Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD disinda olan ve bankada tutulmayan kiymetli varliklarin FBAR bildirimi

Bankacılık
2 1 415 1

• Merhaba,
    forumdaki FBAR ile ilgili tum mesajlar banka hesaplarinda bulunan finansal degerler ile ilgili. Fakat fiziksel olarak saklananlar acisindan hic bir bilgi bulamadim. Kendim netten arastirdigimda IRS'in bu konu ozelinde fazla detaya girmedigini gordum. Cok yuzeysel gecilmis bir cumle var sadece. O da sorunu cozmuyor. FBAR'in kendisi bankada bulunan hesaplara iliskin dizayn edildigi icin eldeki bilgileri kullanarak en gercekci sekilde doldurmak da pek mumkun degil. Bu gibi durum ile karsilasan ve cozebilen var mi acaba? Benim durumumda bahsettigim sey dugunde takilmis bir kac bilezik. Bugunku kur ile 20.000 dolar civaridir. Fazla bir sey degil IRS icin ama yine de bildirmek istiyorum ki sonradan buraya getirdigimizde basimiz agrimasin.

• Merhaba, IRS FBAR Hotline hattini 866-270-0733 numarasindan arayarak soruma yanit bulmaya calistim (1-6-1 tusladiginizda bir temsilci ile gorusmek icin siraya aliniyorsunuz). Yalniz uc kere aramama ragmen hic birinde gorusme saglayamadim. Ortalama her birinde yarim saat beklemisimdir. Sadece mesai saatlerinde hizmet verdiklerinden ogle arasinda ancak o kadar vakit ayirabildim. Ozetle bir sonuca ulasamadim. Ben de FBAR da, altinin nakit karsiligini gosterdim. Hesap turune others secerek aciklama kismina kasada saklanan altin olarak belirttim. Miktarini da yazdim. Bankanin adini zaten soruyor. Hesap numarasi olarak da bankanin sube kodunu ve kasa numarasini yazdim. Insallah basima is almam ama bu kadar miktarin pesine dusmezler sanirim. Duserlerse de artik hikayemi buraya yazarim :)

Benzer Başlıklar

• ABD'de kullanılabilecek Türk kredi ve debit kartlar

Bankacılık
    3
    0 Oy
    3 İleti
    866 Bakış
    J
    Türk parası olarak günlük çekme limiti 10.000 TL olarak (2023 Temmuz) güncellendi. Yani 10.000 TL karşılığı kadar USD'yi Bank of America ATM'lerinden TEB bankamatik kartınızla çekebilirsiniz. Ancak bunun için 1) Yurtdışı işlem muafiyeti (Amerika için) ve 2) Yurtdışı ana hesap değişikliği işlemi (USD mevduat) Türkiye'den ayrılmadan önce müşteri hizmetlerini 0850 222 0 929 numarasından aramanız (bankamatik kart zarfınız size ulaştıysa veya önceden bir TEB kartınız varsa) ve bu iki işlemi mutlaka yapmanız lazım. 10.000 TL / 26.26 (güncel kur) = 380 USD kadar ancak çekebilirsiniz. Çektiğiniz saat sonrasında 24 saat geçecek ve sonra yeniden çekebilirsiniz. Müşteri hizmetleri bu limiti arttıramıyor ancak yine de sorabilirsiniz.
  • ABD banka hesabına para almanın vergisi var mı?

Bankacılık
    6
    0 Oy
    6 İleti
    879 Bakış
    MySeaM
    @Programmer, içinde söyledi: ABD banka hesabına para almanın vergisi var mı? @Furkan-Aydın Gelir için bir mal veya hizmet karşılığı fatura gerekir. Aynı zamanda size ödeme yapan şirket/kurum da size yapılan bu ödemeyi kendi vergi beyanında belirtmek zorunda. Bu arkadaşınız size parayı niye gönderdi ? Arkadaşınız şirket hesabından bir ödeme yapmış oluyor. Dolayısıyla bu para bir mal alımı veya hizmet karşılığı size ödenmedi mi ? Siz şirket sahibi veya vergi levham yok diye mükellef olmadığınızı düşünüyorsunuz. Ama maalesef öyle değil. Mesela düşünün Uber yapanların şirketi veya vergi levhası yok. Ama Uber'den ilgili evrakı alıp gelirini yine de beyan etmek zorunda. Çünkü para kazanmadan yaşamınızı idame ettirmeniz mümkün değil. Ayrıca vergi oranları için Eyaletlerin Vergi Oranları konulu başlığa bakabilirsiniz. Gelir Vergisi ve Beyanı hakkındaki konu da size fikir verebilir. Arkadasinizin sirketi uzerinden bu parayi size ne icin ve hangi amacla gonderdigi onemli. Mal veya hizmet karsiligi ise, bunu gelir olarak belirtmeniz gerekiyor ve ilgili vergilerini odemeniz gerekiyor. Eger baska bir nedenle yani hibe etme amaciyla gonderdiyse, bu gift (hediye) kapsamina girer ve onun vergilendirme oranlari farklidir. Yine de her durumda bunu beyan etmeniz gerekir. Cunku arkadasiniz eger yasadisi bir islem yapmiyorsa, bunu sirket giderlerinde gostermek zorunda!
  • Türkiye'deyken ABD'de Banka Hesabı Açmak

Taşındı Bankacılık
    6
    1 Oy
    6 İleti
    2k Bakış
    HandanH
    @crazycells Teşekkürler, eskiden de Bank of America ile çalışıyordum, tekrar bu kurum ile çalışmaya karar verdim. Büyük ve güvenilir banka, başka soranlara da tavsiye ederim.
  • Bankalarda kasa kiralamak

Bankacılık
    2
    8 Oy
    2 İleti
    442 Bakış
    yapay-zekaY
    güzel paylaşım
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k