DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @drcfamily

    Selamlar,

    Bu şekilde beklerseniz şöyle bir durum var, bilginiz olması açısından yazayım. Zaten şu an girenler vize bülteninin mevcut durumuna bakıldığında minimum 3 yıl bekleyecek. Sürece dahil olmak için eğer bizim sonuçları beklerseniz vize alabilmeniz muhtemelen 7-10 yılı bulacaktır. Ona göre hesap yapmanızı öneririm.


  • Merhaba,
    eşim ve 2 çocuğum için süreci planlıyorum. eş ve çocuklar için ödeme planı nasıl oluyor. vize basılı pasaport elimize geçtiğinde yine 6 ay gibi bir sürede mi amerikaya giriş yapmamız lazım yoksa farklı bir süre var mı ?


  • @Fatih-Öztürk, içinde söyledi: eb3vize.com İstihdam Bazlı Green Card

    Merhaba,
    eşim ve 2 çocuğum için süreci planlıyorum. eş ve çocuklar için ödeme planı nasıl oluyor. vize basılı pasaport elimize geçtiğinde yine 6 ay gibi bir sürede mi amerikaya giriş yapmamız lazım yoksa farklı bir süre var mı ?

    Merhaba Fatih Bey.

    ABD dışından yapılan başvurularda başvuran kişinin toplam ücreti $20.000. Ödemeyi 3 taksit halinde alıyoruz. Sözleşme imzalanınca $5.000, sözleşme imzalandıktan 4 ay sonra $5.000, Çalışma Sertifikası onaylandıktan sonra bu da sözleşme imzalandıktan tahminen yaklaşık 15-16 ay sonra $10.000 olarak ödüyorsunuz. Son ödeme ile birlikte de eş ve çocuklarınızın her biri için $1.345 öderseniz onları da sürece dahil etmiş olursunuz.

    Evet EB3 vizesi de bir göçmen vizesi olduğu için vize basıldıktan sonra 6 içinde ABD'ye girmeniz gerekmektedir.


  • @eb3vize-com

    Sormak istediğim bir kaç soru var.

    1. ortalama şuna başvurdum benim Amerika’ya tam olarak gitmem ortalama süresi

    2. iş yerleri ne kadar sürede güncelleniyor bizim ablamız chicagoda oturuyor, 2 kişi başvuracağız chicago veya yakın bir eyalette olması bizim için çok önemli sizce böyle bir iş ilanı gelir mi :))


  • Selamlar,

    1. 2-3 ay job adds (İş İlanı), 6-7 ay PWD (Prevailing Wage Determination), 6-7 ay PERM (Labor Certification), 15 gün I-140 onayı (Premium Processing ile) desek bu süreçlerin toplamı en kötü ihtimalle (eğer işveren audit yani denetime takılmazsa, takılırsa süreç 6 ay daha uzayabilir) 1.5 yıl yapar. Bunlar tamamlandığında bir sorun yoksa da Visa Bulletin'de, Priority Date'inizin (PWD'nin tamamlanıp Labor Certification'a başvuru yapılan tarih) Current olmasını beklersiniz. Buna tam olarak bir tarih vermek zor, işlem yoğunluğuna vs göre değişkenlik gösteriyor. Şu an en son Eylül 2023 bültenine göre, Temmuz 2020'de Labor Certification başvurusunu yapanlarınki Current olmuş durumda. Yani görünürde 3 yılı aşan bir sıra var. Hızlanırmı tahmin etmesi zor. Bu hızda devam ederse ve siz de şu anda PWD başvurusu yeni yapılan bir pozisyon için dahil olursanız vizenizi alabilmenize tahmini önünüzde minimum 3.5 yıl var diyebiliriz.

    2. Ben Chicago veya Illinois eyaletinden bir şehirden şu ana kadar bir ilanı ne BDV Solutions'da ne de eb3vize'de görmedim. Açılırsa güzel bir alternatif olabilir, ama bekleyip vakit kaybetmeye değermi sizin kararınız.


  • @Halenaz-Ok

    1. Herkesin başvurusu kendine özel olduğu için net süreler vermek sağlıklı olmamaktadır. Bu sürece etki eden birçok faktör bulunmaktadır. Mesela Labor Certification başvurusu esnasında audit gelebilir veya Visa Bulletin'da Priority Date beklenebilir.

    USCIS ve Department of Labor'ın açıkladığı geçmiş yıllara dair verilerine bakılarak sürecin ortalama 2-3 yıl arasında sürebildiği görülmektedir.

    Audit, RFE, Priority Date ve sürece hangi aşamada bizimle başladığınız toplam süreyi etkileyen önemli faktörlerdir.

    1. Şu an Tennessee eyaletinde açık pozisyonumuz bulunmaktadır. Maalesef Chicago yakınlarında bir pozisyonumuz bulunmuyor. Zaten sadece 1 yıl kalacaksınız. Sonrasında istediğiniz eyalete taşınabilirsiniz.

  • Sayın yetkili,
    -Ohio-Canton için başvuru yapanlar şuan 2-3 yıllık sürenin 7 ayını bitirmiş mi oluyor.
    -Farklı eyalatte ki wendys veya mcdonalds açılırsa onların işlemleri sıralamaya göremi gidecek?
    -Şuan biri size gelse 5bin ilk taksit yerine 10bin dolar verse (fazladan 5.000) verirse Canton grubuna koyarmısnız ?
    -veya canton grubunda bir arkadaş hastalandı veya gitmekten vazgeçerse napıyorsunuz?
    -Kimlerin ve kaç kişinin başvuruda olduğunu katılımcılar görebilecek mi?


  • @nihatkınacı

    • evet sürecin 7 aylık kısmını tamamlamışlardır.
    • değil 10bin 100bin verseniz de koyamayız çünkü kontenjan kapandı.
    • kendisi ile görüşürüz vazgeçme belgelerini imzalatırız sonrasında şu an müşterilerimizden geçmek isteyenlere sorarız. Çünkü kendisi orada tandığı Charleston'da olanlar var. Onlar geçmek isteyebilirler.
    • Evet başvuru yapanlar kimlerin başvurduğunu bilmektedirler. Şu an discord kanalındalar ama yakın zamanda panel üzerinde görecekler birbirlerini.

  • @eb3vize-com Discord kanalı kuruldu mu acaba? Kurulduysa beni de alabilir misiniz, haber verilecekti kurulduğunda diye hatırlıyorum.


  • @pigaro discord kanalı var ama şu an alım yapmıyoruz. Buna benzer bir uygulamayı panel içinde yapacağız. Ondan dolayı şu an discord'a alım yapmıyoruz.


  • süreç gerçekten uzun. bu kadar beklemek ne kadar mantıklı bilmiyorum. gerçi başka yol kalmadı bundan başka

  • ⭐⭐⭐

    @mikael firma özelinde söylemiyorum ama senelerce sadece ufak bir ihtimal olan Lotteryi bekleyenler varken şansın daha yüksek olduğu böyle bir yöntem beklenir bence


  • Selamlar, yeni açtığınız lokasyonu incelediğimde sadece bir tane Wendy's restoranı olduğunu gördüm. Pigeon Forge gibi tek restoranın olduğu küçük bir yer için 50 kontenjan fazla değil mi? Mesela çok daha büyük bir şehir olan ve çok fazla restoranı olan Charleston için de 50 kontenjan açılmıştı sanırım. Nasıl bir planlama yaptınız bilgi verebilir misiniz?


  • @Ryker_0 Hayır 1 tane yok. Knoxville ile Pigeon Forge arasına 7 adet restoran bulunmaktadır. Bundan dolayı 50 kişi istihdam ediyoruz. Genel olarak zaten 7-8 restorana alım yapıyoruz. Charleston için de böyleydi, Canton için de.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   tufank tufank 

  • @eb3vize-com Merhabalar, Ohio'da ki Mc Donald's kontenjanı tahminen ne zaman açılır?


  • @Uçan-hollandalı
    bende ohio canton ekibindeyim, kontenjan açılmamak üzere kapandı diye biliyorum.


  • @sezgisarikas Bu biraz üzücü oldu, teşekkür ederim hocam.


  • @eb3vize-com Cevabınız için teşekkürler. Lokasyon Pigeon Forge olunca sadece oradaki Wendys'e alım yapılacak gibi düşündüm. Bir sorum daha olacak. Bugün başvurursak sürecin kaç yılda tamamlanacağını düşünüyorsunuz? Araştırınca çok farklı görüşler olduğunu gördüm konuyla alakalı. 4-5 hatta 6 yıl süreceğini söyleyen avukatlar var. Sanırım siz 2-2,5 yıl demişsiniz daha önce forumda ve bu konuda görebildiğim en kısa süreyi siz veriyorsunuz. Bu çok optimistik bir tahmin gibi geldi bana. Neye dayandırıyorsunuz verdiğiniz süreyi? Şimdiden teşekkürler.


  • @Ryker_0

    Selamlar,

    Kesin bir şey söylemek zor. Geçmişteki case'lere ve vize bülteninin güncel durumuna göre yorum yapabiliyorlar. Aslında sadece eb3vize.com'un verisi değil bu, BDV Solutions'ta da örnek olarak gönderilen tüm case'lerin (önceki yıllarda) 24-30 ay aralığında Green Card'larını aldıklarını görüyoruz, ki bunların bazılarının iş yeri Audit sürecine bile takılmış.

    Ancak son zamanlarda hem PERM(Labor Certification) sürecinde hem de Priority Date'lerde ciddi yavaşlama var. Fakat burada LC sürecinin yavaşlaması, adayı çok da etkilemiyor. Priority Date olarak LC'ye başvuru yapılan ay baz alınıyor zira. Dolayısıyla kabaca, LC başvurusuna kadar geçen süre + 3 yıl şeklinde düşünebilirsiniz şu anki Visa Bulletin'e göre.

    Örneğin Canton, Ohio'ya için dahil olanlar genelde Haziran-Temmuz-Ağustos döneminde dahil oldular. 25 Temmuz'da PWD süreci sonuçlanmıştı. Sonrasında ilan süreci oluyor sanırım 2 ay kadar. Şimdi herhalde Eylül ayı içerisinde LC başvurusu yapılırsa bu arkadaşların Priority Date'leri September 2023 olacak. Visa Bulletin'e göre sıra May 2020'deydi geçen ay. Yani 2-3 ay LC başvurusuna kadar bekleme süresi + 3 yıl 3 ay Visa Bulletin bekleme süresi desek, mülakata kadar 3.5 yıl geçmiş olacak. Tabi bu muhtemelen en kötü senaryo. Örneğin Temmuz ayı bülteninde, 4 aylık bir ilerleme olmuştu aniden. Sonbahardan itibaren hızlanacağına dair tahminler var, bu gerçekleşirse 3 yıldan az bir sürede de neticeye ulaşabilir.

    Aşağıdan güncel vize bültenlerini takip edebilirsiniz.


  • @Ryker_0 Emre Bey açıklama yapmış ama ben yine de söyleyeyim. Biz USCIS ve DoL'ın açıkladığı geçmişteki sürelere istinaden bir tahminde bulunuyoruz. Zaten bu süreleri ilgili kurumlar her ay websitelerinde yayınlıyorlar. Asıl 5-6 yıl sürecek diyen avukatlar neye istinaden söylüyor bunun hakkında bir bilgimiz bulunmuyor maalesef. Ama zaten şu da var. Eğer bir kişi Green Card istiyorsa zaten pek seçeneği yok. Bundan dolayı sürece ne kadar erken başlarsa o kadar hızlı olacaktır kendisi için.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

70
Çevrimiçi

43.0k
Kullanıcı

4.5k
Konu

437.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum