[Arşiv] DV2023 Mülakat Deneyimleri
-
@rebul59 teşekkürler 😊
-
@Perihan-0 Çok teşekkürler. Darısı başınıza 🙏🏻🧡
-
@Tahsin-Sav gerçekten çok zor ve yazmadığım şeylerde var..Teşekkür ettim 😊
-
@kuzey Teşekkür ettim😊
-
@senamd Teşekkür ederim 😊
-
@bernat teşekkürler ederim iyi dileklerin için ,😊
-
@Begum teşekkürler 😊
-
@evrimooloji çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.
-
@SemihPehlivan Tebrik ederim , Amerika'daki hayatında bol sanş😊
-
@ozzy22 Tebrik ederim , Amerika'daki hayatında bol sanş 😊
-
@Emre-Birand-Karabayraktar Tebrik ederim , Amerika'daki hayatında bol sanş 👍
-
@Borankartl Tebrik ederim , Amerika'daki hayatında bol sanş 😊
-
@achillesoag Tebrikler, yolunuz acik olsun.
-
@ahmet_ Vizelerinizi tebrik ederim, hayirli olsun.
-
Merhaba arkadaslar ,
11 temmeuzda girdigimiz mulakatda ben 3-4 gun icinde vizemi almisken esimi ap ye kalmisti.
Oncelikle Ap ye kalmasinin nedeni esim ile dusuncemize gore yeni evlenmemis olmamiz.Cunku mayis 25 de evlenmis ve konsolsluga mail atmistim evlendim esimin bilgilerini girmek istiyorum diye tabi mail iceriginde pasaport kopyasi ve evlilik cuzdani vardi .Konsoloslukta esimin isim soysimini ve pasaport numarsini ekleyerek geri donus yapti eksik kalan bilgileri de ben doldurdum geri yolladim ve yollarken de kendim ile ilgili degisiklik yapmam gerekli mi diye sordm cunku ben kendi dosyama mudahale edemiyordum. Bu da haziranin ilk haftasi oldu.
Konsoloslk bu mailime mulakattan 3-4 gun once 7-8t temmuz gibi donus yapti dosyanizi actik medeni durmunuzu degistirin diye . Bende hemen update ettim.Gelgelelim mulakat gunu esimi ap ye biraktilar nedeni ile ilgili hic birsey de soylemeyip olabiliyor arada diye gecistirdiler. Ap surecimizde kisa surdugu icin bizde de soyle bi kani olustu; konsolosluk yogunluktan dolayi esimin bilgilerini inceleyecek zamanlari olmadi ve onun arastirmasini yapmak icin ap ye kaldi dediler ve dosyayi hic Amerikaya yollamadan konsolosluk icinde gerekli incelemeleri yaptiktan 2 hafta sonra tamam vizeniz hazir gelin ve pasaportunuzu dropboxa birakin dediler.
Pasaportu kutuya biraktiktan bir gun sonra iki gun sonra birth certificate ile gelin ve alin dediler. Ancak bu kolay olmadi cok dilli olmasina ragmen turkce karekterlerin boyutu buyuk oldugundan gozlerine batacak olacak ki bu cevirtirin getirin kutuya birakin dediler. Esim aciklama yapmaya calismasina ragmen kabul etmemisler. Hatta vize memurunun birisi sari zarfi getirirken digeri dururup boyle bi karar aldi oysaki hersey hazirdi ama diger memur cinslik yapti.
Ceviriyi de ayni gun alelacele yapip (30 riyal karsiligi) kutuya biraktik :(. Diger gun (yani bugun ) konsolosluga gidip vizemizi aldik .
Mulakat yerimizi Cn numaramiz yuksek oldugu icin Andac arkadasim sayesinde Muscata tasimistik. Asiri masrafli bi surec oldu , yurt disinda calistigim icin bu sureci gogusleyebildim ancak turkiyede calisip dosya tasima isine girecek arkadaslarin iyi hesap yapmasini oneririm.
Onceden Tesekkur etmeme ragmen basta Andaca hep destek oldugu icin , sonra Muskat dosya tasima isini baslatan Bavulda Hayat mahlasi ile youtube kanali olan Omer Beye tesekkurler.
Tabiki Gucarslan Beye bize isik tuttugu icin tesekkurlerin en buyugu ve Tuba hanim Muskat gurubunda adminlik yapip yilmadan sorularima cevap verdigi icin cok tesekkurler.
-
@erkan-serpinli Hayırlı olsun vizeniz. Dosya taşımada ülkelere göre telegram grubu mu var?
-
@Cancan Teşekkür ettim ☺️
-
Herkese merhabalar arkadaşlar, sizlere 01.08.2023 tarihinde gerçekleşmiş olan Us Embassy Muscat mülakat deneyimimi anlatacağım. Öncelikle belirtmek isterim ki Uğur Bey ve Tuğba Hanım'ın bu süreçte bizlere yardımcı oldukları için ne kadar teşekkür etsem az kalır bu forum ve Uğur Bey'i hiç tanımamış olsaydım belki de şuan bu deneyimimi paylaşamaz ve greencard mülakatını görmek benim için hayal olurdu. Sizlere kısa ve net bir süreç anlatarak daha iyi kavrayacağınızı düşünüyorum mayıs ayının 21'inde ınqury form mu doldurarak us embassy muscat konsolosluğuna başvuru mailimi gönderdim ve bir gün sonra bana dosyamın kabul edildiği hakkında kısa bir dönüş maili aldım. Umman vize şartı olan vizeyi aldıktan sonra bir ay içerisinde giriş yapma zorunluluğunu gerçekleştirmek üzere 13-15 haziran ayında Umman'a giriş-çıkış yaptım. 27 haziran ayında bizlere mülakat tarihleri dağıtıldı bizde hemen Nmc hospital (us embassy muscat konsolosluğun anlaşmalı olduğu hastahaneye mesaj atarak sağlık muayene randevusunu aldım.) 12 temmuz tarinde günü birlik Umman'a sağlık muayenesi için gittim tabi biraz risk aldım denebilir çünkü İstanbul'da işlerim vardı. muayene işlemlerim hallolduktan sonra 1 ağustos tarihinde gerçekleşecek olan dosya ve evrakların hepsini hazırlamaya başladım bildiğiniz üzere bütün evrakları apostil ve noter imzalı çevirili yaptırdım. Mülakat tarihi yaklaştıkça 1 ağustos mülakata girecek ekip ile 2 kere zoom üzerinden toplantılar gerçekleştirdik ve çok iyi plan ve program hazırladık hepsine ayrı ayrı teşekkür etmek istediğim 1 ağustos grubunda bulunan arkadaşlarım (Burak,Zeynep,Ufuk,Metin,Devrim ve Melda) bu süreçte her konuda yardımcı oldukları için şükranlarımı sunarım. Mülakat günü evraklarımı teslim ettikten sonra konsolos hanımefendi ile görüşmemiz başladı. konsolos hanımefendi (*) ben(-)
- Yemin eder misin.
-Yemin ettim.
*Daha önce 6 aydan uzun bir süre farklı bir ülkede bulundunuz mu ?
-Hayır madam.
*Evli misin, çocuğun var mı ?
-Hayır efendim bekarım ve çocuğum yok
*Türkiye'de ne iş yapıyorsun.
-İstanbul'da ailece işlettiğimiz restaurantımız var. Bende Ustayım isterseniz size baklava yapabilirim.
*Baklavayı çok severim yarın gelirsen neden olmasın (burada biraz gülüşmeler gerçekleşti.)
*Amerika'da tanıdığın var mı ?
-Evet efendim.
*Vizenizi onaylıyorum.
-Her şey için teşekkür ederim.
Evet arkadaşlar benim mülakat deneyimlerim kısaca bu kadardı emeği geçen birçok arkadaşıma tekrar teşekkür ederim.
- Yemin eder misin.
-
Hayırlı uğurlu olsun vizeniz. Türkçe tercümana ihtiyaç duyulması halinde nasıl bir süreç işliyor Muscat'da?
-
@erkan-serpinli hocam dosya taşıma işi toplamda kaç usd tuttu? Bir de kaç kişisiniz ayrıntılandırabilir misiniz?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
18
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum