Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-5 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının anne ve babası)

• @Yamtar anladim. Bizde bir hafta ailecek gripten dolayi hasta yattik. Bizde nasibimizi aldik. Dogal bir asilanma oldu :) Sukur herkes simdi iyi. Tekrar herkese gecmis olsun.

• @mrme12, içinde söyledi: IR-5 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının anne ve babası)

@alpha2015tr Bekleme modunda herkes, I-130 Onay bekliyor.

Sessiz bekleyisi devam. Umarim Amerikan secimlerinden once herkes dosyasini tamamlar. Sonra ne olacagi supheli. Umid ediyorum herkes islemini tamamlayip sag salim US tasinmayi yapar bir an once.

• image.png

Bizim dosyalardan birisi icin 1 hafta kaldi diyor ama ben inanmiyorum. Daha oncede boyle tahimini rakamlar basmisti ekrana.. sonra hepsi kayboldu. Surekli umid veriyorlar, sakin vazgecmeyin, hatta kalin diye :)

• @alpha2015tr Merhaba, bizde hastaydık hala da tam iyileşmiş değiliz. Yeni yıl haftasında ABD de göçmenlik işleri yavaşlıyormuş. O sebepten belki bir tık fazla bekleyebiliriz gibi geliyor.

• Merhaba, 9 Ocak'ta eşimle birlikte girdiğim mülakatta konsolosluk görevlisine tüm evraklarımızı eksiksiz teslim ettik. Fakat bize olumlu olumsuz hiç bir cevap vermeden biz bunları araştırıp size öğlen bilgi vereceğiz deyip görüşmeyi bitirdi. O gün hiç bir bilgi gelmedi. Ertesi gün 10 Ocak akşam üstü kontrol ettiğimde benim statüm Issued olarak değişti ve PTT ile pasaportumun gönderildiği bilgisi geldi. 12 Ocak tarihinde vize basılı pasaportumu teslim aldım. Maalesef yine 12 Ocak tarihinde akşam üstü eşimin satatüsü Refused olarak değişti. Fakat pasaportu gönderilmedi. Sanırım araştırma için bekliyor. Bu konuda bilgisi olan var mı? Bu süreç ne kadar sürer.

Daha sonra ayrıntılı olarak tüm süreci anlatacağım. Yine de kafasına bir şey takılan olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım. Bu aşırı stres dolu süreçte herkese bol şans.

• @Mango2014 inşallah eşinizinki de tez zamanda sonuçlanır. Umarım 5 Kasımdan önce süreçlerimiz sonuçlanır. Seçimde ne olur belli olmaz.

• @Mango2014, içinde söyledi: IR-5 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının anne ve babası)

Merhaba, 9 Ocak'ta eşimle birlikte girdiğim mülakatta konsolosluk görevlisine tüm evraklarımızı eksiksiz teslim ettik. Fakat bize olumlu olumsuz hiç bir cevap vermeden biz bunları araştırıp size öğlen bilgi vereceğiz deyip görüşmeyi bitirdi. O gün hiç bir bilgi gelmedi. Ertesi gün 10 Ocak akşam üstü kontrol ettiğimde benim statüm Issued olarak değişti ve PTT ile pasaportumun gönderildiği bilgisi geldi. 12 Ocak tarihinde vize basılı pasaportumu teslim aldım. Maalesef yine 12 Ocak tarihinde akşam üstü eşimin satatüsü Refused olarak değişti. Fakat pasaportu gönderilmedi. Sanırım araştırma için bekliyor. Bu konuda bilgisi olan var mı? Bu süreç ne kadar sürer.

Daha sonra ayrıntılı olarak tüm süreci anlatacağım. Yine de kafasına bir şey takılan olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım. Bu aşırı stres dolu süreçte herkese bol şans.

Nasil yani? Basvuru yapan eslerin birisine onay, digeri red verme gibi bir case var mi? O zaman birisi green card alip, oburu geride mi kalacak? cok sacma geldi bana. Boyle bir green cardi kimse istemez. Amerikan hukumeti aileleri birlestirmek yerine ayirmayami calisiyor.

?????

• @alpha2015tr Merhaba, bizim kategorimizde anne babaya ayrı ayrı başvuruluyor ve ayrı ayrı değerlendiriliyor. Yani evet eşlerden birinin red alma olasılığı var. Tabii red vermek için ellerinde bir neden olması gerekir. Şimdilik sabırla bekliyoruz. Ama dediğiniz gibi eşim red alırsa benim green cardın hiç bir anlamı olmayacak.

• @Mango2014 pasaportunuzun süresi 6 ayın altında kalmış olabilir mi?

• @mrme12 Hayır, 4 yıl var daha sürelerinin bitmesine.

• M mrme12 bu başlıktan bahsetti

• @Mango2014, içinde söyledi: IR-5 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının anne ve babası)

@alpha2015tr Merhaba, bizim kategorimizde anne babaya ayrı ayrı başvuruluyor ve ayrı ayrı değerlendiriliyor. Yani evet eşlerden birinin red alma olasılığı var. Tabii red vermek için ellerinde bir neden olması gerekir. Şimdilik sabırla bekliyoruz. Ama dediğiniz gibi eşim red alırsa benim green cardın hiç bir anlamı olmayacak.

Umarim her ikinizi de cikar ve sag salim, cocugunuzun yanina amerikaya tasinirsiniz.

• @Mango2014 merhaba eşimin 3 ay sürmüştü. Yaşamayan bilmez cok sancılı bir süreç

• Merhabalar, uzun stres dolu bir süreç sonrası bu sabah mutlu haberi aldık. Sonunda eşimin green cardı da onaylanmış ve PTT ye teslim edilmiş.
    Öncelikle bu süreçte Yeşilkart Forum kurucularına burada tecrübelerini paylaşan üyelerine sonsuz teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki avukat tutsam burada ki kadar sorularıma cevap bulamazdım.

• @Mango2014 hayırlı olsun, gözünüz aydın.

• @gucarslan Çok teşekkür ederim.

Merhabalar, uzun stres dolu bir süreç sonrası bu sabah mutlu haberi aldık. Sonunda eşimin green cardı da onaylanmış ve PTT ye teslim edilmiş.
    Öncelikle bu süreçte Yeşilkart Forum kurucularına burada tecrübelerini paylaşan üyelerine sonsuz teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki avukat tutsam burada ki kadar sorularıma cevap bulamazdım.

Hayirli olsun. Yolunuz acik olsun. Darisi basimiza :)

• Bugün hanımla sağlık kontrolümüzü yaptırdık. Kan testine gerek duymadılar.. (Yaşımız gereğince "Pert" oluşumuz böylece onaylanmış oldu.). Sadece röntgen çekildik, ikimiz de sağlam tiryakiler olarak röntgen sonucunu heyecanla bekledik. Daha sonra klasik muayene ve aşı karnemiz olmadığı için 2 koldan nikah tazeler gibi aşı tazelemesi yaptırdık. Sonuçlarımız elektronik olarak konsolosluğa iletilecekmiş pasaportlarımızı alıp ayrıldık.

Unganlarda 2*270, Düzende de toplam 70 küsur dolar ödedik.

Haftaya mülakat..

• @Yamtar Bu Unganlar ve Duzen adreslerini yazabilirmisiniz acaba? Muayene toplam USD olarak 2 kisi kac mal oldu acaba?

• Unganlardan muayeneye 1 hafta kala bir email alıyorsunuz adres ve detaylı ulaşım bilgileri var emailde. Yukarıda yazmıştım ödemeleri. 610 dolar civarında. Kredi kartıyla ödedim. Düzen Unganlarla aynı binada, alt ve üst katı..

Ataturk Bulvari No : 237/45, 4. kat, Kugulu Park Kavaklidere ANKARA
    (Harita) http://www.doctorun.com/en/getting-here

• @Yamtar teşekkürler

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k