Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)
-
@Beykentli Teşekkür ederim, hayır 2 sene gidememe durumu var. siz işlem yaptınız mı, yukarıdaki sorularımla ilgili bilginiz var mı?
-
@dorstenevi merhaba. Ben bu konuda işlem yapmadım ama çocuğum okulunu Türkiye'de bitirmek istediği için bu konudaki yazıları bayağı okudum.
-
@dorstenevi dostum daha yapmadim Allah izin verirse 18 inde yapacvagim eylulde.Planim su sekilde ki avukatimda bunu onayladi,sana uyar uymaz bilemem ama paylasayim.Simdi ben land ettim 18 inde avukat uscis e posta ile bunu atacak ve uscis ten bana receipt gonderinceye kadar yani alindi maili gelinceye kadar amerikada kalacagim .Receipt i alir almaz tekrar usa den cikis yapacagim taa ki bana biometrik gunu gelinceye kadar .(USCIS receipt 7 gunde geliyormus ama genelde 5 gunde aliyorlarmis,biometrik ise 4 ila 6 hafta sonra veriliyormus receipt alindiktan sonra) ardindan 5 bucuk ay sonra yani biometrigi verip tekrar usa den ciktiktan sonra tekrar usa ye girecegim oda mart ortasi nisan basi gibi olur .Bir hafta kalacagim ardindan tekrar 5.5 ay usa disi olacak oda ekim basi eylul sonu gibi olur 2024 te.Ardindan bende bilemiyorum.3 secenek var bundan sonra ya 1 ay kalacagim oyle reentry gelinceye kadar(17 ay suruyor ilk receipt ten sonra) ya sallayacagim reentry kesin alirim 2 kusur sene sonra girerim temelli yada tekrar 1 hafta kalip 5.5 ay sonra gelecegim.Buradaki aklinindan cikarmaman gereken sey;abd de baginin olmasi ne gibi evin olmali kira yada sahibi,araban olmali 3 bin dolara sirf ruhsati olsun yeter belki abd de bir kuurs universite kaydi yada remote calisma artik sen ekle.Tr de universite okuyor olman bile durumunu etkiler positif olarak ama usa deki bagini da gostermen lazim.Anladigim kadariyla green cartin varsa us vatandasi olana kadar abd malisin oyle kolay gir cik hep supeli gorunecektir.Neredesin bilmiyorum ama abd ye girerken kesinlikle preclearance olan havalanlarindan toronto calgary shanon dubai vesaire girme direk abd icinde immigration olanindan gir cunku seni deny bile etse iceri almak akabinde seni mahkemeye gondermek zorunda o yuzden herturlu abd topragina bastigindan emin ol.Biliyorum cok pahali olacak ama inan her centine deger.Sana tavisyem git amerikada oku trdeki diploman altin kapli bile olsa cop.Amerikada oku.Bol sans diliyorum
-
@Beykentli olmaz cok risrkli kimle karsilasacaginiz bilmiyorsunuz plani 5.5 ay seklinde yapin,kendi mantik ve inanclariniz anca sansiniza gore calisir .Risk almayin,genel olarak avukatlar zaten berbat Allah muhafaza cok surunursunuz.Ha yok mu adam 10 yildir gelmemis girmis jfk ye 10 sene sonra elini kolunu sallaya sallaya cikmis havalimanindan.Bu ornege gore abd hayatinizi planliyorsaniz cok yazik edersiniz ama hayat karar sizin.
-
@Henry-bloor merhaba. Bu yazıyı bana değil de @dorstenevi'ye yazın lütfen. Cünkü kendisi bu konuda bilgi talep etmişti.
-
@Henry-bloor Hocam süreci liseye giden oğlum için takip ediyorum. 2 senesi var, tr de okulu bitirince 2 sene sonra abd'ye yerleşme durumu var.
-
@dorstenevi muhtemelen liseli diye sikinti cikarmayacaklardir ama dedigim gibi bir plan isinizi gorur.Turk avukatlar falan hepsi hikaye belki cok iyileri olmustur ama geneli zayif size tavsiyem eger ingilizceniz de varsa duzenli calisabileceginiz bir avukatiniz olsun mumkunse lokal biri cunku gercekten uscis e belki hayatinda telefon acmamis avukat diye gezen tipler vardir 1000 dolarina bahse girerim.Ayrica uscis i de arayin ben o sekilde cok isimi gordum.Basari ve sans diliyorum
-
@Henry-bloor çok teşekkür ederim.
-
@crazycells bey, https://www.uscis.gov/i-131-addresses sayfasında I-131 formu için "Deferred Enforced Departure (DED) applicants" başlığında "Filing Form I-131 by itself." açıklamasıyla sadece Chicago adresi var. Bir de ayrıca "All other applicants (including re-entry permit applicants)" başlığında eyaletlere göre ayrılmış. Bu durumda hangisini seçmek gerekiyor? (Biraz aciliyeti var, kusura bakmayın)
-
Arkadaşlar,
Merhaba,
21 Mart 2022 de başlattığım Re-Entry permit başvuru süreci 11 Eylül 2023 tarihinde toplamda 540 gün sonunda olumlu olarak sonuçlandı.
Çok uzun ve stresli bir süreç oldu.
Bu süreç boyunca başta @crazycells @redsat2000 @semavi olmak üzere bilgisiyle destek olan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
-
@aposport merhaba. Size bir sorum olacak, cevaplarsanız çok sevinirim: Re-entry Permit'i 2 yıllık mı aldınız ve başlangıç süresi ne zamandan itibaren başlıyor, ilk başvurudan itibaren mi, biyometrik resim ve parmak izi randevusundan sonra mı, biyometrik randevusundan sonraki ABD'den çıkışınızdan itibaren mi ya da Re-entry Permit'iniz onaylandıktan sonra mı, öğrenebilirmiyim lütfen?
-
Merhaba,
Permit 2 yıllık verildi.
İzin Başlangıç tarihi Re-entry Permit onaylandıktan sonra.
Yani 11 Eylül 2023 ile 10 Eylül 2025 arası.
-
@aposport, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)
Arkadaşlar,
Merhaba,
21 Mart 2022 de başlattığım Re-Entry permit başvuru süreci 11 Eylül 2023 tarihinde toplamda 540 gün sonunda olumlu olarak sonuçlandı.
Çok uzun ve stresli bir süreç oldu.
Bu süreç boyunca başta @crazycells @redsat2000 @semavi olmak üzere bilgisiyle destek olan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
Cok sevindim adiniza. Daha mutlu gunleriniz olsun. Selamlar...
-
@aposport merhaba. Aslında sizin Re-entry Permit onay süreci ile beraber 3,5 yıllık olmuş.
Bu arada hangi eyalette ve şehirdeydiniz, öğrenebilirmiyim lütfen? Belki orada yoğunluk vardır. -
@Beykentli DC tarafındaydım. Tüm evraklar aynı merkeze gidiyor. Biz bu işleme başladığımızda 8 ay gibi sonuçlanıyordu. Totalde 10 ay gibi planlamıştık.
Sonra bir anda process süresi 17 aylara yükseldi. Ve şuan dedikleri gibi sonuçlanması 17 ayı buluyor.
-
Reentry permit sürecini online olarak nerden takip edebilirim? G-1145 formu da doldurdum.
-
USCIS in CASE TRACKER programı var. Telefonuna yükleyip, takip edebilirsin.
-
Merhabalar! Türkiye'ye uzun süreliğine dönmeyi planlıyordum fakat sonradan Re-entry permite ihtiyacım olduğunu öğrendim. Sorularma Yardımcı olursanız çok sevinirim!
Yaklaşık 30-40 günün sonunda Türkiye'ye dönme planım vardı ve sizce biyometrik randevusu bu süre içerisinde gelir mi ? Ona göre kiracı olduğum evden ayrılacağımı belirtmem gerekecek.
Fotokopi çektirebileceğim hiçbir yer bilmiyorum posta ofisi bu konuda ücretli veya ücretsiz yardımcı olabilir mi ?
Verilen linklerden bulmaya çalıştım ama anlayamadım New Jersey'de yaşıyorum postaneden bilgileri nereye göndermem gerek ?
Green cardı Ankara'dan almıştık, İşlemler tamamlandıktan sonra istanbul ABD konsolosluğundan permiti alabilir miyim ?
Biyometrik randevusundan sonra Turkiye'ye döneceğim, onay aşamasında olduğu için, yine 180 gün içinde ABD'ye giriş çıkış yapmak zorunda mıyım ?Şimdiden çok teşekkürler!
-
@Ozan-Tanrikulu Merhaba,
Biyometric randevusu ne zaman gelir bunu kestirmek zor ama bazen eski vize için verdiğiniz biyometrikleri kullandıkları olabiliyor.
Fotokopi konusunda bulunduğunuz bölgelerdeki kütüphaneleri kullanmanızı tavsiye ederim uygun fiyatlı bazı usps post ofislerde copy almanız mümkün değil kütüphane yani sıra UPS, cvs,wallgreens deneyebilirsiniz ama en kolayı kütüphaneler.
Yasadiginiz eyalette bakarak Belgeleri nereye göndereceğiniz adres:
https://www.uscis.gov/i-131-addresses
Re-entry Permitinizi Turkiyedeki herhangi bir Amerikan konsolosluğundan alabilirsiniz bunun için formu doldururken ilgili kisimda gerekli bilgileri doldurmalisiniz.
Onay aşamasında 180 günlük süre içinde giriş çıkış yapmak zorunda değilsiniz.
-
@mediator Merhabalar. 180 günlük süre içinde giriş çıkış yapmak zorunda değilsiniz demişsiniz. Onay sürecinde giriş yapılmadığı takdirde sıkıntı çıkarmıyorlar mı?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
30
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum