Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @Kitapsever bize hemn formu verip işaretleyip söylemişti hemen hazırlayıp pasportlarla yolladık ama nedenini bilmeyen arkadaşlar daha çok

• Merhabalar, Yurtdışı mülakatı için Diplomamı çevirttirecektim ama hem Türkçe altında da ingilizcesi yazdığını farkettim. Konsolosluk da böyle bir cevap verdi.
    -You must present the originals of both your University diploma and your High School diploma. There must be a translation of each non-English document. You have to submit photocopies of all original documents.

Çevirttirmeye gerek olmadığını düşündüm bu yazıdan ama yardımcı olabilecek var mı?

• @batosemo ingilizce olmayan kisimlari cevirtmeniz yeterli olur

• @batosemo Siz hangi ülkeden mülakat aldınız acaba ?

• @ggulduk kendisi Sofya'dan mülakat aldi. Bulgaristan vatandaşı olduğu için dosya taşıma yapabildi.

• @datanist mrb banada aynı şekilde hindistan mumbai'ye mülakat verdiler 6 eylül tarihine... dosyamı ankara'ya taşıtmak için konsolosluğa mail attım. Hindistana gitmeyi düşünen varmı acaba nasıl bir yol izlemeliyiz =/

• Selamlar. Şirket ortaklığı olanlar "mali veriler" için mülakata ne götürebilir? Bu konuda bilgisi olan var mı? İmza sirküsü yeterli mi?

• @burakbarin Bu konuda tecrübeli arkadaşların yardımına ihtiyacımız var. Biz de düşünüyoruz Hindistan'a gitmeyi. Hindistan'a gitmeyi planlayanlar nasıl bir yol izleyecek? Biz işin içinden çıkamadık.

• @sobrero merhaba, konsolosluk yönünden bilgim yok ama mali işler emekçisi olarak ben olsam

• Hisse dağılım resmî gazetesi
    • İmza sirküleri
    • Varsa bir önceki yılın kar dağıtım tablosu
      Götürürdüm. Tabi bunların yanında kişisel banka ekstresi ve/veya mali kaynak evrakları.

• Onca bekleyiş sonrası mülakatımın Hindistan mumbai'ye verilmesi nasıl bir saçmalıktır! Madem veriyorsunuz neden 10 gün öncesinden mail geliyor vize randevumdan en az 7 gün önce muayenelerimin yapılması gerekiyor ve randevu tarihim 6 eylül! Hindistan vizesi kaç günde çıkar bir de o var! Hiç bilmediğim bir ülkede ve kısıtlı zamanda vize işlemlerimi nasıl yapabilirim? Akıl sağlıgımdan olucam bu gidişle...

• @burakbarin elbette sıkıntılı bir durum ancak; eylül ayı mülakatları genelde bu şekilde oldu geçmiş yıllarda da. DV2021 eylül mülkataları da 10 gün sonrasına verildi ancak; sizin durumunuz elbette ki çok daha farklı ve riskli mülakat yerinin hindistan olması sebebiyle.

şuan yapacağınız tek şey ankara'dan cevap beklerken bir yandan da hindistan vizesini halletmek ve oradaki org. hazırlamak. özellikle sağlık muayenesi, kalacak yer vs.

evet zor, evet riskli ama ucunda green card olunca bunların hepsini sonrasında komik bir anı olarak hatırlayacaksınız.

• @burakbarin Helsinki deneyimimi aktarmak istiyorum. Saglik muayenesinin hazirlanmasi 2 hafta suruyordu. Helsinki Amerikan Buyukelciligi mukakatimi resmi tatiller sebebiyle 10 gun öncesine aldi. Ben de mail attim, saglik muayenemin yetisemeyecegini söyledim. Onlarda sikinti olmadigini, saglik muayenemi daha sonra da elcilige verebilecegimi söylediler. Forumda okudugum kadariyla Helsinki kadar maillere hizli ve aciklayici sekilde yardimci olan baska elcilik görmedim. Bence Mumbaiyi arayip durumu aciklayiniz. Saygilar

• ⭐⭐⭐

Mumbai konsolosluğu ile iletişime geçerek randevunuza gerekli belge ve izinlerin yetişemeyeceğini mümkünse randevunun 10 gün ertelenmesini rica edin. Bu süre zarfında vize işlemleri sağlık raporu vs halledilir diye düşünüyorum. Eliniz de 17 gün kadar bi süre olucak. @burakbarin

• @Oscar Merhaba benide hindistan telegram grubuna ekleyebilirmisinz

• merhaba beni de telegram grubuna dahil edermisiniz acaba? Gerekli bilgileri girip formu doldurmuştum.

• @burakbarin

Gruba dahil olmak icin lutfen Telegram'dan bana ulasin, kullanici adim berke_965

• @Stiff size ve sizin gibi bu vizeyi gerçekten isteyipte mağdur edilen tüm arkadaşlara bu gece dua edeceğim sayın @Stiff. Eylül ayı hepimiz için güzel sürprizlere vesile olsun inşallah 🙏🏻

• @gucarslan Yani bu demek oluyor ki hala bizlere mülakat mail'i gelebilir mi? 10 gün öncesinden geldiği olduysa hala umut var demektir:face_with_rolling_eyes:

• ⭐⭐⭐

Bana nedense Açılan konsolosluğun faydası olucak gibi geliyor. Boşa ümit vermek istemem kimseye asla ama bana özellikle sizin cn numarası gibi düşük olanların mülakat alabileceğini düşünüyorum. @koc2022

• @koc2022 elbette gelebilir. Buna burada kimse net cevap veremez. Her ihtimal var. Ama Ekim 2021'den beri gözlemlerim; Ankara şu ana kadar "vermek istese verir" modundaydı. Verir ama kaç kişiye verir ? Bugüne kadar olan istatistikler ortada. Mesela ben Excel'de 150'lere gelebildim. 200 verse "belki" bana gelir. 200 vermesi ne demek ? Kalan 20-25 gün için 200 dosya için muayeneye gidilecek, 200 slot ayrılacak. Çok olası gözükmüyor gibi. Ama 30-50 slot olur, üst sıralardaki arkadaşlara gelir mi ? Mümkün.

Tamamen tahminlerim ve mantık yürütmemdir. Umarım çok büyük sürpriz olur, bir çoğumuz alırız. (Gönül "hepimiz" demek istese maalesef çok gerçekçi bir beklenti değil.)

Bu arada çok teşekkürler. @Şeyda

Benzer Başlıklar

• 1 Oy
    6k İleti
    599k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • 0 Oy
    965 İleti
    65k Bakış
    P
    Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
  • 0 Oy
    3 İleti
    2k Bakış
    W
    @crazycells tabi ki. Ordan devam ediyorum o halde. Kusura bakmayin.
  • 15 Oy
    4k İleti
    494k Bakış
    erenottiE
    @bkaraca Merhaba, normalde pause olmasa, hızlı da denilebilecek bir ofiste süreciniz muhtemelen yetişirdi ancak pausedan dolayı green card alamama ihtimaliniz oldukça yüksek görünüyor. Masraflar gözünüze gelmeyecekse ve süreç içinde ülkeden çıkamayacağınız için 2.5-3 ay uygun zamanınız varsa denenebilir. Bol şanslar diliyorum.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

15

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k