Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @timtim enteresan.. nvc ye inquiry olusturun derim eger sorun olmadigini düşünüyorsanız. Umarim cozulur sorununuz


  • @Berkan-Duru teşekkür ederim


  • @timtim rica ederim


  • Hello guys,
    I am from Iran and selected Ankara for my interview. I have recently got DQ on April 18th. Does anyone know how much it takes to receive appointment notice. As it is clear, Turkish citizens usually take that around between 3 to 4 months, but for sure, for non-Turks, it will take more.
    I-130 applied April 5th 2022
    1-130 approval January 18th 2023
    DQ April 18th 2023
    Interview ( I hope as soon as possible)


  • @SNGMSF 2022 Vergisi olarak tam olarak ne istediler? IRS'ten tax return transcript mi? Yoksa W2'ları da istediler mi?


  • @ahsenas
    Orda yapılan kan tahliliniz de bağışıklıklarınıza bakılıyor , bağışıklığınız olmayan aşılar yapılıyor ayrıca yaşınıza göre de tekrarı uygun görülen aşılar yapılıyor


  • @Amir-Bahman
    i hope we get our interview soon
    as a non-Turkish (Syrian) with work permeant residential
    i got my DQ in September 2022, until now i didn't receive IL


  • @Emly, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @Niv Sadece e-nabız’dan aldığım Covid-19 aşı kartım vardı. Bu arada yaşım 29 aşı olduktan sonra gönderilen belgede olmadığım bazı aşıların yanında yaşına uygun değil ibaresi yer alıyordu yaşa görede değişiyor anladığım kadarıyla.

    Merhaba,

    Acaba tam olarak hangi asilara yasiniz uygun degildi? Ben de 30 yasindayim ve konsoloslugu bekliyoruz simdi. Zahmet olmazsa uygun olmayan asilarin tam listesini yazabilir misiniz?

    Oldugunuz asilar bende mevcut, devlet hastanesinde kan testi yaptirdim bu asilar bende var mi yok mu diye. Hepsi e-nabiza islendi. Unganlara da maille sormustum o sekilde kabul ediyorlar mi diye, ediyoruz dediler. Yani bu sekilde de yapabilir arkadaslar. Ama ben eksik kalan asilari da ozel olarak alip Aile hekimime yaptirtacaktim.. Aile hekimi e-nabiza isliyor.


  • @ahsenas, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @Emly Çok geçmiş olsun 🌿 Bu sorgusuz sualsiz vurdukları aşılar hiç içime sinmiyor. Sonuçta hepimiz olmamız gereken bütün aşıları zamanında vurulduk (sistemde görünmüyor) ama bunu kanıtlayabileceğimiz bir yol yok mu ya da hastaneden bir rapor çıkartsak kabul etmiyor mu hiç bir şekilde acaba Unganlar?

    Ben devlet hastanesine istenilen butun asilarin listesiyle gidip bunlardan hangisi bende var ogrenmek istiyorum diye gittim. 4-5 tanesine kan tahlili ile bakabiliyorlar, oyle bana bakip sonuclari e-nabiza islediler. Unganlara sordum onu kabul ediyor musunuz diye, ediyoruz dediler. En azindan devlet hastanesinde bakilanlara tahlil yoluyla baktirip onlardan kurtulmus olabilirsiniz. :)


  • @Naerys merhaba ben de 30 yaşındayım Unganlarda şu aşıları oldum: tdap, hepatit B, grip, MMR, varicella
    "Not age appropriate" olarak işaretlenenler ise: hepatit A, hib, menenjit, pcv10, polio, rotavirus.


  • @Naerys Çok teşekkür ederim cevabınız için🙏🏻 Dahiliye bölümüne mi gitmiştiniz? Unganlar, Aile sağlığı merkezinden de belge kabul ediyorlar mıdır acaba?


  • @naja merhaba unganlarin herhangi bir asi listesi varmıdır,varsa nereden öğrenebilirim?Bu asilari devlet hastamesinde yaptirabilirmiyim acaba.Bu arada yaşım 45 ,15 gün sonra sağlık kontrolüm var.Tesekkurler simdiden


  • Bu ileti silindi!

  • @Gürman bu linkte aşılarım listesi var:
    https://www.doctorun.com/tr/asilar

    Yalnız gelmeden 30 gün önce hiç bir canlı aşı yaptırmayınız yazıyor.


  • @ahsenas Çok teşekkürler


  • @ahsenas Rica ederim.. :) Dahiliye degil, bolumun adi "Enfeksiyon hastaliklari ve klinik mikrobiyoloji". Sanirim bu bolum arastirma hastanelerinde var. Aile hekiminden de kabul ederler ama orada da kan tahlili yaptirmaniz lazim. Her aile hekimliginde olmayabilir ya da doktor yapmamak icin bahaneler uretebilir.


  • @naja, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @Naerys merhaba ben de 30 yaşındayım Unganlarda şu aşıları oldum: tdap, hepatit B, grip, MMR, varicella
    "Not age appropriate" olarak işaretlenenler ise: hepatit A, hib, menenjit, pcv10, polio, rotavirus.

    Cok tesekkur ederim bilgiler icin.

    Duzenleme: Bende sadece grip asisi mevcut degil, onu da orada yaptiririm. Yasimin tuttugu asilar varmis, kan testiyle baktirmistim. Insallah baska da bir sey cikmaz.. Tekrar cok tesekkur ederim. :smiling_face_with_smiling_eyes:


  • @ahsenas Çok teşekkürler cvp için


  • @Abdul-0 hi. Maybe something about non-turkish is not transparent which makes decision so longer. For instant, police certificate and any background about applicants are unavailable for officers to check. Anyway, you will make happy if you inform me any update about your situation. By the way, do you live in Turkey?


  • Merhaba, biz de an itibariyle DQ olduk 😅 gece 3 buçukta halay çekeceğim aklıma gelmezdi 😂


Benzer Başlıklar

  • abd vatandaşı sevgilimin vatandaşlık ispatı

    Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2
    0 Oy
    2 İleti
    217 Bakış
    Sezer HanS
    Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var. -- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir) -- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir) -- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin) SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor. -- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var.
  • 0 Oy
    965 İleti
    66k Bakış
    P
    Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
  • 11 Oy
    1k İleti
    205k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum