DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba,
    öncelikle , Uzun zaman sonra foruma girip bir şeyler araştırmak,sormak yazmak gerçekten beni çok duygulandırdı.

    Talihli talihsizler bunu çok iyi bilir 🙂 (2021 GC mağduru)

    Konuya gelecek olursak,

    Nişanlım için turist vizesi başvurusunda bulunduk.
    Ödememiz , randevumuz vs. hepsi tamam.
    Fakat yeni fark ettim. Ais.usa sitedeki kayıtlı olan isim de soy isimin son harfi hatalı gösteriyor. Siteyi incelediğimde bu sitedeki isim kaydını değiştirme seçeneği bulamadım. Örn. Uysal olması gereken soyisim Uysak olarak siteye kayıt olmuş. Mail adresi şifre filan hepsi ok. Diğer tüm belgelerde tüm bilgiler doğru. Ds160 vs.

    Bu bizim randevumuzda yada pasaport tesliminde problem olur mu ? Ya da bunu değiştirmenin bir yolu var mı?
    Cevaplar için şimdiden teşekkürler.


  • En kısa zamanda Almanya’yı ve civarını gezip gezip Amerika’dan turist vizesini kenara koymam gerek


  • @JesusLord B1/B2 vize başvurunuz öncesi İngiltere veya İsrail vizesi alarak, bu ülkelere yapacağınız seyahatler olası B1/B2 vizesi başvurunuz için iyi bir referans olacaktır 👍


  • merhaba, mülakat deneyimleri başlığında yazılanların tamamını okuduk. şöyle bir kanı oluştu kafamızda ‘abd’de tanıdığınız var mı?’ sorusuna evet diyenlerin büyük bir çoğunluğu red alıyor. biz de görüşmeyeceğiz ama doğruyu söyledik ds160 fromunda. yanlış mı yaptık acaba? tanıdık varsa şansımız çok mu düşüyor?

  • ⭐⭐

    @bulut yakınlık dereceniz ve ABD içerisindeki statüleri ile ilgili bu konu. uzak bir tanıdığınız, arkadaşınızı belirtmek zorunda değilsiniz eğer ziyareti bu kişilere yapmıyorsanız.


  • @tufank eşimin teyzesi abd vatandaşı benim de kuzenim green card çekilişi kazanarak gittiler önceden. seyahatimizde onlarla görüşmek gibi bir planımız yok ama yalan beyan olmasın diye formda belirttik.

    deneyimleri okuyunca diyaloglar tanıdığınız var mı sorusundan sonra olumsuz yönde değişiyor genelde. bu da baya kafamıza takıldı.


  • @ATS16, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @JesusLord B1/B2 vize başvurunuz öncesi İngiltere veya İsrail vizesi alarak, bu ülkelere yapacağınız seyahatler olası B1/B2 vizesi başvurunuz için iyi bir referans olacaktır 👍

    Merhaba sadece Schengen ülkelerine gezmek yeterli diyorlar İsrail’i hiç duymamıştım, açıkçası sadece ABD için gideceğim

  • ⭐⭐

    @bulut eğer yasal statüde orada bulunuyorlarsa yakın akrabaları formda belirtmeniz bir sakınca yaratmaz.


  • @tufank teşekkür ederim


  • Herkese merhabalar bir konuda bilginize ihtiyacım var Amerika turist vizesi başvurusunu hangi ülkelerden yapabiliriz italyadan yapılıyor mu yoksa sadece tc den mi oluyor Türk vatandaşı olduğumuz İçin bilgi verirmisiniz teşekkürler


  • merhaba randevuya giderken fotoğraf götürmem gerekiyor mu

  • ⭐⭐

    @lina başvuruyu dünyanın her yerinden yapabilirsiniz. sizin sormak istediğiniz mülakat yeri seçimi sanırım. normalde tavsiye edilen vatandaşı olduğumuz ülkede mülakata girmek. Ama İtalyada bulunmanızın bir nedeni var ve orada ikametiniz söz konusu ise dilerseniz tabi ki mülakat yeri olarak seçebilirsiniz. Aşağıda Ankara veya İstanbul için görüşmeye "kimler gelebilir?" sorusunun cevabını görebilirsiniz. Şu cümle dikkat çekici: "Türkiye’de vizeye uygun bulunması kendi ülkesinden ya da vize başvurusu için belirlenen konsolosluklardan başvuru yaptığında vizeye uygun bulunmasına kıyasla daha da zor olmaktadır."

    Screenshot 2023-09-24 at 07.40.36.png

  • ⭐⭐

    @mehmet1 işinizi şansa bırakmamak adına götürmenizde fayda var, genelde ihtiyaç duyuluyor.


  • @tufank çok teşekkür ederim yanıtınız İçin şuan Ankara da mülakat İçin bekleme süresi fazla olduğu İçin böyle bir düşünceye girdim

  • ⭐⭐

    @lina eğer yakın zamana randevu almaya ihtiyacınız var ise şu başlığı inceleyebilirsiniz https://yesilkartforum.com/forum/topic/6178/rushvisasnow-danışmanlığın-göçmen-olmayan-vize-randevularını-öne-alma-hizmeti/1


  • @tufank Merhaba hatirlarsaniz havacilik ogrencisi 3. sinif oldugumu vizeye basvuracagimi soylemistim. Kuzenim davetiye yolladi Seyhat plani olarak havacilik muzelerini yazdim dunyada ilk havalanan ucak wright flyer adli ucagi gormek istiyorum ve 2. dunya savasinda kullanilan savas ucaklarinin atalarini vs Ve 2 unlu Djnin holowen temali festivalini belirttim son olarakta kuzenimin arkadasi newyork cityde onun macini yazdim. Gorusme esnasinda oncelikle hangisini soylememi tavsiye edersiniz nereye gidiyorsun dediginde: Newyorka kuzenimin ve amcamin yanina mi yoksa sadece newyorka mi dememi tavsiye edersiniz ve orada ne yapacaksin dediginde seyhat planinda diyeceklerimden hangisini basta soylememi tavsiye edersiniz tesekkur ederim.


  • Merhaba herkese,

    03 Ekim 2023 B1 Turist vizesi için mülakatım var. DS-160 formunu doldurduğum zaman girdiğim pasaportum süresi az kaldığı için yenilendi.

    AIS üzerinde sadece pasaport numaramı değiştirmem yeterli olacak mı? Yoksa hem AIS üzeründen Pasaport numaramı değiştirip, hem de DS-160 forumunu mu yeniden doldurup AIS üzerinden güncellemeliyim.

    Pasaport numarası hariç DS-160 formumda güncellenmesi gereken bir alanım bulunmuyor.

    Bu arada 1990 yılından itibaren arada herhangi bir boşluk olmadan hep Amerika vizem oldu. 2011-2014 arası yüksek lisans öğrencisi olarak Georgia Savannah'da bulundum. Hem öğrenci, hem turist vizem mevcuttu. 2018 yılında turist vizem bitince ve araya da pandemi girince yenileme gereği duymadım. Keşke posta yolu ile yeniletseymişim, şimdi o hakkım bulunmuyor tabi. Uzun yıllardır böyle bir mülakata girmediğim için de biraz endişelendim 🙂

    Forumu incelediğim kadarı ile mülakatta götürmem gereken evraklar şu şekilde;

    DS-160 formu
    Randevu çıktıları
    Son 3 aya ait bankadan ıslak imzalı hesap dökümleri
    Eşimin iş yerinden çalışma belgesi
    Eşimin Son 3 aylık maaş bordrosu ve banka dökümleri
    Evlilik cüzdanı fotokopisi
    Araç ruhsatı fotokopisi
    Tapu fotokopileri
    İngilizce adli sicil belgeleri

    Bu arada hem eşimin, hem de 4 yaşındaki oğlumun Amerika vizeleri mevcut. Son olarak eşimle 2015 senesinde balayı için 15 gün gezimiz olmuştu. Şimdi de oğlumuzla gitmek istiyoruz.

    Ek olarak gezi planımız, rezervasyon vb. işlemler önerir misiniz?

    Şimdiden yanıt veren herkese teşekkür ederim

  • ⭐⭐

    @Hardwell görevli istemediği sürece davetiye mektubunu göstermemenizi ve mülakat akışını bozmamanızı tavsiye ederim. Ziyaretinizin birçok farklı nedeni olabilir ancak çok fazla detaya girmeden temel nedenlere odaklanmanız daha sağlıklı olur diye düşünüyorum. Buradaki okul durumunuzu vurgulayarak, gezmek istediğiniz ve bölümünüzle ile alakalı konulara ve genel bir tatil planı üzerine yoğunlaşabilirsiniz. “Kuzenimin arkadaşının maçı” gibi çok detaylı konulara girmemenizi tavsiye ederim. Kuzeniniz ve amcanızın yanında kalacaksanız DS-160 formunda bunu belirtmişsinizdir diye düşünüyorum. Ziyaretinizin odağı ve genel çerçevesi ne ise bunu gizlemek size avantaj sağlamaz. Görevliler bunun analizi yapabilecek seviyede. Mümkün olduğu kadar dürüst bir şekilde, temel ziyaret nedenleriniz ve odağınız ne ise bunu anlatmaya çalışın.

  • ⭐⭐

    @Pamir-Arabacioglu yeni bir DS-160 formu doldurmanızı ve görüşmeye bu formun onay çıktısı ile gitmenizi tavsiye ederim. Eski forma ait bilgileri büyük ölçüde yeni forma aktarabilirsiniz. Şu iletiyi incelemenizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/topic/1453/ds160-formunu-mülakattan-önce-güncellemek-mümkün-mü/308?_=1695573425569

    Yanınızda istediğiniz kadar ek belge götürebilirsiniz. Genelde bakılmıyor ama sorulduğunda “yanımda yok” demektense bir dosya belge taşımak sorun olmaz. Görevli istemediği sürece mülakat akışını bozarak belge vermeye çalışmayınız. Eğer varsa eski pasaportlarınız bunları yanınızda mutlaka götürün çünkü görevli görmek isteyebilir. Net ve kendinizden emin bir şekilde temel ziyaret nedenizi odaklanırsanız vizeyi kolayca alabilirsiniz. Olabildiğince sakin ve rahat olmanız faydanıza olacaktır. Rezervasyon yapmanıza gerek yok, belirli planınız var ise bunu anlatmanız yeterli olacaktır. Bu bilgiler doğrultusunda vizenizi almanızda bir sorun yaşamayacağınızı düşünüyorum.


  • @tufank Verdiğiniz tüm bilgiler için çok teşekkür ederim, umarım dediğiniz gibi sorunsuz atlatırım.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

86
Çevrimiçi

42.9k
Kullanıcı

4.5k
Konu

436.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum