Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Maryland

Diğer Eyaletler
34 18 3.8k 21

• @somebody kısa bir süre yaşadım, Virginia ya taşındım, şu an Türkiye deyim ..

• @ckanak ok

• Maryland de yaşayan arkadaşlar varsa yazabilir mi?

• Merhaba arkadaslar, ben de 17 mart 2020'den itibaren Columbia, Maryland'de yasamaya basladim.

• @yusufihsan merhaba,
    sanırım 3 ayınız dolmak üzere. deneyimleriniz nasıldır diye merak etmekteyiz.
    olumlu, olumsuz taraflarını paylaşırsanız çok memnun olurum / oluruz.
    sağlıklı günler

• @yusufihsan merhaba, bende Greenbelt deyim. İş arıyorum. Siz iş konusunu halledebildiniz mi?

• Merhaba ben de L vizesi ile sürecim onaylanırsa Maryland eyaletine gideğim, Türkler genelde pek tercih etmiyor mu? Kimse yok mu? :smiling_face:
    Neyse gidersem izlenimlerimi bol bol paylaşırım sizlerle...

• Maryland da 2.5 sene oldu, gelmek isteyenlere önerim gelmeyin. Sanırım east-cost daki en sıkıcı -biraz da ırkçı- yer burası. Üstüne birde pahalı, Washington DC ye yakın olmasının dışında zerre özelliği yok, oturacak Cafe arasan yok, sosyal hayat yok, yemek çok sınırlı. Dediğim gibi ille de gelecekseniz, sakın Baltimore tarafına gitmeyin, DC ye yakın olsun..Tamamen iş için buradayım.

• Merhaba siz Maryland'in neresindesiniz?

• Bende gelecem buraya, kimse önermiyor anlamadım...Gitmeden soğudum Mayland'dan..

• @praxi Beltsville. Siz?

• Bende Maryland, Columbia düşünüyorum, tanıdığım orada yasıyor aksi durum olmazsa buraya gideceğim.
    Burada yasayan arkadaslarin güncel düşüncelerini, fikirlerini merak ediyorum.

• @somebody calisacagim firma Havre de Grace'de. Pensilvanya'ya yakın.

• @praxi Havre De Grace guzel bir kasaba, Chesapeake korfezi kiyisinda. Defalarca oradan gectim ve hatta birkac defa arkadaslarla orada deniz kenarindaki bir restauranta yemeklere de gittik. Bir de marinasinin orada, deniz manzarali kucuk bir park var. Orada da birkac defa piknik yapmistik.

En yakininda Aberdeen var. Orada APG Army test ussu var. Delaware sinirina ise yaklasik yarim saat uzaklikta. Yine yakininda yani Delaware'e dogru kopruyu gectikten bir sure sonra da Amazon fulfillment ve warehouse var.

Yengecleri ve deniz urunleri satan restaurant ve storelari vardir. Bir de yaz aylarinda yapilan festivalleri var.

• MD nin deniz tarafi guzel zaten, bakin Maryland doga olarak bir cok eyaletten daha yesil ve guzeldir. Mesele doga degil zaten, insanlar. Birde kira bakimindan biraz pahalidir. Burada sehir hayatini ozlersiniz.

• Merhaba. bende yaklaşık 1,5 ay önce geldi Baltimore a iş ile ilgili yine. İnşaat, ev tadilat ile ilgiliyim.

• Yuk gemisi carpmasi sonucu Marland'de Baltimore limanini okyanusa baglayan nehir uzerindeki kopru onceki gece yikildi.

https://www.cnn.com/us/live-news/baltimore-key-bridge-collapse-03-27-24/index.html

• 2022 yazında Ocean City Maryland'de WAT yapmıştım. Yaz tatili için müthiş bir yer yoğun çalışma temposuna rağmen geçirdiğim en güzel yazdı...

• Merhaba Maryland de yaşayan arkadaşlar benimle iletişime geçebilir mi? Geleli 6 gün oldu. Ev ve araba alma konusunda yardımlarınıza ihtiyacım var. Teşekkürler

• @mervey 7 Kasım 2023 tarihinde Annapolis Johnson Kia bayisinden 2024 model Kia niro Hibrit bir araba satın aldım. Sadece Türk ehliyetim ve Maryland ID im vardı. Pazarlığımı yaptıktan sonra işlemleri yaptılar sonra bana sigorta yaptırmadan arabayı alamazsınız dediler. İnternetten sigortamı yaptırmaya çalıştım ancak becerememiştim. Sonra en yakın bir sigorta bayisine gidip arabayı sigortalattım. Sigorta şirketinden aldığım belgeyi ve bankadan aldığım çeki kia bayisindeki arkadaşa teslim ettim. Bir kaç imza attıktan sonra arabayı teslim ettiler. Böylelikle ilk arabamı almış oldum. ABD Ehliyetimi ise 1 buçuk ay sonra aldım. Bu süre zarfında hız sınırı ihlalinden dolayı polis durdurdu, ehliyetimi istedi cüzdanımdan türk ehliyetimi çıkarttım ancak polis Maryland ID görünce onu istedi ve işlemi yaptı. Türk ehliyetine işlenen uyarı veya cezalar geçerli olmuyor diye 3 yıldır MD yaşayan bir arkadaşım demişti. Ek olarak siz US ehliyeti aldınız mı?

Benzer Başlıklar

• Washington (State)

Diğer Eyaletler washington
    163
    1
    2 Oy
    163 İleti
    18k Bakış
    A
    @Serapp Serap Hanımcığım ne güzel yazmışsınız :) Sormayın, son dakika sürprizi ile allak bullak olduk aslında ama belki bir gün kahve içme şansımız olursa detaylı anlatırım size, kabaca hayatın ya da Allah'ın bir bildiği var ve planları tamamen o yaptı diyebilirim. Son 1 ayda oldu ne olduysa :) Hem Austin'den hem de WA'dan güzel teklifler geldi, başta biraz arada kaldık ancak hem finansal olarak hem de kariyer açısından açık ara önde olan WA oldu. Güneş benim için önemliydi aslında -güneş enerjisiyle çalışıyorum diyebilirim- ama bulut ve yağmura rağmen WA'nın doğası ve camping fırsatları o açığı belki kapatır umuduyla ve tabi eşimin kariyeri için gelen bu güzel fırsat için ben çok da tereddüt etmedim açıkçası.. İnşallah umduğumuz gibi güzel bir başlangıç olur bizim için de.. Sizin de güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim 🌸
  • Minnesota

Diğer Eyaletler minnesota
    28
    1
    1 Oy
    28 İleti
    4k Bakış
    Unlucky 0U
    @minnesota hocam bir sorum vardı. Minneapolis de iş fırsatları nasıl acaba? Şehirin toplu taşıma ağı nasıl? Genel olarak önerir misiniz bu eyaleti?
  • North Carolina

Diğer Eyaletler north carolina
    221
    2
    0 Oy
    221 İleti
    33k Bakış
    S
    @ATS16 öncelikle ilgi alakanız için çok teşekkür ederim. indiğimizde araba kiralamak mı daha mantıklı olur yoksa buradayken kiralayıp netleştirmek mi? dolandırılma durumları nasıl bilginiz var mı?
  • Illinois

Diğer Eyaletler illinois chicago
    68
    1
    2 Oy
    68 İleti
    9k Bakış
    JesusBelieverJ
    Chicago eyaletini görünce aklıma ilk gelen Al Capone ve ondan korkmayan tek rakibi Hymie (Earl) Weiss geliyor. Her ne kadar Capone dan korkmayan tek gangster olsa da sonu bazilikanın önünde otomatik silahlarla taranarak öldürülmek oldu. İkisi de aynı mezarlıkta (Katolik) yatıyor. Paylaşamadıkları bölgelere şimdi başkaları hükmediyor... Nerden aklıma geldi şimdi bunlar? -He pardon Chicago eyaletini görünce...
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k