Çeşitlilik Vizesi Mülakat Deneyimleri
-
@Samet-Doğan, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri
Merhaba arkadaşlar size Unganlar ve Konsolosluktaki deneyimimi detaylarıyla aktarmak istiyorum. Forumda arşiv niteliğinde kalsın. Bir cümle bile farklı bir bakış açısı katabilirsem ne mutlu bana :)
Case No : 2022EU8xx
Mülakat : 2 Mart 2022UNGANLAR SAĞLIK MÜLAKATI ( 26 ŞUBAT 2022 , 09:20 )
25 şubat cuma akşamı İzmir'den Ankara'ya otobüsle uzun bi yolculuk yaptım. TÜFAD Prestige (Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği) diye bir otelde kaldım.240 TL, şirket adına gelip kaşe resmi gösterip faturayı kurumsal olarak kestirdim. Şirket adına gelen kişiler için fiyatları 200 TL . Bir çok otel bunu yapıyor araştırabilirsiniz. Ben haritayı açtım unganlar ile konsolosluk için tam orta nokta ve yemek yiyecek para çekecek yerlere yakın burayı buldum .. Akşam 9 a doğru odama yerleştim. Tertemiz rahat bir şekilde konaklamamı sağladım .
26 Şubat 09.20 de olan unganlar mülakatıma biraz erken gittim saat tam 08.50 gibi binaya giriş yaptım ve 4. Kattaki bekleme salonunda 15-20 bekledim 1 tane dört kişilik aile ve 3 İranlı bekleyen kişi vardı. Kısa bir sohbet etme imkanı bulduk . Orada gözlüklü bir asistan gayet güzel bir şekilde koordinasyon sağlayarak bekleyen kişiler için gerekli yönlendirmeleri yaptı. 09.40 a kadar yarım saat içinde işleri hallettik 47,5 dolar vererek kan ve göğüs filmimi çektirdim. Yaşım 28, bu yüzden idrar tahlili yapılmadı. Sanıyorum 25 ve daha genç bireylere idrar tahlili yapılıyor ve 47,5 dolardan daha fazla ücret alınıyor ..Önceden hangi aşıyı olmuşum aşım tam mıymış yarım mıymış umurumda da değildi. Greencard fırsatını yakalamışken bazı şeyleri çok irdelemek istemedim. Kendimi Amerikan kapitalizminin sularına bırakıp uyum sağladım herşeye tamam dedim ne dedilerse okay herşeyin olması gerektiği gibi ilerlemesine izin verdim.Gözlüklü asistan bayan 11 gibi gelip aşıları o
zaman yaptırabilirsin daha sonra işlemler tamamlanıyor ,istersen yemek yiyebilirsin sorun olmaz diyerek bilgi verdi. Gidip yemek yedikten sonra yeniden unganlara doğru yürüdüm ve yine erken gittim. Belli bir iş planı yapıyorlar ama oldukça hızlı ve kordineler . Saat 10.45 te oradaydım. İçeride oturacak yer yoktu ayakta bekledim ve ismim çağrılınca içeri alındım. Kıyafetlerle tartıya doğru yönlendirildim sadece ayakkabıları çıkart dendi :) 2 kilo fazla çıktım da neyse ... Boyum ölçüldü ve daha sonra siyah bir önlük verildi paravanın arkasında onu giydim .Duvarda zaten nasıl giyileceği yazıyordu. Sadece iç çamaşır olacak şekilde önümü hafif kapatarak bayan unganı Kendisi geldi ve direkt tansiyon aletine kolumu geçirmemi söyledi ve gitti sonra yine geldi ve hemen göğsümü dinledi sonra çekilişle mi çıktı greencard dedi evet bu 4. başvuruşum dedim. Ne iş yapıyorsun diye sordu. Normalde inşaat mühendisiyim ama krizden dolayı şuan müşteri temsilcisi olarak çalışıyorum dedim. O da Maalesef gençlerimiz ülkeden gitmekte haklı dedi. Nereye gideceksin diye sorduğunda Texas Houston orda arkadaşlarım var dedim peki dedi ve ondan sonra hızlı hızlı sağlık ve psikolojik ile alakalı sorular sordu. Tatlı sert bir mizacı vardı. Piercing dövme yara bere var mı alkollü araç kullandın mı hiç intihar kendini yaralama düşündün mü gibi klasik sorular sordu. 60 saniyede 10 soru sorduğu ve zaten böyle şeylerle sorunum olmadığı için ben de hızlı hızlı yo yo yok hayır gibi kısa cevaplar verdim. Formaliteden göğsümün üç noktasını dinledi. Ne sırtıma baktı ne koluma bacağıma. Yani dövme olsa kesik olsa jilet olsa ve ben orda farklı bir beyanda bulunsam onu görmeyecek bir ortam vardı. Hatta içimden şunu geçirdim.. O kadar kıyafetleri çıkarttık sadece göğsümüz dinlendi :)
İki koldan da hızlıca iğneleri vurdu ve sonra geçmiş olsun diyerek paravanın arkasındaki masasında PC ye bir şeyler girdi.
Bende giyindim ve teşekkür edip memnun oldum diyerek odadan çıktım.
Daha sonra hemen aynı katta bankonun arkasındaki hanımefendiye 250 dolar ödeme yapmak için beklemeye geçtim. İçerisi oldukça doluydu ve %90 ı İranlılardı. 1-2 Türki devletlerden gelen çiftler de bulunuyordu.15 dakika bekledikten sonra bana sıra geldi 250 dolar ödememi yaptım ve hanımefendi mail adresimi teyit etti oraya dekontu gönderdi ve 28 Şubat pazartesi 3 ile 5 arası gelebilirsin öğlen 12 te kadar sizi aramazsak herhangi bir sorun yok demektir dedi. Teşekkür edip unganlardan çıkıp otel odama geldim. Vücudumda yol yorgunluğuyla beraber vurulan aşıların da yan etkisiyle ateşim çıktı. Duşa girdim, normalde aşıdan sonra su değmesin derler ama böyle bir uyarı da yapılmadı :) Duştan sonra tam 8 saat yataktan çıkamadım . Sürekli bir uyku halindeydim.. Sağ kolumda hafif bir morarma fark ettim ancak solda bir belirti yok . Acı hiç olmadı elleri çok hafif. Fobisi olanlar için ek bir bilgi geçtim ;)
Dinlenip kendime geldim ve hafta sonunu atlattım.28 Şubat pazartesi günü yine unganlara erkenden giderek işimi hızlı halletmek için yola koyuldum . Tam 2.45 te oradaydım. 4.kattaki kapı kapalıydı sadece içerden açılır şekilde zaten. Kameradan beni görünce otomatik olarak açıldı içerde bekleyen kimse yoktu . Hanımefendi gri zarfı ve üzerinde Amerika'ya girerken lazım olacak olan zarf ve CD mi verdi ve talimatları da anlattı . Bu formun önemli olduğunu mutlaka fotokopi almam gerektiğini söyledi. Daha sonra oradan ayrıldım ve unganlar koşuşturmacası da bitti. . Bu kadar sorunsuz ve kolay olacağından emin olsaydım bu kadar erken Ankara'ya gelmezdim dediğim bir deneyim oldu . Ancak sonra hatırladım ki bu randevuyu alırken unganlarda istediğim tarihe randevu kalmamıştı. Mülakatlar açıklanınca herkes hızlı davranıp 28 Şubat günü için randevuları kapmıştı zaten diyip yine her şeyi kadere bağladım ve her şey olması gerektiği gibi olur diyerek mülakat gününü beklemeye devam ettim :)
GREENCARD VİZE MÜLAKATI ( 2 MART 2022 , 10:15 )
Otelden 09.30 gibi çıkışımı yaptım. Konsolosluğun karşısında ki Kaktüs Cafe' ye valizimi bıraktım. Telegram grubundan üç arkadaş sağ olsun direkt ismimi söyleyerek kafenin önünde bana selam verdi ve vizelerinin onaylandığını söyleyerek güne pozitif başlamam için güzel bir enerji verdiler. Çok tatlı insanlardı Türkmenistanlı kardeşlerimize benzettim. Buradan selamlarımı iletiyorum. Bu olaydan sonra konsolosluğun kapısına doğru gittim ve orada ki Türk polisine pasaportumu gösterdim ve COVID ile ilgili formu orada doldurdum. Yanımda getirmiştim ama vermeye gerek kalmadı onlar girişte koca bir koçan hazırlamışlar zaten. X-ray den geçip soldaki bankodan numaramı aldım. Saat 09.57 idi. İçerisi yaklaşık 200 M2 bir alan ve 7 gişeden oluşuyor sol tarafa dönülünce de 4 gişe kör noktada bulunuyor 15-20 tane sandalyenin olduğu orta alanı boş bir atmosfere sahip. Duvardaki TV De geçen haftanın maç özetleri dönüyor. Beyaz futbolcu sanırım.. Etrafa bakarken bir şekilde zaman geçiyor. İçeri girdikten sonra tam 1 saat bekledim ve daha sonra numaram yandı 7 numaralı gişedeki türk personele 330 dolar vize harcını direkt dolar olarak ödedim. Sonra 5-10 dakika geçti ve 9.numaralı arka gişedeki bir diğer Türk personele de evraklarımı tek tek kontrol ederek teslim ettim. Greencard posta adresimde güncelleme yapacağımı beyan ederek bir kağıtta adresimi verdim .Onu yavaş yavaş PC ye işledi .Sonra hanımefendi ingilizce konuşabiliyor musun diye sordu tabi tabi dedim. O esnada verdiğim evraklarla dosyamı hazırlamaya devam ediyordu. Ben de çok sıkmadan bir kaç soru sordum. Ais PTT belgesini almayacak mısınız , üç tane daha diplomam var vermeme gerek var mı gibisinden. Hayır gerek yok son diploma yeter dedi. Diplomamı bilerek transcript+ kopyası ile verdim ve e-devlet çıktısını da arkasına ataçlamıştım onu geri verdi. Bu arada isim değişikliği belgem vardı onu da aldı ve geri verileceğini unutma , bir sonraki görüşmede mülakat yapan görevli size verecek dedi . Görevliler asık suratlı devlet memuru gibi değillerdi . Negatif bir enerji kesinlikle almadım. Bu görüşme sonrasında numaranız yanınca mülakata gireceksiniz dedi.
15 dk sonra sıram yandı ve 6. Gişede ki 30 lu yaşlarda sarışın bir beyEfendi vardı. Rahat ve güler yüzlü yaklaştı .Merhaba dedikten sonra yemin etmem için bir şeyler söyledi sonrasında cama yanaştım Yeah Yeah I swear dedim ve pardon tam duyamıyorum mikrofon kapalı olabilir dedim. Kendi mikrofonunu açmayı unutmuş :) sonra görüşmeye parmak izlerimi vererek devam ettik. Toplamda 4 soru sordu.
1= Amerika'da nereye gitmeyi düşünüyorsun? Texas, Houston çünkü orda yaşayan arkadaşlarım var .
2= Gittiğinde ne iş yapacaksın ? Öncelikle başlangıçta kendi aracımla Amazon flex ve Uber düşünüyorum
3= Evli miydin ? Yo hayır bekarım :)
4= Daha önce hangi ülkelerde bulundun? Kuzey Kıbrıs, Yunanistan , Gürcistan. Kıbrıs'ta okudum Yunanistan da üç gün Gürcistan da bir gün kaldım diyince haaa bir şey değil ya o kadarı gibi bir tepki yapıp gülümsedi :)
Verdiğim cevaplardan sonra congratulations welcome to USA gibi bir ifade kullandı. Sonra Türkçe hayırlı olsun tebrikler dedi. Bence gülümseyerek Teşekkür ederim Çok memnun oldum iyi günler dilerim diyerek oradan ayrıldım. Toplam mülakat 7-8 dk felan sürmüştür.
Çıkışta kaktüs kafeye gittim ve içeride tanıştığım Ahmet adında bir arkadaşla kahve içtik çok güzel bir sohbetimiz oldu sağolsun . Ayrıca orada isimlerini sormadığım 4-5 kişilik , greencard forumdan olan bir grup arkadaşla da sohbet ettik .
Konsolosluğa girip işlemleri halletmemiz 1.5 saat sürdü. Yaklaşık 1.5 yıl bekleyip 1.5 saatte insanın işlerinin hallolup olumlu sonuçlar görmesi gerçekten çok farklı bir duyguymuş.
Ama bitmedi... Ne olur ne olmaz diye bekleme kararı aldık Ahmet ile. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik bir de son dakika golü yemeyelim diye Kızılay da yiyip içtik saat 4 e kadar bekledik çünkü grupta da geçen yıllardan bazı arkadaşların evraklarında yada parmak izlerinde problem olmuş ve geri çağrılmışlar diye hatırlatmalar okumuştuk ve temkinli yaklaşmak istedik.
Bir sorun olmadığından emin olunca AŞTİ ye gelip otobüs saatimiz gelince memleketlerimize doğru yola koyulduk.***Evime geldim valimizi boşaltırken evraklarımın içinde diplomamın ve orijinal transcriptimin konsolosluk yetkilisinde kaldığını ve bana vermeyi unuttuğunu fark ettim. Bir az önce [email protected] e mail attım. Umarım pasaportumu gönderirken evrakların içine bana geri vermeyi unuttuğu belgelerimi de koyarlar :)
Köşe yazısı kıvamımdaki mülakat deneyimim umarım hoşunuza gitmiştir. İsteyen herkese Allah/Tanrı/ Evren/ şansı Amerika'ya greencard ile gelme olasılığını gerçekleştirsin 🙏🏼
-
@ilko, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri
Merhaba, 4.03.2022 10.45'te konsolosluk randevum vardı. 15 dakika kadar önce kapıya gidip bir süre bekledikten sonra saatimde içeri alındım. Girmeden önce covid formu doldurarak güvenlikten geçiliyor. İlk olarak girişte pasaportunuza barkod yapıştırılıyor ve sıra numarası veriliyor. Beklemeye geçiyorsunuz, benim numaram 15 dakika bekledikten sonra yandı ve ücreti nakit dolar olarak ödedim. Ardından biraz bekledikten sonra evrakları teslim edeceğim banko için sıra numaram yandı. Diploma aslı ve fotokopisi, arşiv kayıtlı adli sicil kaydı, nüfus kayıt örneği, banka hesap dökümü ve ev tapusu, unganlar sağlık raporu zarfı, 2 adet fotoğraf istendi. Bunların dışında 2 adet lisans diplomamın olduğunu ve ikisini de verebileceğimi söyledim ancak sadece birini aldılar, ayrıca yüksek lisans öğrenci belgem de yanımdaydı bunun da gerekli olmadığını söyledi bankodaki hanımefendi, yani extra hiçbir belgeyi istemiyorlar anladığım kadarıyla ancak yanınızda bulundurmanızda fayda var tabi ki. Mülakatı nasıl yapmak istediğim soruldu İngilizce yapabileceğimi söyledim. Belgeleri teslim ettikten 5 dakika kadar sonra mülakat için numaram yandı ve çok güler yüzlü bir hanımefendi merhaba diyerek konuya girdi sağ elimi kaldırıp yemin ettikten sonra klasik soruları sormaya başladı.
-Nereye gideceksin? -New Jersey
-Neden buraya gideceksin? - Dayım burada yaşıyor.
-Ne iş yapmayı düşünüyorsun? - Mühendisim ve kendi alanımda iş bakacağım.
-Lisanstan daha yüksek bir diploman var mı? (daha önce forumda denk gelmediğim bir soru kalıbı bu yüzden şaşırdım :) ) - Yüksek lisansıma devam ediyorum, tez sürecindeyim.
-Tebrikler vizeniz onaylandı, 5 gün içerisinde vizeniz teslim edilecek.
Son kısım 5 dakika bile sürmedi. Oldukça sorunsuz bir deneyimdi, içeride 40 dakika kadar kaldım sadece. Umarım herkes için bu şekilde kolay ve hızlı geçer :) -
@nihat26, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri
herkese merhabalar
bizde çok şükür bugün mülakatımızı olduk ve vizemiz onaylandı.
Mülatak tarihinden önce Sağlık muayenesine biz randevu alamadık telegram grubundan fikir alıp mail attım.( arkadaşlar siz benim gibi ihmal etmeyin mülakat maili gelir gelmez sağlık muayene randevunuzu hemen alın ) telefonla görüşmeleri sadece akşam 5-7 arası yapıyorlar.sağolsunlar geri döndüler ve randevu tarihini geç gösterip bize bir hafta sonraya ( 11 Mart ) sağlık muayenesi için randevu almamızı ama bize 4 martta yardımcı olacaklarını söylediler.
Bizde 4 mart saat 9:30 da gittik durumu hatırlattım.çocuklar dahil pcr testi istiyorlar ve çıktısı olacak ,yetişkinler için covid aşı kartı ,çocuklarında normal aşı kartları.yetişkin 250 dolar , çocuklar 170 dolar birde yetişkinler için ciğer röntgeni ve kan tahlisi onlarda 47,5 dolar. çocukların aşıları tam olmasına rağmen bir doz aşı vuruyorlar bizlere de bir karma diyeyim 3 doz aşı yaptılar bir enjektörde .galiba 25 yaş alı için idrar testi istiyor o da ekstra ücret tabi.Muayene olurken sadece iç çamaşırı oluyor bir tane uzun tek kullanımlık uzun gömlek veriyorlar. Bu arada kredi kartı geçiyor.Orada çalışan Esra ve Filiz Hanım a teşekkürler gayet yardımseverler.bir gün sonra saat 1 de raporumuzu alıp pazartesi günkü mülakatı bekledik.
Araba kiralamıştım , Ankara'da park yeri bulmak bir sıkıntı gerçekten büyük sorun, tavsiyem taksiyle gitmeniz. park yeri bulur bulmaz koştur koştur gittik anahtarı 15 tl karşılığında kaktüs kafeye emanete bıraktım. Sonrası bilinen mevzular 7 nolu gişeden 330*4 dolar vize parası ödedik. sonra onun yan koridorundan 3 tane daha gişe var ordan numaranız yandığında gidip evrak teslimi yapıyorsunuz.9 numaralı gişeye gittik gözlüklü kumral kıl mı kıl bir kadın vardı megafonu kapalı mıy mıy konuşuyor,aşağılayıcı kaprisli bir tavrı vardı.Sesi gelmiyor baya cebelleştik. arabada Amerika'da kalacağımız adresi unuttum girip çıkışıma izin verdiler.
artık öğle vaktine yaklaşırken son kez numaramız yandı oraya kadar çok stresliydi, AP ye kalan aileler ,arkadaşlar oldu. 6 numaralı gişede numaramız yandı ve gittik asıl talihli eşimdi Türkçe mülakat oldu.çocuklar içinde eşim parmak izi verdi. Eşim öğretmen , kaç senelik öğretmensin devlette mi özelde mi gibi daha önce duymadığım sorular sordu, en son bana ingilizce ne iş yapıyorsun orada ne iş yapacaksın dedi.bende uçak teknisyeniyim orada da aynı işi yapacağım dedim ve tebrikler vizeniz onaylandı 3 ila 5 iş günü içersinde elinize ulaşır dedi.forumda @gucarslan , @smartcells başta olmak üzere tüm emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ederim.
-
@ufas, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri
Herkese merhabalar. Uzun süren stresli ve heyecanlı bekleyiş sonlandı. Vizem onaylandı ve "Tebrikler, maceranın tadını çıkar" cümlesini duydum.
Mülakat deneyimim şu şekilde:
Sabah kaldığım Hotel Cinnah’tan 08:15 gibi ABD Büyükelçiliği'ne yürüdüm zannedersem 08:30 gibi oradaydım. Kapıdaki güvenliğin Türklere çok sıcak davrandığını gördüm. Pasaportumu alıp listeden adımı teyit edip, formu doldurttu ve 09:15’teki mülakatım için 09:20 gibi içeri alındım. İranlıların yoğunluğu dikkatimi çekti. Mülakatım 11:00 gibi bitti.
Başlangıç şu şekilde oldu: İlk bankodaki hanımefendi pasaportumu istedi ve postayla alakalı bir kağıt yapıştırdı. Fotoğrafım olup olmadığını sordu yanıma getirdiğimi söyleyip bana numaramı verdi ve süreç boyunca o numarayı takip ettim.
Sonra birinci kez numaram yandı vize ücretini pasaportum ve iki adet fotoğrafım ile birlikte nakit bir şekilde aldı görevli. İkinci kez numaram yandığında gerekli evrakları verdim. Mini bir mülakat yaptı yine bankodaki görevli, Unganlar'da yaşadığım gibi. Soruları ise normaldi "Şu an çalışıyor musun?", "Başka bir ülkede yaşadın mı?" İkisine de "Hayır" cevabını verdim. Yanıtları verdikten sonra askerlik durum belgemi, adli sicil kaydımı, nüfus kayıt örneğimi (hepsi e-devlet çıktısıydı) banka dökümlerimi, diplomamı ve fotokopisini vererek yeniden beklemeye başladım.
Numaram son kez yandığında bölmeye gidip son derece güler yüzlü bir beyefendi karşıladı beni ve söyleyeceklerimin doğruluğu için sağ elimi kaldırtıp yemin ettirdi ve parmak izlerimi aldı.
Sıcak bir ses tonuyla "Nerede yaşamak istiyorsun?" diye sordu, ben "New York-New Jersey" dedim. "Jersey iyi bir yerdir. Ben de oralıyım. NY Yankee’lerinden olacaksın o zaman" dedi. Ben de "Galiba öyle olacak" dedim ve güldüm. "İngilizce biliyor musunuz?" dedi, dedim "Çok az biliyorum." Görevli, "Ben de çok az Türkçe biliyorum ama olsun orada öğreneceksiniz" dedi burada vizemin çoktan onaylandığını her şeyin bir prosedür olduğunu anladım ve yine sohbet havasında gülerek geçirdik bu kısmı. "Ne iş yapmayı planlıyorsunuz?" dedi. Ben de "İlk etapta bulduğum herhangi bir işte çalışıp sonra kendi mesleğimi yapmak istediğimi ifade ettim. "Güzel, ABD'de tanıdığınız biri var mı?" diye sordu. "Kuzenim orada yaşıyor New York'ta" dedim. Hemen akabinde bekletmeden "Tebrikler vizeniz onaylandı, Maceranızın tadını çıkarın, 1-2 gün içerisinde PTT'yle göndereceğiz pasaportunuzu" dedi ve tertemiz bir mülakat geçirdim diyebilirim. Bankada 12 bin dolar civarı bir miktar gösterdim ve mali durumla ilgili hiçbir soru sormadılar. Bunu da belirteyim.
Yeşilkart Forum iyi ki var ve iyi ki herkes yardımlaşıp deneyimini paylaşıyor. Bu açıdan bulunmaz bir derya burası. Sıkılmadan sorularımıza cevap veren site yöneticilerine ve diğer arkadaşlara teşekkürü bir borç bilirim. Umarım herkes hayal ettiği her şeyi yaşar. Şimdi ABD'de neler yapacağız ona odaklanmaya başlayalım. Sevgiler herkese :)
-
@Gülten-Hadımlı, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri
Vizemiz onaylandı.
Uzun ve umutsuz bekleyişlerlerin ardından 2020 ve 2021 gibi kayıp dolu vizesini alamayanların üzüntüsüyle kendi endişelerimizle geçen süreçte gözlerimiz bu mutlu günü gördü. Öncelikle süreçle ilgili hiçbir zaman desteğini esirgemeyen başta Uğur bey, admin ve diğer arkadaşlara sonsuz teşekkür ederim. Forum ve Telegram grubumuz sayesinde hiç bilmediğimiz yerleri meşhur kaktüs kafeyi, kişileri, soruları ve cevapları herşey hakkında öngörümüz ve bilgimiz oldu. Umarım bizim deneyimimiz de başkalarına ışık tutar.
10 Mart Mülakat günümüz
Saat 10:45 randevumuza 10:30 gibi konsolosluğun önünde sıraya geçerek beklemeye başladık, güvenlik elindeki listeden isim kontrol ederek form doldurtup içeriye almaya başladı. İlk bölüm x-ray den kontrol edilerek geçtik. Çok sıcak kanlılardı. Oğlumuzla şakalaştılar ve böylece ana binaya yönlendirildik. Ana binaya girince sol taraftaki deskten pasaportlarımızı alıp sıra verdiler. Verilen sırayı panodan takip edip sırasıyla ilk olarak 3 kişi için 990$ ödedim ve pasaportlarımız o aşamada orada kaldı. Sonra tekrar beklemeye başladım sıra numaram onlarda kaldığı için unutmamamı hatırlattılar. 2. Kez yandığında evraklarımı teslim etmek için vezneye gittim. Benden sırasıyla önce diplomamı orjinali ve fotokopisini (diğer yüksekokul diplomamı ve lise diplomamı istemedi), tüm ailenin doğum belgelerini istedi. ( biz çocuğumuz için nüfus müdürlüğünden doğum belgesi çıkartmıştık. Görevli çocuk için de e-devlet nufüs kaygı istedi, olmadığını söylediğimde fotokopisini hemen çekip geliyorum diyerek beni biraz bekletti) 2 adet evlilik cüzdanının fotokopisini ve orjinalini, benim ve eşimin adli sicil kaydı, eşimin askerlik belgesi, finansal kaynaklar( hesabim da 24k$, ev tapu fotokopisi, araba kasko bedeli, iş teklifi ve sponsor belgeleri) son olarak da sağlık raporlarımızı aldı. Görüşmenin ingilizce mi Türkçe mi olacağını sordu. Kesinlikle Türkçe dedim, tekrar numaramın görüşme için yanacağını hatırlattı ve beklemeye başladık. 3. Ve son kez yanan numaramızla tam da istediğim görevlinin karşısında görüşmeye başladık. İlk önce sağ ellerimizi kaldırıp yemin ettirdi. Bu arada camın hemen önünde diplomamın aslını ve evlilik cüzdanını görünce sonucu anlamıştım çünkü pasaportlar orada yoktu. :)) sonrasın da parmak izlerimiz alındı çocuğumuz için ben tekrar parmak izi verdim. Konsolos nereye gideceğimizi ve neden oraya gideceğimizi sordu. New Jersey dedim ve aile dostumuz orada, iş teklifimiz var diye ekledim. Gittiğinizde onlarda mı kalacaksınız diye sordu. Ev bulana kadar bir süre kalacağız sonra evimize taşınacağız dedim. Ardında tebrikler dedi ben kendimi congratulations duymaya o kadar şartlamışım ki anlamadım. Kadın tekrar tebrikler dedi ve bu sefer eşime bakarak ardından vizeniz onaylandı dedi. Eşim bu sırada sırıtıyor ve gözlerinden ışık saçıyordu. Daha olayı anlamam için ne yapabilirdi bilmiyorum ama kısa şokun ardından olayı kocaman gülümsemeyle idrak ettim ve dans ederek oradan çıktık.. Darısı tüm bekleyenlerin tüm isteyenlerin başına. -
@dalecooper7, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri
11 Mart tarihli mülakat deneyimim aşağıda sunulmuştur. Süreç boyunca desteklerini esirgemeyen grup yöneticilerine teşekkür eder, tüm grup üyelerinin en kısa zamanda vizelerini almış olarak yeni hayatlarına başlamalarını temenni ederim.
-
11 Mart 0915 mülakatım maksadıyla 0830’da Kaktüs cafe’de bulunarak kahvemi içtim ve tüm fazlalık eşyalarımı (saat, telefon, poşet, bozuk para, kemer) emanete teslim ettim. Poşet alınmıyor çöpe atılıyor. Kemeri xray öncesi çıkarıp taramadan sonra tekrar alabilirsiniz ama ben fazlalık her şeyimi cafede bırakmayı tercih ettim. Kahve + emanet bedeli toplam 35 tl ödeyerek elimde sadece bir dosya olacak şekilde konsoslosluk önündeki sıraya intikal ettim.
-
Cafenin tam karşısındaki kapıda oluşan sırada beklemeye başladım. Güvenlik görevlisinin uzattığı covid ile ilgili formu hepsi ‘no’ olacak şekilde doldurdum. Ardından 0900 gibi xray kontrolünden geçerek konsolosluğa giriş yaptım ve mülakatın yapıldığı gişelerin bulunduğu salona ilerledim.
-
Salona girişte güncel pasaportum alınıp arkasına sıra numarası basıldı. 0920 civarında numaram ilk yandığında gittiğim gişede 330 usd ödedim ve pasaportumu teslim ettim. Ardından tekrar beklemeye başladım
-
Numaram 2. Kez yandığında belgelerimi teslim etmek üzere gişeye tekrar gittim.
- Diploma ve fotokopisi
- Adli sicil kaydı
- Nüfus kayıt belgesi
- Askerlik belgesi
- Eski pasaportum
- Sağlık raporu
- Banka hesap dökümünü (Hesabımda 15250 usd mevcuttu) teslim ettim. Mülakatı hangi dilde yapmak istediğim sorulduğunda ing dedim ve tekrar beklemeye başladım.
- Numaram 3. ve son kez yandığında mülakat maksadıyla çağrıldığım gişedeki ABD’li bayan görevli ilk olarak parmak izimi aldı. Ardından gelen sorular;
- Burda nerde yaşıyorsunuz?
- ABD’de nereye yerleşeceksiniz? Tanıdığınız var mı?
Miami, FL Aile dostumuz mevcut - Bu tanıdığınızla nerden tanışıyosunuz?
Yaşadığım şehirden aile dostumuz - Tanıdığında mı kalacaksın gittiğinde?
İlk başta evet, sonra kendi evime çıkacağım. - Gidince hangi mesleği yapmayı düşünüyosunuz?
İlk olarak düşük ücretli işler, ardından kendi mesleğime yönelik opsiyonlara bakacağım.
Tebrikler vizeniz onaylandı cevabını alarak diplomamı ve eski pasaportumu teslim alıp salondan ayrıldım. Tavsiyem mülakat esnasında net ve kısa cevaplar vermeniz. Sorulan/sorulmayan sorulara uzun uzun ve heyecanlı cevaplar vermek iyi bir yöntem değil. Güzel başladığım bir günü dönüş yolunda anneannemin vefat ettiğini öğrenerek üzgün noktaladım. Deneyimimi yazmam biraz geçe kaldı bu sebeple herkese tekrar boş şans dilerim.
-
-
@mahves, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri
Değerli arkadaşlar hepinize merhaba. Mülakat öncesi işlemlere hepimiz aşina olduğumuz için öncesine pek değinmiyorum. 4 kişilik çekirdek bir aileyiz. 7 ve 10 yaşında 2 evladımız var. Green karta eşimle beraber başvurduk ve ilk başvurumuzda talihli olduk :)) Beklenen mail geldi ve Ankara'da 04.03.2022 sabah 10:45 e mülakat tarihimiz belli oldu. İstanbul'dan yola çıktık ve bir gün önce Ankara'ya gittik. Öncesinde unganlar muayenesi için geldiğimizde konakladığımız başkent öğretmen evine yerleştik. (Bu süreçleri yaşayacak arkadaşlar konaklama için tercih edebilirler mesafe ve fiyat uygun) Ertesi sabah Ankara'nın soğunu çok sağlam hissettik ve 10:30 gibi elçilik kapısındaydık. Mülakat saatine göre sırayla içeriye almaya başladılar. Ben çalışanların yabancı olacaklarını düşünmüştüm ama tüm güvenlik personeli Türk'tü ve gayet nazik ve yardımseverlerdi. sorulara itinayla cevap verdiler uyardılar üzerinizde şunlar bulunmasın gibi bilgilendirdiler . Sıra bize geldi güvenlikteki arkadaş bizi içeri çağırdı sıra numaramızı verdi, önce çocukları aldılar sonra biz güvenlik denetiminden geçtik ve buradan çıkınca ilerideki kapıdan girebilirsiniz dediler. Evet sonunda bekleme salonunaydık. İçerisi çok kalabalık değildi büyükçe bir salon ve yan yana dizilmiş gişeler var numara sırası gelen gidiyor ve görüşmeye başlıyor. ilk etapta ben bu gişelerin mülakat gişesi olduğunu anlamadım. Ayrı bir kısımda oda falan var tek tek orada görüşme yapılacak sanıyordum. Sıramız geldi ve vize ücretini ödemek için en sağdaki gişeye gittik. 4 kişi için 330$ dan 1320$ vize ücretini ödedim. Ödemeden sonra kısa bir bekleyiş oluyor ve sıra numaranız tekrar panoda yandığında yanınızda getirdiğiniz evrakları teslim ediyorsunuz. Tüm pasaportların arasına talep edilen evraklar ve 2 adet fotoğrafı yerleştirip gişedeki görevliye teslim ettik.( bu şekilde istiyor görevli) Artık son bekleyiş başlamıştı... Yarım saat falan bekledikten sonra numaramız tekrar yandı hangi gişeye gideceğimiz belli oldu ve büyük bir heyecanla gişenin önündeydik. Önce asıl talihlinin eşimin parmak izini sonra benim parmak izimi aldılar. Çocuklar için ise annenin parmak izini tekrar aldılar sonra yemin ettirdi... Ve artık gelsin sorular: İlk evliliğin mi? Daha önce evlenip boşandın mı? Başka bir ülkeye giriş çıkış yaptın mı? Ne mezunusun? ABD de tanıdığınız var mı? Burada ne iş yapıyorsun? Gittiğinizde nerede yaşayacaksınız? bunları hem eşime hem bana ayrı ayrı sordu...Sonra biraz İngilizce konuşmamızı istedi ardından "where will you live in america." diye sordu bende cevap verdim. Ekrana baktı hayırlı olsun vizeniz onayladı 3 yada 5 güne pasaportlarınız size ulaştırılacak dedi..... Bu dakikadan sonra garip bir mutluluk ve ferahlama geldi resmen :)) En son görüşmeyi yapan bizdik bizden sonra kimse yoktu, tüm görüşmeleri öğleye kadar yapıp bitiriyorlar. Bizim de green kart süreç ve tecrübemiz bu şekilde oldu. Buradan mülakat bekleyen arkadaşlara şunu söylemek istiyorum. İnanın sizi zorlayacak ter döktürecek bir durum yok, Herkese yeni hayatlarında önce sağlık sonra hayallerinize en kısa sürede kavuşmanızı temenni ediyorum.
-
@veterinerbey, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri
Herkese merhabalar benim mülakat deneyimim şöyle oldu;
1.Unganlar Sağlık Muayenesi Deneyimim,
Randevu saatimden 15-20 dakika öncesinde kapıyı çalıp içeriye girdim. Biraz yoğunluk olduğundan dolayı 30 dakika kadar içeride bekledim. Daha sonra çağrıldığım da istenen evrakları teslim edip fotoğrafım webcam kamera ile fotoğrafım çekildi ve tekrardan beklemek için yerime oturdum. Biraz daha bekledikten sonra çağrıldım ve boy-kilo ölçümü yapıldı ve alt iç çamaşırım kalacak şekilde üstümü çıkartıp ameliyat önlüğü giydim. Mehmet Ungan hocam bir kaç dakika sonra gelip sigara-alkol-dövme vb. soruları sorduktan sonra tansiyonu mu ölçüp aşılarımı yaptı ve küçük bir sohbetin ardından odadan ayrılıp ilk ödememi gerçekleştirdim. Daha sonra bir kat aşağıda ki Düzen Laboratuvarına gidip önce kayıt işlemi + ödeme yapıp bir kaç dakika sonra kan verdim ve akciğer filmi çektirdim. Tekrardan yukarı çıktım ve sistemdeki son kontrollerin ardından (telefon numarası-adres-email vs.) röntgenimin onaylandığını ertesi gün 15.00-17.00 arası gelip dosyamı alabileceğimi söylediler ve ertesi gün gidip dosya mı teslim aldım.- Konsolosluk Mülakat Deneyimim,
Randevu saatine 50 dakika kala konsolosluğun önündeydim ve Meşhur Kaktüs kafeye gidip bir şeyler içtim. Randevu saatime 30 dakika kala konsolosluk kapısına gittim, polis abimiz 5-10 dakika daha oyalanmam gerektiğini söyledi tam o sırada bir aile daha geldi arka sırama ve polis abimiz neyse gelin hava soğuk ve karlı sizi bekletmeyeyim, içerde beklersiniz diyerek Covid-19 formunu doldurtup bizi içeri aldı. Sıra numaramı aldıktan sonra beklemeye başladım. İlk numara yandıktan sonra pasaportumu teslim edip $330 ödeme yaptım. İkinci defa çağrıldığım zaman da mail de istenen evrakları teslim edip mülakata İngilizce gireceğimi belirttim ve 1-2 dakika bekledikten sonra numaram yandı ve Asyalı hanımefendi ile görüşmem başladı sorular şu şekildeydi;
-Ne iş yapıyorsun?
-Diplomanı görebilir miyim?
-Amerika dışında bir ülke de yaşadın mı?
_Eski pasaportunu görebilir miyim?
-Çocuğun var mı?
-Amerika da ne yapmayı planlıyorsun?
-Nereye gideceksin?
-Orada akrabaların mı var?
-Ne kadar paran var?
Vizeni onaylıyorum 1 hafta içinde PTT'den alacaksın kendine iyi bak!
Teşekkür edip çıktım ve 4 gün sonra PTT'den evraklarımı imza karşılığı teslim aldım.
- Konsolosluk Mülakat Deneyimim,
-
@mstktlb, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri
08 Mayis 2021 tarihinde Green Card kazandigimizi ogrendigimizde aslinda stresli bir surecin baslayacagini hic dusunmemistim. Kazanma tarihimden tam 1 yil sonra 09 Mayis 2022 tarihinde ailecek Montreal Konsoloslugunda mulakatina girdik. Gecen bu 1 yillik surec icerisinde yasanilan stresin, anlamsiz bekleyislerin, kafamizin icinde dolasan binlerce olumlu ve olumsuz dusuncelerin yorgunlugunu uzerimizden halen atmis degiliz. En kotu yanisi ise hic bir sekilde planlarinizi tam olarak yapamamaktir. Is degisikligi, tatil planlari, yapmak istedigimiz yatirimlar hepsi bu 1 yillik sure icerinde hep ertelendi. Ama nihayet tam 1 yil suren bu stresli bekleyis mutlu bir sekilde sona erdi.
Guleryuzlu bir bey bizi karsiladi. Sonra bize ;
Esime en yuksek egitim seviyesini sordu.
Son 5 yilda Canada dan baska herhangi bir yerde yasayip yasamadigimiz sordu.
Hic Amerika da bulundunuz mu diye sordu?
Oglumun boyu cok uzun babasini gecmis dedi. Hangi okula gittigini sordu.
Tamam dosyanizi onayliyorum dedi. Toplam 30 saniye surdu.
Sonra bize yillar once Turkiye ye gittigini, orada cok guzel yemekler yedigini ve arkadaslarinin orada yaadigini anlatti biz de onu dinledik. Hatirladigi kadar ile gittigi yerleri tek tek saydi. Mulakattan ziyade tamamen hos bir sohbet oldu. Fakat oyle bir sey ki biz dosyamizin onaylandigini, mulakatin bittigini tam anlamadik. Hersey cok hizli basladi ve bitti. Sonra bize bir evrak Verdi. Dosyanizi buradan takip edin. Vizenizin basili oldugu pasaportlariniz 10 gun icinde gelecek dedi. Ve biz kendimizi nasil konsolosluktan disari attic hic hatirlamiyoruz. Ve tam 1 yil beklemenin sonucunda green cardimizi almis olduk. Kanada da ki maceramiz kisa bir sure daha surecek ve Amerika icin yeni bir yolculuga cikacagiz.
Bu bir yillik sure zarfinda basta @gucarslan olmak uzere tum grup uyelerine yardimlari icin tesekkur ederim. Insallah muklakat bekleyen herkes bir an once green card ini almayi ALLAH nasip eder.
-
@Gamze-Okumus, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri
Merhabalar herkese 🥰
2 Mart 2022 de saat 09.15 te mulakatim vardi Ankaraya bir gun oncesi gittim sonno Otelde kaldim mukemmeldi ve konsolosluga 6 dk yurume mesafesinde konaklayacak yer arayanlar icin😊
Mulakat sabahi tam 09.00 da kapidaydim iceri alirken covid formu dolduruluyor
Teknolojik olan esyalarinizi kaktus kafeye birakabilirsiniz
Kapidakiler Turkce konusuyor mulakata kadar herkes sizinle turkce konusuyor mulakatida dilerseniz Turkce yapabiliyorsunuz
Numaraniz ilk yandiginda odeme yapiyorsunuz passportunuzu aliyorlar ikincide belgeleri aliyorlar (2 Fotograf
Nufus kayit ornegi
Sicil kaydi
Diploma
Saglik raporu
Banka hesap dokumu) ve mulakatati nasıl yapmak istediğinizi söylüyorsunuz Ben İngilizce istedim daha iyi olacagını düsünüp
Bunun disinda ben passportumu yeniledigim icin eski pasaportumuda verdim
Ve greencard adresimi degistirdim bu islemlerin hepsi Turkce
Ucuncu yandiginda mulakata gidiyorsunuz en heyecanli olan kisim 😇
Benim mulakatatimi asyali genc bir kadin yapti
Daha once yurtdisina cikip cikmadigimi sordu wat ile Amerikada bulundugumu soyledim hangi eyalet dedi charleston dedim virginia mı dedi hayır dedim nerede olduğunu sordu söyledim yes right dedi
Sonrasında Türkiye de Ne iş yaptığımı orada ne iş yapacağımı nerede kalacağımı sordu
Üniversitenin kaç yıllık olduğunu sordu dört yıllık dedim Hesabımda hem TL hem altın hem dolar vardı sanırım hesaplayamadı Toplamının ne kadar olduğunu sordu 12.000 usd vardı söyledim pasaportunuz beş iş günü içinde teslim edilecek dedi bu kadar mı dedim evet dedi have a nice day dedim bu kadar arkadaşlar 😇 ben tek gittiğim için cok fazla prosedürüm yoktu umarım deneyimim ışık olur yolunuza🤍 girmeden önce buradan cok fazla bilgi edindim 😇 yolunuz ısıklı olsun bütün güzel enerjilerimi gönderiyorum sizlere😌 -
@94ayse, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri
Herkese selamlar
03.03. 2022 Saat 10.45 te olan mülakatımız için 10.20 gibi elçilik önünde beklemeye başladık. Bizi çağırdıklarında güvenlik önceden doldurduğumuz covid formunu almadı kapıda tekrar doldurup içeriye girdik. Sıra numaramızı aldık. Numaramız yandığında kişi başı 330 dolar vize ücreti ödedik. Kredi kartı ile ödemeye gitmeyin arkadaşlar. Pos cihazı çalışmıyor ! :) Not: Sıra numaranızı unutmayın, size verilen sıra kağıdını veznede alıyorlar. Daha sonra numaramız tekrar yandığında evrak teslimi yaptık. Eski pasaportlar, sağlık raporu,nüfus kayıt örneği, arşiv kayıtlı adli sicil belgesi, eşim için e devletten aldığımız askerlik belgesi, evlilik cüzdanı, 2 adet fotoğraf bunları fotokopileriyle verdik. Fotokopi iadesi yapmadılar. Ayrıca eşimin bi önceki evliliğiyle alakalı boşanma belgesi ve fotokopisini istedi. Apostili almadı. İngilizce tercümesini istemedi (ama biz yine de verdik) Eşim asıl talihli olduğu için bi tek onun diploma ve hesap dökümü istendi. Ais kaydını almadı. Ama yine de götürün. Daha sonra yaklaşık 15-20 dk bekledik ve 3. kez sıra numaramız yandı. İlk gişede çok kibar bir beyfendi mülakat için yemin ettirdi ve parmak izi aldı. Direkt ingilizce konuşmaya başladı.(Önceki görüşmelerde duraksayanları farkedince tercüman getirdiklerini gördüm rahat olun) Eşim asıl talihli olmasına rağmen benimle konuştu. (Eski pasaportumda turist vizem olduğu ve abd ye öncesinden gittiğim için sanırım) Kelimeleri yuvarlayarak hızlıca konuştuğu için görüşmeyi anladığım şekilde yazacağım.
Hi how are you- Good how are you
Thanks. Where do you live right now? - İstanbul
Where will you live?
-Houston
What is your job?
I'm pharmacist.
Eşim: Sofware engineer.
Cool. Are you going to do your job there?
-Yes sure.
Whose address is this? - My family friend.
How long you're gonna stay there?
-1 month maybe 2 months till find out a house to live.
Bana burada amerika da nerelere gittiğimi sordu bende söyledim. (Banka dökümü vs hiç sormadı) Sonrasında o güzel kelime
"Great congratulations."
Benim turist vizemi iptal edeceğini söyledi. Teşekkür ettik 1 hafta içinde pasaportlarımızın geleceğini söyledi böylece bu maceramızda burda mutlu bi şekilde sonlandı. İsteyen herkes umarım bir an önce alır vizesini. Yeşilkart forum ailesine çok teşekkür ediyorum.
- Good how are you
-
@Ahmet-Aydın-0, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri
Evet ben de kendi deneyimimi aktariyim.2mart saat 10:45 deki mulakatim icin 1 martta ankaraya geldim cinnah caddesi uzerindeki Ck Farabi otelde 1 gece konakladim sabah 9.45 gibi otelden ayrildim.10-15 dk icinde yuruyerek konsolosluk girisinin hemen karsisindaki kaktus kafeye ulastim.35 geceye kadar icerde oturdum ve cikarken cuzdan haric tum metal esya laptop telefon kaktus kafeye emanet biraktim.konsoloslugun onundeki girise gittim kirmizi cizgiden el salladim.Disari cikan türk guvenlik gorevlisi mulakat saatimi sordu ten forty five dedim tabi turkmus😂 10.45 mi gel dedi.Sadece ama sadece pasaportuma bakti giristeki guvenlik..!!Hemen bize covid precautions dokumanini isaretletip imzalatiyorlar turkce ingilizce fark etmez.Sonra montunuzu cuzdaninizi belgelerinizi kutuyla x rayden gecirip kendiniz de avmlerdeki cihazdan geçip esyalarinizi alip herkesin bekledigi genis hall e giriyorsunuz.Ben giristen pasaportumu verip odeme icin sira numarasi aldim size sira numaranizla pasaportunuzu geri veriyor 7 numara kasa sirayla herkes gidip odemesini yapiyor.Numarami ekrandan takip etttim burada pasaportumu konsolosluk gorevlisine verdim ben de odememi yaptim sonrasinda bu sefer ayni numarayla belgeler icin sira bekledim.Ekranda numaram yazinca ilgili decke gidip once saglik muayenesi sonra nufus kayit sonra adli sicil sonrasinda askerlik belgemi diplomam ve hesap dokumumu sirkulerleriyle aldi.Adres degisikligi kagidimi da verdim ve bunu yaziyorum dedi.Buraya kadar sadece turk gorevlilerle muhattap oldum.Bundan sonra mulakata geldi sira ve ayni sekilde ekrandan siram gelince 6 numarada sari sacli guler yuzlu bir amerikan memur karsiladi ingilizce yapabilir miyiz dedi elbette dedim.Once sag elimi kaldirip yemin ettim sonrasinda parmak izimi aldi ve kalacak yer ve yapacagim isi anlatinca tebrikler diyerek ugurlandim.5 gun icinde pasaportunuz ilgili adrese gonderilecektir dedi."Thank you for this warm interview" diyerek ayrildim...Tabi biraz ozet geçtim beklemeler esnasinda 2 arkadasla tanistim onlar da houstana gidecekmis.Biri de telegram grubundan samet hatta 5 e kadar kizilayda oturdukk bir aksilik olursa diye. mesayi saatinin bitmesine yakin ankaradan ayrildim
-
@gorgias, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri
Merhaba. 07.03.2022 9.45 randevum vardı. Kapıdaki güvenlikler falan çok iyi insanlardı. Bu yüzden stresiniz başlangıçta azalıyor. Ardından numara fotoğraf gibi prosedürleri atlatıp evrak teslime gittim. Evrakları teslim ettim ancak sonrasında Seyit abiyle konuşurken(bunu görürse çok selamlar) adres değişikliğini döküman teslim ederken yaptığını söyledi. Ardından tekrar evraklarımı teslim alan görevlinin yerine gittiğimde orda olmadığını gördüm ve boş bir bankoya gidip adres değişikliği yapacağımı söyledim ancak gözlüklü esmer hanfendi evrakları kime teslim ettiysem ona söylemem gerektiğini söyledi. Ben de yerine olmadığını, mülakat numaramın yaklaştığı için bekleyemeyeceğimi söyledim. Kadın ısrarla beklemen gerekiyor dedi ancak ilk bankodaki görevli gel ben değiştiririm dedi ve değiştirdi. Evrak teslimdeki 2. Bankodaki kadın görevli o yüzden işlemlerimi zora sokuyordu. Ardından çok uzun bir süre vize görüşmesi için bekledim çok yavaş çalışıyorlar. Vizeden çıktığımda saat 11.20 ye yaklaşıyordu. 9.20 de içeri girdiğim düşünülünce yaklaşık 2 saat sürdü. Ardından sarışın vize görevlisiyle görüşme için numaram yandı. Beyfendi çok Türkçe bilmiyordu biraz zorlandı ardından arkadan bir hanfendi gelip benim ingilizce bildiğimi söyledi ve ingilizce olarak devam ettik görüşmeye. Sorulan sorular genel olarak nerede yaşamak istediğim ve neden orayı tercih ettiğim hakkındaydı. Orada tanıdığım olup olmadığını sordu. Öğrencilik düzeyimi belirtmemi istedi. Çok uzun bir konuşma olmadı ardından tebrikler diyerek pasaportun geliş sürecinden bahsetti. Çok iyi bir görevliydi umarım diğer arkadaşlar da ona denk gelir. Sağlık muayenesinde denk geldiğimiz bir ailenin lise diploması yoktu ve iş denklik puanı düşüktü. Bu yüzden vize alamayan sadece onlar vardı benim bekleme sürecimde. Sponsorları, iş mektupları olduğu halde vize alamadılar. Konsolosluk ekstra belgeler istedi onlardan. Umarım süreçleri olumlu sonuçlanır. Bu arada banka hesabımda 10k dolar ve 25k lira değerinde tapu gösterdim. Konsoloslukta türk lirasıyla kesinlikle ödeme yapmayın dolar kuru 17. Vize bekleyen ve vize alan herkesin yolu açık olsun.
-
@Gülay-Levent, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri
-Mülakat-
10:15teki mülakata biraz geç alındık. 10:30 gibi sanıyorsam. Kaktüs cafeye telefon anahtarı bıraktık. Üstümüzdeki bütün küpe piercing ne varsa cikardik ugrasmayalim diye. Yüzüklerimizi cikarmadik esimle. Guvenlikler cok kibardı, covid formumuzu imzaladık. İlk giriste pasaportlarımızı verdik sıra numaramızı aldık, numaramızı beklemeye basladik. Numaramız yanınca cashier bolumune gidip pasaportu verip odememizi yaptik. 2.kez numara yanıncaya kadar bekledik, yandığında evraklarımızı vermeye gittik, gorevlinin soylemediklerini de sorup ver dediklerini verdim. İlişki kanıtlarımızı sordu onu da ayrıca bir dosya yapmıştım teslim ettim. Adres değişikliği yapmak istediğimizi belirtip küçük kağıda yazıp görevliye teslim ettim. Eski pasaprtum yeşildi, Amerika vizesi vardı önceden, onu da verdim. Mülakatın Türkçe olmasını tercih ettiğimizi söyledikten sonra 3.kez numaramızın yanmasını beklemeye başladık. 3.kez yandığında gittik parmak izlerimizi verdik. Mülakat İngilizce başlayınca üstelemek istemedim. Soyleyecegimizin dogruluguna dair elimizi kaldırıp yemin etmemizi istedi.
Ben ve esim “I swear” diyerek basladik.-how are you?
Ben: fine and you?
-ikimize de sordu: whats your job here? And what are you planning to do in usa?
Ben: Im a student at Ege university my depertmant is biology. This is my last year. At first time, I can work any job. After, when I pass toefl, I want to work in lab in usa.
Esim: Im a medical doctor. Im planning to pass usmle exams then became doctor. But first I can work anywhere.
-where will you go in usa?
Ben: We will go to Florida. Our friend are living there.
-when did you meet?
Ben:5 years ago.
Esim: 2016
Ben: tarihi söyledim burada.
-where did you meet?
Biz: We met in the university
-when was your relationship start?
Ben: tarihi soyledim gun ay yil olarak.
-why did you marriage?
Ben: we are together long time and we decided to be together in there.
-congratulations. Your visa is approved. Enjoy your journey!Hesaplarimizda toplamda esimle birlikte 20k $ civari gosterdik. Benim hesapta 15.200$ esimin hesabinda 4500$ ve 500€ vardi
Cn:10k -
@DewRM, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri
4 Mart 12.25 UNGANLAR Deneyimim
12.15 gibi binaya giriş yaptım. Bekleme salonunda 10dk kadar bekledikten sonra 4. Kattaki personele belgeleri verdim. Belgeler arasında aile hekiminden aldığım ıslak imzalı ve tarihli aşı kartı vardı. Bunun sorun yaratacağını ancak isterseniz yine de dosyaya ekleyebileceğini belirtti. E-devlet e-nabız aşı çıktısı varsa daha iyi olacağını belirtti. Ancak aşılarımın hiçbiri bu platformlarda görünmediği için veremedim. Ve aşı kartını da sorun yaratabileceği şüphesiyle vermekten vazgeçtim. En fazla 50-100 dolar fazladan veririm dedim kendi kendime.
Bir alt kattaki düzen Lab. a indim ve veznede 45$ ı kredi kartı ile ödedim. 673TL olarak çekti.
Kan alımı için hemşire beni çağırdı ve kan verdim. Biraz bekledikten sonra film için diğer odadan çağırıldım ve film çekilip tekrar üst kata çıktım. Saat 13.00 olmuştu. 13.30 da muayene için tekrar gelmem söylendi ve dışarı çıkıp bir kahve molası verdim.
13.30 da muayene için 4. Kat a tekrar gittim ve 5dk sonra Dr Mehmet Ungan'ın odasına geçtim. Hemşire tarafından boy kilo ölçümü yapıldı ve soyunmam söylendi. Yaklaşık 10dk sonra Mehmet Ungan geldi. Sohbet havasında muayene etti ve 1 doz aşı vurdu.
Düzen Lab. 45$ ve Unganlar 250$ olmak üzere toplam 295$ ödeyerek muayenem bitti. Ertesi gün (cumartesi) 12.00 13.00 arası veya pazartesi 15.00 17.00 arası sonuçları alabileceğimi belirttiler.
Pazartesi 14.30 da gittim ve 5dk içerisinde kapalı zarf(konsolosluğa verilecek), kapalı CD(ABD girişte polislere verilecek) ve aşı kağıdını(ABD de iş başvurularında lazım olabilirmiş) alarak Unganlar serüvenimi tamamladım.
10 MART KONSOLOSLUK DENEYİMİ
08.45 mülakatım için 7.45 de Kaktüs kafeye geçtim. Kahvaltımı yapıp emaneti bıraktıktan sonra sadece gerekli evraklarla sıraya geçtim. Kapıdaki görevli pasaportumu alıp forma imza atmamı istedi ve içeri yönlendirdi. X-ray den geçtikten sonra içeriye girdim. Girer girmez görevli numaramı verdi.
Numaram yandı ve 2 numaralı gişeye ilerledim. Görevli kadın ve tercüman vardı. Türkçe konuşarak Pasaportumu ve 330 dolarımı ve numara kağıdını aldı ve 2. Kez numaranın yanmasını bekle diyerek beni uğurladı.
-
Kez numaram yine aynı gişede yandı. Bu sefer belgeleri tek tek istedi hepsini verdim. Sanırım görevli kadın işe yeni girmişti çünkü her aldığı belgede yanındaki tercüman dan onay alıyordu. Nüfus kayıt örneği - askerlik belgesi - diploma aslı ve fotokopisi - banka dökümü - adli sicil kaydı verdim. 3. Kez numaran yanacak onu bekle dedi.
-
Kez numara yandığında normalde mülakat başlıyor ancak bende öyle olmadı. 3. Kez numara yandı ve yine aynı gişe. Gittiğimde bana direkt "Annenin kızlık soyadı ne?" Dedi. Söyledim. Ancak biraz zor olduğu için anlamadı. Yanındaki tercüman kodlayarak "Böyle mi?" Dedi. Hayır dedim ve ben kodladım. Bu sefer tercüman da anlamadı ve bana bir kağıt kalem vererek yazmamı istedi. Yazdım ve verdim. Verirken "DS-260 formunda ilk başta yanlış yazdığımı ancak sonradan düzelttiğimi belirttim". Tamam dedi ve yolladı beni.
-
Kez numaranın yanmasını beklerken biraz gerildim bu konudan dolayı. Çünkü en başta sıra numarası veren görevli herkese bilgi amaçlı bir kağıt veriyor ve o kağıtta yanlış beyan durumunda red yiyebileceğimiz yazıyor. Kötü senaryolar aklımdan geçerken numaram yandı.
-
Kez numaram yandı ve ilk kez farklı gişeydi. 5. Numaralı gişede sarışın Türkçesi oldukça kırık bir kadın vardı. "Hi" diyerek mülakata girdi bende cevap olarak "Merhaba" dedim. Görevlinin sesi de çok az geliyordu ve bir şeyler demeye başladı. Ben İngilizce mı Türkçe mi konuştuğunu anlamaya çalışırken en son cümlesini Türkçe biçimde "Yemin eder misin?" olarak duydum ve elimi kaldırıp yemin ederim dedim. Mülakat o dakikadan sonra Türkçe devam etti.
1-Ne iş yapıyorsun? (Öğretmenim)
2-Amerika da planın ne? (Florida'da arkadaşım var onun yanına gidip önce garsonluk yapacağım)
3-Parayı nereden buldun? (Yarısı benim kalanını babam ve dedemden aldım)
4-Hediye mı borç mu? (Hediye)
5-İngilizce biliyor musun? (Little bit)
6-Tamam onaylandı tebrikler. 5 gün içinde pasaportun gelecek. (Teşekkürler)Diplomanın aslını ve 330$ fişini alıp çıktım.
Çıkışta tekrar kaktüs kafeye gittim ve bir keyif çayı söyledim. Hem yeni çıkmış arkadaşlarla beraber oturduk hem 10.45 mülakatına girecek arkadaşlara yardımcı olduk. Kısa süre de olsa tanıştığım herkes oldukça pozitif insanlardı. Herkesin hakkında hayırlısı. Miami ye gitmeyi düşünüyorum. Eğer ki ben gitmiş olduğumda oraya gelecek birileri olursa seve seve elimden geldiğince yardımcı olurum çekinmeden yazabilirsiniz. (Instagram: @devrimdivrik)
-
-
@eneskzlky, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri
Mülakat Deneyimi
11.03.2022 saat 8:45'te olan mülakatım için konsolosluğun önüne 8:00 gibi gittim. Çok sıra olduğunu görünce eşyalarımı kaktüs cafeye emanet olarak bırakıp 8:10 gibi sıraya girdim(Uzun bir sıra vardı ve çoğunluk yabancı uyruklular gibiydi). Güvenlik mülakatı 8:45'te olanların öne gelmesini isteyip sırayla almaya başladı. Önce bant tarzı bir materyali üstüme ikişer kez sürmemi daha sonra Covid-19 formunu doldurup imzalamamı istedi. O sırada ismimi listeden kontrol etti ve içeri girdim. X-ray cihazından geçip ağır bir kapıyı açıp girişte ki hanımefendinin yanına gittim. Pasaportumu alıp arkasına bir barkot yapıştırıp bir sıra numarası verdi ve bu sıraya göre sırasıyla işlem yapılacağını, sıra numaramı unutmamam gerektiğini söyledi. Yaklaşık 10 dk bekledikten sonra numaram 1. kez yandı ve gidip 330$ ödememi yaptım(aynı zamanda numaramın yazılı olduğu kağıdı da aldılar benden). Yeniden beklemeye başladım ve yaklaşık 10-15 dk daha bekledikten sonra tekrar numaram yandı ve 12 numaralı bankoya giderek evraklarımı teslim ettim. Buradaki hanımefendi bazı evrakları bana geri verdi(kazandığımı gösteren çıktılar ve ais kaydı çıktısı). Adresimin yazılı olduğu kağıdı gösterip yanına gideceğim kişinin adını soyadını yazmamı istedi. Mülakatımı Türkçe mi ? İngilizce mi ? yapmak istediğimi sordu bende Türkçe istediğimi bellirtip ordan ayrıldım. Yine yaklaşık 10-15 dk bekledikten sonra 2 numaralı bankoda numaram yandı ve uzun boylu sarışın beyefendi beni hoşgeldin diyerek karşıladı(Tercüman yoktu görevli kendisi Türkçe biliyordu). Sistemde yavaşlık olduğu için bir müddet bekledik ardından bana sağ elimi kaldırarak doğruları söyleyeceğine yemin eder misin dedi evet dedim. Parmak izlerimi aldı ve sonra bana sağlık raporunda giriş sayfamın eksik olduğunu söyledi. Bende benimle alakalı olmadığını kapalı zarfta getiridiğimi söyledim. Gidip 2-3 dk sonra geri geldi ve sıkıntı yok dedi. Bende ona ingilizce konuşabildiğimi ancak çok iyi olmadığını İngilizce isterse konuşabileceğimi söyledim. O da ingilizce devam edelim zorlanırsan Türkçe'de konuşuruz tarzı birşey dedi ve yarı İngilizce yarı Türkçe devam ettik. Sonra bana sırasıyla şu soruları sordu;
-Amerika'da nereye gidiceksin ?
+New York
-Orada tanıdıkların var mı ?
+Evet var
-Kimin yanına gidiyorsun ? Adı ne ?
+Abimin arkadaşı adı: xxx
-Ne iş yapacaksın ? (İş teklifim vardı)
+Hediyelik eşya ve christmas süs eşyaları satan bir yerde çalışacağım.
-Daha önce Amerika'da bulundun mu ?
+Hayır
Sorular bitti ve vizemin onaylandığını ancak unganlardan gelecek eksik sayfanın tamamlanması sonrası vizemin basılacağını söyledi. Bende yapabileceğim birşeyin olup olmadığını sordum. Hayır senin birşey yapmana gerek yok onlar bize gönderecek dedi. Bende teşekkür edip iyi günler dileyerek ayrıldım. 8:25 gibi içeri girdim, 9:15 gibi içerden çıktım ve şunu söyleyebilirim ki; gergin olmak, stres yapmak, korkmak gibi endişelerimin hepsinin çok yersiz olduğunu doğruyu söyledikten sonra herşeyin aslında çok basit olduğunu gördüm. Belki de hayatımızın en kolay mülakatlarından biri ancak bunu onay aldıktan sonra görüyoruz. Ayrıca 9100$-1280 euro- iş teklifim vardı. Hesap özetim son 6 ay gayet hareketliydi bana herhangi bir maddi soru sormadı. Bütün yeşilkart forum ailesine çok teşekkürlerimi sunuyorum. Gerçekten çok büyük bir hizmet. Mülakat bekleyen ve mülakata girecek tüm arkadaşlara bol şans, umarım herkes vizesine kavuşur. -
@demir_tiken, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri
Merhabalar,
Öncelikle forum-grup yöneticileri başta olmak üzere paylaşımları ile sürecin bizler için daha anlaşılır ve daha kolay ilerlemesini sağlayan herkese teşekkürlerimi sunmak isterim.8 Mart-Sağlık Muayenesi(Unganlar)
9.30’da ki randevum için 9.00’u geçerken oradaydım. Yoğun oldukları için randevu saatinden önce içeri alamayacaklarını, saatim geldiğinde çağıracaklarını belirttiler. Dışarıda bekledim. Randevu saatim geçmiş olmasına rağmen içeriden çağrılmayınca içeri girdim. Randevu saatimi söyledim. Biraz sonra…
Ateşimi ölçtüler, fotoğrafımı çektiler ve evrakları istediler:
-Pasaport.
-DS260 formu konfirmasyon sayfası
-COVID-19 aşı belgenizin çıktısı
-COVID-19 PCR test sonucu-eNabız’da tahliller bölümünden alabilirsiniz.
(en fazla 2 gün önce yapılmış 2 yaş ve üstü tüm bireyler için)*Varsa, orjinal aşı belgeleriniz; yoksa kasmayın ve kolunuzu uzatın. :)
- Hem sizin hem de orada bekleyenlerin sürecinin aksamaması için belgelerinizi tamamlamadan muayeneye gelmemenizi tavsiye ederim.
Belgelerimi aldıktan sonra beklememi söylediler. Bu arada içerideki yoğunluk da artmaya başladı. Bir süre daha bekledikten sonra doktor muayenesi için çağrıldım.
Boy ve kilo ölçümü yapıldıktan sonra sedyenin üzerindeki siyah önlüğü giyerek doktoru bekledim. 5-10 dakika kadar bekledikten sonra Mehmet Bey geldi. Tansiyonuma baktı, sırtımı dinledi ve sol kolumdan iki aşı yaptı.
Daha önce ameliyat olup olmadığımı sordu. Yıllar önce burun ameliyatı olup kemik aldırdığımı ancak bununla ilgili bir belgemin olmadığını söyledim. Önemli olmadığını belirtti. Kısa, neşeli bir muhabbetin ardından muayene bitti.İçeri geçtim 250 $ ödeme yaptım. Kan tahlili ve röntgen için Düzen Laboratuvarı’na yönlendirdiler. 3. katta kan tahlili ve röntgen için 47,5 dolar ödeme yaptım. Buradaki işlerim bittikten hemen sonra Unganlar’a çıktım. Röntgenin sonucunun henüz sisteme düşmediğini bir sorun olursa saat 17.00’ye kadar arayacaklarını belirttiler. Aranmadım.(Kafam rahat gezeyim diyorsanız biraz daha bekleyip öyle çıkabilirsiniz Unganlar’a.)
Ertesi gün saat 16.00 ile 18.00 arasında raporumu alabileceğimi belirttiler. Teşekkür ettim ve oradan ayrıldım. Ertesi gün 17.00’de raporumu aldım.
( Röntgen CD’si ve aşı belgesi bizde kalıyor. )10 Mart - Mülakat - 10.15
O gün dolmuşların ve otobüslerin iş bırakma eylemi yapacaklarını öğrendiğim için taksitlere rağbetin fazla olacağını düşünerek için biraz erken yola çıktım. Mülakattan yaklaşık 1 saat önce büyükelçiliğin karşısındaki Kaktüs Cafeye geldim. Bir şeyler içip mülakat saatini bekledim.
Saat 10.00 gibi sırt çantamı emanete bırakarak Büyükelçiliğin kapısında sıraya girdim. Kimlik kontrolünün ardından Covid formunu doldurduktan sonra Xrayden geçerek içeriye girdim.Girişte solda bulunan bankoda sıra numaramı aldım ve beklemeye başladım. (Sıra numarası üç kez yanacak. ) Daha ferah bir salon beklerken düşündüğümden küçük ve biraz da kasvetli bir salonda buldum kendimi.
-
Numaram 7. bankoda (veznede) yandı.
330 $ ödedim, pasaportumu teslim ettim.
(Paranızı tam getirmeniz tavsiye olunur. ) -
Numaram 8. bankoda yandı.
(8-12. bankolar, salonun sağa tarafındaki koridorda evrak teslimi yapılan yer.)
-2 adet fotoğraf
-Diploma ve fotokopisi
-Adli sicil kaydı
-Nüfus kayıt belgesi
-Askerlik belgesi
-Sağlık raporu
-Banka hesap dökümü(Dolar ve altın hesabıma ait imza sirkülü belgeler- aracımın mart ayı kasko değerini gösteren belge-BES birikimlerim)*Eski pasaportumu isteyip istemediğini sordum.
+Daha önce Amerika'ya gittiniz mi?
-Hayır.
+Başka bir ülkede yaşadınız mı?
-Hayır- O zaman gerek yok, dedi.
Mülakatı hangi dilde yapmak istediğim sorulduğunda Türkçe dedim, tekrar beklemeye başladım.
- Numaram 4. bankoda yandı.
Buradaki hanımefendi ile keyifli bir sohbetimiz oldu diyebilirim.
Selamlaştıktan sonra parmak izimi aldı ve sonrasında yemin ettim.
- Hangi bölümden mezunsunuz?
- Türkçe öğretmeniyim.
-
Kaç yıldır?
-18 -
Ooo, çokmuş, dedi gülerek. :)
- Evet :)
- Özel mi , d… (kelime aklına gelmedi) :)
- Devlet mi demek istediniz ? :)
- Aa , evet devlet. :)
- Evet, devlet.
- Hiç evlendiniz mi ?
- Hayır.
- Çocuğunuz var mı?
- Hayır.
- Amerika’da nereye gideceksiniz?
- Maryland
- Orada tanıdığınız var mı?
- Evet, yakın arkadaşım.
- Ne iş yapmayı düşünüyorsun?
- Arkadaşımla aynı işi yapacağım, pizza dağıtacağım. Hatta iş yeri sahibi ile de görüştüm; beni bekliyorlar dedim, gülerek. :)
- Biraz İngilizce devam edelim mi ?
- Bilmiyorum, dedim.
- Deneyelim mi, diye sordu gülümseyerek.
- Peki, deneyelim ? :)
+Amerika’da nereye gideceğimi ve ne iş yapmak istediğini sordu İngilizce olarak.
İngilizce cevap verdim, sonra tekrar Türkçe devam ettik.- İngilizce çalışıyor musun?
- Pandemiden önce kursa başlamıştım ancak pandemi ile bırakmak zorunda kaldım. Şimdi yeniden çalışmaya başladım.
- Tebrikler, vizeniz onaylandı. :)
- Evraklarınız ve pasaportunuz 3-5 iş günü içerisinde elinizde olacak. (Diplomamın aslını verdi.)
- Teşekkür ederim. İyi günler. :)
Burada okuduğum mülakat deneyimlerinden bir tık uzun gibi görünse de hepsi 4-5 dakika sürüyor. Hiç gerilmedim ve rahat bir mülakat geçirdim.
Tavsiyem, yüzünde maskeniz olsa da gülümseyin. Gözlerinizden o enerjiyi alacaklardır. :)11.15 gibi bitti mülakatım.
Cuma günü PTT’den gönderi kabul mesajı geldi Cuma gecesi Ordu’ya uçağım vardı hava muhalefeti dolayısıyla uçuşum iptal oldu.
Cumartesi günkü uçuşum da son anda iptal oldu. :)
Pazar günü Trabzon’a uçtum. Sonra kara yolu ile Ordu’ya ancak gelebildim. :)
Bu arada vizem benden önce Ordu’ya ulaşmış. Pazartesi günü de elimdeydi. :)Dilerim ki bu süreç herkesin gönlünden geçtiği gibi sonuçlanır.
-
@Gkhn91, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri
Herkese merhabalar, 28 Mart mulakat deneyimimi anca firsat bulup yazabiliyorum.
1.Unganlar Sağlık Muayenesi
Randevu saatimden 15-20 dakika öncesinde kapıyı çalıp içeriye girdim. Icerde 5-6 kisi vardi ve sanirim benden baska Turk yoktu. Daha sonra belgelerimi teslim edip webcam ile fotografim cekildi ve Duzen lab'a kan tahlili icin yonlendirildim. Duzen lab'da pek fazla beklemedim, kan tahlilinden sonra akciger rontgeni cektirmem icin yine yonlendirildim. Akciger rontgeni icin bekledim, orasi biraz kalabalikti. Rontgeni cektirdikten sonra tekrar Unganlar'a gittim. Bana 1 saat sonra gelmem soylendi. 1 saat sonra tekrar gittigimde muayene odasina alindim, alt ic camasirim ustumde kalacak sekilde ameliyat onlugune benzeyen bir sey giyip beklemeye basladim. Handan Ungan iceri geldi ve once sirtimi dinledi, sirt ustu yatirip karnima ve bobreklerin oldugu yere bastirarak agrim olup olmadigini sordu. Bu sirada hic ameliyat oldum mu, hic depresyona girdim mi, hic kimseye zarar vermeyi dusundum mu tarzinda sorular sordu. Hepsine hayir derken o arada ayaga kalk dedi ve 2 koluma da asilari yapti ve muayene bitti. 5 dakika surdu surmedi o kadar kisaydi :). Ciktiktan sonra ucretini odedim ve bir sorun olursa beni arayacaklarini, aramadiklari takdirde ertesi gun ogleden sonra raporu alabilecegimi soylediler. Ertesi gun de raporu aldim ve saglik muayenesi islerini bitirmis oldum.
- Mülakat Deneyimim
Randevu saatim 10:45'di, ben 1 saat once gittim ve Kaktus kafede oturmaya basladim. Bu sirada disarida ne bir sira vardi, ne bekleyen vardi. Randevu saatinden 15-20 dk once konsolosluk kapisina gittim. Kontrollerden gectikten sonra iceri girdim. Iceri girdigimde ne goreyim, bos 1 tane bile sandalye yok icerde acayip bir kalabalik var :) Sira numarami aldim beklemeye basladim, once numaram yandi gerekli belgelerimi ve pasaportumu verdim sonra tekrar beklemeye basladim. Numaram 2.kere yandiginda $330 odemeyi yapip yine beklemeye basladim. Diger bekleyen herkesin gorusmeleri bittikten sonra sira en sonunda bana geldi, yaklasik 1.5 saat bekledim ve icerden benden baska kimse kalmadi :) Bu arada benden once her gorusenin mulakati en az 15-20 dk suruyordu, saglik muayenesinde oldugu gibi yine icerden benden baska Turk oldugunu dusunmuyorum. Neyse sonunda numaram yandi ve gorusmeye basladik, mulakat dilini ingilizce secmistim. Ilk once yemin ettim sonra parmak izlerim alindi ve gorusmeye basladik.
-Turkiye'de nerede yasiyorsun ?
-Ankarada yasiyorum.
-Amerikaya gidince nerde yasayacaksin ?
-Florida
-Neden Florida orda ne is yapacaksin ?
-Yazilimciyim, su an calistigim yerin oraya ofis acma plani var o yuzden ben de oraya gitmeyi dusunuyorum.
-Yani burdaki isine devam edeceksin ?
-Evet
-Belarus'a gitmissin neden gittin, ne yaptin orda ?
-3 sene once gezmeye gitmistim.
-Nasil begendin mi orayi ?
-Evet guzeldi.
-Daha onceden Amerikaya gitmissin, bir gittiginde 5 ay kalmissin o surede orda ne yaptin ?
-Is arkadasimin yanina gittim, orda beraber halletmemiz gereken bazi isler vardi.
-Tebrikler vizeniz onaylandi, turist vizeni iptal ediyorum. 1-3 is gunu gun icerisinde PTT'den pasaportunu alabilirsin.Mulakat yaklasik 3-5 dakika falan surdu. Basta forum yoneticileri olmak uzere, bu surecte yardimci olan herkese cok tesekkur ederim. Darisi bekleyen herkesin basina olsun :)
-
@enginkhrmn, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri
Merhaba arkadaşlar herkese iyi günler diliyorum.Uzun bir süreçin ardından nıhayet hayallerime kavuşmak için gereken vizeyi aldığım deneyimlerimi paylaşmak istiyorum.
Sağlık Muayene Deneyimim
28,02,2022 saat 10,45 olan mülakatıma 9,15 de gittim.Bekleme salonunda beklemeye başladım ve içerideki işlemlerin yapıldığı salona geçtim.Çok fazla kişi olmadığı için beni de saat 10,00 gibi çağırdılar.Kayıt işlemleri yapıldı ve önce 5. kat kan alma ve daha sonra 3. kat röntgen çektirip tekrar 4. kata geldim. Saat 13.00de doktor muayenesi için gelmemi söylediler. Orda tanıştığımız bir kardeşimle önce yemek yiyip sonra kahve içtik ve gelecek planlarımızdan konuştuk.Saat 12.30 gibi tekrar unganlara gittik. Ve saa 13.15 gibi sıram geldi.İçeri girdim ve sadece iç çamaşırı kalacak şekilde soyundum ve önlüğü giydim.MEhmet hoca geldi ve hızlı bir şekilde birkaç soru sordu.
-Daha önce Amerikada bulundun mu?
-Ne iş yapıyorsun?
-Daha önce operasyon geçirdin mi?
-Kullandığın bi ilaç var mı?
-Gözlük kullanıyor musun? vs.
2 aşı yapıp bitirdi muayeneyi.
Salona çıkıp son işlemler için bir süre bekledim ve beni çağırdılar.Ücreti ödedim. 7 martta 9,45 de mülakat randevum vardı ve ben 7 mart sabah gelip sonuçlarımı alıp alamayacagımı sordum. burda bi problem olmaz o gun gelip alabiliriniz dediler. 7 mart sabah 8.45 de unganlara gittim ve 8.50 de gelen ilk hanımefendiye rica ettim hemen dosyamı verdi. bir problem çıkmadı.
MÜLAKAT DENEYİMİ
7 Mart saat 9.45 mülakatıma saat 9.15 de gittim.Dışarda bekleyen yoktu ve beni içeri aldılar.ilk girişte sıra numarasını verdiler. ilk numaram veznede yandı ve 330 dolar ödeme yaptım. daha sonra evrak teslimi için numaram yandı ve şu evrakları teslim ettim.
-nüfus kayıt örneği
-askerlik durum belgesi- adli sicil kaydı
-diploma ve fotokopisi
-iş teklifi mektubu
-pasaport fotokopisi
-mali evraklar
evrak tesliminden sonra bana mülakatımı ingilizce mi türkçe mi yapmak istersiniz diye sordu. ben ingilizce bildiğimi ama hata yapmaktan korktuğum için türkçe yapmak istiyorum dedim. çok nazik olan hanımefendi hata yapacak bişey yok korkmayın dedi. ben de ingilizce yaparken hata yaparsam tekrar türkçeye dönebilir miyiz diye sordum ve tabiki dedi. ben de o halde ingilizce yapmak istiyorum dedim. sanırım bendekı stresin farkına varmıştı ve beni rahatlatmak için söylemişti. kendisine teşekkür edip heyecanla beklemeye başladım.3. ve son kez numaram yandı. beni gözlüklü sempatik bi hanımefendi karşıladı ve mülakat başladı. ilk olarak bana vereceğim bilgilerin doğru olduğuna dair söz verdirdi. daha sonra sorular sordu.
-Türkiyede nerede yaşıyorsun?
-Burda ne iş yapıyorsun?
-Nerede çalışıyorsun?
-Ne kadar süredir bu işyerinde çalışıyorsun?
-Ne kadar süredir bu mesleği yapıyorsun?
-Hiç tutuklandınız mı?
-Evli misin?
-Çocuğun var mı?
-Amerikada ailen var mı?
_Tanıdığın var mı?
-Orada nerde yaşayacaksın?
-Orada ne iş yapacaksın?
ve sonunda sihirli cümle tebriklek vizeniz onaylandı dedi. teşekkür edip oradan ayrıldım.
Salonda beklerken bir arkadaş ile tanıştım ve ona ret verdiler. nedeni ise suudi arabistanda doğmuş.1yaşındayken türkiyeye gelmişler ve türk vatandaşı. Arabistanda kimsesi yok. kimlikte doğum yeri suudi arabistan yazdığı için, doğdugunuz ülkeden başvuru yapmanız gerektiğini söylemişler ve ret verdiler. onun adına çok üzüldüm.
SÜRECİN EN BAŞINDAN BERİ BİZE HER KONUDA YARDIMCI OLAN YEŞİLKARTFORUM AİLESİNE SONSUZ TEŞEKKÜRLER. İYİ Kİ VARSINIZ.
- adli sicil kaydı
-
@xarivas, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri
Mülakat Deneyimi
Arkadaşlar öncelikle @gucarslan @Muhtaradana @smartcells @crazycells @Sono Ezgi Hanım'a ve gruptaki herkese teşekkür etmek istiyorum. Bizlere bıkmadan usanmadan yardım ettiniz ve her sorumuza tek tek cevap verdiniz. Minnettarım :) Bundan sonraki süreçte yardım edebileceğim bir konu olursa desteğe ve yardıma her zaman hazırım.
9 Mart 2022 Saat: 08:45
Sabah 6:30'da uyandım. Heyecan yok stres çoktu :) Hazırlanıp tam 8 de taksiyle kaktüs kafeye gittim oturdum. Mülakatıma tam 45 dakika vardı. Kafede kazanan arkadaşlar vardı. (konsolosluğun içinde bol bol muhabbet etme şansı yakaladım hepsine burdan selam) :) Kahvaltı ettim belgeleri kontrol ettim. Kafedeki arkadaşlarla 8:30 gibi sıraya girdik içeriye 8:53 civarı varmıştık. Kapıda üstümüzü aradılar. Covid formu doldurdum. ( benim mailden çıktı alıp doldurduğum covid formunu istemediler elimde kaldı) kapıyı geçtikten sonra hemen bir kapı daha geçip belgelerimi ve montumu x rayden geçtikten sonra ordan da çıkıp biraz ilerleyip sol tarafta olan tek kapıdan girdim. Hep bahsedildiği gibi kapıdan girer girmez soldaki bankoda görevli sırasıyla;*Pasaportuma bir barkod yapıştırdı.
*Vize ile ilgili yönerge kağıdı verdi.
*Sıra numarası verdi.Sıra numaranızı takip edin dedi. Boş koltuk bulup hemen çöktüm. İçerisi çok kalabalıktı. Önümde yaklaşık 10 kişi vardı. Sıra numarasını takip etmeye başladım.
*ilk numaram ödeme için yandı.
Yanan bankoya gittim. Benden pasaport + 330 $ + Sıra numaramı aldı. Numaranızı takip edin evraklar için çağırılacaksınız dendi.
*ikinci kez numaram yandı.
Evrak teslimi için yanmıştı. Bankodaki beyefendi çok kibardı. Benden istedikleri;
*Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
*Arşiv Kayıtlı Adli Sicil Belgesi
*Diploma ve fotokopisi
*Askerlik kaydı
*Banka dökümü ve imza sürküleri
*Yeni adresin çıktısı
Beyefendinin benden istemedikleri ama benim araya sıvıştırıp verdiklerim;
*Tapu aslı ve fotokopisi, endeksadan aldığım değerleme kağıdı
Üniversite bölümümü yanlış yazdığımı ve değiştirmek istediğimi belirttim önemli değil dedi ve öyle kaldı. Mülakatı türkçe istediğimi ingilizce kendimi rahat ifade edemediğimi söyledim.*Numaram 3. kez yandı ve mülakat başladı.
+Merhaba
-Merhaba
+Burda ne yapıyorsunuz?
-Öğrenciyim
+Okulunuzun ismi
(okulumun ismi yüzünden iletişimsizlik oldu 2 kere söylemek zorunda kaldım tatmin oldumu olmadımı anlamadım)
+okulunuzun kaç yılı kaldı?
-2 yıllıktı bitti dedim.
(hanımefendi türkçe konuşuyor ama beni anlayamadığını sandım. "2 yıllıktı bitti" dememin sebebi son senemdi ve devam etmeyi düşünmüyordum. "tamam" dedi geçti. Kafama da burası takıldı sonrasından bir sorun olurmu çünkü pasif öğrenciydim ve yalan beyan gibi bir durumla karşı karşıya kalmak istemem beni aydınlatırsanız sevinirim :)
+Burada nerde kalıyorsun?
-Balıkesir
+orada hangi eyalete gideceksiniz?
-Orlando
+Neden?
-Arkadaşım yaşıyor onun evinde kalacağım
+Babanız ne iş yapıyor?
-(söyledim ne iş yaptığını)
+Arkadaşınız ne iş yapıyor?
-(normal cevap)
+Orada hangi işi yapacaksınız?
-Garsonluk ve vasıfsız işlerde çalışacağım.
+Vizeniz onaylandı. Pasaportunuzu 1 hafta içinde alırsınız gibi bişey dedi.
Arkadaşlar tamamiyle doğruları söyleyin ve rahat ve güvenilir bir görüntü verin.
*Para ile ilgili soru sorulmadı.
*Ben bankoya geldiğimde diploma orjinali, tapu orjinali ve 330$ fişi vardı.
*Mali kaynak olarak gösterdiğim para miktarı
10 K USD+ 100K TL değerinde tapu
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
32
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum