Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Ehliyet Almak

Sabitlendi Ehliyet ve Araba
2.2k 564 373.3k 438

• @Megatron

1- Evet kullanabilirsiniz.

2- Yakalandiginiz eyaleting kurallarina bakmaniz gerecek :) Ornegin Delaware de ehliyetsiz arac kullanirken yakalanirsaniz, ilk defa da $200, daha sonrakilerde ise $500 para cezasi ve 6 aya kadar hapis cezasi alirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Megatron, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

Merhabalar 1 eyaletten alınan bir ehliyeti diğer eyaletlerde de kullanabiliyor muyuz ?

Ayrıca ehliyetsiz araba kullanmanın cezası nedir ?

Teşekkürler

Evet, ABD'de herhangi bir eyaletin ehliyeti ile geçici süreyle diğer eyaletlerde ve Kanada'da araç kullanabilirsiniz. Başka eyalete taşınma durumunda gittiğiniz eyaletin ehliyetini almanız gerekir. Ancak ABD'de bir eyaletin ehliyetini aldıktan sonra diğerlerini almak daha kolay.

Ehliyetsiz araç kullanma cezası eyalete göre değişiyor. Kabaca, trafik cezası alırsınız, aracınız alıkonulur, hapse girersiniz (kefalet ile çıkabilirsiniz). Texas'ta ilk seferde sadece para cezası veriliyor, tekrar ederse para ve hapis cezasına dönüşüyor.

Türkiye'den aldığınız ehliyet varsa belli bir süre geçerli oluyor. Texas'ta bu süre göçmen vize sahipleri için 3 ay. Göçmen olmayan vizelerle gelenler için vizenin sağladığı kalma süresi kadar.

• merhaba,
    Türkiye ehliyetini usa da değiştirmek çok zor değil, bir çok eyalette sadece yazılı sınav ile abd ehliyeti alabiliyorsunuz.

Benim sormak istediğim soru aynı durum A2 (motorsiklet) ehliyeti içinde geçerli mi?

Ayrıca TR de motor ehliyeti motorun hacimine göre 3 (A, A2, A1) sınıfta veriliyor USA'da bu durum nasıl orada da motor hacmine göre farklı sınıflar var mı? Sadece tek tip motor ehliyeti mi var?

• New Jerceyde Türk ehliyetimiz ne kadar süreliğine geçerli ? Bilen birisi yazabilir mi ?

• Üstelik 1. sayfada Maryland için şöyle yazılmış :

Türkiye ehliyetinizi kullanarak ehliyetinizi alabilirsiniz yazılmış.

Türk ehliyetini verip direkt yabancı bir ehliyet alabiliyor muyuz ?

Yoksa yazılı Sınav + sürüş testi mi gerekli

• @Megatron yok pek öyle olmuyor. Türk ehliyetiniz varsa kursa katılma mecburiyetiniz olmuyor. Bazı eyaletlerde de Türk ehliyetiniz varsa sadece yazılı sınava kayılıyorsunuz.

• Selamlar. Hal hazırda iki tane Amerika ehliyetim var. New York ve North Carolina ehliyeli. Chicago'ya taşınmayı düşünüyorum. Chicago'da ehliyet almak nasıl oluyor ? Tekrar sınava girmeme gerek var mı ?

• @Orhan-Cabarov Iki farkli eyaletten ehliyet sahibi olmak yasal degil. Yeni bir eyaletin ehliyetini alinca, eskisini geri verip iptal ettirmelisiniz. Eger polis durdurdugunda birden fazla ehliyet tasidiginizi fark ederse, ticket verebilir.

• @MySea ilginç bir bilgi

• @MySea bu link çok iyi oldu,neden iki ehliyetimizin olamayacağını olursa ve tespit edilirse para cezası, hapisle karşılacağımızı tüm detaylarıyla aktarmışlar, iki lisansa sadece florida izin veriyor olmasıda ilginç

Ama tüm eyaletlerin ortak kullandığı "National Driver Registry (NDR) veritabanı sanırım iyi çalışmıyor ki yukarıda soruyu soran arkadaşımız iki farklı eyaletten ehliyet almış. Oysa ki

" However, all states share the same driver database to prevent individuals from being issued more than one license."

"Ancak, bireylere birden fazla ehliyet verilmesini önlemek için tüm eyaletler aynı sürücü veritabanını paylaşıyor."

belkide bu gözden kaçmalar görevli hatasıdır. Neyse bilgi için teşekkür ederim. İki farklı eyaletten aynı anda ehliyetimizin istisnalar dışında olmaması gerektiği kulağıma küpe oldu.

• @Muhtaradana Oradaki islem yapan gorevliye gore degisiyor. Ben Delaware ehliyeti alirken bende Florida ehliyeti vardi ve benden onu geri alip iptal etmislerdi.

• @gomavs selamlar, şu adresten gerekli kontrolleri yapabilirsiniz hocam:
    https://www.dps.texas.gov/section/driver-license/how-apply-texas-driver-license

• Texas için proof of residency dokümanı gösteremeyen ve bir tanıdığının yanında kalanlar affidavit formunu alternatif çözüm olarak kullanabilirler:
    https://www.dps.texas.gov/internetforms/Forms/DL-5.pdf
    Normalde 30 ila 90 gün arasında size gelen ve Texas resident i olduğunuzu kanıtlayan 2 belgeye ihtiyacınız bulunuyor:
    https://www.dps.texas.gov/section/driver-license/texas-residency-requirement-driver-licenses-and-id-cards
    Bunlardan 2 sini gösteremiyorsanız, yanında kaldığınız kişiyle birlikte affidavit formunu kullanarak başvurabilirsiniz.
    Bilginize.
    Selamlar.

• @MySea Bu bilgiyi ilk defa duydum hocam. Teşekkür ederim uyardığınız için. İkisini yanımda taşımıyorum o yüzden bir sorun olmaz herhalde.

• Texas'dan taze taze bilgi yazayım.

Bugün saat 11 de ilk defa "Texas Department of Public Safety Driver License"a girip 14.15 de geçici ehliyetimle ayrıldım. Araç kullanmayı bilenler için büyütecek birşey yok.

Geçen hafta 1 saatlik "Impact Texas Driver (ITD)"i bitirmiştim. Dün akşam bu sabah 11 e Houston/Rosenberg merkezinden randevu aldım.

İlk gittiğimde evrakları kontrol ettiler. 30-40 dakika sıra bekledikten sonra, hemen resim, parmak izi ve göz kontrolü yapıldı. Aynı gün saat 14.00 e sürüş randevusunu oluşturdu ilgili kişi. Peşine orada yazılı teste girdim. 30 basit soru var. 21 tanesinin doğru olması yeterli. 6 saat video vs almaya bence gerek yok. Bu bittikten sonra hemen orada vakit geçsin diye bir yemek yedim ve 2ye 10 kala sıraya girdim. Tam 2 de sıra geldi. Daha erken girsemde olurmuş bir randevu kontrolü veya yoğunluk yoktu.

Sürüş 5 6 dakika sürdü. Toplam 1,8 mil :) Başta bir paralel park, peşine 15 20 metre düz geri gitme. Bunlardan sonra 5 dakika kullandık ve bitti.

Toplamda 33 dolar tuttu. Dışardan eğitim, sertifika vs alıp 150 200 dolar vermeye hiç gerek yok.

Greencard değil H1B ile buradayım.
    Yanımda götürdüklerim:
    1- evin kira sözleşmesi,
    2-1 aylık banka extresi (dikkat etmedim onda adres yokmuş onu saymadı ama araba sigortasıda vardı. 2. evrak olarak onu kullandı.
    3- Pasaport
    4- I94 Çıktısı
    5- SSN kartı
    6- Araç sigortası
    7- Araç registrationı (Araçta daha paper(geçici) plaka var. Bu yüzden daha öndeki plaka yok. Buyer Tag Reciept ile olur dedi. VIN numberı kontrol etti. Sıkıntı olmadı)

image.png

• Selamlar. Dün ben de Texas geçici ehliyetimi aldım. 27 Ekim'de learners permit i alıp 29 Ekim'de DPS onaylı özel bir okulda road test'i geçtim. 6 saatlik online eğitimi Türkiye'deyken alıp yazılı sınavı geçmiştim. 27 Ekim ve 2 Kasım ziyaretlerimin ikisini de online randevu sisteminden (https://public.txdpsscheduler.com/) aldığım randevu ile yaptım. 24 Ekim sabaha karşı saat 5 te DPS in önünde walk-in için sıraya girdimse de (önümde rahat 15 kişi vardı) sabah 8 de ofis açılıp bana sıra gelene kadar kontenjan doldu, bunu ilk dip not olarak belirteyim. Online randevu sisteminde ilk baktığımda en erken randevu tarihi Şubat 2023 gözükmesine rağmen yılmadan, sürekli tekrar tekrar deneyerek first application tarihi için 27 Ekim'e yer bulabildim; bu da ikinci dip not olsun (aynı şeyi ikinci randevu için de yaptım bu arada). Süreçle ilgili merak ettiğiniz her konuda detayları sorabilirsiniz. Herkese kolaylıklar dilerim.

• Arkadaslar merhaba bende bir sey diyeyim : randevu almakta bende zorlananlar var ise ,zip kodu sehir ismi istenilen yerde gidebileceginiz 30-40 dakikalik uzakliklarda bakin kucuk yerlere o zaman cok kolay bulunuyor erken randevu

• Sınava New Jercey de gireceğim ; nereden çalışmalıyım ?

• Merhaba Houstonda ehliyet almak istiyorum özel kurumdan fakat çıkmış sınav sorularına nerden ulaşabilirim ya da nerden çalışabilirim? Bilgi verebilir misiniz? Tşkler.

Benzer Başlıklar

• Ehliyet Gönderim Durumu

Ehliyet ve Araba
    4
    0 Oy
    4 İleti
    229 Bakış
    MySeaM
    @crazycells Bende aynisini yazacaktim. Eyalet disina ehliyeti gondermeyebilirler. NY ehliyeti ile NY eyaletinde adresiniz olmasi beklenir.
  • Türk ehliyetini amerikada kaybetmek

Ehliyet ve Araba
    14
    0 Oy
    14 İleti
    5k Bakış
    ATS16A
    @dutperest Resmiyet kazanması adına e-devletten kayıp bildirimi yapabilirsiniz. https://www.turkiye.gov.tr/nvv-surucu-belgesi-kayip-bildirimi
  • Texas da ehliyet almak

Kilitli Ehliyet ve Araba
    3
    2 Oy
    3 İleti
    3k Bakış
    crazycellsC
    Su konuyu takip etmelisiniz, maalesef forumda her eyalet icin ayri bir baslik acmak uygun degildir: https://yesilkartforum.com/forum/topic/71/amerika-da-ehliyet-almak
  • Florida ehliyet..

Kilitli Ehliyet ve Araba
    4
    0 Oy
    4 İleti
    4k Bakış
    crazycellsC
    @albayrakkosova Florida ehliyet.. içinde söyledi: merhaba arkadaşlar florida da uber / lyft ve ya delivery hizmetleri yapabilmek için ehliyet aldıktan sonra beklememiz gereken belirli bir süre var mı yani ilk gidildiği zaman kısa bir süre içerinde ehliyeti alabilirsek bazı video ve vloglarda 1 yıl beklemek gerekiyor gibi ifadeler yer alıyor bu doğru mu bilgisi olan paylaşabilir mi teşekkürler su konuyu incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/91/uber-ve-lyft-şoförlüğü
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

8

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k