Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

i-751 basvurusu (kosullu Green Card'in kosulunu kaldirmak)

• @mkonca 70-100 sayfa göndermenize gerek yok. Sadece üzerinde 1040 (2 sayfa) yazan kısmı göndermeniz yeterli. Tüm sayfaların özeti olarak.

• @tugb-ylmz

Tuğba hanım cevap için teşekkür ederim

Benim son 3 gün green cardımın bitmesine. Dosyalarımı bugün gönderemedim ama her şey hazır artık yarın USPS e vereceğim

Topladığım bütün evraklar şunlardır.ü

1. Evlilik sertifikası
    2. 3 sene tax return 1040 lar
    3. Kızımın doğum sertifikası fotokopisi ve US pasaport fotokopisi
      4.bu sene Mortgage ile ev aldık eşimle onun belgeleri
    4. Ev ve araba insuranceları
      6.SON 3 ay ortak banka dökümleri
    5. Green kartımın fotokopisi
    6. 2 adet 2x2 biyometrik fotoğraf

Eşim çalışmıyor ben payrollü çalışıyorum ama paystup eklemedim hiç. eklediğim bütün belgeler bunlar. ve birkaç fotoğraf renkli, a4 e.

• @LagunaCr

Tesekkurler cevabiniz icin. En iyisi ben sirkete durumumu iletip bu seneki toolantiya katilamayacagimi belirteyim.

Bu arada, Extension letteri online olarak nerden gorebiliyoruz? USCİS hesabindan mi? Benim kendi hesabimda kayitli case yok ( esim adina actigimiz USCİS hesabinda case bilgileri var ama o ilk greencard case di o yuzden closed gozukuyor) fakat adres degisikligi icin belirttigim gibi alien number ve diger bilgileri kendi adima actigim USCİS hesabina eklemistim. Yine bu kendi adima actigim USCİS hesabindan ulasabilecek miyim online olarak extension lettera? Yoksa email olarakta mi gonderecekler?

• I-751 için belgelere 2x2 biometric foto eklememize gerek var mı?

• @fenercag form gonderirken alien number kismina hangisini yazdiysaniz o hesaba ekleniyor dosyaniz. Petitioner olarak kim belirtildiyse o kisiye ulasacaktir.
    Ek olarak mail adresi ilettiyseniz de ayrica otomatik mail dusuyor uscis’den. ‘We have taken an action on your case’ diye.

Yeni dosya aciyorlar ve siz oradan sureci takip ediyorsunuz. Case history ve documents olarak 2 ayri tab goreceksiniz, oraya yukluyorlar dokumani.. ben 1 Mayista gondermistim 9 mayista online’a yuklendi.
    Yazili hali de dun mailime ulasmis oldu.

• @mkonca hayir fotoya gerek yok sadece GC copy yeterli. Ben yollamadim, bir sikinti olmadi.

• benim green kartimin exprire suresi 17 mayis 2024

ben USPS e bu ayin 16 sinda dosyami gonderdim. su an hala PICK UP bekliyormus. benim ayin 16 sinda gondermis olmam ayin 18 inde ulasmis olmasi ki USPS 17 sinde orada olacak demisti bunun icin 30 dolar para odedim. ama ayin 18`i orada oldu. sikinti olmaz degil mi arkadaslar?

alt metni

• @LagunaCr

Esim adina acilan ( petioiner olarak) ve 2 yillik greencardimin case takibi histroy olarak hesabinda olan USCIS hesabindan da adres degisikligi yapmali miyiz? Yoksa kendi adima actigin hesaptan address degistirme sayfasindan yaptigim degisiklik yeterli mi?

• @fenercag I 751 gondermeniz icin USCIS notice’i oraya gonderdiyse eger oradan da yapin bence. Oradaki case takibi de kapanmis olur boylelikle.

• merhaba USCIS sayfasindan I-751 RECEIPT NOTICE ciktisi alsam, yurt disina cikabilir miyim,

basvurumu yaptiktan 4 gun sonra Receipt Notice gozuktu.

Henuzadresime USCIS ten bir posta gelmedi,

• Bu ileti silindi!

• merhaba USCIS sayfasindan I-751 RECEIPT NOTICE ciktisi alsam, yurt disina cikabilir miyim,

basvurumu yaptiktan 4 gun sonra Receipt Notice gozuktu.

Henuzadresime USCIS ten bir posta gelmedi,.

• Arkadaslar fee tam olarak kac para olarak girilmeli g-1450 formuna?
    USCİS fee calculatorda sadece $750 gozukuyor.
    Biometric $85 artik odenmiyor mu?

G-1450 formuna $750 mi yazacagiz yoksa $835 mi? ( $750+$85)

• Arkadaslar dosyami gonderdim. Dun teslim alindi. Merak eden arkadaslar icin su dosyalari gonderdim:

Aciklayici mektup imzalarimizin bulundugu( hangi belgeleri koydugumuzun bilgiside vsr o mektupta)
    Odemeyi kartla yapmayi tercih ettik o yuzden G-1450 formunu doldurduk ve fee olarak 750 dolar yazdik sadece. Redditte herkes biyometrik bu fiyata dahil diyordu.
    Evlilik belgesi cevirisi ve fotokopisi
    Joint Tax Return son yila ait
    Joint Araba Lease sozlesmesi
    Joint Araba Kasko sozlesmesi/karti
    Esim Dependent olarak benim saglik sigortamda onun dosyasi
    Kira sozlesmemiz
    Disci sigortamiz joint
    Son 2 ayin ortak banka hesabi hareketleri
    Aile grubu uyeligi telefon faturamiz
    Esimin ve benim ustunde adresimizin yazdigi İD lerimiz
    Amerikada cekildigimiz bi 15-20 civari fotograflarimiz.

Umuyorum sorunsuz atlatiriz bu sureci.

Birkac sorum daha var ;
    Tahminen ne zaman 48 aya kadar uzaltilmistir notice alabilirim? Sizlere ne kadsr surede geldi? I-751 in noticr sonrasi onaylanmasi ne kadar suruyor, direk 10 yillik kart basim sureci basliyor mu? Bu notice email olarak gelecek mi? Email olarak gelecekse gerekli bilgileri bulundurucak dimi? ( yeni uscis hesabima case olarak eklemek icin soruyorum)

Simdiden cok tesekkurler.

• Guncelleme: USCIS bugun charge etmeye calisti fakat aptal bankam “ capital one” fraud sanip engel oldu. Suan sanirim USCIS dosyami geri gonderecek rejected due payment olarak. Ne kadar surede elime ulasir arkadaslar? Yeniden herseyi ayarlayip gondermem gerekicek ( bu sefer çek kullanacagim). Basina daha once bu durum gelen var mi?

• @fenercag benim basima geldi malesef, 1 ay sonra tum dosyayi oldugu gibi geri gonderdiler.. biraz uzun suruyor nedense, sanirim bi yerde odemesi gerceklesmeyen dosyalari toplayip oyle gonderiyorlar..

Ertesi gun herseyi halledip tekrar dosyami yollamistim ben, bir hafta sonra uzatma mektubu online dosyama yuklendi, 10 gun sonra da mail olarak notice’i aldim. (Ben Arizona office’e gonderiyorum lokasyon nedeniyle)
    Bu notice A4 kagit gibi degil zaten, official GC yerine gectigi icin USA antetli bir dokuman.
    Dilerim kisa surede hallolur.

• @LagunaCr
    Tesekkurler cevabiniz icin;

Bi kac sorum daha olacak;

USCİS paketimi geri gondermeden, ben yeniden tum belgelerimi bu sefer money order ile yemiden gonderebiliyor muyum? Dedigim gibi green cardimin son tarihi eylulde daha zaman var ve 1 ay beklemek mantikli derseniz bekleyebilirim ve paketi geri aldiktan sonra yeniden gonderebilirim. Fakat redditte bazi insanlar paketin geri gelmesini beklemeden yeniden gondermisler.

Ayrica bir diger sorum: ben dosyama USCİS account number yazmadim gonderirken cunku yeni actigim USCİS hesabinda my profile sekmesi yok ve bulamadim account numberi. Eskiden actigimiz ( esimin adina actigimiz) account a ait bir sccount numarasi var fakat o accountun adres bilgileri farkli ve kendi adima actigim yeni USCİS hesabini kullanmak istiyoruz. Birdaha gonderecegimizde eski USCİS hesabimizin account numarasini mi yazalim yoksa yine bos account numarasi kismini bos birakip mi gonderelim?

Ayrica bu uzatma notice email olarakta iletiliyor degil mi? Eger oyle ise zaten orda detaylar yazacaktir online takip icin ?

• @fenercag merhaba, bence dosyanin geri gelmesini bekleyin, zira sana o dosyanin uzerinde bir not yolluyorlar. Dosyani gonderirken en ustune o notu eklemeni istiyorlar, ve de dosyanin tum dokumanlarinin barkodlandigini goreceksin en altta, seri numarasi gibi birsey olacak.
    Zaten daha Eylul ayina vakit var, beklemenizi oneririm.

Account icin Alien number olmali aslinda, dosyayi hangisinden takip edebilecekseniz onu yazmanizi oneririm. Eski account adresiniz guncel degilse sistem uzerinden de guncelleyebiliyorsunuz.

• @LagunaCr
    Tesekkurler cevabiniz icin.

Yani o notu aldiktan sonra dosya siralamasi:

Money Order
    USCIS’in gonderecegi Note
    Cover Letter
    İ-751 form
    Evlilik Kanitlari

Bu sirayla duzenleyip yeniden gonderecegim degil mi?

• @fenercag evet ben de bu sekilde yolladim. Dilerim kisa surede neticelenir.

Benzer Başlıklar

• Violence Against Women Act (VAWA) Green Card Süreci

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler crazycells
    6
    5 Oy
    6 İleti
    908 Bakış
    Zara HalimeZ
    Selam arkadaşlar. Bende VAWA ya başvuracağım. Nasıl yapacağımı bilmiyorum. Ücret alıyorlar mı? Veya hangi belgeleri doldurmaliyim. Tercubelerinizi paylaşırsanız sevinirim
  • 33 Oy
    5k İleti
    602k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
  • Green card basvuru

Greencard Loto Başvurusu Soruları green card forum
    8
    0 Oy
    8 İleti
    830 Bakış
    A
    Resmi siteden örneklere ve ölçü bilgilerine ulaşabilirsiniz, ölçü bilgileri detaylar yönergede de mevcut. Ayrıca aşağıdaki başlığı da inceleyin, işinize yarayacaktır. https://yesilkartforum.com/forum/topic/232/green-card-çekilişi-için-evde-nasıl-fotoğraf-çekilir?page=1
  • 11 Oy
    1k İleti
    205k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

27

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k