ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)
-
@Sabutay Merhaba! Sanirim forumda yenisiniz ama sureci tamamlamis olmalisiniz mulakata girdiginize gore. Hayirli olsun. Surecinizden biraz bahseder misiniz bizler icin? Birde nerede mulakata girdiniz, Turkiye mi, baska ulke mi?
-
@meke evet
-
@TOK Teşekkürler
-
Merhaba belgelerimi gönderdikten sonra NVC den 11 Ekimde şöyle bir mail aldım "The National Visa Center (NVC) received all of the fees, forms, and documents that are required prior to scheduling your immigrant visa interview at a U.S. Embassy overseas.
NVC will work with the U.S. Embassy/Consulate General in Ankara, Turkey to schedule an interview appointment for you. Once we have confirmed an interview date, we will send a notice to you, your petitioner, and attorney (if applicable).
Please do NOT make any travel arrangements, sell property, or give up employment until you have received an immigrant visa from the U.S. Embassy/Consulate General. The U.S. Embassy/Consulate General may require additional documentation at the time of the interview.
Please visit https://nvc.state.gov/prep for information about immigrant visa interviews. Additionally, the petitioner, as the sponsor, and all other sponsors (household members and joint sponsors), may be required to provide updated or additional evidence to you to present at the time of your interview, such
as: Other income, Assets, Proof of current employment". Bu DQ olduğum anlamına mı gelir? -
@Biyolog Evet, süreçte bir adımı daha tamamlamış oldunuz.
-
Arkadaşlar depremden en çok etkilenen illerden birinde yaşıyorum malesef evimiz yıkıldı, birçok arkadaşımızı kaybettik ve geçici olarak ailemizin yanındayız ancak seneye konteyner kentte yaşama ihtimali var. İnsani şartlar oldukça sıkıntılı ve uzun süre düzelecek gibi durmuyor biz hadi bir şekilde idare etmeye çalışıyoruz ama bebeklerimiz için hastane ve hijyen sorunları zorlayıcı benim sizlerden ricam bütün kanıtlayıcı belgelerle birlikte ben nereye ve ne zaman başvuru yapmalıyım sürecim yukarıda belirttiğim gibi hala AT NVC görünüyor ve yazdığım maili atmışlar 11 ekimde sizce öne alabilme şansım var mı forumda benzer bir ileti görmüşştüm ancak bulamadım
-
@Biyolog Merhaba, öncelikle hayırlı olsun DQ olmuşsunuz. Yaşadığınız büyük felaket için de çok geçmiş olsun. [email protected] adresine durumunuzu açıklayan mail atabilirsiniz.
-
@Sabutay, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)
Merhaba forum üyeleri,
2020 Haziran ayında başladığım EB2-NIW sürecinin sonuna geldim. DQ'um 6 Mayıs 2022. Dosyamı Türkiye'den oturum iznimin olduğu Belçika'ya taşıdım.
EB2-NIW için dosya taşıma şöyle gerçekleşti: 15 Mayısta bir inquiry emaili attım ve oturum belgemi de ekledim. Haziran'da talebimi kabul ettiler ve iki ay sonra Belçika'dan Eylül için randevu emailimiz geldi. Eylül randevusunda bir belge eksik olduğu için Ekime tekrar randevu verdiler ve vize onaylandı.Randevu bekleyenler için bu uzun süreçte önünüzden bir kişi eksildi :) Umarım herkes en kısa zamanda vizesine kavuşur.
Hocam nereye mail attınız bunun için?
-
@dpdemir Çok teşekkür ederim normal süreç devam etse belki iki sene sürebilir ama çok umudum olmasa da şansımı deneyeceğim. Benzer şekilde erkene alabilen var mı merak ettim açıkçası
-
@Biyolog Evet, depremzede oldugunu belgeleyerek randevusunu hemen alan oldu. EB3 kayegorisiydi yanılmıyorsam.Employment Based - mulakat randevu tarihleri - gerceklesenler ve tahminler” başlığında 4.sayfada Mustafa Kemal Atay adlı kullanıcı depremzede olduğunu ve mülakatının öne alındığını yazmıştı.
-
@dpdemir cok tesekkur ederim umarim hepimiz bir an önce mulakat tarihlerimiz aliriz
-
@Biyolog Rica ederim. İşiniz rast gitsin.
-
-
Burada ve farklı forumlardaki araştırmamız ve daha önce başvuran arkadaşlarımızdan dolayı Chen Immigration ile bu sürece başlamaya karar verdik.
Burada merak ettiğimiz ve bizim için önemli bir konu TR randevu süresinin uzunluğu.Yurt dışı farklı bir ülkede oturma iznimiz olmadan dosya taşıma konusunda öneriler veya tecrübeleri ile destek olabilecek olanlar var mı?
İngiltere için turist vizemiz var fakat oturum olmadan buraya dosya taşımak mümkün olur mu? GC başlığında bu konuda bir çok farklı yazı var fakat EB2 sürecinde ne kadar uygulanabilir?Sayfaları daha detaylı incelediğimde DV sürecinden farklı olarak EB-2 için dosya taşımak pek mümkün değil sanırım.
-
@Biyolog faydası dokunur mu bilmiyorum ama isterseniz şu linke bir göz atın derim. https://www.uscis.gov/newsroom/immigration-relief-in-emergencies-or-unforeseen-circumstances
-
Chen EB-2 Başvurusu sonrası Master için denklik almamız gerektiği ile ilgili bir mesaj aldık. Bunun için önerdikleri şirketlerin bir listesini iletmişler. Daha önce bu başvuruyu yapan arkadaşlar hangi şirketi tercih ettiler?
-
@chemistontheroad ECE yi tavsiye ederim fiyat performans gayet iyi ama mumkunse tum egitim hayatinizin denkligini yapsinlar toplu olarak cok fiyat farki odemezsiniz size ilginc gelebilir benim lise diplomasini dahi istedi USCIS bir suru vakit kaybettik. Chen cok nadir boyle bir kanit istendigini soyledi sonucta zor da olsa liseden phd ye kadar tum egitim hayatim icin
denklik alindi -
Merhabalar NVC ye belgeleri gonderdikten sonra belgeleri aldiklarina dair herhangi bir mail atiyorlar mi?
-
@IKCIVIL-IKCIVIL Hayır, herhangi bir mail gelmiyor. DHL Fedex'le gönderirseniz tek elimizde olan şey teslim edildi belgesi oluyor.
-
@u2rem Ankara'da 12 vize görünüyor, her nasılsa hiçbirini tanımıyoruz. Tanıdığımızın tanıdığının tanıdığı bile yok :( Maalesef bize hiçbir öngörü sunamıyor bu rakamlar. Gerçekten çok ilginç...
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
10
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum
