ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)
-
Recommender mektup bekleme olayı biraz kaygılandırdı bizi. Chen ile devam ediyoruz sürece, onların hazırladığı mektupları daha önceden onay aldığım 3 kişiye gönderdim fakat 1 haftadır hiç ses seda yok :)
-
@meke teşekkürler.
-
Arkadaşlar eb2 mülakatı beklemek yerine abd'ye turist vizesi ile gidip statü değişikliği yapmak mantıklı olur mu?
-
@prosthodontis garantisi yok statü değişikliğinin
Hemde maddi imkan gerekli -
Merhaba,
Bu konuyla ilgili forumda bir bilgi bulamadığım için sormak istedim.Avukatlık bürosuyla imzalanan I-485 retainer agreement’ın önemi nedir?
H1B vizesiyle ABD’de çalışan bir kişi EB-2 NIW ile ve bir avukatlık bürosuyla green card sürecine başlıyor ve I-140 onaylanıyor. Kişinin eşi F1 OPT ile ABD’de çalışmakta. İkisi birlikte yine aynı büroyla I-485 retainer agreement imzalıyor ama henüz I-485 için başvuru yapmıyorlar.
Retainer agreement birlikte imzalandıktan ve H1B’li kişinin I-140 aşaması onaylandıktan sonra ama birlikte I-485 başvurusu yapmadan önce F1 OPT’li kişi yurtdışına çıkıp geri dönüşte F-1 vizesiyle ABD’ye giriş yapmış olursa girişte yanlış bilgi mi vermiş olur? ABD’ye döndükten sonra iki kişi için de I-485 başvurusu yapmalarında bir sorun var mıdır?
-
@yaseminks, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)
Merhaba,
Bu konuyla ilgili forumda bir bilgi bulamadığım için sormak istedim.Avukatlık bürosuyla imzalanan I-485 retainer agreement’ın önemi nedir?
H1B vizesiyle ABD’de çalışan bir kişi EB-2 NIW ile ve bir avukatlık bürosuyla green card sürecine başlıyor ve I-140 onaylanıyor. Kişinin eşi F1 OPT ile ABD’de çalışmakta. İkisi birlikte yine aynı büroyla I-485 retainer agreement imzalıyor ama henüz I-485 için başvuru yapmıyorlar.
Retainer agreement birlikte imzalandıktan ve H1B’li kişinin I-140 aşaması onaylandıktan sonra ama birlikte I-485 başvurusu yapmadan önce F1 OPT’li kişi yurtdışına çıkıp geri dönüşte F-1 vizesiyle ABD’ye giriş yapmış olursa girişte yanlış bilgi mi vermiş olur? ABD’ye döndükten sonra iki kişi için de I-485 başvurusu yapmalarında bir sorun var mıdır?
Avukatinizla gorustunuz mu?
Sizinkine benzer bir durumumuz var fakat biz daha I485 icin avukat ile anlasma yapmadik.
Esim J1 vizesi ile I140 onayi sonrasi yurtdisina seyahat yapmak zorunda kaldi. Dondukten sonra anlasma yapmak icin avukat ile gorusme yaptigimizda esim icin I485'e basvuramayacagimizi, visa fraud nedeniyle dosyanin riske girebilecegini soyledi. H1B, O1, L1 gibi vize bulup ulkeye tekrar giris yapmasi halinde dosyayi benimki ile beraber file edebileceklerini soylediler. Su an esim icin dual intent vize arayisindayiz.Bir de I140 gonderirken I485'e basvuracaginizi belirttiyseniz ulkeye girememe gibi riskiniz de var. O konuda da uyarmislardi bizi.
-
@dli279294
Evet avukatlar da aynı şekilde F1 yerine H1B ya da H4 alıp öyle başvurmayı önerdi. Ama sizin durumunuzda I-140 J1 sahibi eşiniz adına mı başvurulmuştu yoksa sizin adınıza mı acaba? Umarım kolay bir şekilde çözülür. -
@yaseminks Dosya benim adima gonderildi. I485 basvurmak icin vize bultenini takip ediyoruz, umarim en kisa zamanda isler yoluna girer.
-
Yeni istatistikler yayinlanmis, ne dusunuyorusunuz arkadaslar? Ic acici degil gibi ...
-
@dil bu pdf i nasıl okumalıyız tam anlayamadım, açıklayabilir misiniz?
-
@dil tamamdır şimdi anladım.. evet maalesef..
-
@dil hocam sizin DQ tarihi Ocak 2023’un basi miydi?
-
Merhabalar,
Ben de EB-2 kategorisinde 23 Ocak 2022 tarihine randevu aldım. Belgelerin onaylandığı tarih 16 Haziran 2022. Ancak bu tarihten itibaren beklediğim için eşimin pasaport tarihi geçti ve değiştirdik. Bu konu ile ilgili DS260 da yazdığımız pasaport numarası farklılığını bildirmek gerekiyor mu acaba konsolosluğa? -
@Husrev-Diktas Merhaba, hayırlı olsun. Bizim de pasaportlarımız değişmişti. DS260 formunu açtırmadık, önceden herhangi bir bilgi de vermedik. Mülakata gidince evrak teslim ederken değiştiğini söyledik. Sorun olmadı.
-
@Hildebrandt evet, dogru :)
-
Su 18 aylar da 12 aya dusse artik :) yaz gelmeden halletsek vize islerini. Olmaz degil aslinda ama gorecegiz yeni yilda.
-
@Husrev-Diktas Merhaba, PD'nizin tarihi nedir acaba?
-
@Husrev-Diktas, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)
Merhabalar,
Ben de EB-2 kategorisinde 23 Ocak 2022 tarihine randevu aldım. Belgelerin onaylandığı tarih 16 Haziran 2022. Ancak bu tarihten itibaren beklediğim için eşimin pasaport tarihi geçti ve değiştirdik. Bu konu ile ilgili DS260 da yazdığımız pasaport numarası farklılığını bildirmek gerekiyor mu acaba konsolosluğa?Randevunuz 2024 Ocak sanırım yanlış yazdınız?
-
@dil Hocam sizin DQ Ocak 2023’un ilk gunleri olsa muhtemelen Subat Mart gibi size mail gelir randevuyla alakali. COVID yigilmasini halletmisler gibi DQ Temmuz 2022 sonu olan birisinin gorusmesi var Ocak’ta. Size de gelir yakinda
-
@Hildebrandt, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)
@dil Hocam sizin DQ Ocak 2023’un ilk gunleri olsa muhtemelen Subat Mart gibi size mail gelir randevuyla alakali. COVID yigilmasini halletmisler gibi DQ Temmuz 2022 sonu olan birisinin gorusmesi var Ocak’ta. Size de gelir yakinda
İnşallah hızlanır artık
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum