DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Amerikadayken Green Card Kazanmak ve süreçleri

    Merhabalar Arkadaslar. Amerikaya turist vizesi ile geldim ve ardından öğrenci vizesine cevirdim ve su an statü degisikligi icin bekleme asamasindayim. Bu esnada green card kazandim . Sorum su ; herhangi dikkat etmem gereken bir detay varmidir? Ve DS260 formunda su an ki adres olarak burada kaldigim yerimi girmeliyim ve son olarak Mülakat esnasında bana burada kaldigim süreç ile ilgili herhangi bir soru soracaklar mi , detayları öğrenmek isteyecekler mi?


  • Merhabalar bende greenkart için seçilenlerdenim oğlum 2003 ekim 03 doğumlu. o da benimle beraber kart alabilir mi? yaş konusunda benim kazandığım hak ile arkadaşım alabilir diyor. Bu konuda bilgisi olan var mı


  • @gucarslan evet bunun mümkün olduğunu biliyorum ama sorum bu değildi. Göçmenlik süreci devam ederken lotodan GC kazananı biliyor musunuz diye sormak istemiştim.


  • Merhaba,
    Greencard için başvuru sonucum olumlu sonuçlandı ancak soyisim yerine isim şeklimde bir giriş yapılmış form doldurulurken. Konu ile ilgili yardımcı olabilecek biri var mı ?


  • Merhabalar dün aciklanan green card çekilişini kazandım. Halihazırda pasaportum olmadığı için yeni pasaport başvurusunda bulundum . Pasaportum çıkana kadar ds-260 formunu doldurmayı bekletmeli miyim yoksa formun başındaki pasaport seçeneği yerine travel document seçeneği ile devam ederek formu doldurmam bir sorun teşkil eder mi ? Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim .


  • Arkadaslar herkese merhabalar. 2025 Green card kazandım fakat birkaç sorum olacak .Bilgili arkadaslar yardimci olursa çok sevinirim. Amerikaya Turist vizesi ile geldim ve ardından Turist vizemi öğrenci ye çevirmek icin başvuruda bulundum ve su an F1 vizemin sonuclanmasini beklemekteyim ve bu esnada green card kazandim . Nasıl bir yol izlemem gerekiyor.Durumum herhangi bir sorun teşkil eder mi? Dikkat etmem gereken bir detay varmidir? DS 260 formunda su an ki yasadigim adres olarak Amerika adresimi yazmam gerekiyor ve son olarak mülakatta burada kaldigim sure ile ilgili sorular detaylar sorulacakmidir? Çok teşekkürler


  • @ozlemus öncelikle sürecinizi imzanıza taşıyın dv2024 den iki arkadaşımız ilk başvuru da aynı durumda mülakatta sorunsuz geçtiler Ankara sorun yapmıyor bu konuda ( isim yerine soy isim soyisim yerine isim yazıp)ds260 da doğrusu ne ise onu yazınız süreciniz de başarılar.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Yasin-Cavusoglu, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Amerikadayken Green Card Kazanmak ve süreçleri

    Merhabalar Arkadaslar. Amerikaya turist vizesi ile geldim ve ardından öğrenci vizesine cevirdim ve su an statü degisikligi icin bekleme asamasindayim. Bu esnada green card kazandim . Sorum su ; herhangi dikkat etmem gereken bir detay varmidir? Ve DS260 formunda su an ki adres olarak burada kaldigim yerimi girmeliyim ve son olarak Mülakat esnasında bana burada kaldigim süreç ile ilgili herhangi bir soru soracaklar mi , detayları öğrenmek isteyecekler mi?

    dosya numaraniz nedir? bilgilerinizi imzaniza girmenizi tavsiye ederim, cunku dosya numaraniza gore sorularin cevaplari degisebilir...

  • ⭐⭐

    @hakandrill Öncelikle Tebrikler. Lütfen Vize sürecinizi imzanıza taşıyın ve sonrasında Bu başlığın ilk sayfasında bulunan excel tablosuna bilgilerinizi girin. DS260 formunu doldururken geçerli bir pasaportunuz yoksa "Other travel Documents" seçeneğini işaretleyin ve formu o şekilde doldurun. Mülakat maili aldıktan sonra DS260 Formunu açtırıp ilgili kısma Güncel pasaport bilgilerinizi girebilirsiniz.



  • Merhaba bir şey sormak isterim: eşime green card çıktı, formları kendimiz ve çocuklarımız için doldururken sign and submit diye en son onay sayfası her aile üyesi için çıkıyor. burada mesela çocuklar için onaylarken formu siz mi doldurdunuz başkasından yardım mı aldınız sorusuna ben doldurdum mu demeliyiz? yoksa çocuklar için biz doldurduğumuz için kendisini veya beni mi yazmalı? bir de pasaport numarası giriliyor bu aynı sayfada, bu pasaport numarası çocuğun pasaport numarası değil de green card çıkan eşime ait pasaport numarasıdır, değil mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ethem-Cin, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar bende greenkart için seçilenlerdenim oğlum 2003 ekim 03 doğumlu. o da benimle beraber kart alabilir mi? yaş konusunda benim kazandığım hak ile arkadaşım alabilir diyor. Bu konuda bilgisi olan var mı

    dosya numaranizi imzaniza girmelisiniz.

    mulakatinizi ne zaman alacaginiza bagli... 2024 ekim'den sonra 6-7 ay daha oglunuz 21 yas altindaymis gibi degerlendirilecek... O sirada mulakat alabilirseniz alma ihtimali var...

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/666/gocmen-vize-ve-21-yas-siniri-problemi

  • ⭐⭐

    @ozlemusÖncelikle Tebrikler. Lütfen Vize sürecinizi imzanıza taşıyın ve bu başlığın ilk sayfasında bulunan excel tablosuna bilgilerini girin.

    Bu soruya ''kesinlikle red alırsınız'' ya da ''kesinlikle onay alabilirsiniz'' şeklinde net cevap veremeyiz. Ama geçtiğimiz yıllarda bu hatanın Ankara Konsolosluğunda problem yaratmadığını gördük. Benim şahsi fikrimde bir problem yaşamayacağınız yönünde.


  • @gucarslan merhaba ilk başvurumda rastgele seçildim forum sayfasına Amerikaya giden bir çiftin önerisi ile üye oldum ve süreçle ilgili case number mülakat tarihlerinin hesaplanmasını pek anlayamadım yardımcı olabilir misiniz


  • @Zeynep-Soyupak öncelikle sürecinizi imzanıza taşıyın yes deyip kendi isim soyisminizi yazın diğer aile üyesi için her birey kendi pasaport no girecek pasaport yok ise other travel document ile devam edebilirsiniz süreciniz de başarılar.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin


  • @hdemircanusa teşekkür ederim umarım dediğiniz gibi problem yaşamayız

  • ⭐⭐

    @ozlemus Gönlünüzü ferah tutun 🙂 Vize sürecinizi imzanıza taşıyın ayrıca Excel 2025 bağlantısına gidip bilgilerinizi eklemeyi unutmayın.


  • Merhaba, kazanan arkadaşları tebrik eder herkes için hayırlısı olmasını yüce Allah’tan niyaz ederim.
    Benim de bir sorum olacaktı.
    Pasaporttaki fotoğrafımın eski olmasından dolayı yeniletmeyi istiyorum mülakat ve vize esnasında problem olmaması için. Pasaport yenilenirken numarasında değişiklik olur diye düşünüyorum ve numarası yenilenmeden DS-260 formunu doldurmak sizce sağlıklı olur mu ? Şimdiden teşekkür ederim…


  • iyi geceler ds260 doldururken city of birth kısmına istanbul state kısmına ilçe yazdık. sanırım tam tersi olmalıymış state kısmına istanbul city kısmına illçe yazılmalıymış. bu bir sorun mu? mail atıp belgede değişim yapılabiliyormuş galiba öyle yapmalı mıyız? lütfen yardım edin


  • Herkese Merhaba,

    İlk katılışımda kazanmış olduğum için süreç hakkında neredeyse hiç bilgim yoktu, forumda gezinerek oldukça bilgi edindim öncelikle emeği geçenlere teşekkür ederim.
    Ancak birkaç sorum olacak, case number'ım 17 binlerde olduğu için büyük ihtimalle Ankara'da mülakat sırası bana yetişmeyecek ve dosya taşıma yoluna başvurmam gerekiyor diye anladım. Türkiye dışında herhangi bir ülkede oturum iznim veya vatandaşlığım yok. Nasıl bir yol izlememi tavsiye edersiniz? İkinci bir sorum da yıl içerisinde case numbera mülakat yetişmez ise sonraki yılda kesin olarak tekrar hak kazanılıyor diye bir söylenti duydum, doğruluğu hakkında bilginize başvurmak istedim. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

    Teşekkürler


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

88
Çevrimiçi

42.6k
Kullanıcı

4.5k
Konu

434.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum