Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'de Araba Sigortası

Ehliyet ve Araba
351 103 38.9k 102

• @sadriabi ABD'de Araba Sigortası içinde söyledi:

@gizemyavuz92 ABD'de Araba Sigortası içinde söyledi:

@sadriabi ABD'de Araba Sigortası içinde söyledi:

Downtown'a gidip bir yerel bir sigorta acentasinin ofisine girin, fiyat alin. Hem otomobil hem de kiraci sigortasini bu sekilde cok iyi fiyata yaptirdim. Otomobil icin ayda $90 oduyorum. TR ehliyetiyle de yaptirmak mumkun.

Siz hangi sigortayı kullanıyorsunuz acaba ? Fiyatı çok mantıklı geldi. Kapsamı basic liability mi ?

Simdi baktim policeye. Liability degil. Collision, comprehensive, uninsured vs hepsi var. belki limitler dusuk olabilir. Deductible $500. Mapfre commerce insurance.

Coverage sayfasinin bir kisminin fotorafini cekip yukledim ama goruntuleyebilir misiniz emin degilim
    https://www.dropbox.com/s/sipib4t4wdmt8s9/Photo Nov 06%2C 10 22 01 PM.jpg?dl=0

Çok teşekkürler. Gelmeden bilgileri topluyorum ki karşılaştırmalarını yapıp, karar verip orada hemen halletmek istiyorum. Bizim basic liability'di, yani sadece sigorta var mı var demek için birşeydi. Ama iyi olduğunu düşünmediğimden artık farklı bir sigorta denemeye karar verdik.. Herkese teşekkürler tekrardan arkadaşlar.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@sadriabi Kapsamı ve limitleri çok güzel, ama seni 21 yıllık sürücü olarak yazmışlar. Poliçeyi yapan kişi Türkiye'deki yılları kabul etmiş ama sigorta şirketi bunu kabul etmeyebilir.

Benim Türkiye'deki yıllarımı dahil ederek bir poliçe yapılmıştı, üç gün sonra beni arayıp poliçemin iptal edildiğini, acentedeki görevlinin acemiliği olduğunu söylediler. Böyle bir durum olmadığından emin olmak lazım.

• 2 ay once tasindim Virginia'ya. Bir Turk tanidik vasitasiyla Turk ehliyetimle Progressive firmasindan 1 araba + 2 ehliyetli icin sigorta yaptirdim, aylik 157 usd. Policem 6 aylik. 6 ay sonra Abd ehliyetimle daha dusuk fiyat alabilirim sanirim. Kapsami soyle :
    Bodily injury & property damage liability : 50 bin usd each person / 100 bin usd each accident
    Uninsured motorist bodily injury & property damage : 50 bin usd each person / 100 bin usd each accident
    Other than Collision : 1000 usd Deductible with 0 usd glass deductible ( cam kirilirsa deductible etkilenmiyor demek)
    Collision : 1000 usd Deductible
    Transportation expenses : 600 Usd each occurence ( yolda kalirsan vs yeni araba masrafi icin )
    Towing and labor costs :75 Usd each disablement

Sizler de bu detayda yazip paylasirsaniz karsilastirma saglikli , kolay ve dogru olur diye dusunuyorum.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Bizim poliçe bilgileri şu şekilde:

Root Insurance, 2 sürücü+2 araç (Toyota RAV4 2018 ve Corolla 2017) = 6 aylık tek seferde ödeme 857 dolar

alt metni

• @knnrn ABD'de Araba Sigortası içinde söyledi:

@sadriabi Kapsamı ve limitleri çok güzel, ama seni 21 yıllık sürücü olarak yazmışlar. Poliçeyi yapan kişi Türkiye'deki yılları kabul etmiş ama sigorta şirketi bunu kabul etmeyebilir.

Benim Türkiye'deki yıllarımı dahil ederek bir poliçe yapılmıştı, üç gün sonra beni arayıp poliçemin iptal edildiğini, acentedeki görevlinin acemiliği olduğunu söylediler. Böyle bir durum olmadığından emin olmak lazım.

@knnrn Bir bucuk yili gecti bu police bende. Bu sene icerisinde yolladiklari bir evrakta baktim US license aldigim tarih de kayitlarinda mevcut. Bilemedim ne yapmak lazim.

Bu arada tek arac tek surucu icin. Gecen yil yillik kullanimim dusuk oldugu icin %8, anti theft icin %20 (bunu neden almisim bilmiyorum), otomatik odeme oldugu icin %3 ve acentadan kaynakli %5 indim almisim. Yillik $1135

Arac 2013 Hyundai Accent.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@sadriabi Epey zaman olmuş, zaten o indirimleri alacak duruma gelmişsindir artık. Bence bir şey yapmaya gerek yok.

Arabada immobilizer varsa anti-theft device indirimi yapıyorlar.

• @knnrn sizin bu Root bayağı ucuz duruyor. Benim tek araba primine sizde 2 araba var, yarı yarıya gibi.

• @erkoholland Şurada neden farklı olduğunu açıklamışlar: https://www.joinroot.com/blog/how-root-prices-car-insurance/

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Geico

950 dolar

2008 Mercedes ml550
    2010 Volvo XC90

Full coverage ve birazda kapsam genişletilmiş ... Uninsured yol yardım vs hepsini ekledim. Hasar ödemeleri iki kat...

2 şoföruz...

Maalesef benim tamamen suçlu olduğum en öndeki arabaya ödeme, benim onumdekinin pert olduğu ve sağlık ödemesi de çıkan bir kaza yaptım...

Buna rağmen bu fiyat gelince Geico Dan devam ettim. Bir yere sordum uçuk fiyat çıkmıştı...

Bence iyi rakam...

• @knnrn Virginia'da Root henüz yokmuş. Gelince haber verecekler, kayıt oldum ve teste başladım, sanırım 1 ya da 2 hafta sürecek driving test.

• Arkadaşlar merhaba daha önce ABD de kaza yaşayan oldu mu? Sigortalı olarak aracın tamiratını ve evraklarını nasıl iletiyorsunuz? Size çarpan kişi ile TR de ki gibi kaza tutanağı tutuyor musunuz? Polis bu süreçte nasıl dahil oluyor? Trafik cezası kesiyorlar mı?

• @wedofun

mezun.com'dan aktariyorum:

Bir trafik kazasına karışırsam ne yapmalıyım?

Bir kazaya karıştığınız zaman yapmanız gerekenler eyaletlere göre değişiklik gösterebilir ancak genel olarak yapılması gerekenleri aşağıda verdiğimiz bilgilerde bulabilirsiniz:

Kullandığınız araç kullanılabilecek durumda ise ve kazada yaralı yoksa;

Dört araçtan az bir trafik kazasına karıştıysanız, yaralanma durumu yoksa ve aracınız kullanılabilecek durumda ise aracınızı trafiğin dışına çekmelisiniz. Böylece olası yeni bir kazayı engelleyecek ve trafiğin akışına engel olmayacaksınız.

Aracınızı trafiğin dışına çıkardıktan sonra kazaya karışan diğer sürücüler ile bilgi alışverişi yapın. Bu bilgiler sürücünün adı, adresi, şehir ve eyaleti, telefon numarası, aracın yaşı, markası ve modeli, plaka numarası, şase numarası (Vehicle Identificatin Number), ehliyet numarası, sigorta şirketi ve poliçe numarasını içermelidir. Ayrıca diğer araçta bulunan yolcuların isim ve adresleri ile varsa kazaya tanık olanların isimleri alınmalıdır. Kaza raporundaki en önemli bilgilerden biri de kazanın meydana geldiği yerdir.

Eyaletten eyalete değişiklik göstermekle birlikte daha sonra yapmanız gereken, en yakın polis merkezine gitmek ve kazayı rapor etmektir. Polis merkezine geldiğiniz zaman yanınızda ehliyetinizi, sigortanızı, şase numaranızı ve plaka numaranızı bulundurunuz. Kaza rapor edildikten sonra size bir R.D. numarası (polis rapor numarası) verilecektir.

Kazadan sonra mümkün olduğunca çabuk polis merkezine gelmeniz gerekmektedir. Rapor etmeye sadece bir tarafın gitmesi durumunda gün içinde diğer parti aranarak R.D. numarasının verilmesi gerekmektedir. Eve geldiğiniz zaman sigorta şirketinizi aramalı ve onlara da R.D. numarasını ve kaza ile ilgili diğer bilgileri vermelisiniz.

Kullandığınız araç kullanılamayacak durumda ise ve kişisel yaralanma varsa;

Kaza meydana geldikten sonra aracınız kullanılamayacak durumda ise ve yaralı varsa hemen 911'i aramalısınız ya da aratmalısınız. 911'deki santrale kazanın yerini verdiğinizden emin olunuz. Olay yerine hemen bir polis gönderilecektir. Yaralanma var ise 911'e yaralıların durumu hakkında bilgi vermek zorundasınız. Yardım hemen gönderilecektir.

Aracınıza hasar verip kaçtılarsa;

Aracınıza vurup kaçmaya kalkarlarsa sakın vuran kişiyi takip etmeyin. Hemen 911'i arayın ve çarpan aracı, sürücüyü ve kaçtığı yönü tarif edin. Bölgede bulunan polislere telsizle mesaj iletilecektir. Kazayı rapor etmek için kaza mahaline polis gönderilebilir ya da siz en yakın polis merkezine gidebilirsiniz.

Bir kaza durumu olduğunda mümkün olduğunca sakin ve kibar olmanız çok önemlidir. Diğer sürücü ile tartışmaktan kaçınmalısınız. Kaza olduktan sonra trafikteki diğer araçları uyarmak için arabanızın dörtlü sinyallerini açmalı ve aracın arkasına, 50 feet uzaklığına reflektör koymalısınız. Arabanızın antenine bir mendil de bağlayabilirsiniz.

Kaynak: 1

• Polisin beni çevirmesi durumunda ne yapmalıyım?
    Polis tarafından çevrildiğinizi anlamak için polisi arkanızda ve ışıklarını yakmış görmeniz yeterlidir. Bu durumda arabanızı sağdaki ya da soldaki emniyet şeridine çekmelisiniz. Kesinlikle arabadan inmemelisiniz. Polis yanınıza gelene kadar ehliyet ve ruhsatınızı hazırlamalısınız.

Polisle konuşurken ellerinizi direksiyon üzerinde tutmaya özen gösterin, aksi davranışlar polisi yanlış yönlendirmenize sebep olur. Polisin sorduğu sorulara düzgün bir şekilde cevap verin ve polis gitmenize izin verene kadar arabanızı çalıştırmayın.

Trafik cezası almam durumunda ne yapmalıyım?
    Trafik cezası almanız durumunda cezayı ödemek ya da mahkemeye gitmek gibi iki seçeneğiniz vardır. Cezayı ödemeyi tercih ederseniz ceza kağıdınızdaki miktarda bir çek yazıp ceza makbuzunuzun yollanacak bölümüyle beraber ilgili adrese yollamalısınız.

Cezayı ödemeyip mahkemeye (court) çıkarak kendinizi savunmak isterseniz hiçbir şey yollamadığınız taktirde size mahkemenin tarihi postalanacaktır. Mahkemeye gittiğinizde size ceza yazan polis de orada bulunacaktır. Yapmanız gereken cezanın durumuna göre sebepleriniz anlatarak kendinizi savunmaktır. Mahkemeye gitmek şu açıdan avantajlıdır: Eğer paranın yanında ceza puanı da almışsanız, en azından bu puanı sildirme şansınız doğar. Çünkü ceza puanınızın artması araba sigortasını yenileme tarihi geldiğinde ödeyeceğiniz miktarın artması demektir.

Yolda kaybolursam ne yapmalıyım?
    Yolda kaybolursanız yapmanız gereken ya polise sormak ya da güvenli bir yer (benzin istasyonu gibi) bulup oradakilere sormaktır. Güvenliğiniz açısından yoldan geçenleri durdurup soru sormayın. Kaybolma durumuna karşı en güzel çözüm arabanızda yaşadığınız bölgenin haritasını bulundurmaktır, harita takip ederek adres bulmanız çok daha kolay olacaktır.
    Kaynak: 2

• @barış teşekkür ederim bilgilendirme için ✌🏻

• Arkadaslar merhaba ben New Jersey deyim USA ehliyeti alana kadar tr ehliyeti ile sigorta yaptirabiliyormuyum lutfen bilen arkadaslar acil cevap verebilirlermi

• Ben Massachusetts'te adece TR ehliyetim varken sigorta yaptirabilmistim.

• CA icin evet yaptirabiliyorsunuz. Utah icin de evet yaptirabilirsiniz.
    Sigortasiz asla arac kullanmayin.

• @caglaror ben new Jersey deyim

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@kursat68 ABD'de Araba Sigortası içinde söyledi:

@caglaror ben new Jersey deyim

Her yerde yaptırabilirsiniz. ABD'ye turist olarak gelip araç kiralayanlar gibi düşünün.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

https://youtu.be/Cf-2Pl08XAk
    Hemen cevap yazmayın burası youtuber tavsiyeleri yeri değil diye dün akşam yüklediği bir video takip etmeyenler seyretsin ne kadar doğru her yer için bunu ancak amerikada değişik eyaletlerde yaşayanlar teyit edebilir mesela @crazycells new york houston @semavi apayrı yerler

Benzer Başlıklar

• kabahatli araba kazasını temyiz etme başvurusu

Ehliyet ve Araba
    2
    0 Oy
    2 İleti
    123 Bakış
    ayvalik10A
    @aysthehk başlık bulamazsın çünkü bizim hukuk büromuz var sağolsunlar kendilerine çok teşekkür ediyoruz @Claudia-J-Muslu bizlere inanılmaz bir şekilde yardımcı oluyor. Onun sayfasına bu yazıyı taşırsanız kendileri müsait bir zamanda sizlere yardımcı olacaktır. https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • Almanya'dan ABD'ye Araba Getirtmek

Ehliyet ve Araba
    17
    0 Oy
    17 İleti
    875 Bakış
    MySeaM
    @dilmel Trafik isiklarinda camera zaten cogunlukla arka taraftan cekim yapiyor ve cezayi arkadaki plakaya gore gonderiyorlar. Hiz radarlarinda ise, yine cameralari arkadan plakayi cekecek sekilde ayarliyorlar. Eger polis radar uyguluyorsa, zaten siz polisin onunden gecer gecmez arkanizdan gelip durduruyor. Plakayi sizin pesinize takilincaya kadar gormesine gerek yok.
  • Araba satmak

Ehliyet ve Araba
    1
    -1 Oy
    1 İleti
    210 Bakış
    tolga07390T
    merhaba, 1500 dolar downpayment yapip Kredi ile araba aldım . Bu arabanın kredisi bitmeden başkasına satabilirmiyim?
  • Araba kredisi

Ehliyet ve Araba
    29
    0 Oy
    29 İleti
    3k Bakış
    F
    @kursat68 Soruyu sorali bir hayli zaman gecmis ama ileriye yonelik bir cevap olsun. Kredi kuruluslarinin aylik olarak gonderdigi "statement" dokumaninlarinda genellikle "payoff amount" diye gosterilebiliyor. "Payoff" altinda gorulen tarihe kadar odeyerek krediyi kapatabileceginiz miktar orada yaziyor olacaktir. O nedenle, eve posta ile gelen veya online olarak ulasabileceginiz "statement"a bir goz atmanizi tavsiye ederim. Benim kredi odemesine ait son belgeye gore ornek asagida. Ben kalan miktari ozellikle kapatmiyorum cunku aylik odeme $514.37 ve bu odemenin faiz orani sadece yaklasik $7 [image: 1639804137650-screen-shot-2021-12-18-at-12.07.38-am-resized.png] [image: 1639804546012-screen-shot-2021-12-18-at-12.15.28-am-resized.png]
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

17

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k