Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Türkiye'de doktora sonrası ABD'de iş meselesi?

İş Alanları ve Meslekler
2 2 208 2

• Merhaba,
    Türkiye'den iki ön lisans, bir lisans, 2 yüksek lisans derecem var. Doktora eğitimim de devam etmekte (Siyaset Bilimi). Bunların dışında ABD'den siyaset bilimi lisans derecem var. İşin aslı benim Türkiye'de bir sorunum yok. Yani ilticalık vs. sebepler. İyi derecede İspanyolca ve akademik düzeyde İngilizce biliyorum. Hemen soruya geçiyorum. ABD'de ben ne iş yapabilirim? Üniversiteler dışında lütfen cevap veriniz. Ayrıca çalışma izni vs olmadan çalışılamayacağını da biliyorum. Siz varmış gibi düşünün. Sadece fikirlerinizi merak ediyorum. Şimdiden Çok teşekkür edeirm.

• Açıkcası STEM alanlarında doktoran olsaydı çok fazla seçeneğin olurdu. Post doc. pozisyonları dışında, akademik dergilerde editörlük olabilir, kurumsal iletişim alanında bir kariyer düşünebilirsin.

Benzer Başlıklar

• Türkiyeki diploma ile Abd'de iş bulmak (üni denkliği)

İş Alanları ve Meslekler
    2
    2
    1 Oy
    2 İleti
    736 Bakış
    knnrnK
    @Şeyda-Nur-Erdal https://yesilkartforum.com/forum/topic/319/abd-de-denklik-ve-diploma-kabulü-mühendislik?_=1594936287163 https://yesilkartforum.com/forum/topic/2715/türkiyedeki-mesleğiniz-neydi-amerikada-ne-oldu
  • İşe gitme mesafeleri

İş Alanları ve Meslekler
    34
    3 Oy
    34 İleti
    3k Bakış
    knnrnK
    @knnrn, içinde söyledi: İşe gitme mesafeleri 8.5 mil tek yön. Sabah 15 dakika, akşam 20 dakika. West University-Medical Center (Houston) Ekim ayından bu yana yine Texas Medical Center içinde farklı bir binada çalışıyorum. Mesafe 5.2 mil Gidiş (West University-Medical Center) sabah 6:30 civarında 15 dakika sabah 7:00 sonrasında 20-30 dakika Dönüş(Medical Center-West University) akşam 3:30'da 20 dakika akşam 4:30 sonrasında 20-30 dakika
  • Türkiye'den ABD'ye İhracat

Taşındı İş Alanları ve Meslekler
    67
    1 Oy
    67 İleti
    12k Bakış
    G
    Türkiye'de toptancılık yapıyorum ve burada çok sağlam bağlantılarım var. ABD'ye gittikten sonra Türkiye'den toptan ürün getirip ticaretini yapmak istiyorum. ABD'de toptancılık için Seller Permit ve Resale Certificate gerekiyormuş sanırım. Bu konuda bilgisi olup yardımcı olabilecek var mı?
  • ABD'de İşsizlik Maaşı

Taşındı İş Alanları ve Meslekler
    375
    11 Oy
    375 İleti
    36k Bakış
    S
    @caglaror ben size DM atabilir miyim? Bir sorum olacak
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k