Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

• @the-black-eagle Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:

@knnrn bu arada IRS açıklaması için burdaki banka cüzdanı ve sonrasında açılan hesap banka cüzdanı yeterli ve geçerli bir delil olurmu.

Yazdığıma baktım da saçma olmuş. Zaten adamlar gelen ve giden hesapları görecek. Banka cüzdanı da ne oluyo ki :) Vallah yazdığım bana komik geldi. Dikkate alma sen üstat :)

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@the-black-eagle Skype veya Hangouts gibi araçlarla arama yapmak için numara almanız şart değil. 5-10 dolar para yükleyip her yeri arayabilirsiniz. Ben gelmeden önce pek çok işimi bu şekilde hallettim. Bankacılık ile ilgili işler değildi tabii.
    Para transferi konusunu bu kadar dert etmenize de gerek yok bence. Biz cebimizde 23 bin dolar para ile geldik buraya (doların 2.8 TL olduğu güzel günlerdi). Yüzlük banknot olunca o kadar fazla bir yer tutmuyor. Gider gitmez bankada hesap açıp parayı yatırdık. Zaten hemen orada size geçici bir debit kart veriyorlar.
    Daha sonra da lazım oldukça Cepteteb ile arada Türkiye'deki hesaptan para çektik. Hatta geçen yıl para lazım oldu, Cepteteb'den online kredi çektim onu da burada kullandım. O kadar zor değil.

• @the-black-eagle Aranızdaki ilişkinin iş ilişkisi olmadığını ve bu parayı bir şeyin ödemesi olarak yollamadığınızı göstermenizi isterler.

• @knnrn teşekkürler. Twitterdan cevap geldi. SSN ve USA adresi olmadan açamayız diye sanki bilmiyoruz :) Yanımda götürünce bildirimde sorun çıkarırlar diye de çekiniyorum. 10.000 USD sınırı var ya. Ama hemen hesabı açıyolarsa iyi tabi. SSN sorun olacak o da yaklaşık 2 haftada gelicek diye yanımda o kadar para götürmek istemiyorum. Öğrencilik zamanında malum hesap açarken süründü arkadaşım. Ben hiç uğraşamam deyip nakit tutuyodum ama o da risk tabi.

@knnrn teşekkürler. Twitterdan cevap geldi. SSN ve USA adresi olmadan açamayız diye sanki bilmiyoruz :) Yanımda götürünce bildirimde sorun çıkarırlar diye de çekiniyorum. 10.000 USD sınırı var ya. Ama hemen hesabı açıyolarsa iyi tabi. SSN sorun olacak o da yaklaşık 2 haftada gelicek diye yanımda o kadar para götürmek istemiyorum. Öğrencilik zamanında malum hesap açarken süründü arkadaşım. Ben hiç uğraşamam deyip nakit tutuyodum ama o da risk tabi.

10 bin dolar sınırı maalesef çok yanlış anlaşılıyor. ABD'ye gelirken yanınızda getirebileceğiniz para ile ilgili herhangi bir sınırlama yok. Sadece 10 bin dolardan fazlaysa bir form doldurup beyan etmek gerekiyor. Bunun herhangi bir riski veya zorluğu yok.

Biz banka hesabını pasaport ile SSN olmadan açtırdık.

• @knnrn ben de sadece beyan zorunluluğu diye duydum ama internet bazen bilgi kirliliğine sebep oluyor. Tam olarak nerede olduğunu hatırlamasamda bir yerde fazlası sorun değil ama bakış açısı kötü olabilir ve işlemlerinizde sorun yaratabilir yazıyodu. Ben de açıkçası çekindim girişte sorun yaşamamak için. Orada olunca bu bilgiler sorun olmuyordur belki ancak iş online hesaba gelince konuştuğum tüm bankalar adres ve ssn dedi peygamber demedi :) Gelince tabi hemen açtırmayı deneyeceğiz.

• @the-black-eagle Bunu bizzat yaşamış biri olarak kesinlikle endişe edilecek bir şey olmadığını söyleyebilirim. Sadece bir form dolduruyorsunuz, en fazla yarım saat sürer. Parayı görmek/saymak vb istemiyorlar. "Bakış açısı" nasıl kötü olabilir anlayamadım. Orada görevli memur formu teslim alıyor ve sadece "Para kimde?" diye soruyor ve forma bunu not alıyor. Zaten parayı hemen bankaya yatırdığımız için kayıt altına alınmış, nereye harcandığı belli oluyor.

• @knnrn çok teşekkürler. Umarım eyaletler arası fark yoktur. Peki hesap açılışı için sadece adres ve pasaport yeterli olacakmı yoksa bu tx eyaletine has ya da hesap açtığınız bankaya has bir şey mi.

• Sayın @knnrn Amerikaya indiğinizde hava alanında banka varmı parayı üzerimizde taşımaktansa direk hava alanındaki banka şubesinden yatırabiliyormuz..

@knnrn çok teşekkürler. Umarım eyaletler arası fark yoktur. Peki hesap açılışı için sadece adres ve pasaport yeterli olacakmı yoksa bu tx eyaletine has ya da hesap açtığınız bankaya has bir şey mi.

Şöyle söyleyeyim, aynı bankanın farklı şubeleri arasında, hatta aynı şubedeki farklı memurlar arasında bile fark var. Deneyerek bulacaksınız. Ben pasaport ve kaldığım otelin adresi ile kolayca açtım.

• @knnrn o zaman biz öğrencilik zamanında cins olana denk gelmişiz :)

• @rüzgar hayir, ben hic gordugumu hatirlamiyorum.
    ATM olabilir, ama tabii bankada hesabiniz yoksa pek ise yaramayacak.

• ABD'ye ilk kez yerleşen arkadaşlar TEB hesabıyla falan uğraşmadan paralarını nakit olarak getirip, ABD'ye girişte tebliğ etsinler. Hiç sıkıntı yaşamazlar.

• 20-30bin doları uzerlerinde mi taşısınlar , turkiye gumrugu bişey demeyecekmi 40bin dolar cıkarılmasına mesela?

• @sash ne diyecek mesela. Üzerinizi mi arıyorlar ki. Götüren arkadaşlar nasıl götürdü. Sonuçta göç ediyosun. Banka cüzdanını da almakta fayda var herhalde. @knnrn arkadaş götürmüş zamanında acaba problem olmuşmu. Gerçi hoş güvenlik amacıyla bana da riskli geliyor ama bu haliyle en pratik ve sorunsuz o gözüküyor :)

• bankadan swıft yapıp gondermek niye zor geliyor insanlara anlamıyorum , uzerinde o parayı taşımaktansa

• @sash açıkçası ben de riskli görüyorum. Ancak transferde çıkacak sorun durumunda oradaki sorun daha büyük olabilir diye düşünülüyor herhalde. Malum saat farkı ulaşma ve ulaşılma ile ilgili sorunlar ve işlemi gerçekleştirememe kaygısı.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@sash Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:

bankadan swıft yapıp gondermek niye zor geliyor insanlara anlamıyorum , uzerinde o parayı taşımaktansa

Yukaridaki durumda sanirim arkadasin ABD'de gocmenligi yok, dolayisiyla bir daha geri donemeyebilir.

Eger SWIFT sirasinda bir hata olursa, paranin geri donmesi 4-5 is gununu bulabiliyor, benim daha once basima geldi, verilen bilgilerde ufak bir hata varmis, maalesef SWIFT yaparken de hickimse bu bilgileri kontrol etmediginden o an bir yanlis olup olmadigi soylenmiyor. Dolayisiyla herkese ABD'den ayrilmadan en az 2 hafta once bu islemleri yapmalarini tavsiye ederim.

• @crazycells sorun orda zaten. Oraya gelmeden hesap açamadığımızdan önceden yapamıyoruz. Sorun yaşarken sorunu çözme adına görüşmeler saat farkı nedeniyle ciddi sorun oluşturabilir. @knnrn bunun üzerine nakit götürdüm demişti. Bunu destekleyenler de oldu. Nakit götürsen risk götürmesen de farklı sorun ve riskler var :) Çıkamadık işin içinden :)

• Neyse herkes bildiğini istediğini kolay geleni yapsın , ben dunyanın heryerinden internetten Denizbank hesabıma dünaynın herhangi bir yerindeki bankaya gunluk 9bin doları swift ile gonderebiliyorum. fazla parayı da uzerimde taşımaya hiç de gerek yok.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k