F-1 vizesi orada bulunduğum sürece bana kalma garantisi veriyor mu
-
Merhaba yaklaşık 1 ay önce dil okulu için F-1 vizesi mülakatını kazandım.Ama aklıma takılan bir şey var bana verilen 5 yıl geçerli vize, okul programım bittiği zaman sona mı eriyor? Yoksa okul programım bittikten sonra vize süresi bitene kadar ABD'de yaşamaya devam edebilir miyim ?
-
Merhaba, bildiğim kadarıyla program bittikten sonra, 60 gün içinde ne yapmak istediğine karar vermen gerekiyor. Mesela diyelim ki üniversiteyi bitirdin. Bu sefer de alanında çalışmak için 1 yıl OPT (Optional Practical Training) hakkın var. Başlıktaki bilgileri okursan kafandaki sorulara da cevap bulursun.
(F/M) Öğrenci VizeleriAyrıca niyetin orada kalmak ise üniversite bittikten sonra 1 yıllık OPT yaparken sana sponsor olacak bir işveren bulman gerekiyor. O da şu başlıkta: Is Sponsorlu Gocmenlik
-
@Programmer çok teşekkür ederimm cevabımı aldım
-
Merhaba yaklaşık 3 aydır Amerikada dil eğitimi alıyorum ve vizemin üstünde okulumun ismi de yazıyor eğer okul ile bağımı kopartırsam vizem iptal olur mu? 5 senelik ABD F1 vizem var.
-
@talhaxes, içinde söyledi: F-1 vizesi orada bulunduğum sürece bana kalma garantisi veriyor mu
Merhaba yaklaşık 3 aydır Amerikada dil eğitimi alıyorum ve vizemin üstünde okulumun ismi de yazıyor eğer okul ile bağımı kopartırsam vizem iptal olur mu? 5 senelik ABD F1 vizem var.
Vizeniz iptal olur. vizeniz okul okumaniz icin verilmistir. okul ile iliskiniz kesildigi anda vizenizde bitmis oluyor.
-
@dimples, içinde söyledi: F-1 vizesi orada bulunduğum sürece bana kalma garantisi veriyor mu
@talhaxes, içinde söyledi: F-1 vizesi orada bulunduğum sürece bana kalma garantisi veriyor mu
Vizeniz iptal olur. vizeniz okul okumaniz icin verilmistir. okul ile iliskiniz kesildigi anda vizenizde bitmis oluyor.
Yanlış bilgi eğer yeni bir I20 düzenletirse istediği okulda okuyarak statüsünü devam ettirir
-
@waterman, içinde söyledi: F-1 vizesi orada bulunduğum sürece bana kalma garantisi veriyor mu
@dimples, içinde söyledi: F-1 vizesi orada bulunduğum sürece bana kalma garantisi veriyor mu
Yanlış bilgi eğer yeni bir I20 düzenletirse istediği okulda okuyarak statüsünü devam ettirir
farklı bir okulda okuyamazsın dememişim dolayısıyla yanlış bilgi değildir. ayrıca arkadaşın sorusuda farklı okulda okuyabilir miyim şeklinde değildir. komple okul ile ilişik kesilmesinden bahsedilmektedir.
-
Merhaba yaklaşık 1 ay önce dil okulu için F-1 vizesi mülakatını kazandım.Ama aklıma takılan bir şey var bana verilen 5 yıl geçerli vize, okul programım bittiği zaman sona mı eriyor? Yoksa okul programım bittikten sonra vize süresi bitene kadar ABD'de yaşamaya devam edebilir miyim ?
ABD'de kalis surenizi aldiginiz F vizesi degil, F vizesini almak icin okuldan aldiginiz I-20 belgesi belirliyor. I-20 belgesinin son tarihine kadar ABD'de kalabilirsiniz, son tarihten sonra da 60 gunluk grace period olacak.
Vize sureci bitse de I-20 formunu guncelleyerek ABD'de yasal statude kalmaya devam edebilirsiniz.
-
Evet, iptal olur. Vizenin suresi degil, I-20 formunun suresi onemli.
Okula gitmezseniz statu disi kalirsiniz ve ABD'de 6 ay veya daha ustu out-of-status sonrasi ABD'yi terk ettiginizde 3 yillik vize bani alirsiniz, 1 yildan uzun out-of-status sonrasi ise 10 yillik vize bani alirsiniz.
-
@crazycells çok teşekkür ederiim
-
@crazycells merhaba, başlıkları kontrol ettim bulamadım konuya en yakın buradan sormam gerekiyor sanırım müsaadenizle. I-20 belgesi 5 yıl içinde kaç sefer uzatılıp düzenleniyor yani bir limit varmı?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum