IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@Yesim-nisa-Kilic mülakat adresiniz "1480 Sokak No. 1, Çukurambar Mahallesi 06530, Çankaya, Ankara"
buradaki başlıkta detayları görebilirsiniz yeni adres için; https://yesilkartforum.com/forum/post/297383mülakata gireceğiniz vize türü aile dayanaklı bir göçmen vize ve abd vatadaşı biri ile evlilik sonrası sahip olabiliyorsunuz.
size yöneltilebilecek sorular da ilişkiniz ve evliliğiniz üzerine olacaktır.
nerede, ne zaman tanıştınız ile başlayan ve evliliğinize kadar gidecek süreç ile ilgili sorular alabilirsiniz.
ilişkinizi ve evliliğinizi kanıtlayacak ailelerin de olduğu düğün fotoğrafları, varsa birlikte yaptığınız seyahatlere dair uçak biletleri vs yanınızda bulundurmanızı tavsiye ederim.
sorulara vereceğiniz cevaplar net olsun. eşinizle ilgili sorular da alabilirsiniz, nerede yaşadığı, ne iş yaptığı vb.mülakatınızda bol şans.
-
@gucarslan çok teşekkür edeıyorum green kart ucretını nereye oduyoruz ve ne zaman oduyoruz
-
@Yesim-nisa-Kilic bu linki inceleyin lütfen;
https://yesilkartforum.com/forum/topic/113/uscis-immigrant-fee-ödeme-ekran-görüntüleriyle
-
@ceen biz amerikalı eşimle türkiyede evlendik sürec cok uzuyor turistlik vize ile amerikaya gelirse nişanlınız orda evlenirseniz çok daha kolay olur işlemler
-
@batuakdeniz Süre hemen hemen aynı oluyor neredeyse. O yüzden Amerika'ya gitmeden evlenmek daha mantıklı gibi duruyor şuan ki işlem süresine göre tabii ki.
-
Bu ileti silindi! -
@batuakdeniz Aslinda surec hemen hemen ayni. Ve Turkiye'de evlenip gittinizde direk Green Card sahibi oluyorsunuz. Seyahat, calisma vs icin en az bir sene daha beklememis oluyorsunuz ki bu da zaten surecin daha kisa olmus olmasi demek. Ve soyle de bir durum var, sizin dediginiz konu vize dolandiriciligina giriyor. Belki bu sekilde evlenen cogu kisi sorun yasamadi ama sizin de sorun yasamayacaginiz anlamina gelmiyor. Ters bi' yetkiliye denk gelirseniz Amerika'ya giris hakkinizdan yillarca olabilirsiniz.
-
Merhaba arkadaşlar iki senelik süreçte sona geldiğimiz dosyada son sureci birturlu geçemiyoruz ne yüklediysek red yiyoruz. might not have a principal residence or be domiciled in the United States. Please submit proof of domicile. For more information on domicile cevabi aliyoruz her yuklediqimiz evraka yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
-
@MyLife-0 merhaba banka statement ve tax kağıtlarını yüklediniz mi ,onları kabul etmiyor mu
-
banka statementini yuklivez tax yukleyemiyoruz esim Türkiye de olduğu icin 2017 den beri @feyza86
-
@MyLife-0 sponsorunuz yok mu
-
var onlarda sorun yok onlari hallettik ama bu kismi bir turlu geçemiyoruZ adres isteyip duruyorlar @feyza86
-
@MyLife-0 bi tanıdığınız varsa sizin adınıza bir ev kiralama kontratı yapsın işinize yarayabilir
-
evet bunuda yapicaz aklimiza oda geldi @feyza86
-
@MyLife-0 imkanınız varsa oradaki banka hesabınıza para yatırıp statement alıp kanıt olarak kullanabilirsiniz
-
Umarım dediğiniz gibi işe yarar çok teşekkürler @feyza86
-
@MyLife-0 Merhaba, incelediniz mi bilmiyorum ama isterseniz şuraya da bi bakın eğer henüz bakmadaysanız.
-
merhabalar,
Amerikan vatandasi ile evlenip, turkiyeden green kart a basvuru yapiyorum. Uscis kabul etti. piority date is Aralik 7 2022. Uscis dosyayi NVC ye yonlendirdi.
NVC ye evraklar yollandi.
1- sabika kaydinin 2022 versiyonunu yolladim, NVC kabul etmedi
sabika kaydinin 2023 yeni versiyonunu yolladim, NVC iyi scan olmamis, tekrar yolla dedi.
sabika kaydini tekrar yolladim, adliyeden aldigim ingilizce tercume edilmis olani, tekrar kabul etmedi??
e devletten aldigi yolladim, bekliyorum.
2- daha once bir bosanmam oldu, mahkemeden aldigim gerekceli karar ve yeminli tercumelerini 3 defa yolladim. kabul etmediler!!
nvc sayfasinda bosanma ilami diyor, lakin turkiyede boyle bir evrak yok.bu sabika kaydinda ve bosanma evrakinda sizce nerede hata yapiyorum?
-
Merhabalar esimin geliri yetersiz oldugu icin sponsor istendi. Sponsorun evraklarini 3 hafta sonrasinda ekledim. Submitted olarak duruyor ne zaman tekrar incelenip
accepted olarak guncellenir bilen var mi? -
@gocman NVC'nin guncel dosya inceleme suresi 11-12 gun civari.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
33
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum