Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Green Card Çekilişi ve H1-B Başvurusu


  • Arkadaşlar selamlar. Bu sene green Card ı kazanamadım maalesef. Ekim de tekrar başvuracağım ama tabiki şans düşük. Bilgisayar mühendisiyim Amerika da bir şirketle anlaşıp H1-B vizesine başvurmak istiyorum. Sorum şu Ekim 2022 de green Card a başvurup daha sonra H1-B vizesine başvurabilir miyim? Yanlış bilmiyorsam H1-B çekilişleri Nisan ayında oluyormuş. Green Card da Mayıs ayında açıklanıyor. H1-B yi kazanınca yanlış bilmiyorsam Ekim ayında ülkeye giriş yapabiliyormuşuz. Bu senelik H1-B çekilişini kaçırdık sanırım( Yada H1-b için şansımız var mı hala başvurmak için bilen varsa aydınlatabilirse çok iyi olur). Şimdi varsayalım ki önümüzdeki sene ikisinide kazandım ama direk green Card ile gitmek varken H1-B ile gitmek çok mantıklı bir seçenek gibi durmuyor. Ama green Card alamama ihtimaline karşı H1-B yi de kaybetmek istemiyorum. İkisine birlikte başvurabilir miyim?


  • H1-B Vizesine siz degil sirket basvuruyor. Basvuru icin Nisan ayinda dosyanizin teslim edilmesi gerekiyor ki gerekli bu dosyayi hazirlamaya Kasim gibi basliyorlar. Green card cekilisi en temiz ve en kisa, en ucuz yontem. H1-B icin once ABD de bir firma ile anlasmaniz gerekiyor.


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    2 İleti
    226 Bakış
    crazycellsC
    @boorrock, içinde söyledi: Çalışma Vizesi Başvurusu için DS-160 formu soruları Arkadaşlar Merhaba, H4 vizesi mulakat randevusu alırken doldurulan formda ismim yerine soyismimi soyismim yerinede ismimi yazdım, ve bu şekilde elçilik randevumu oluşturdum. DS-160 ve AIS üyelik bilgilerinde herşey doğru yazıyor ama birtek son aşama randevu alırken yanlış girdim. ( bilgisayarın kutucukları otomatik doldurması yüzünden gözümden kaçmış.) Sıkıntı olur mu sizce süreç açısından? Sorun degil, yeni bir DS-160 formu doldurun ve mulakata bu DS-160 formunun da barkodlu sayfasini goturun... Zaten konsolosa durumu aciklarsiniz ve vizeniz yanlis basilmamis olur. AIS kaydinizda farkli bir DS-160 formu numarasi yaziyor olmasi herhangi bir problem yaratmaz.
  • 4 Oy
    28 İleti
    2k Bakış
    SYTSNGRS
    07.10.2023 Saat 19:48 Eşim 07.10.2023 Saat 19:56 Kendim . Umarım oğlumuz için hayırlı olur .
  • Randevu tarihini kaçırdım 😢

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik greencard
    45
    0 Oy
    45 İleti
    9k Bakış
    crazycellsC
    @cemeskiyurt deneyimlerinizi ayrintili olarak en yakin zamanda mulakat deneyimleri konusunda bekliyoruz :)
  • 0 Oy
    209 İleti
    23k Bakış
    Batuhan TaşB
    merhaba ben şu an şirkete gelecek resmi onayın haberini bekliyorum evrak geldikten sonra ds 160 submit edip sonrasında vize randevusu alacağım. Ancak soru işaretlerim var vize görüşmesine dair; öncelikle şu an çalışmıyorum fakat not employed seçmemem gerektiği söyleniyor. Çalışıyor seçersem sorgulanırsa yalan beyanda bulunmuş olacağım. Bir startup kurucusundan projelerine destek verirsem uygun görülürse resmi teklif ve saatlik yapılan işe göre bir fiyat aralığı belirtilen mesaj gelmişti freelance seçip bu işten bahsetsem ya da kendi uygulamamı geliştiriyorum gibi beyanlarda bulunsam mantıksız olacak gibi not employed seçip bunlardan bahsedebilirim ama memur orada not employed gördüğü gibi red verir diye düşünüyorum. Bu durumda sizce en mantıklı beyan hangisi olur? Ayrıca konsolosluk görüşmesinde Türkiye’ye geri dönüş bağları açısından altı dolu bağlarım yok Şu an en net bağım askerlik yükümlülüğüm. Program sonunda Türkiye’ye dönüp askerlik yapacağımı ve ardından burada kariyerime devam etmeyi planladığımı söylemeyi düşünüyorum. Bu açıklama sizce yeterli olur mu? Bunun dışında hangi sorular soruluyor nasıl cevaplamalıyım bilgi verirseniz sevinirim. Randevuyu İstanbul'dan almayı düşünüyorum. Teşekkür ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

12

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum