Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @Berkan-Duru idari işlem eksik evrak olduğu zaman inceleme süresi


  • @cokbekledik86 sağlık raporu için ravdevumu zaten 16 gün önceden almıştım. Doktorda erken geldiğiniz iyi olmuş dedi. Mülakat 26 ocakta. Bu saatten sonra ertelemek biraz meşakkatli olur diye tahmin ediyorum. Yapacak birşey yok mülakattan sonra 1 ay daha beklerim artık. Merak ettiğim bir diğer konu şubat ayında evliliğim 2 sene yi geçiyor bu durumda bana 10 senelik gc mi verilir?


  • @intelcorei5 vizenizin basılacağı tarihe bakıyolar evet 10 yıllık olucak


  • I was hoping to see interview letters this week. Disappointing. The last one we saw was sent on January 2nd. Even if they send some on Monday, assuming they give at lease 30 days notice before the interview, that means those interviews would be in late February.

    Has anyone seen them give less than 30-days notice before an interview?


  • @cokbekledik86 teşekkürler 86


  • @t34 peki proof of relationship kismina birsey yaIp imzalamamiz gerekir mi? Joint sponsor olan kisi babamin arkadasi. Boyle bir yazi gerekli midir


  • @istanbullover, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @t34 peki proof of relationship kismina birsey yaIp imzalamamiz gerekir mi? Joint sponsor olan kisi babamin arkadasi. Boyle bir yazi gerekli midir

    Biz fotografli sekilde ne tur bir bagimizin oldugunu aciklayan dokuman yukledik. Tek seferde onaylandi.

    Forumda bu kisimla ilgili problem yasiyan hatirlamiyorum ama siz isi garantiye alip aciklama yukleyin.


  • Arkadaşlar slm.5 Ocak tarihinde başvurumuz onayladı.O tarihten itibaren dosyamızda herhangi bir değişiklik yada ilerleme olmadı.hangi aşmadayız yada bekleme süremiz ne kadar.yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

    As of January 5, 2022, we are actively reviewing your Form I-130, Petition for Alien Relative, Receipt Number IOE9070662277. Our records show nothing is outstanding at this time. We will let you know if we need anything from you. If you move, go to www.uscis.gov/addresschange to give us your new mailing address.


  • @t34 peki joint sponsor un mi yazi yazmasi lazim yoksa sponsorun mu?


  • Merhabalar perşembe sabahı mülakatım vardı, bugün vizem elime ulaştı baya hızlı çok şükür


  • @Canan-Biçer hayırlısı olsun darısı bekleyenlerin başına😊


  • @ekdodo Yes, the time to review documents for DQ has decreased to 29 days, however, the case creation email is at 62 days (in June of 2022 it was 11 days).

    I think this is mostly a gimmick. NVC is purposefully slowing down the case creation time so the monthly number of interviews goes down faster. In reality, they aren't doing more interviews, they are just slowing down the number that are eligible for interviews.

    I don't think it puts much pressure on the embassies. They can only do as many interviews as staff capacity allows. What needs to happen is that backlogged embassies hire more staff. Or they focus more heavily on immigrant visas rather than non-immigrant visas. But actually, in some embassies like Islamabad, there is evidence they are focusing more on non-immigrant visas. The current wait there for an interview is nearly 2-years after DQ for IR1 visas! I don't think this is happening in Ankara though.


  • @lora Merhaba. Size gelen mesaj I-130 başvurunuzun incelendiğini gösteriyor, şu an için sizden başka bir şey istenmiyor istenirse iletişime geçeceğiz vs. denmiş. Bu başvurunun önce onaylanması gerekiyor, onaylanınca USCIS dosyanızı NVCye yani National visa Center a gönderiyor. Şu an onaylanmış bir dosyanız yok, beklemedesiniz. Başvuru yaptığınız websitesinden tahminen kaç ayda başvurunuz onaylanır bilgi alabilirsiniz.


  • @koro idk, I’ve seem to have loss a lot of hope to receiving an interview email anytime soon. In December things we’re going smoothly for Turkish Citizens, but now it seems a few interviews a week are being issued.

    I DQd in November, I was hoping to have an interview come February. With how slowly it’s going people DQd in November will be lucky if we even interview the end of March time.

    God, I hope I’m wrong and we’ll start hearing about interviews being issued this come this week.


  • @cokbekledik86 hayırlı olsun, gözünüz aydın👏👏


  • @trbilgin, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @koro idk, I’ve seem to have loss a lot of hope to receiving an interview email anytime soon. In December things we’re going smoothly for Turkish Citizens, but now it seems a few interviews a week are being issued.

    I DQd in November, I was hoping to have an interview come February. With how slowly it’s going people DQd in November will be lucky if we even interview the end of March time.

    God, I hope I’m wrong and we’ll start hearing about interviews being issued this come this week.

    I completely understand. We were DQ'd November 30th. I expect an interview in April, which would be a 5-month wait. I am hoping things don't slow down even more. It is a bad situation.


  • @istanbullover JS için olan proof of relationshipten mi bahsediyorsunuz? sizinle JS arasında proof istenmiyor diye hatırlıyorum? Bir yanlışlık olmasın?

    Eğer JS un eşini eklediyseniz ve orada proof of relationship yazıyorsa o JS ile eşinin evlenme belgesi veya beraber ilişkilerinin olduğunu gösteren imzalı bir statement oluyor.


  • @sertas teşekkür ederim


  • Merhaba, eşimle yeni evlendik eşim benim soy adımı da kendi soy adı ile kullanacak bu işlemden önce başvuru yapabilir miyiz? Ve konsoloslukta soy adımı kullanmak için pasaportunu yenilemek ne götürmesi gerekiyor teşekkür ederim



Benzer Başlıklar

  • Violence Against Women Act (VAWA) Green Card Süreci

    Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler crazycells
    6
    5 Oy
    6 İleti
    907 Bakış
    Zara HalimeZ
    Selam arkadaşlar. Bende VAWA ya başvuracağım. Nasıl yapacağımı bilmiyorum. Ücret alıyorlar mı? Veya hangi belgeleri doldurmaliyim. Tercubelerinizi paylaşırsanız sevinirim
  • 0 Oy
    2 İleti
    756 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
  • ABD Yolunda Evlilik

    Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    199k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

53

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum