Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
5.3k 266 369.7k 275

  • @dpdemir su konuda bir bilgimiz var mi acaba? Her kategori icin ayri ayri dq olanlara gore mi randevu veriliyor? Yoksa butun eb kategorileri bir siraya konulup oyle mi randevu veriliyor


  • @niwss takip ettigim kadariyla randevu verirken tum EB kategorilerini ayni degerlendiriyorlar. Tabi visa bulletin’de current olmasi onemli. Sunu da belirtmek isterim; ben bu formu iki yildir gun be gun takip ediyorum. EB kategorisinde ilk zamanlarda tum Covid kapanmalarina ragmen en uzun mulakat verilme tarihi DQ dan 16 ay sonrasina idi. Su an bu 22 aya cikmis durumda. Buyukelcilik cok kalabalik ve bir dosya islemi orada 3-3,5 saat suruyor. Biz sabah 8’de giris yaptik 11.20’de ciktik.


  • @dpdemir peki eb kategorisinda transfer yapanlar oldu mu? Yapilabiliyor mu bu yoksa sadece dv ler icin bir secenek mi bu? Onlrda sure kisitlamasi oldugu icin


  • @niwss EB’den hic transfer yapan olmadi. Yapilabilir mi? Sanirim yapilabiliyor. Tecrube edene hic rastlamadigim icin, cok yorum yapamayacagim bu konuda.


  • @dpdemir Tesekkurler bilgilendirmeler icin. Hizlanmasi tek beklentimiz artik.


  • @niwss Rica ederim. Ben hala bekliyorum. AP’ye kaldim. Simdi de onun sonuclanmasini bekliyorum. Hepimize bol sans.


  • @dpdemir hayirli olsun zorlu bekleme sureci gecmis ya artik, kisa surede ulasir vizenizde umarim.


  • @niwss Cok tesekkur ederim. Evet, cok sukur en zor kismi geride kaldi. Darisi sizlere insallah.


  • @TOK Bunun yasal dayanagi nedir acaba, cok sasirtici. Yasal bir dayanak sunmuslar mi?


  • Ben açıkçası bekleme süresinin uzun olmasından dolayı vize bülteni current olduktan sonra başka bir ülkeye transfer etmeyi düşünüyorum dosyamı. 22 ay beklemek bana mantıklı gelmiyor
    Bir an önce gidip düzeni oturtmak lazım


  • @dandanakan01
    Kargo firması böyle bir yönetmelik geldi demiş sadece


  • @TOK, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

    Ben açıkçası bekleme süresinin uzun olmasından dolayı vize bülteni current olduktan sonra başka bir ülkeye transfer etmeyi düşünüyorum dosyamı. 22 ay beklemek bana mantıklı gelmiyor
    Bir an önce gidip düzeni oturtmak lazım

    Hocam ben 50 ye yakın konsolosluğa mail attım ama hiç olumlu dönüş alamadım artık sadece DV lerin transfer edildiğini düşünmeye başladım.

    Yeşil pasaportum da var hani schengenler de dahil gidebileceğim yerlere yazdım ama sonuç yok tekrar denemeyi düşünüyorum ilerleyen haftalarda


  • @TOK ben de ayni sekilde bir iki ay daha gidisata bakip, transfer icin ugrasicam




  • @u2rem Sayın u2rem sanırım aramızda en yakın konsolosluk mülakatı bekleyenlerden biri sizsiniz.İnşallah görüşmeniz güzel geçer de green cardınızı alırsınız.Görüşme detaylarını paylaşırsanız seviniriz.Benim merak ettiğim Uscis bizi DQ yapsa bile Ankara'da konsoloslukta ne tür sorular bizi bekliyor acaba.Mesela banka hesap dökümlerini isterler mi?


  • @Megadeth merhabalar umarım dediğiniz gibi yakın zamanda randevu alabilenlerden olurum ama burda yazılanlara göre daha çok zaman var. Daha önce bu vizeyi alan bir arkadaşım vizede çok genel sorular sorulduğunu söylemişti: ABD de nereye gideceksiniz, ne iş yapacaksınız, daha önce yurtdışında yaşadınız mı gibi sorular.. yakın zamanda @dpdemir mülakata girdi belki o daha güncel sorular hakkında yorum yapabilir. Mülakat mailinde istenilen evraklar götürülüyordur. Ekstra banka hesap bilgileri dökümleri de olabilir. Benim de merak ettiğim I-140 için hazırladığımız dosya akademik çalışmaların vs tekrar götürülmesi gerekir mi?


  • Aile temelli vizelerde Ağustos ayı için randevular dağıtılmış, bizden kimseye mail gelmedi sanırım?


  • merhaba. akademik+mühendisim
    3-4 firmaya mail atmıştım. hepsinden olumlu cevap + online görüşme talebi geldi.
    hatta chenassociates direk contratları göndermiş.
    herkesemi böyle oluyor bilemedim.
    usa dan bir arkadaşım, bir firma önerdi, onunlada görüşeceğim.
    bu sebeple diğerleyile online görüşme henüz yapmadım.
    firma ile şahsi görüşmemden ziyade, forum için ücretsiz değerlendirme talebinde bulunacağım.
    gelişmeleri paylaşırım.

    edit;firma ile görüştüm. 8k usd istediler. malesef direk elendi...


  • @aksinaletinsan
    Evet değerlendirme yaptıktan sonra hemen kontrat gönderiyorlar işlemleri başlatmak için
    Bana da öyle yapmışlardı
    Size tavsiyem bir an önce firmayı karar verip süreci başlatmanız
    Çünkü süreç bayağı yavaşladı son bir yıl içerisinde
    En azından erken başlayıp sisteme çabucak dahil olabilirsiniz


Benzer Başlıklar

  • eb3vize.com İstihdam Bazlı Green Card

    Sabitlendi Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2k
    7 Oy
    2k İleti
    145k Bakış
    C
    @acsmks01 merhaba, E32
  • EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
  • İş green card'ının çekilişi hakkında bilgi

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    4
    0 Oy
    4 İleti
    773 Bakış
    R
    @Erkan-Yıldız, içinde söyledi: İş green card'ının çekilişi hakkında bilgi arkadaşlar mesleğimi aldığım eğitim kurumundaki danışmanım benim adıma iş green cardının çalışma amaçlı green cardın çekilişine başvurucak.ama ücretli paralı çekilişe katılıyorum.ücretli paralı çekilişte çıkma olasılığı daha yüksekmiş.bu doğru mu? doğruysa ücretli çalışma green cardın çekilişinde çıkma olasılığı nedir? yardımcı olursanız sevinirim. Parali cekilis diye birsey yok. Kac para istedi bunun icin ve cekilisin ne zaman yapilacagini soyledi?
  • 0 Oy
    972 İleti
    63k Bakış
    ari luliA
    @smyael çok teşekkür ediyorum bölgeleri nereden nasıl araştıracağım bir fikrim yok ama 3 iş de aynı şirkete ait anladığım kadarıyla bakalım hayrolsun artık
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum