Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD Vatandaşı ile Amerika'da evlenip Green Card almak


  • @mazk2104 maalesef ikimizin de sigortası yok 😭 bir şekilde halletmeye çalışacağım ama gerçekten bu işin maddi yükü çok yüksek....


  • @herebromos trene binip ny ye gelip islemleri yaptirip donseniz daha ucuza geliyor resmen. olacak is degil


  • Arkadaslar merhaba,
    Sponsor icin istenen gelir brut gelir mi yoksa giderler dusuldukten sonra kalan net income mu?


  • Merhabalar herkese,
    Green card icin saglik raporumu ve esimden de evliligin gercek olduguna dair kanitlari field officea gondermemizi istemislerdi( interviewsiz onaylamak icin ) normalde bir sayfa kagidi 150 gun acip bakmayan Newark ofis evliligimin 2 sene olmasina cok az kaldigi icin bu belgeleri gonderdikten 4 gun sonra cumartesi gecesi mesai saatleri disinda onayladi. Tahminimce 2 sene dolmadan kart vermek icin dosyami hemen islediler diye dusunuyorum. Kirli oynadiklarina inaniyorum. 2 senelik Conditional kartim bu sabaha karsi onaylandi arkadaslar. Darisi diger bekleyenlerin basina.


  • @mazk2104 merhaba biz 2 ay once basvurduk simdi mail atmislar interview olmadan onaylansin istiyorsaniz field ofise belgelerimizi yollayin diye. Siz hangi belgeleri gonderdiniz bizede fikir olsun .. dugun fotograflarimiz, Netflix hesabimiz ve diger tum ortak hesaplarimiz ile ilgili belgeler ekledik. Kira sözlesmemiz baska neler eklemeliyiz ?


  • @Pelşin-Kardeş tebrikler bunlsr güzel gelişmeler dosyanıza evliliğe dair bütün kanıtları koyun. Kira sözleşmesinde isminiz yazıyorsa, ortak banka hesapları eğer cıkıldıysa yurtdısı yurtiçi tatil için uçak biletleri otel rezervasyonları düğün olduysa düğün fotoğrafları ve yakın arkadaşların yazabileceği iyi niyet mektubuda dosyanızı kuvvetli gösterecektir.


  • Selamlar herkese son bir kaç aydır formlara bir zam bekleniyor bu zamın kesin bir tarihi var mı bilgisi olan var mı? Teşekkürler



  • Selamlar,

    Geçen hafta expedite yapmıştık congressman aracılığıyla, bugün ofisinden yanıt geldi soruşturduk ancak şu an için elimizden bir şey gelmiyor dosya ilgili Field Office'te, diye. Hemen ardından USCIS case'i güncelledi ve RFE geldi. I-693'ü istiyorlar. Umarım interview olmadan ve kısa süre içinde onaylanacağına işarettir.

  • ⭐⭐⭐

    @tampagv evet bu genelde mülakatsız onaylanması demek oluyor şimdiden bol şans umarım mülakatsız bi süreç geçirirsiniz.


  • Son bir güncelleme yapayım; bugün de I-130 onaylandı. Henüz Medical Exam'i iletmedim; çünkü RFE elime ulaşmadı. I-130'un onaylanmasıyla birlikte mülakatsız sürecin tamamlanacağı kesinleşti elbette. RFE talebi mail olarak elime ulaştığında ve Medical Exam'i ilettiğimde I-485 de onaylanacak ve bir aksilik olmazsa kart yola çıkacak umuyorum ki.

  • ⭐⭐⭐

    @tampagv hayırlı olsun tahminler doğru çıktı demek ☺️


  • @tampagv hayirli olsun


  • Merhabalar 04/19/23 çarşamba günü Newark ofiste görüşmem var daha önce ilticaya basvuru yapmıştım . Daha önce böyle bir görüşmeye giren oldu mu hiç ilticaya basvuru yapıp evlenenler .
    Ne gibi sorular soruyorlar ?
    Teşekkürler


  • @waterman Evet, çok teşekkür ederim.


  • @mazk2104 Çok teşekkürler.


  • Herkese tekrar selamlar,

    I-693 RFE'si için mail beklemek gerekiyor mu, yoksa USCIS sisteminde zaten ilgili RFE PDF olarak mevcut, bunun çıktısını alıp ilgili Field Office'e gönderebiliyor muyuz? Şehir dışında olacağımız için eğer maili beklemek gerekiyorsa 1 hafta gibi bir süre gecikebilir işlemlerimiz ve Medical exam aylardır bekliyordu zaten. Bu konuda bir bilgisi olan, deneyimi olan var mıdır?

    Teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐

    @tampagv hayır eğer siz ilgili dosyayı upload ettiyseniz ekstra bişey yapmanıza gerek yok. Check status durumunda new card beeing produced gördüğünüz an kartınız basım aşamasına geçmiştir demek oluyor.


  • @waterman Upload edilebilecek bir dosya değil, kapalı zarfın içinde ve fiziksel olarak USCIS Field Office'e iletilmesi gerekiyor. USCIS'in bana gönderdiği mail'i beklemek zorunluluk mudur, ondan emin olamıyorum. Çünkü iletilen email'de de aynı barkod var ve önemli olan da barkodlu RFE kağıdı diye biliyorum.

    Gelecek RFE mail'i içinde farklı bir doküman çıkabilir mi, ondan emin değilim. Sonuçta RFE'ye yanıt nizami olmak zorunda, yoksa son dakikada Field Office'te oluşabilecek bir karışıklık aylarca sizi geriye atabiliyor.

  • ⭐⭐⭐

    @tampagv anladım bu kadar karmaşık konularda bilgi sahibi değilim ama mantık üzerinden ilerleyecek olursam RFE gönderildiyse ve bunu postalamanız yeterli okuyorsa bu şekilde dosyayı gönderin.


Benzer Başlıklar

  • abd vatandaşı sevgilimin vatandaşlık ispatı

    Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2
    0 Oy
    2 İleti
    223 Bakış
    Sezer HanS
    Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var. -- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir) -- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir) -- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin) SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor. -- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var.
  • 33 Oy
    5k İleti
    605k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
  • 1 Oy
    6k İleti
    602k Bakış
    A
    @Sinan-Dayi Tebrikler size eşinize Sinan bey.
  • 2 Oy
    17k İleti
    2m Bakış
    Ekto OktanE
    @nursuz Hocam merhaba size tavsiyem bir an önce Writ Of Mandamus davası açın sizin dosyanız bekleme şartları açısından çok fazla beklemiş Ortalama 18 Aya yakın bir beklemeniz var şuanda Writ Of Mandamus davaları I-130 başvurularında 12 Ay ve üstü bir çok başvuruda işe yarıyor forumlarda ve her yerde başvuranlar var ve olumlu sonuçlar geliyor. Özellikle sizin gibi artık 2 sene sınırına yaklaşan bir başvuru için çok yüksek olasılıkla sonuç alabilirsiniz. Bu davayı kendiniz açmak teknik olarak mümkün fakat çok komplike biraz zor bir süreç eğer yapabiliceğinizi düşünmüyorsanız bir avukat tutup halledebilirsiniz. Davayı açtıktan sonra 2 Haftadan-2 Aylık süre içerisinde USCIS tarafından dosyanız hakkında bir dönüş alabilirsiniz kesinlikle öneriyorum. Şu aşamadan sonra kesinlikle değerlendirin. Boşanma noktasına gelicek olursak acınızı anlıyorum USCIS zaten bunun farkında insanların yıpranarak süreci terk etmeleri işine geliyor onlarında en azından ben böyle düşünüyorum bizde eşimle ara sıra çok kötü tartışıyoruz ama bir şekilde toparlıyoruz bu iki kişinin öznel iradesi ile de alakalı lütfen güçlü kalın ve eşinize sımsıkı sarılın gerekirse alttan alın ama sarılın gitmesine izin vermeyin çünkü bildiğim tek bir şey varsa sonrasında çok büyük pişmanlık yaratabilir. Bunlar benim kişisel düşüncelerim önerilerim ve tavsiyelerim ama her iki durumdada lütfen ama lütfen birlikte kalın. Saygılarımla...
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum