California
-
@erenist @serkanist seninle meslektaş onunla konuşabilirsin turist de olsa amerikaya gitti mesela oraya gidince koruma olarak çalışırsın aşağıdaki kişiler ile irtibata geçersen sana yol gösterir
https://www.youtube.com/@AmerikaliAynasiz
https://www.youtube.com/watch?v=SKUdR3mnKlw&t=994s
-
@ayvalik10 uzun zamandır takip ederim kendisini başarılı birisi ama çok eski yıllarda başlamış bu işe. Bir ara yazdım ama görmedi bile çok takipçisi var. Zaten kabaca bi araştırdım aynı işi yapmak için çok ileri seviye dil lazım ayrıca kimse de önermedi abd de polisliği. Ama güvenlik vs konularını gidince araştıracağım.
-
@erenist emekli polis yada askerler Balıkesir de güvenlik şirketlerinde eğitmen oluyorlar yada sahada ki güvenlik şirketine bağlı çalışanları denetliyorlar
-
@ayvalik10 @erenist selamlar biri bendenmiş bahsetti -
kısaca okudum @erenist devrem öncelikle hayırlı olsun darısı bize
bence yapman gereken önce tanıdığının yanına gitmen neresi olursa olsun - dil maddi konular aile çoçuk hanım seni başta bir anda zorlar - o yüzden eğer sana başta sahip çıkacak bir tanıdık bir akraba varsa oraya git -
bakarsın 1-2 yıla kendine gelirsin ondan kararını verirsin önce yerleşmek bence.
ehliyet araba banka işini hallet ---
iş yapmam deme ne olursa yap - zaten gc var - önce zor olur 6 aya alışırsın bir bakmışsın işler yoluna girmiş ..
şimdiden başarılar dilerim ...
polislik yapmak o işler bence şuan için uzak - polis olacak olsam tr kalırım zaten :)
meslek edinmeye iş yapma bak -
mumukunse iyi parayla git dostum araban varsa gitsin - parasız zor -
hemen sıfır oto alma 5-7 bin dolarlık senı idare eder - kore japondan şaşma
gereksiz bir harcama asla yapmaaaaaaa
1000 dolara telefon var 200 dolarada var işini göreni al bu benim görüşüm
aklıma gelenler bunlar.
selamlar. :)
@ayvalik10 abi selamlar..... başvuruyu yaptık kısmettt
bu yıl Newyork abimiz çağırıyor gel diyor bilet bakıyorum 30 aşağı bilet yok direkler.
ama yazın gideceğim işalllah. :)
-
@serkanist sağol devrem darısı sizlere inşallah 🙏
Hemen hemen aklımdaki şeyleri saymışsın. Orada polislik yapılmaz deniyor zaten iş konusunda dilim gelişince bir meslek oturtmaya çalışacağım.Maddi anlamda da arabamı satıp gideceğim mecbur. Zaten sıfır arabaya yönelmem dediğin gibi japon tarzı bir şeyler düşünüyorum
Tek karar veremediğim konu gidilecek bölge şuan için. Houston bir çok avantajı ve en önemlisi maddi kolaylığı ile beni çekiyor ama muhtemelen senin dediğini yapıp California tarafına gideceğiz orası da eyalet olarak güzel ☺️ tahmin ettiğimden daha stresli zamanlar bir an önce şu süreci aşıp oraya ışınlansak 😄
-
@erenist, içinde söyledi: California
@serkanist sağol devrem darısı sizlere inşallah 🙏
Hemen hemen aklımdaki şeyleri saymışsın. Orada polislik yapılmaz deniyor zaten iş konusunda dilim gelişince bir meslek oturtmaya çalışacağım.Maddi anlamda da arabamı satıp gideceğim mecbur. Zaten sıfır arabaya yönelmem dediğin gibi japon tarzı bir şeyler düşünüyorum
Tek karar veremediğim konu gidilecek bölge şuan için. Houston bir çok avantajı ve en önemlisi maddi kolaylığı ile beni çekiyor ama muhtemelen senin dediğini yapıp California tarafına gideceğiz orası da eyalet olarak güzel ☺️ tahmin ettiğimden daha stresli zamanlar bir an önce şu süreci aşıp oraya ışınlansak 😄
aynen öyle - :)
sen kimi tanıyorsan onun yanına git - lütfen belli bir zaman sana sahip çıkacak biri olsun lütfen- bundan baştan adma söyle - ama kendinize ezdirme asla .
yoksa güzel temiz nezih yerler var açıkçası Houston olur atlanta olur ailecek yaşanacak yerler -
senin gideceğin yer biraz pahalı bir bölge kış görmezsin o kesin.
- mumukunse istifa etme bunun iyi yanı kötü yanı var ama bence etme -
1 yıllık ücretsiz izin al - 1 yıl sonra gel istifanı ver
zor bir süreç olduğundan dönmek istersin işim var dersin ama ne yapacaksın sağlam kazığa bağla .
6 ayda alışır 3 yılda kendine gelirsin yenge çalışırsa güzel olur ama çoçuk var o kesin.
2 maaş her zaman iyi .
evini satma varsa tabi - kiraya ver - arabanı sat -
dolar karşılığı para ediyor güzel ...
dediğim gibi asla fazla harcama yapmayın - 800 dolarada tv var 200 dolarada - bunları bir kenara bırakın belli bir süre
bugun onu yazdım 1000 dolara 24 aylık iPhone alacağına 200 dolara al telefon yeter artar sana
yeni geldin dolar bazlı olsa bile ucuz gelir sana yapmayın bu hatayı ... benden demesin..
Green kart olduğundan bir amerikan şirketine girmeye çalış temizlikçi olsa bile olur
Walmart - amazon ne olursa sigortanız olsun yanı ...
eyaletin imkanlarından yararlanın her zaman ..
iyi bir avukat iyi bir muhasebeci bul kendine - göçmen bir de dr :) lazım olur.
memleketimizin iyisi var kötüsü var insan her yerde insan ...bunu unutma
türk dernekleri varsa git tanış adam akıllı olanlarla tabi - sen dediğimi anladın ...
başkaaaaaa...
iyi para git lazım olacak zaten -
evin eşlarını ikinci el bile alsan olur ..
Walmart uygun sıfır alacaksın
kardeşin ablam ailen varsa onlarada başvur Green kart yada vizeye başvur gelirler lazım olur hemen yap onu yanı.
arabayı sahibinden almaya çalış ...
bu forumda olanları iyice oku ..
aklıma gelirse yazarım yine.
:)
hadi eyvallah. Allahım korusun sizi.
-
@serkanist Ağzına sağlık devrem çok güzel özetlemişsin dediklerinin çoğu aklımda zaten diğerlerine de dikkat etmeye çalışacağım.
İş bulalım da yoğun çalışmaya alışkınız zaten ☺️ inşallah sonunda pişman olmayız zor kararlar gerçekten
Umarım gerçekten isteyen herkese nasip olur.. -
@erenist pişman olmazsın iyi olur farklı yerlerin deneyimi insana can katar yaşam sevinci gelir. yoluna koyarsın hadi hayırlısı - 10 yıl oldu başvuruyoruz işallah bizede nasip olur hadi .selamlar :))))
-
@serkanist deneyim katacağı kesin de yaşama sevinci artar mı azalır mı bakalım 😄 darısı sizlere inşallah
-
Amerika’da kaliteli bir hayat yasamak istiyorsaniz-
- tavsiyem Ingilizcenizi C2 seviyesine gelene kadar ilerletmeniz. San Jose cevresinde pek cok ucretsiz dil kurslari bulabilirsiniz. (i.e. https://www.sjpl.org/par-esl/)
- tavsiyem Ingilizcenizi C2 seviyesine getirene kadar sizi destekleyecek esnek, saatlik isler yapmaniz. Bu sayede pratik yapmaya vaktiniz kalir. San Jose’de asgari ucret fena sayilmaz (siz geldidiginizde $17.55/saat olacak).
Ingilizceniz C2 seviyesine geldikten sonra halen Bay Area’da kalmaya karar verirseniz teknoloji sektorundeki meslekleri hedeflemenizi tavsiye ederim. O noktaya geldiginizde (Bay Area kapsaminda) daha detayli tavsiyelerde bulunabilirim.
Bonus tavsiye- yasadiginiz yerin ve San Francisco Bay Area’nin genel tarihini arastirmanizi oneririm.
Yolunuz acik olsun!
-
san francisco bolgesi icin tavsiye ettiginiz bir galerici var mi?
bolgese yasayan varsa daly city nasildir?
-
San Francisco’da yasayan ve arkadas edinmek isteyen varsa ozelden mesaj atabilir.
-
@razorjimmy merhaba biraz geç bir cevap oldu ama neden bölgenin tarihini araştır dediniz merak ettim:))
Bu arada bay areada uzun süreli yaşamayı düşünürsem meslek edinmekten başka çare yok gibi görünüyor. En hızlı ve basit olanı neyse o sektörden giriş yaparım tavsiyeniz varsa alabilirim mavi yaka beyaz yaka iş fark etmez
-
13 yaşında bir çocuğun sağlık konusunda özerkliği ? İlginç bir eyalet CA.
https://www.scripps.org/news_items/7140-what-medical-rights-do-minors-have
-
Bu ileti silindi! -
@bruce81, içinde söyledi: California
bolgese yasayan varsa daly city nasildir?
Bulutlu ve sisli :)
Buyuk sehire yakin olmanin avantajlarindan faydalanmak istiyorsaniz (is, sosyal hayat, sanat, vs.) ayni zamanda cocuklu bir aileyseniz, mustakil evde yasamak istiyorsaniz, guvenli olsun istiyorsaniz ama $4000’dan fazla kira odemek istemiyorsaniz, mutevazi ve sakin bir hayattan hoslaniyorsaniz, mahalleninizin Asian-American cogunluktan olusmasi hosunuza gidiyorsa iyi bir secenek olabilir.
Cok sevdigim Serramonte Shopping Mall’a cok yakin. Gym, sinema, food court, alisveris icin harika.
Hemen caprazinda South San Francisco var. Daly City hosunuza gidiyorsa orayi da gezmenizi oneririm. Tatli kucuk bir sehir.
-
@erenist, içinde söyledi: California
@razorjimmy merhaba biraz geç bir cevap oldu ama neden bölgenin tarihini araştır dediniz merak ettim:))
Bu arada bay areada uzun süreli yaşamayı düşünürsem meslek edinmekten başka çare yok gibi görünüyor. En hızlı ve basit olanı neyse o sektörden giriş yaparım tavsiyeniz varsa alabilirim mavi yaka beyaz yaka iş fark etmez
Benim icin bir bolgeyi guzel yapan 2 temel etmen var. 1) dogal guzellikler, 2) o bolgede yasamayi secen insanlar.
Yasamayi sececeginiz bolgenin tarihini ogrenmeniz o bolgenin size uygun olup olmadigini anlamaniza yardimci olacaktir. Bay Area dunyanin farkli yerlerinden cesitli yonlerde yetenekli olan insanlarin hirsli kariyer hedefleriyle geldigi/yasadigi bir bolge. Yasam maliyetleri cok yuksek olsa da eger hedefleriniz buyukse fedakarliginizin meyvalarini alma olma ihtimalinizin oldugu bir bolge. Sakin, huzurlu, cok buyuk hirslar icinde olmadan mutevazi ama kaliteli bir yasam hedefleyen insanlar icin ideal bir bolge olmayabilir.
-
California ve Japonya karsilastirmasi. California toprak olarak biraz daha buyuk. Japonya nufus olarak daha kalabalik.

-
@razorjimmy Önceki yorumlarınızdan birinde 1+1 bir ev 3700 gibi bir kiradan bahsetmişsiniz. Uzun zamandır araştırıyorum ama bu bana biraz fazla geldi. Emlak konusu inanılmaz pahalı bir bölge evet ama 1+1 bir ev 2,5k ya bulunabilir diye düşünüyorum
-
@erenist 5 sene once 2+1 de kaldigimizda kirasi 2.5k $ idi. Ev 45 yillikti, 2 katli, biz 2. kattaydik. Tren gecerken. camasir makinasi camasirlari sikarken, karsi komsu merdivenden cikarken ev sallaniyordu. 10 gun hergun ev arayip zor bulmustuk. 3k$ dan ucuzu yoktu baska. Aslinda vardi da kumes gibiydiler. Mesafeyi goze alirsaniz (sehirlere 1 saat yol) ucuz evler bulunabilir.
Yer: Santa Clara/CA
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
15
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum