Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Greenkart talihlisi olup ABD'ye ailece gidememek

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
109 41 8.8k 26

• @Ayhan2023, içinde söyledi: Greenkart talihlisi olup ABD'ye ailece gidememek

Merhabalar.
    Ben eşimden ayrıyım 2 çocuğum var 11 yaşında.
    ds260 formune ekledim çocukları.
    fakat çocukları şu anda götürmem mümkün değil küçük oldukları için.
    çocukları vise görüşmesine götürmem gerekiyormu illaki.
    teşekkürler.

Esinizden resmi olarak bosanmis misiniz? cocuklarinizi ilk DV cekilis basvurusuna eklediniz, degil mi?

Bu baslikta daha once yazilanlari inceleyin isterseniz... Cocuklarinizi daha sonra getirmeniz mumkun ama hem mesakatli hem de daha masrafli, o nedenle cocuklara DV almanizi ve ABD'ye ilk girisi yapmanizi tavsiye ederim.

Her ne kadar yasalar oyle demese de, pratikte okuyan cocuklarin ABD'ye surekli giris yapmasina da gerek yok, eger sizinle giris yaparlarsa bu konuda giriste hic sorun cikarmiyorlar. Ayrica siz vatandas olurken cocuklarinizin GC ile ABD'de sizinle yasamasi onlarin da otomatik olarak vatandas olmasini saglayacak (5 yil ABD'de yasamamis olsalar bile).

Fakat buna ragmen cocuklarinizi daha sonra almak istiyorsaniz, o durumda GC aldiktan sonra F2A vizesine basvuru yapmalisiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/75/family-sponsored-green-card-aile-sponsorluguyla-green-card-almak

https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-surecleri-green-card-sahiplerinin-es-ve-cocuklari

• @crazycells
    1- Çocukları şu an ABD ye götürmem mümkün değil.
    2 - Çocukları vize görüşmesine götürmesem benim vize almamda bir sorun olurmu?
    3- Duyduğuma göre 5 yıl sonra ABD vatandaşı olduğumda çocukllarda abd vatandaşı oluyormuş otomatik olarak. Doğrumu?
    Teşekkürler

• @Ayhan2023 Merhaba cocuklari goturmeniz gerekmiyor. Amma aile bireyleriniz icin DS260 formu doldurmaniz lazim.

• @Ayhan2023 çocuklarını ileri ki zamanlarda götüreceksen her biri için ds260 dolduracaksın eğer hiç götürmeyecek isen ozaman tek başına ds260 doldurman gerekiyor.

• crazycellsC crazycells bu başlıktan bahsetti

• Değerli arkadaşlar merhaba,
    Bir sorum olacak. Bana NIW EB-2 üzerinden kabul geldi. Bir oğlum var. Eşim ile ayrıyım ve velayet hakkı bende . Eşim ile anlaşamıyoruz. Oğlumu götürmeme izin vermiyor.
    Bende gelsin GC'ı alsın geri göndereyim sana ben düzen kurduktan sonra gelir diyorum. Hakkını kaybetmemesi için.
    Sorum şöyle; GC geçerliliğini kaybetmemesi için en az yılda kaç gün giriş yapıp ABD'de kalabilir?
    Bununla ilgili resmi bir site linki bulamadım. Siz biliyorsanız yazar mısınız?
    Teşekkürler

• ⭐⭐⭐

@TOK, içinde söyledi: Greenkart talihlisi olup ABD'ye ailece gidememek

Değerli arkadaşlar merhaba,
    Bir sorum olacak. Bana NIW EB-2 üzerinden kabul geldi. Bir oğlum var. Eşim ile ayrıyım ve velayet hakkı bende . Eşim ile anlaşamıyoruz. Oğlumu götürmeme izin vermiyor.
    Bende gelsin GC'ı alsın geri göndereyim sana ben düzen kurduktan sonra gelir diyorum. Hakkını kaybetmemesi için.
    Sorum şöyle; GC geçerliliğini kaybetmemesi için en az yılda kaç gün giriş yapıp ABD'de kalabilir?
    Bununla ilgili resmi bir site linki bulamadım. Siz biliyorsanız yazar mısınız?
    Teşekkürler

Cocugunuz kaç yaşındaydı? Eğer reşit değil ve burda okul durumu hala devam ediyorsa uzun yıllar ABD’ye girmesede durumu gözardı ediyorlar. İçiniz rahat etsin diyorsanız re permitte alabilirsiniz

• @waterman ikinci sınıfa gidiyor

• Merhaba arkadaşlar benim kafama takılan soru şu, 4 kişilik bir ailem var, ben önden gidip ailemi 1 yıl yada daha uzun bir süre sonra ailemi de getirebilir miyim?
    Araştırdığım ve öğrendiğim kadarıyla vize süresi dolmadan yani ortalama 6 ay içinde ailenin tüm bireylerinin giriş yapması gerek.
    Ben bu şekilde bir giriş yapıp ailemin olası sorunlarla karşılaşmasını istemiyorum, sonuçta çocukların okulları devam ediyor vs.. yani eğer başarısız olursam ve geri dönmem gerekirse aileminde bu süreçte yıpranmasını istemiyorum.
    1 yıl yada daha üzeri bir zamanda ailemi getirmem mümkünmü?

• Merhaba benimde çocuğum 8 yaşında. İşlemler onaylanırsa amerikaya beraber giriş yapmak zorunlumudur. Yoksa ilk başta ben tek başıma gidebilirmiyim. 6 ay dolmadan onları getirebilirmiyim. Beraber giriş yapmak zorunlu ise 2 gün sonra geri dönseler sorun olur mu. Teşekkürler

• @Mesut-Isler birlikte giriş yapmak zorunda değilsiniz. ilk girişi asıl talihli yaptıktan sonra aile üyeleri 6 aylık süreleri dolmadan yapabilirler.

• Sorunuza cevap olurmu bilemem ama bizde 2022 kazananıyız öncelikle Aralık 2022 de giriş yaptık kartların basımı için sonrasında ailecek 5 kişiyiz döndük ancak ocak ayında hemen eşim iş buldu ve tekrar gitti benim işim nedeniyle hemen gitmem mümkün olmadığından biz kaldık mart ayında 6 ay süre geçmemesine adına tekrar giriş yaptık temmuzdada temelli yerleşeceğiz esas talihli sizseniz önden gidip iş ve ev düzenini kurmak ikna edici olabilir

• @ttayfun, içinde söyledi: Greenkart talihlisi olup ABD'ye ailece gidememek

Merhaba arkadaşlar benim kafama takılan soru şu, 4 kişilik bir ailem var, ben önden gidip ailemi 1 yıl yada daha uzun bir süre sonra ailemi de getirebilir miyim?
    Araştırdığım ve öğrendiğim kadarıyla vize süresi dolmadan yani ortalama 6 ay içinde ailenin tüm bireylerinin giriş yapması gerek.
    Ben bu şekilde bir giriş yapıp ailemin olası sorunlarla karşılaşmasını istemiyorum, sonuçta çocukların okulları devam ediyor vs.. yani eğer başarısız olursam ve geri dönmem gerekirse aileminde bu süreçte yıpranmasını istemiyorum.
    1 yıl yada daha üzeri bir zamanda ailemi getirmem mümkünmü?

Ilk girisi yaptiktan sonra okul cagindaki cocuklariniz Turkiye'ye geri donebilirler.

Genelde kucuk cocuklar ABD disinda cok uzun kalsalar dahi, ABD'de yasayan anne veya babasiyla ABD'ye girerken hicbir sorun yasamiyorlar.

• Çok teşekkür ederim bilgileriniz için.

Benzer Başlıklar

• ABD'ye yeniden gidiş.

Kilitli Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    2
    -2 Oy
    2 İleti
    111 Bakış
    crazycellsC
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-süreleri/ https://yesilkartforum.com/forum/topic/134/re-entry-permit-i-131-form-ve-i-327-belgesi
  • 2021 talihlisiyim ;

3
    -6 Oy
    3 İleti
    187 Bakış
    crazycellsC
    kendinize ozel baslik olusturmayin. tum sorularinizi yukaridaki baslikta sorabilirsiniz.
  • ABD'ye İlk Giriş Hk.

7
    0 Oy
    7 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @ebrupilten ABD'ye İlk Giriş Hk. içinde söyledi: @redsat2000 hızlı cevabınız için teşekkür ederim. daha önce ABD'ye hiç gitmediğimiz için tüm bilgimiz okuduklarımızdan ve izlediklerimizden. önden keşif yapmanın bizim için daha avantajlı olacağını düşündük her ne kadar bilet masrafı olacaksa da. yukarida da yazdigi gibi bu konuda sorularinizi sadece su konuda sormalisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/183/gocmen-vize-ile-abd-ye-ilk-giris
  • 5 Oy
    105 İleti
    19k Bakış
    ATS16A
    @MKA [image: 1749320683475-2ae54f31-7c84-416d-83f9-b98c3e631155-image-resized.jpeg] Diversity Visa Program Resmi yönergede çok açık bir şekilde belirtilmiş, tercih tamamen sizin. Bol şans!
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k