Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

• @Cornelius ben ayni havaalaninda 5 kez giris cikis yaptim 6 ayda bir. Birinde 8 ay arayla. Tek bir soru sormadilar. Ama genelde taktiklari bir sey var. O da asil ulkenizin disinda baska bir yerde calisiyor olmaniz. NJ ye tasindiktan sonra Newark tan giris yaptigimda tatilde Turkiyeden baska bir yere gidip gitmedigimi sordular,

• @arnblt Ben yaklaşık 2 senedir Dubai'de çalışıyorum/yaşıyorum. 2024 talihlisi olarak amacım ilk girişten 1 sene sonra taşınmaktı
    Vatandaşı olmayan ülkede yaşınılmasına takmaları baya kötü olmuş :/ bir tavsiyeniz olur mu?

• @Kerem-Turgut muhtemelen GC den once de orada oldugunuz icin bir sıkıntı olmayabilir. Ama bir an önce ABD ye gelmeye bakın. Kendi ülkenizde bile uzun süre çalışmanız sıkıntı çıkarabilir vatandaşlıkta. Ben de 2.5 sene GC yi aldıktan sonra TR de çalışmaya devam ettim. Bakalım sıkıntı çıkaracaklar mı ?

• @Cornelius selam, yorumunuz icin tesekkurler bir sey merak ediyorum ben de turkiyede yasamiyorum ve greencardi turk vatandasligi ile kazandim ancak mulakattan greencard onayina kadar gecen surecte baska bir ulkede yasiyordum hala ayni sekilde. Bu baska ulkede yasiyor olma olayinin sorun olmasinin altyapisinda yatan temel mantik nedir bir bilginiz var mi?
    Neden vatandaslik disinda baska bir ulkede yasiyor olmanin greencard surecinde Amerika'ya girislerde problem yarattigini dusunuyorsunuz? Turkiye'de yasarsak nasil olsa undeveloped country illa Amerika'ya yerlesir mantigi ile cok sorun yapmayip developed bir country'de yasadigimizi ogrenince aslinda Amerika'ya yerlesme olasiligimizin pek olmadigi mi dusunuluyor?

• @Tugce-0 kapidakilerin boyle bir kiyaslama yapabilecegini zannetmem. Tek bir kriter var. Bu karti aldiysan buraya gelip yerleseceksin ve ancak kendi ulkene ziyarete gidebilirsin. Ornegin geldin burada biraz calistin sonra daha iyi bir is teklifi aldin ulkene dondun ve bir sure calistin. Bu bile buyuk problem. Ozellikler vatandaslik islemlerinde. Sorgulanmasi cok yuksek ihtimal. Ben ilk 2.5 sene gelmedim ve TR de calismaya devam ettim, Avukat bunun vatandaslikta ciddi ciddi sorgulanacagini soyluyor.

• @arnblt, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

@Tugce-0 kapidakilerin boyle bir kiyaslama yapabilecegini zannetmem. Tek bir kriter var. Bu karti aldiysan buraya gelip yerleseceksin ve ancak kendi ulkene ziyarete gidebilirsin. Ornegin geldin burada biraz calistin sonra daha iyi bir is teklifi aldin ulkene dondun ve bir sure calistin. Bu bile buyuk problem. Ozellikler vatandaslik islemlerinde. Sorgulanmasi cok yuksek ihtimal. Ben ilk 2.5 sene gelmedim ve TR de calismaya devam ettim, Avukat bunun vatandaslikta ciddi ciddi sorgulanacagini soyluyor.

Tam olarak bahsetmeye çalıştığım bu 👆. Green Card aldıktan sonrası için.
    Green Card alma aşamasında tam şeffaflık önemli, nerde yaşadığınız önemli değil. Yeterki kriterleri karşılayın.

Ama Green Card aldıktan sonra arnblt’nin söyledikleri geçerli.

• @arnblt siz basvurunuzu, kendiniz adina olani temelli girisinizden sonra yaparsaniz bu konuda bir sorun cikmayactir. Bizde 2019 da kazandik ama kesin yerlesim 2021 oldu. 5 seneyi 2021e gore hesapliyoruz. Cok sorun cikacaginiz sanmam dedigim gibi.

• gucarslanG gucarslan bu başlıktan bahsetti

• Merhabalar arkadaşlar green kartım var.1 seneyi dolmak üzere gitmedim amerikaya, bazı sebeplerden dolayı fakat gitmeyi planlanıyorum acaba sıkıntı yaşarmıyım bilginiz varmı bunun için yardımcı olurmusunuz

• @Ali-Çağında-0 hangi yolla gc sahibi olmuştunuz ve öncesinde abd'de kalmış mıydınız?

• merhaba babam ve annemin green cardi var. anladigim kadariyla bu 180 gun olayi tamamen vatandaslik sayisi icin. 6 ayda 1 giris cikis yapiyorlar fakat bu sefer 190. Gunde giris yapacaklar. green cardin iptal edilmesi gibi bir durum soz konusu olmuyor sanirim dogru mu anliyorum?

• Bu ileti silindi!

• @ayvalik10 kapıdaki görevlinin green kartı iptal etme gibi bir hakkı yok sadece bu sebepten işlem yapma ve bu durumu yetkililere bildirme hakkı var nihai karar göçmenlik bürosuna ait. Tabiki bu işlemi yapmak kapıdaki görevliye kalmış siz içeri girersiniz ancak memur işlem yapmış ise ve göçmenlik birimi bu durumu dikkatte alır ise belirttiğiniz adrese mahkeme kağıdı gelebilir. Yazmış olduğum bilgileri bizzat göçmenlik bürosunda çalışan yetkili bir beyfendiden aldım. Ama tabiki bu green card amerikada oturma ve çalışma için verilmiş bir hak giriş çıkış yapılarak nereye kadar gider bilmiyorum elbet göze batar bir zaman sonra Geçtiğimiz mayıs ayında bulunduğum bölgede bir endonezyalı kadından şöyle bir bilgi almıştım green card aldıktan sonra ülkesine geri dönmüş tam 5 yıl sonra tekrar green card ile amerikaya giriş yapmış hiç bir şey sormamışlar kadına bu durumda absürt bir olay tabiki 5 yıl çok uzun bir zaman.

• @Deniz-Gelgeç neden 6 aydan fazla ABd disinda kaldiklari konusunda iyi bir aciklama getirmeleri gerekir. 6 ay vatandaslik surecinin sifirlanmasi ile ilgili ama 2-3 sene sonra sorular zorlasip, kapidaki ifade alma surecleri uzuyor. Kapida green card elinizden alinmaz ama mahkemeye sevk edilebilirler, o zaman hakim ABD ye olan baglariniza bakarak green cardi ellerinden alabilir. Surecteki amaclari Abd ye yerlesmek degil ise, GC iade edip 10 senelik turist vize alabilrler. Abd de ev (kirada olabilir), banka hesabi gibi yerlesme amaci gosteren delil yok ise, mahkeme sureci olumsuz sonuclanabilir. Avukat ile calismaniz gerekir bu surecte.

• merhabalar, ilk girişte 20 gün kalıp ülkeden çıkış yaptım. şimdi tam 6 ay sonra kesin gidiş yapacağız. vatandaşlık için hesaplamada ilk giriş tarihi mi dikkate alınıyor yoksa uzun süreli olan ikinci giriş mi dikkate alınır?

• @elif678 bu başlığın ilk iletisini okudunuz mu?

• @gucarslan 18 gün kaldım dönmem gerekiyordu aksilik çıktı sağlık deprem işlerimi derken 1 seneyi dolmak üzeredir şimdi bilet kesecem ama havalimanda herhangi bi sıkıntı yaşanırmıyım

• @Ali-Çağında-0 hangi yolla gc almıştınız?

• İnterneten başvurmuştum green kartım yanımda ama işte 10 güne 1 senem doluyor gidersem acaba her hangi bi sıkıntı yaşanırmıyım

• @gucarslan interneten başvurmuştum gc

• @gucarslan

İnterneten başvurmuştum green kartım yanımda ama işte 10 güne 1 senem doluyor gidersem acaba her hangi bi sıkıntı yaşanırmıyım

Benzer Başlıklar

• 20 Oy
    3k İleti
    327k Bakış
    Mehmet AksoyM
    @herdem merhaba aynı sorunu yaşıyorum bir çözüm bulabildiniz mi
  • ABD'de WIC sağlık yardımı ve Green Card başvurusu

Taşındı Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler
    2
    1 Oy
    2 İleti
    539 Bakış
    crazycellsC
    @fatim, içinde söyledi: Abd de WIC yardımı Merhabalar,Amerikadayım 3 ay önce bebeğim oldu F1 vizesiyle geldim hala aynı statüm eşim green cardlı burda evlendik ama henüz green card için başvuramadık. Benim sorum şu şekilde şimdi ben Sağlık yardımı aldım hastane yönlendirmesiyle ve şimdide WIC den bebeğim için yardım alırsam green card başvurusunda sorun çıkar mı ? Çünkü sanırım yardım almadan yaşayabildiğini kanıtlaman gerekiyor? Çok emin değilim beni bilgilendirirseniz sevinirim. Su konuyu incelemenizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/topic/1418/mevcut-abd-yonetiminin-yasal-gocmenlerin-vatandasliga-gecmelerini-engellemek-guclestirmek-icin-uygulamaya-calistigi-yeni-politika Baslikta vatandaslik yaziyor ama aslinda o uygulamalarin tamami sadece Green Card alirken gecerli.
  • 6 Oy
    321 İleti
    20k Bakış
    crazycellsC
    @dogukanksck, içinde söyledi: Düşük gelirlilerin Green Card alımı zorlaşıyor (Public Charge rule) Merhabalar, birkaç gün önce Public Charge kuralının kaldırıldığı hakkında bilgi sahibi oldum fakat Public Charge kuralı nedir ve Green Card başvurusu yapanlar ile ne kadar ilgili ve ilgili ise ne konuları hakkında bir kuraldır? Bilenler ve deneyimli abiler kardeşler bilgi verebilirlerse çok memnun olurum teşekkür ederim.. Eminim benim gibi araştıran yüzlerce kişi vardır... Sorulariniz icin yeni basliklar olusturmaniza gerek yok. Bu basliktaki bilgileri inceleyebilirsiniz, ama once hemen ustteki iletiyle baslayin; cunku Trump'in 'public charge' uygumalari kaldirilip, eski -daha esnek- haline donduruldu.
  • 9 Oy
    608 İleti
    60k Bakış
    yigit mert celikY
    @EfeNevada yeni fmcsa kuraliymis ogrendik ne yazik ki 10 years physical green card gerekiyor extension letteri artik kabul etmiyorlar
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

51

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k