2018 Vergi Dilimleri (Gelir Vergisi)
-
@mr-hakan 2018 Vergi Dilimleri (Gelir Vergisi) içinde söyledi:
@freeworld hocam peki bir soru daha sorayım gelir vergisi hesaplanırken o evde yaşayan her bireyin kazancı mı sayılır yoksa sadece bildirimi yapan şahsın mı kazancı sayılır
Bu size bağlı. Genelde evli çiftler için Joint olarak yapmak daha mantıklı. Ama eşler ayrı ayrı da yapabilir.
-
@knnrn hocam soruyu sormamın amacı şu idi misalen ben evliyim ben sene boyunca 40 bin eşimde 30 bin kazandı diyelim . Beraber yapınca 70 binden 24 bin düşüp 401k sağlık sigortası gibi giderleri düşmeden temel anlamda 46 bin üzerinden vergi ödeyeceğiz. Lâkin ben ayrı eşim ayrı yaparsa şu şekilde mi olacak 40000-24000= 18000
30000-24000 = 6000 Yani ben 18bin doların eşimde 8 bin doların mı vergisini verecek. İkinci seçenekteki gibi ise ciddi anlamda saçma bir sistem olacaktır vergi tahsildarı kurum için -
@mr-hakan
Benim bildiğim;
Bildirimi tekil yaptığınızda eş başına $12,000 standard deduction oluyor (İki eş yine $24k oluyor). Ayrıca kişi başı %12’lik dilime $9,525 dolardan sonra girmiş oluyorsunuz.En önemlisi ise; ayrı bildirim yapıldığında yukarıda bahsettiğim “Earned Tax Credit” ve “Child Tax Credit” (ve diğer bazı tax indirimlerini) almaya hak sahibi olmuyorsunuz.
Kaynak:
https://www.thebalance.com/married-filing-separately-3193041 -
@freeworld çok teşekkürler hocam gerçek anlamda faydalı bir bilgi oldu bu. Malum türk aklı nasıl vergiyi düşürürüm nasıl giderleri azalırım şeklinde düşündüğümüz için bu konu bilinmesi gerekenler listesinde ilk 3 e oynar
-
Anladığım kadarı ile gelir vergisi hesaplanırken 12k\24k bir muafiyet var. Yani gelir bu rakamların altındaysa vergi yok. Türkiye'de bordrolu bir çalışan daha 1 TL kazandığı an devlet gel bakalım kucağa diyor. İyice uyuz oldum ya. İyi ki işsizim ve devlet tarafından soyguna uğramıyorum. :))
-
@hasnotbeen GSS primi ödemiyor musun?
-
@yalta hocam gss e benzer bir sistem yok her birey kendi kendini sigorta ettiriyor .
-
sayın @mr-hakan Sayın @yalta bahsettiği durum Türkiye yanlış anladınız sanırım
-
Aynen ben @hasnotbeen işsizim dediği ve Türkiye'de olduğu için yazmıştım.Malum GSS olayı da zorunlu ve dolayısı ile @hasnotbeen'in tesellisi de faydasız. :) Gerçi yeni bir kanun çıkarmışlar sanırım belli bir meblağ'ın altındaysa gelir devlet ödeyecek diye ama baba emekli olsa bile GSS çıkarıyorlar genellikle. 2015'de işten ayrıldığımda eşim 2000 TL maaş kazanıyordu bir tek ev bizimdi ve 1 çocuğumuz vardı bana GSS primi çıkartmışlardı :)
-
@yalta kusura bakmayın hocam amerikadan bahsettiğinizi düşündüm.
Turkiyede malesef öyle bir sıkıntı var
Oz kardeşim evli olmasına , is kazası sonucu engelli kalmasına ve çalışmamasına rağmen kendisine de gss borcu çıkarttılar. İtiraz ettik herhangi bir geliri olmadığını kaldığı evin bana ait olduğunu ve bana kira ödeyemediğini evine giren erzak vb masrafların tarafımdan yapıldığını beyan ettik. Prim borcu silindi. Eğer gelir düzeyiniz yıllık 10 bin liranın altında ise gss borcu çıkmıyor . Lakin önemli olan husus şu . Gelen yıllık gelir hesaplanırken ailenin tamamının gelirine bakılıyor. Yani şahsınız eşiniz varsa sizinle beraber oturan ve çalışan çocuğunuz . -
@yalta Avucunu yalar. Bu ülkede bu tür borçları ödemek bana göre enayilik. Birincisi devlet durduk yere hadi gel bana aylık şu kadar para ver diyor(tabii hemen vereyim aq) Lan zaten işsizim gelirim yok. Neden bir de aile üyelerinden dolaylı yolla para tırtıklama peşindesin. İkincisi zırt pırt çıkan aflar vs. Borç silme faiz silme falan. Ee bunları bilirken ve çok acil bir durum olmadan hastaneye de gitmediğime göre (son 5 senede 1kez gittim) enayilik yapmanın da anlamı yok. Tavsiyem de kimse ödemesin zaten.
-
Abi standard deduction ne demək ?
-
@sami-nur, içinde söyledi: 2018 Vergi Dilimleri (Gelir Vergisi)
Abi standard deduction ne demək ?
Kisaca aciklayayim: 2019 vergi yili icin $12,200 bekarlar icin, $24,400 evliler icin.
Ornek: 2019 daki geliriniz, $100K diyelim. Bekarsaniz, $100K - $12,200 = $87,800 uzerinden vergilendirileceksiniz. Evli ve joint vergi yapiyorsaniz, $100K - $24,400 = $75,600 uzerinden vergilendirileceksiniz.
Puf noktasi surada: Standard deduction da itemized deduction yapamazsiniz, yani mortgage faizi, emlak vergisi, universite odemesi, saglik harcamalari falan giremezsiniz.
-
@knnrn abi tax return ne demek ?
-
@MySea o zaman federal vergi standard deduction oluyor .
Saglik sigortasina verilen para ,emlak vergisi ,satis vergisi ,miras vergisi itemized oluyor anladigim kadariyla -
@MySea o zaman federal vergi standard deduction oluyor .
Saglik sigortasina verilen para ,emlak vergisi ,satis vergisi ,miras vergisi itemized oluyor anladigim kadariylaDogru.
-
@sami-nur Tax return, verginizi IRS'e beyan etmektir. Eger odemeniz gerektiginden fazla vergi sizden kesilmisse, tax refund yani uste para alirsiniz. Az kesilmisse, dogal olarak vergi borcunuz var demektir.
-
@MySea birde texas eyaletinde anladigim kadariyla federal vergi yok .eyer o eyaletde vergi yoksa onda Irse tax return etmemem lazim .
Birde federal vergi yoksa Texasda o zaman diger vergileri (emlak,sigorta ve s) onlari da mi Irse vermem lazim yoksa baska yere mi vermem lazim .bir az karisik bir durum bu vergiler. -
@MySea birde texas eyaletinde anladigim kadariyla federal vergi yok .eyer o eyaletde vergi yoksa onda Irse tax return etmemem lazim .
Federal vergi ABD'nin hangi eyaletinde yasarsaniz yasayin var, ondan kacis yok! Texas'da sadece eyalet income tax yok. Yani her durumda, eger 2019 yili icinde geliriniz varsa, tax return yapma durumundasiniz.
-
@MySea sayin crazycell vergi bolumun paylasdi .bende okudum 7 eyaletde gelir vergisi yok ama satis vergisi var .bunlardan biri Teksasdi anladigim kadariyla .o bolumu bulsam gosteririm sana .
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
21
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum