Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @yasmin982 Bilgi aktarımınız için Çok teşekkür ederim


  • @Davut-Korkmaz ne demek her zaman doğru bilgiyi bildiğim sürece 😊


  • Mülakata girecek arkadaşlardan ricam DV Mülakat Deneyimleri’ni bizlerle paylaşırsa çok mutlu olurum.Bizim için tecrübe olacaktır ve eksilerimiz varsa düzenleyip gitmek nasip olur inşaallah ah gelsede en kısa zamanda gelse inşaallah 🤲🏻🤲🏻🤲🏻


  • @mertdzkr Merhaba. Mülakat günü NVC aşamasında ödediğimiz için bir ücret ödemiyoruz diye biliyorum? Ayrıca sanırım civil documentsların yani nüfus kayıt, evlilik cüzdanı vs. ingilizce tercümesine gerek yok, yanlış mı biliyorum?


  • @Damla-D Konsolosluk web sitesinde göçmen vize bölümünde bize ulaşın kısmı var oradan DS 260 bilgilerimi güncellemek istiyorum seçeneğini seçip durumu açıklayan eposta yazın. DS260 formunu yeniden açacaklardır, yeniden doldurup submit edin. Mülakat tarihinizin değişmesine neden olmaz.


  • @MYusuf travel.state.gov da mülakat öncesi hazırlık kısmında eğer nvc aşamasında submit edilmediyse I864 formunu getirin yazıyor. benim JS un ıslak imzalı I864 formu bende yok, kendisi Amerikada, ve ıslak imzalı halini NVC ye submit ettik. Muhtemelen orijinal halini istemeyeceklerdir ama bir kopyasını çıkardım ne olur ne olmaz diye. O yüzden dosyayı bulamazsanız da bir sorun olacağını sanmıyorum.


  • @drserdar, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @MYusuf travel.state.gov da mülakat öncesi hazırlık kısmında eğer nvc aşamasında submit edilmediyse I864 formunu getirin yazıyor. benim JS un ıslak imzalı I864 formu bende yok, kendisi Amerikada, ve ıslak imzalı halini NVC ye submit ettik. Muhtemelen orijinal halini istemeyeceklerdir ama bir kopyasını çıkardım ne olur ne olmaz diye. O yüzden dosyayı bulamazsanız da bir sorun olacağını sanmıyorum.

    Teşekkürler. I-864 NVC aşamasında yüklendi ve yanında kabul edildi yazıyor. Biz de Konsolosluk görüşmesi için gerekli olmadığını biliyorduk. Fakat getirilmesi gereken belgelerde yazınca, tedbiren almak istemiştik. Görüşmede isterlerse, konsoloslukta söyleriz ve uygun şekilde çözülür diye düşünüyoruz.


  • @drserdar, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @mertdzkr Merhaba. Mülakat günü NVC aşamasında ödediğimiz için bir ücret ödemiyoruz diye biliyorum? Ayrıca sanırım civil documentsların yani nüfus kayıt, evlilik cüzdanı vs. ingilizce tercümesine gerek yok, yanlış mı biliyorum?

    Ücret, Grencard ücreti ve vize onaylandıktan sonra herhangi bir zaman ödeniyor. Konsoloslukta ödeme yok.
    Konsolosluk için o belgelerin İngilizce tercümesine gerek yok. Biz yine de önceden yaptırdığımız tercümeleri ve yeni tarihli Türkçe belgeleri yanımıza alacağız.
    Arşiv kayıtlı adli sicil kaydı için e-devletten hem Türkçe hem İngilizce yeni tarihli belge almakta fayda var.


  • @MYusuf Aynen ben de bu şekilde biliyorum. Kalan bir tek USCIS Immigration Fee var o da giderken artık.


  • @sertas çok teşekkür ederim


  • @drserdar evlilik cuzdani falan gerek yok tercumeye ama askerlik falan hepsinin yeminli tercuman halini goturun derim i864 islak imzali var bende onu goturecem ayriyeten e devlette sicil kayninin ingilizcesini cikartma derim turkce ge yeminli tercumeli halini gotur cunku nvc de ben bu yuzden takilmistim bir kere


  • @mertdzkr Sicil kaydını arşivli istiyorlar. E-devletten İngilizce aldığınız zaman arşiv çıkıyor ancak kurum diye seçip aldığınızda çıkmıyor. Türkçe ve arşivli olması için Diğer seçip almak gerekiyor. Bunu da belirteyim. Ben ingilizceyi de aldım ve onu kabul edeceklerini düşünüyorum. Konsolosluk çalışanları Türkçe de İngilizce de biliyorlar sonuçta. Özellikle belirtmişler bu ikisi harici olanları tercüme ettirin diye. Türkçe'den tercümelere ihtiyaç olacağını hiç sanmıyorum. İlerde sürece girecekleri de boşu boşuna yormayalım. Benim mülakattan sonra detayları paylaşırım, ben sürecin en başından en sonuna kadar hiç tercüme yaptırmadan geldim. USCIS aşaması dahil. Kabul ederlerse sorun yok demektir


  • Aynen dogru diyorsunda olmasi olmamasindan iyidir kafasindayim ben


  • Arkadaşlar merhaba! Ağustos ya da Eylülde DQ’su olan arkadaşlardan randevusu gelen var mıdır acaba? Süreçte bir hızlanma var mı yoksa tekrar bir duraklama mı sözkonusu. Beklemekten çok sıkıldık, en azından bir umut. Bu arada bizim DQ tarihimiz 6 Ekim. Şimdiden Teşekkürler!


  • @tekinusa Merhaba, şu an için bizde henüz hareket yok fakat Aralık ayının 15 -20 si arası gibi mülakat haberi gelme olasılığı var. Bir önceki aylarda mülakat alan arkadaşlara göre bir değerlendirme yapıyorum, kesin değil tabii ki. Gelmezse Yılbaşı sonrasında gelecektir diye düşünüyorum. Umarım sizin de en kısa zamanda mülakat tarihiniz gelir👍


  • @tekinusa merhaba! 17 ekimde'de biz DQ olduk. Bu hızda devam ederlerse biz ekimlere nisan'da randevu verecekler gibi gözüküyor. Ama önceki yıllara baktığımda ocak sonrası genelde bir önceki yılı şubat sonuna kadar temizlemişler. Eşimle olan saat farkı 11 saat, ayrılık zamanı 1 yılı aştı. Ben de tükendim artık.


  • @tekinusa son iki arkadaslarin paylastigi bilgilere gore dq'dan mulakata 182 gun (6 ay).
    Dq'dan mulakat tarihi hakkinda mail alinmasi 4 ay suruyor. Yani mail ile mulakat tarihi arasi 2 aya kadar suruyor.

    Simdi ne durumdayiz ve ne zaman mulakat tarihin alacagimiz belli degil. Cunku arada yilbasi, christmas tatili giriyor.


  • @tekinusa Şu an fark ettim Aralık ortası email şeklinde haber gelir, ama mülakat Şubatta olacaktır demek istemiştim ☺️ O kısmı atlamışım size cevap verirken, kusura bakmayın


  • @Handan bizim Dq tarihlerimiz ayni bu arada. Ben nedense aralik ayin ilk haftasinda mail bekliyorum ama sanirim en erken Araligin sonunda beklememiz gerek.


  • @lucky2022 Aralık başı gelsin tabii ki süper olur, nasıl sevinirim! Temmuz ve Haziran ayı DQ olup mülakat alanlar hep ayın ortası veya sonuna doğru haber aldı, buna bağlı olarak söyledim, ama sizin dediğiniz gibi olursa ne güzel olur👍


Benzer Başlıklar

  • Violence Against Women Act (VAWA) Green Card Süreci

    Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler crazycells
    6
    5 Oy
    6 İleti
    907 Bakış
    Zara HalimeZ
    Selam arkadaşlar. Bende VAWA ya başvuracağım. Nasıl yapacağımı bilmiyorum. Ücret alıyorlar mı? Veya hangi belgeleri doldurmaliyim. Tercubelerinizi paylaşırsanız sevinirim
  • 0 Oy
    2 İleti
    756 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • 0 Oy
    965 İleti
    65k Bakış
    P
    Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
  • 11 Oy
    1k İleti
    204k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

15

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum