. El camino real subesi ;)
-
@sash söylediklerinizi ben capitalone a sölemiştim. Ama açmadılar. Yani bu durum içşn tek doğru yok. Görüştüğünüz kişiye göre dahi değişiyor. Dolayısıyla görüşülecek kişiyiyi belirleyemeyeceğimiz için herşey afaki her şey risk.
-
@mr-hakan banka güvenlik zaafiyeti var ise parayı banka karşılamak zorunda. Sorununuz hangi tarihe ait bilmiyorum ancak tarih ve olayı anlatırsanız ve yapılabilecek birşey var ise sürecinize yardımcı olmaya çalışırım. Tarihi de zaman aşımı için sordum. Ben garantiyi 30 lşra için mahkemelerde süründüren ve 30 lirayı iade ettirip üstüne onlara daha fazla masraf yaptırmış biriyim :) Bunu da herkese anlatırım çünkü garantiyi hiç sevmem ve literatürdeki terörist müşteri tanımına uyan biriyim :) Yanlış anlaşılmasın kendisinin yanında eş dost akraba herkesi ilgili firmadan koparan müşteri tanımıdır bu :)
-
@the-black-eagle hocam 2011 de olan bir olay. Olayla ilgili mahkeme süreci devam ediyor. Keşke sizinki gibi 30 lira olsa . Türkiye şartlarında büyük bir miktar söz konusu ayrıca bundan dolayı da bir o kadar zararım var. Ana param için ara karar çıktı. Şimdi ise maddi manevi tazminat aşamasında. Söz konusu banka yüzünden kazanmış olabileceğim ama olaydan dolayı kazanamadığım para dahil , maddi ve manevi tazminat davası daha açtık . Manevi tazminat davası. Ömrüm boyunca kredi kartı kullanmamış biri olarak adamlar bana sadece başvuru ve imza karşılığı yüklü bir miktar kredi ödemişler ve ben geri ödememişim diye başka bankalarda tuttuğum nakit parama ve taşınmazlarımı haczettiler. Neyse ki o krediye başvuru süresince ve krediyi teslim ettikleri tarihler arasında turkiyede olmadığımı mahkeme huzurunda kanitladiktan sonra kabul ettiler.
Siz kendiniz için terörist müşteri ifadesini kullandınız ya . Sizin tanımınıza göre ben master terörist müşteriyim. Benim sadece iş çevremden onların bankasından çektiğim kişilerin ve firmaların işlem hacmi senelik 50 milyon lirayı geçiyor ve durmak yok yola devam :) -
@mr-hakan geçmiş olsun. Anladığım kadarıyla durum sizin lehinize. Parayı zaten mevduata uygulanan en yüksek faiz oranından ödeyecekler. Yani zararınız olmaz da paranız zoraki vadeli hesapta durmuş gibi olur. Tek zarar avukatlık ücreti ve zaman olacaktır. Umarım mahkeme hemen sonuçlanır. Ben tamamen para gitti falan sanmıştım da o eğer banka ihmali varsa imkansız çünkü.
-
Arkadaşlar,
Ben de Bank Of America (152 Boulevard, Hasbrouck Heights, NJ 07604, Birleşik Devletler) şubesinde hesap açtım.
İstenen sadece Pasaport ve Yanında Kaldığım akrabamın ehliyet resmi. SSN çıkınca bildirirsiniz dediler.
Açılan hesap türü için min 1200$ yatırılırsa hesap işletim ücreti alınmıyor. Normalde hesap işletim ücreti 12$ aylık.
Şimdilik sadece Hesap Kartı gönderiyorlar.
3 aydan sonra kredi kartı için başvurmam gerektiğini söylediler.
Hemen orada mobil şubeyi de indirip şifrelerini aldım girdim.
Şube boş da olduğu için çok rahat 1 saatte hesabı açıp çıktık. -
@necatiarslan bizim tecrübelerimiz online olarak türkiyeden hesap açmaya yönelikti ve bunun için ekranlarda ssn şartı var. Orada bulu duğunmda zor olsa da açtırmıştık öğrencilik zamanında. Umarım herkes sizin gibi sorunsuz olarak açar gittiklerinde.
-
Bu ileti silindi! -
@sash anladığım kadarıyla insanlar abdye yerleşmeye çalışmıyor :) Paralarının türkiyede kalmasını istiyor. Dediğim gibi. Oraya yerleşiyorsun. Para orada lazım olacak. Acil birşey olursa orada olacak Allah korusun ve hemen ulaşılabilir olması lazım. Ha yok tutmadı geri döneceksen yine swift yaparsın ya da çeker paranı dönersin. Ben insanların 1.000 dolar 1.000 dolar para çekmekle uğraşmasını anlamıyorum. Ya zaten ayda o kadar kira verecen. Atm ile mi uğraşacan. Ayrıca nakit ödeme yok zaten. Her halükarda abdde banka lazım.
-
@the-black-eagle @semavi yani youtube son videosu senin cevabını destekliyor cuk oturuyor yani
-
2 yil kadar once beyansiz izin verilen tutarin cok az altinda bir tutari yanimda getirmek suretiyle ABD'ye ilk girisimi yaptim. Takip eden bir kac hafta boyunca toplam 6-7 defa CEPTETEB ATM kartiyla BOA izin verilen gunluk limit kadar cekim yaptim. Ardindan fax yollamak suretiyle yuklu bir tutari ABD'deki banka hesabima elektronik olarak transfer ettim. Gectimiz 2 yil icerisinde cok sik olmamak kaydiyla zaman zaman Tr'den elde ettigim ufak tefek gelirleri yine BOA ATM'ler'nden cepteteb ATM kartiyla cekmek suretiyle buraya aktardim. En son 2 hafta once sorunsuz bir sekilde bu islemi tekrarladim. Cepteteb ATM kartim hic bloke olmadi. Herhangi bir sorun yasamadim. Saygilarimla arz ederim.
Not: Anlasilan o ki; guzel Turkiyemizde, pek cok hususta oldugu gibi CEPTETEB bankasinin bankacilik islemlerinde de bir standart mevcut degil maalesef. -
@sadriabi sadece teb değil her banka için geçerli bu standartsızlık maalesef. Sizin durumunuzda türkiyede hala gelir elde ediyor olmanız dolayısıyla bu tarz çekimler için mantıklı. Ancak siz de normal olanı yani yüklü miktarı swift ile aldınız sonuçta olması gerektiği gibi.
-
merhaba arkadaslar . dun gece bank of amerika subesinin atm sinde para yatirirken ilk 300 dolar aldi sonra 450 dolar aldi sonra 300 dolar koydum atm kafayi yedi :)))) ekran gitti geldi tuhaf sesler cikardi .. en son uzgunuz cihazimiz arizalandi yatirdiginiz parayi tahminen yazin cikti .. sonra yazdim. bana fis verdi fiste sadece 300 dolar yatirildigi gozukuyor .. ve hata notu var .. 600 650 dolar gume gitti .. pazartesi bankaya gidecem hal olur demi paraciklarim kaybolmasin dunden beri uyuyamiyorum valla ::))))
-
@yekta @kivooo buralardaysan cevap yazabilir misin kendisi Türkiye de banka da yönetici ama bildiğim kadarıyla anlık yapılan tüm işlemler kayıt altında tutulduğu için sıkıntı olmaz bir de @yekta online işlemler kullanıyorsan oradan da hesap hareketlerini inceleyebilirsin. Hiçbiri olmadı güvenlik kamerasından izlerler.
-
@yekta abd için bişey diyemicem ama sistem dünyada muhakkak aynıdır. Şöyleki paranıza birşey olmaz. Ancak müşteri hizmetlerini arayıp şu atmden şu kadar para yatırdım şu kadar eksik yattı diye kayıt oluşturun. Görevliler atmyi sayınca kayıtlar ile fiziki para farklı çıkacak ve siz kayıt oluşturduğunuz ve aradaki fark sizin eksik olarak belirttiğiniz tutar kadar olacağından bu tutar hesabınıza geçirilir. Ama yürkiyede parayı geçirmeleri 1 haftayı bulabiliyor başka itiraz eden olacak mı diye.
-
@yekta hemen müşteri hizmetlerini arayıp işlemi yaptığınız atmyi venet tutarı belirttin ve kayıt oluşturun.
-
@the-black-eagle musteri hizmetlerine derdimi anlatirim ama dediklerini cok anlamayabilirim :))) o yuzden pazartesi yuz yuze konusup halletmeyi denicem . yani paranin kaybolcagini dusunmuyorum kocaman amerikada boyle bir hata yapmazlar bence .. acaba baska biri oyle bir sorun yasadi mi buralarda
-
@yekta sorun şu ki sen gidene kadar atm sayılıp ilgili tutar olağandışı kasa fazlası kaydedilebilir :) bu türkiyedeki bir durum gerçi belli süre bekletiliyor işlemler :) İşin şakası bir yana kayıt oluşturman bu işin kanıtı ve talebinin tutarlılığını gösterir. İlla araman da gerekmez. Mail ya da yazı ile kayıt oluşturabileceğin bir platform yok mu. Yani kaydı oluştur sıkıntı olmasın. Umarım @ayvalik10 dediği gibi kamerası olan bir atmdir. Hoş olmayan olduğunu sanmıyorum.
-
@sash Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:
Nedense bu baslikta bi sekilde hep teb tavsiye edilmis ve teb den sikinti yasamayan yok gibi , insallah artik kimse teb cepte teb i tavsiye edip insanlari yanildmaya devam etmez.
@Necatiarslan BOA dan swit kodunu alsaydiniz , yerlesmeden once varsa birikimiz swift ile 1 defada transferedebilirsiniz.insanlarin transfer yollarinin olumlu ya da olumsuz yanlarini tartismasinda bir sorun yok kanimca :) olumsuz yonler de yazilsin ki herkes her seyi bilsin. Daha sonra herkes kendi durumuna gore hangi transfer yontemini kullanacagina zaten kendisi karar verebilir.
Bu konunun basligi "Cekilisle Green Card kazanip, ABD'ye temelli tasinan kisilere en uygun para transfer yontemi" degil :) hatirlatmis olayim... Dolayisiyla israrla kendi deneyimlerinizden hareketle tek bir dogru yol varmis gibi yazmamanizi tavsiye ederim. Ayni seyleri tekrar tekrar yazip soylediginiz icin belirtme gereksinimi hissettim. Sizin durum ve ihtiyaclariniza en uygun yontem, herkesin her zaman ihtiyacina yonelik en dogru yontem olmayabilir.
-
@the-black-eagle atm nin bana verdigi fiste kayit alinmistir notu dusuyor . we apologize for the inconvenience . we created an issue record that will be attached to your transaction . please retain your receipt until you have spoken with an electronic claims associate.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
17
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum