Amerika'da Doğum Hakkında Merak Edilenler
-
Sigortalı olanlar doğum ücreti oduyormu ödüyorsa fiyat ne kadar acaba?
-
Sayın @kürşat Türkiye 'deki özel sigortalar gibi düşünün sizin poliçenizde dahil ettiğiniz maddeler kapsamını değiştiriyor. ABD içinde durum aynı yaptırdığınız sağlık sigortası poliçesi kapsamına bağlı..
-
@zeki-inci Amerika'da Doğum Hakkında Merak Edilenler içinde söyledi:
@senay-sirin E peki ne oldu?En onemli yerinde kesmissiniz.?:)Amerikada yasayan birkac kisiden duyduguma gore asigortalari yokmus ve 20-30k arasi bir ucret cikmis kendilerine ve bu kisiler bu miktarlari odeyemeyeceklerini yalnizca cok cuzi bir kismini verebileceklerini belirtmisler ve oyle yapmislar.Sizin bu konuda herhangi bir bilginiz var mi?
Sonra ne oldu bilmiyorum, surekli gorustugumuz bir aile degildi. Tahminimce, adam zaten calistigi ve yaklasik 50-60 bin dolar maasli oldugu icin, issiz-fakir kisilerin yararlanabildigi yardimlari kullanamamislardir, hastane yuklu miktarda indirim yapip taksitle odemelerine izin vermistir. Dedigim gibi bu kismi sadece tahmin ama genelde oyle oluyor diye biliyorum.
-
Çok yakın geçmişte en yakın arkadaşım - biraz benim de gaza getirmemle - eşiyle birlikte 2 aylığına Amerika'ya giderek bebeklerini orada dünyaya getirdiler.
Hem de ingilizceleri çok iyi olmamasına rağmen.
2 kişi toplam 2 ay kaldılar ve herşey dahil $13K seviyesinde masrafları oldu, ABD'de her şeyde olduğu gibi doğum ücretleri de serbest piyasa ve inanılmaz farklı fiyatlar verilebiliyor. (Özellikle orada yaşayan Türk doktorlar, inanılmaz uçuk fiyat veriyorlar)
Arkadaşlarımın şansı yaver gitti ve epidurale vs. gerek olmadan normal yolla dünyaya geldi bebekleri, ayrıca küveze girmesine de gerek olmadı.
Bu gibi durumlarda rakam artabiliyor.Bu konuyla alakalı kafasında soru işareti olanlar varsa yardımcı olabilirim..
-
@volkanu aynen dediginiz gibi. ABD'de saglik hizmeti ucretleri hastaneler tarafindan belirleniyor. Ve hastaneler bu konularda oldukca bagimsizlar (ayrintili bilgi icin "charge master" terimini arastirmalisiniz). Dolayisiyla bir hastanede 1000 dolar olan bir hizmet, cevredeki baska bir hastanede 100 dolar olabiliyor.
-
@kürşat Amerika'da Doğum Hakkında Merak Edilenler içinde söyledi:
Sigortalı olanlar doğum ücreti oduyormu ödüyorsa fiyat ne kadar acaba?
Sigortanizin policesine bagli olarak sartlar degisebilir.
Ama sanirim pek cok saglik sigortasi tamamina yakinini kapsiyor, New York'ta cevremde yakin zamanda dogum yapan hickimse hastanelere para odemedi. Saglik sigortasi her seyini karsiladi.
-
@crazycells teşekkür ederim
-
Benim sağlık sigorta out-Of-pocketim 5500$. Yanı herhangi bir Doğum durumunda kontroller ultrason ve Doğum icin ödeyeceğim maksimum para bu olacak. Sağlık sigortasında örnek Doğum masrafı listesi çıkartmışlar. Normal Doğum icin 12600$ şeklinde hesaplamışlar. Sezeryan büyük ihtimalle en az 18k dan başlıyordur.
-
Arkadaslar bilgisi olan arkadaslar su soruma cevap verebilirse cok makbule gececek.Biz de aile olarak gecen ay abd ye geldik.Esim geri dondu Turkiyeye.Ben isleri yoluna koyduktan sonra gelecek.Yalniz soyle bir durumumuz var.Bebek bekliyoruz ve esimin sigorta islerini halledemeden Turkiyeye dondu.Hatta 25 gun olmasina ragmen SSN numarasi da hala gelmedi.Acaba esim doguma 2 ay kala geldiginde sigorta yaptirabilir mi dogum masraflarini karsilamak icin?Ve yaptirabilirse bunun ortalama ucreti ne kadar olur?
-
@Zeki-Inci , önceklikle bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim.
Türkiyede doğum teminatı 1 yıl bekleme süresi olan bir teminattır. Yani şuan doğum teminatılı bir poliçe yaptırsanız bile doğum sırasında bu teminat çalışmaya başlamaz.Amerika'da da bu bekleme durumu söz konusu ancak şirketten şirkete değişiyor, ayrıca talep ettiğiniz doğum teminatının çeşidine göre bekleme süresi uzayabiliyor da.
Hiç bekleme olmadan da doğum teminatı verecek sigorta firması vardır eminim ama bu durumda prim çok artacak ve büyük ihtimalle astarı yüzünden pahalıya gelecektir. -
Peki ama sizce de bunun bir yolu olmali degil mi?Cunku her sene belirli sayida gocmenler her ay vize aldikca abd ye geliyorlar ve kimisi bizim durumumuzda olan insanlar.Ulkeye daha yeni gelmis bir insanin abd de dogum yapabilmesi pek mumkun degil.Bu durumda gocmenlere siz gidin ulkenizde cocugunuzu dunyaya getirin oyle gelin mi diyecekler?Abd ye yeni gelmis greencard talihlileri icin bunun bir yolu olmali diye dusunuyorum..
-
Türkiye'de özel sağlık sigortanız varsa Amerikada doğumu gerçekleştirip burdan ödemesini alabilirsiniz. Bunun ne kadarlık bir kısmını karşılayacağını sigorta şirketinizle görüşmeniz gerekir.
Sigorta firması sonuç olarak kar amacı güden bir yapı. Hamile bir birey sağlık sigortası yaptırmak istediğinde ödeyeceği primden daha yüksek miktarda tazminat talep etme olasılığı %100, sorarım size kim bunu kabul eder :)
-
Arkadaslar bilgisi olan arkadaslar su soruma cevap verebilirse cok makbule gececek.Biz de aile olarak gecen ay abd ye geldik.Esim geri dondu Turkiyeye.Ben isleri yoluna koyduktan sonra gelecek.Yalniz soyle bir durumumuz var.Bebek bekliyoruz ve esimin sigorta islerini halledemeden Turkiyeye dondu.Hatta 25 gun olmasina ragmen SSN numarasi da hala gelmedi.Acaba esim doguma 2 ay kala geldiginde sigorta yaptirabilir mi dogum masraflarini karsilamak icin?Ve yaptirabilirse bunun ortalama ucreti ne kadar olur?
Eşinizin SSN kartı geldiğinde (veya ABD'ye taşındığında) Healthcare.gov üzerinden poliçe alabilirsiniz. ABD'ye taşınma "special enrollment" şartlarını sağlamış oluyor. Obamacare sayesinde temel sağlık hizmeti kategorisindeki durumları kapsam dışı bırakma, bekleme süreleri getirme yasaklandı.
"You get this coverage even if you were pregnant before your coverage starts. Under the health care law pre-existing conditions are covered, including pregnancy."
https://www.healthcare.gov/what-if-im-pregnant-or-plan-to-get-pregnant/
Gelirinize göre Medicare ve CHIP için de uygun olabilirsiniz. Bu durumda gebelik ve doğum ücretsiz oluyor.
-
Sn @knnrn üstad size bir sorum olacak, daha öncede yazdım ama ben de biraz takıntı oldu, izninizle şu bilgilere ihtiyacım var.
- Biz gelecek sene Temmuz da VA ya taşınmayı düşünüyoruz. İlk etapta eşim ve oğlu oraya yerleşecek ben 2020 ocak ayına kadar Türkiyede olacağım ve gelirimiz sadece burada olacak.
Bu durumda Healthcare.gov girdiğimde
- Are you enrolled in a 2018(2019) Marketplace health plan ? sorunu NO seçiyorum.
- Who is your household sorunu "You and Other People" seçiyorum.
-Are you married ? YES - Will you claim any dependents on you federal tax return ? sorusu geliyor burada ne seçmeliyim. ? YES seçip devam ettim. Çünkü NO seçersem zaman çocuğu sormuyor.
Çünkü kendi bilgilerimi girerken
Parent of a child under 19 diye bir seçenek var. Onu işaretliyorum.
Eşimin bilgilerini girerkende aynı seçeneği işaretliyorum.
Takıldığım nokta;
"Eligible for health coverage through a job, Medicare, Medicaid, or CHIP" bilgisine ne yapacağım. Onuda tik atarak seçecek miyim. Hem eşim hem benim için.Saygılar,
(Biraz karışık olmuş olabilir kusura bakmayın.) - Biz gelecek sene Temmuz da VA ya taşınmayı düşünüyoruz. İlk etapta eşim ve oğlu oraya yerleşecek ben 2020 ocak ayına kadar Türkiyede olacağım ve gelirimiz sadece burada olacak.
-
@arnblt
"Eligible for health coverage through a job, Medicare, Medicaid, or CHIP"Bunu size mi soruyor yoksa girdiğiniz bilgilerin sonucunda çıkan sonuç olarak mı gösteriyor, onu anlayamadım.
-
@arnblt Amerika'da Doğum Hakkında Merak Edilenler içinde söyledi:
Sn @knnrn üstad size bir sorum olacak, daha öncede yazdım ama ben de biraz takıntı oldu, izninizle şu bilgilere ihtiyacım var.
- Biz gelecek sene Temmuz da VA ya taşınmayı düşünüyoruz. İlk etapta eşim ve oğlu oraya yerleşecek ben 2020 ocak ayına kadar Türkiyede olacağım ve gelirimiz sadece burada olacak.
Bu durumda Healthcare.gov girdiğimde
- Are you enrolled in a 2018(2019) Marketplace health plan ? sorunu NO seçiyorum.
- Who is your household sorunu "You and Other People" seçiyorum.
-Are you married ? YES - Will you claim any dependents on you federal tax return ? sorusu geliyor burada ne seçmeliyim. ? YES seçip devam ettim. Çünkü NO seçersem zaman çocuğu sormuyor.
Çünkü kendi bilgilerimi girerken
Parent of a child under 19 diye bir seçenek var. Onu işaretliyorum.
Eşimin bilgilerini girerkende aynı seçeneği işaretliyorum.
Takıldığım nokta;
"Eligible for health coverage through a job, Medicare, Medicaid, or CHIP" bilgisine ne yapacağım. Onuda tik atarak seçecek miyim. Hem eşim hem benim için.Saygılar,
(Biraz karışık olmuş olabilir kusura bakmayın.)Merhaba, sizinkine cok benzer oldugu icin, kendi tecrubemizi paylasmak istedim. Belki genel bir fikir verir.
2017 Ekim ayinda o zaman 18 yasinda olan engelli oglumla Turkiyeden Philadelphia, PA ya tasindik. Geldigimizin 3. haftasinda saglik sigortasina basvurduk. Esim turkiyede calisiyordu ve masraflarimizi o karsiliyordu.
Herseyi detayli hatirlamiyorum ama aklimda kalanlar soyle: Web sayfasinda basvuru yaptiktan sonra, cikan mesaj "girdiginiz bilgilere gore Pennsylvania'da ucretsiz saglik sigortasi almak icin eligible olabilirsiniz, onun icin dosyanizi yerel ofise gonderiyoruz" turu bir seydi. Sonra Philadelphia daki ofisten mektup geldi, formlar doldurup belgeler ekleyip geri gonderdik. Sanirim 1 ay kadar sonra, engelli oldugu icin ogluma medicaid verildi (cocugunuz 18 yas alti oldugu icin, o da ucretsiz alir herhalde). Ben de obamacare dedikleri, hemen odeme yapilmayan, bir sonraki senenin vergi iadesinden dusecekleri turu saglik sigortasi aldim. Tek kisi icin aylik yaklasik $500 di, devletin benim adima sigorta sirketine odedigi para. Gelir gider, kira sozlesmesi, benim adima olan bank statements turu bir suru seyler gonderdim. Ogluma yasadiginiz state'ten saglik sigortasi alabilmek icin, en az bir aydir orada yasiyor olmak gerekiyordu. Ayrica, esim butun masraflarimizi karsiladigi icin, "ben amerikada issiz ve gelirsizim" turu bir argumani kabul etmediler. Esinizin de amerikada yasamaya baslamadan basvurabilecegini zannetmiyorum, gittikten sonra da muhtemelen bizim surecimize benzer olur. - Biz gelecek sene Temmuz da VA ya taşınmayı düşünüyoruz. İlk etapta eşim ve oğlu oraya yerleşecek ben 2020 ocak ayına kadar Türkiyede olacağım ve gelirimiz sadece burada olacak.
-
Daha girerken soruyor ikimiz içinde
-
@arnblt Başka bir yolla sağlık sigortası alma durumu var mı diye soruyor muhtemelen. Buna hayır diyerek devam etmek daha uygun olur bence.
-
@knnrn Cok tesekkurler.Iyi ki varsiniz gercekten...
-
Peki ama sizce de bunun bir yolu olmali degil mi?Cunku her sene belirli sayida gocmenler her ay vize aldikca abd ye geliyorlar ve kimisi bizim durumumuzda olan insanlar.Ulkeye daha yeni gelmis bir insanin abd de dogum yapabilmesi pek mumkun degil.Bu durumda gocmenlere siz gidin ulkenizde cocugunuzu dunyaya getirin oyle gelin mi diyecekler?Abd ye yeni gelmis greencard talihlileri icin bunun bir yolu olmali diye dusunuyorum..
Zeki bey merhaba,
Sizin durumunuzun benzeri durumdayız, yakın bir zamanda ABD ye greencard ile yerleştik ve eşim hamile. Geçimimizi sağlayacak kadar çalışmaya başladım ama henüz sağlık sigortası yaptırmadık biz de. Siz bu konuyu çözdünüz mü nasıl bir yol izlediniz.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
18
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum