🌒 Çinliler Ay’ın karanlık yüzüne rover gönderdi!
-
Videoda ek bilgi olarak Ay'in aslinda isik alan diger yuzu icin yapilan "Ay'in karanlik yuzu" yakistirmasi da ele alinmis. Bir de Cin'in ayda minik bir yasam dongusu olusturma cabasi(ipek bocekleri??)...
-
Son hızda dünyadan uzaklaşma sanki bir kaçma çabası var bazen aklıma dünyanın sonumu geliyor acaba diye geliyor. Sanki bizim bilmediğimiz bir şeyler var bundan dolayı bir çok ülkede harıl harıl bir yaşam kurma savaşı var sürekli yaşam arayışı kolonileşme ilginç bir durum yaşamın olmadığı alanlarla zorla yaşam oluşturma gerçekten ilginç. " Yada sahip olma yada var olma dürtüsü mü yoksa " bu konu bence tartışılmalı çok güzel bir konu paylaşım için sayın @Sharm teşekkürler
-
Sayın @barış bizden saklanmıyor aslında, küresel ısınma dediğimiz mevzu dünyanın sonunu getirecek.
Politikacılar ne kadar inkar etse de, küresel ısınma reddedilemez bir gerçek ve etkisinin her geçen gün artması, dünya nüfusunun da sürekli artması bunun sadece bir çığ gibi kısır döngüde ilerlemesine neden oluyor.Bizi veya çocuklarımızı kısa vadede hayati olarak etkilemeyecek olsa da -dünyanın yaşına göre- çok kısa bir zaman sonra torunlarımız bunun acısını çekecek maalesef.
-
@volkanu Bu konuyu biliyorum katılıyorum size yalnız söylenen rakamlar dünyanın 2 milyar yıl ömrünün kaldığı 2 milyar yıl ömür kaldıysa bunun için bu çaba neden sanki çok daha kısa 100-150 yıllık bir ömür kalmış gibi bir hareketlilik var aslında bunu söylemek istemiştim ama yarım yazdım . pardon :)
-
@barış anladım. Ancak bence bu yapılanlar tamamen bilimsel meraktan kaynaklanıyor.
Evren o kadar büyük ve biz o kadar ufacık bi kısmını görebiliyoruz ki..
Sırrı çözülmeden ölecek olmak beni çok üzüyor :) -
@volkanu size sonuna kadar katılıyorum aynı üzüntüyü yaş ilerledikçe bende yaşıyorum ... :)
-
Sayın @barış olay uzaklaşma çabası değil, dünyada nadir bulunan elementler var bunlaın bir kısmı radyoaktif. Bugün gelişmiş ve günlük hayatımızdaki kullandığımız bir çok teknoloji için bu nadir elementlere ihtiyacımız var. Gelişim bu hızla devam ederse bilim adamları 40 sene içinde bu elementleri tüketeceğimizi belirtiyor. Peki dünya haricinde nerde var bu elementlerden ? Tabiki uzayda...
Hatta son dönemde çok yüksek ölçüde element barındıran asteroit kuşağı tespit edildi tahmin edin nerede? Mars ve Jüpiter arasında... uzay araştırmalarında son dönemin popüler konusunun Mars’a gitmek olmasının temel nedeninde bu... hatta Amerika gezegenler dünya halklarının ortak malıdır diye bir bildiri yayınlamıştı, sonralardan asteroitler inenindir diye bir bildiri yayınladılar :) bazı bilim kuruluşları ve ülkeler bu duruma karşı çıktılar, NASA , milyarlarca var, sizde inin sizin olsun gibi bir açıkma yaptı. Yani kocası olay uzaydaki nadir elementlere ulaşma çabası... bunun yapabilen ülkeler tekniğinin kaynağı olan enerjiye sahip olacak, tamamen duygusal :) -
sayın @mendebur yazdıklarınızda %100 haklısınız teknolojik gelişmeleri çok yakınen takip eden birisiyim ama şu ama varya :)) birazda sohbeti ateşlemek adına tamamen duygusal yaklaştım olaya ama bilgilendirmeler için herkese teşekkür ederim . saygılarımla
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
13
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu535.0k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum