Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2023 Mülakat Deneyimleri


  • @rebul59 teşekkürler 😊


  • @Perihan-0 Çok teşekkürler. Darısı başınıza 🙏🏻🧡


  • @Tahsin-Sav gerçekten çok zor ve yazmadığım şeylerde var..Teşekkür ettim 😊


  • @kuzey Teşekkür ettim😊


  • @senamd Teşekkür ederim 😊


  • @bernat teşekkürler ederim iyi dileklerin için ,😊


  • @Begum teşekkürler 😊


  • @evrimooloji çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.


  • @SemihPehlivan Tebrik ederim , Amerika'daki hayatında bol sanş😊


  • @ozzy22 Tebrik ederim , Amerika'daki hayatında bol sanş 😊


  • @Emre-Birand-Karabayraktar Tebrik ederim , Amerika'daki hayatında bol sanş 👍


  • @Borankartl Tebrik ederim , Amerika'daki hayatında bol sanş 😊


  • @achillesoag Tebrikler, yolunuz acik olsun.


  • @ahmet_ Vizelerinizi tebrik ederim, hayirli olsun.


  • Merhaba arkadaslar ,

    11 temmeuzda girdigimiz mulakatda ben 3-4 gun icinde vizemi almisken esimi ap ye kalmisti.
    Oncelikle Ap ye kalmasinin nedeni esim ile dusuncemize gore yeni evlenmemis olmamiz.Cunku mayis 25 de evlenmis ve konsolsluga mail atmistim evlendim esimin bilgilerini girmek istiyorum diye tabi mail iceriginde pasaport kopyasi ve evlilik cuzdani vardi .Konsoloslukta esimin isim soysimini ve pasaport numarsini ekleyerek geri donus yapti eksik kalan bilgileri de ben doldurdum geri yolladim ve yollarken de kendim ile ilgili degisiklik yapmam gerekli mi diye sordm cunku ben kendi dosyama mudahale edemiyordum. Bu da haziranin ilk haftasi oldu.
    Konsoloslk bu mailime mulakattan 3-4 gun once 7-8t temmuz gibi donus yapti dosyanizi actik medeni durmunuzu degistirin diye . Bende hemen update ettim.

    Gelgelelim mulakat gunu esimi ap ye biraktilar nedeni ile ilgili hic birsey de soylemeyip olabiliyor arada diye gecistirdiler. Ap surecimizde kisa surdugu icin bizde de soyle bi kani olustu; konsolosluk yogunluktan dolayi esimin bilgilerini inceleyecek zamanlari olmadi ve onun arastirmasini yapmak icin ap ye kaldi dediler ve dosyayi hic Amerikaya yollamadan konsolosluk icinde gerekli incelemeleri yaptiktan 2 hafta sonra tamam vizeniz hazir gelin ve pasaportunuzu dropboxa birakin dediler.

    Pasaportu kutuya biraktiktan bir gun sonra iki gun sonra birth certificate ile gelin ve alin dediler. Ancak bu kolay olmadi cok dilli olmasina ragmen turkce karekterlerin boyutu buyuk oldugundan gozlerine batacak olacak ki bu cevirtirin getirin kutuya birakin dediler. Esim aciklama yapmaya calismasina ragmen kabul etmemisler. Hatta vize memurunun birisi sari zarfi getirirken digeri dururup boyle bi karar aldi oysaki hersey hazirdi ama diger memur cinslik yapti.

    Ceviriyi de ayni gun alelacele yapip (30 riyal karsiligi) kutuya biraktik :(. Diger gun (yani bugun ) konsolosluga gidip vizemizi aldik .

    Mulakat yerimizi Cn numaramiz yuksek oldugu icin Andac arkadasim sayesinde Muscata tasimistik. Asiri masrafli bi surec oldu , yurt disinda calistigim icin bu sureci gogusleyebildim ancak turkiyede calisip dosya tasima isine girecek arkadaslarin iyi hesap yapmasini oneririm.

    Onceden Tesekkur etmeme ragmen basta Andaca hep destek oldugu icin , sonra Muskat dosya tasima isini baslatan Bavulda Hayat mahlasi ile youtube kanali olan Omer Beye tesekkurler.

    Tabiki Gucarslan Beye bize isik tuttugu icin tesekkurlerin en buyugu ve Tuba hanim Muskat gurubunda adminlik yapip yilmadan sorularima cevap verdigi icin cok tesekkurler.


  • @erkan-serpinli Hayırlı olsun vizeniz. Dosya taşımada ülkelere göre telegram grubu mu var?


  • @Cancan Teşekkür ettim ☺️


  • Herkese merhabalar arkadaşlar, sizlere 01.08.2023 tarihinde gerçekleşmiş olan Us Embassy Muscat mülakat deneyimimi anlatacağım. Öncelikle belirtmek isterim ki Uğur Bey ve Tuğba Hanım'ın bu süreçte bizlere yardımcı oldukları için ne kadar teşekkür etsem az kalır bu forum ve Uğur Bey'i hiç tanımamış olsaydım belki de şuan bu deneyimimi paylaşamaz ve greencard mülakatını görmek benim için hayal olurdu. Sizlere kısa ve net bir süreç anlatarak daha iyi kavrayacağınızı düşünüyorum mayıs ayının 21'inde ınqury form mu doldurarak us embassy muscat konsolosluğuna başvuru mailimi gönderdim ve bir gün sonra bana dosyamın kabul edildiği hakkında kısa bir dönüş maili aldım. Umman vize şartı olan vizeyi aldıktan sonra bir ay içerisinde giriş yapma zorunluluğunu gerçekleştirmek üzere 13-15 haziran ayında Umman'a giriş-çıkış yaptım. 27 haziran ayında bizlere mülakat tarihleri dağıtıldı bizde hemen Nmc hospital (us embassy muscat konsolosluğun anlaşmalı olduğu hastahaneye mesaj atarak sağlık muayene randevusunu aldım.) 12 temmuz tarinde günü birlik Umman'a sağlık muayenesi için gittim tabi biraz risk aldım denebilir çünkü İstanbul'da işlerim vardı. muayene işlemlerim hallolduktan sonra 1 ağustos tarihinde gerçekleşecek olan dosya ve evrakların hepsini hazırlamaya başladım bildiğiniz üzere bütün evrakları apostil ve noter imzalı çevirili yaptırdım. Mülakat tarihi yaklaştıkça 1 ağustos mülakata girecek ekip ile 2 kere zoom üzerinden toplantılar gerçekleştirdik ve çok iyi plan ve program hazırladık hepsine ayrı ayrı teşekkür etmek istediğim 1 ağustos grubunda bulunan arkadaşlarım (Burak,Zeynep,Ufuk,Metin,Devrim ve Melda) bu süreçte her konuda yardımcı oldukları için şükranlarımı sunarım. Mülakat günü evraklarımı teslim ettikten sonra konsolos hanımefendi ile görüşmemiz başladı. konsolos hanımefendi (*) ben(-)

    • Yemin eder misin.
      -Yemin ettim.
      *Daha önce 6 aydan uzun bir süre farklı bir ülkede bulundunuz mu ?
      -Hayır madam.
      *Evli misin, çocuğun var mı ?
      -Hayır efendim bekarım ve çocuğum yok
      *Türkiye'de ne iş yapıyorsun.
      -İstanbul'da ailece işlettiğimiz restaurantımız var. Bende Ustayım isterseniz size baklava yapabilirim.
      *Baklavayı çok severim yarın gelirsen neden olmasın (burada biraz gülüşmeler gerçekleşti.)
      *Amerika'da tanıdığın var mı ?
      -Evet efendim.
      *Vizenizi onaylıyorum.
      -Her şey için teşekkür ederim.
      Evet arkadaşlar benim mülakat deneyimlerim kısaca bu kadardı emeği geçen birçok arkadaşıma tekrar teşekkür ederim.

  • Hayırlı uğurlu olsun vizeniz. Türkçe tercümana ihtiyaç duyulması halinde nasıl bir süreç işliyor Muscat'da?


  • @erkan-serpinli hocam dosya taşıma işi toplamda kaç usd tuttu? Bir de kaç kişisiniz ayrıntılandırabilir misiniz?


Benzer Başlıklar

  • Çeşitlilik Vizesi Mülakat Deneyimleri

    Sabitlendi Kilitli Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    516
    7 Oy
    516 İleti
    55k Bakış
    bolatmaliB
    @waterfall, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri Merhabalar,ben daha forumda yeniyim ama dv süreci ile ilgili mülakat deneyimi mi aktarmak isterim çünkü hiç bişey anlayamadık. Herkes gibi 10 martta 08:45 teki randevumuza gittik ,önce evrakları teslim ettik,ardından paramızı ödedik ve son olarak görüşmeye girdik. Asıl talihli benim eşim ve kızımda başvuruda varlardı. Yeminlerimizi ettik ve bana tek soru soruldu nereye gideceksiniz?cevap verdim san diego olarak. Eşim bir amerikan şirketinde çalışıyor onu söyledim fabrikaları orada die ve eşime dönüp mesleğini ve işini sordu eşim ingilizce anlattı ve ardından hiçbir soru sor sormadan,kızımın ve benim onaylandığımı söyledi. Eşimin pasapotunu vizesi iptal opmuş şekilde geri verdi ve beyaz bir A4 kağıt verdi. Eşim AP ye kalmıştı. Akşamına ds5535 formu geldi ve doldurup gönderdik. Hepsi bu kdr. Acaba nedeni ne olabilir. Normal bir process midir? Eşimin hiçbir problemi yok sigortası düzgün ödenir,tr de doğmuş büyümüş,hiçbir ülkede yaşamışlığı yok tr dışında. İşi nedeni ile seyehati çok fazladır. Bu tarz bir işlem gören var mı acaba?şimdiden teşekkür ediyorum. Bir kusurum varsa affola çok yeniyim bu platformda 🙈 onay aldığımıza sevinemedik bile kara kara düşünüyoruz napıcaz diye.
  • 17 Oy
    8k İleti
    919k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • 11 Oy
    1k İleti
    205k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
  • 7 Oy
    4k İleti
    2m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum