Sadece ögrenmek istedim, sonuçta süreci yönetirken beklentilerimde bu olasılıkları da düşünebilmek için.
-
@goe Trump maalesef hiçbir şeyi umursamıyor şu noktada dedikleriniz doğru ayrıca sürekli bahsediyorum tekrar bahsedeyim ekleme yapayım bu adam 75 Ülkeye yasak koydurdu şuanda Kazakistan,Rusya,Azarbaycan,Tayland,Brezilya vb... bir sürü ülke yasak kapsamında ve göçmen vizesine uygunlukları trump tarafından geçici olarak askıya alındı.
Forumlarda okuyorum göçmenlik forumlarında Brezilyalı kadın evlenmiş kocası ABD vatandaşı Konsolosluk Green card için göçmen vizesi vermiyor başkanlık emri yüzünden yani şunu demeye götürüyorum Kongrenin göçmenlikte kotasız ve en kesin tanıdığı kategori olan Amerikan vatandaşlarının eşleri ve birinci derece yakınları kategorisinde olan birini ABD vatandaşını mağdur ediceğini bile bile kapıdan çeviren bu sarı kafalı abimizin çekilişten rastgele loto kazanmış birilerini umursayacağını sanmıyorum.
Bu arada alınan arkadaşlarımız olabilir ben sadece doğruları söylüyorum acı bile olsa umarım herşey düzelir bende izliyorum ama gerçekci baktığımızda durum bu adam vatandaşını mağdur ediyor aile birleşiminde yasaklar mı dersin bir sürü ekstra inceleme mi dersin USCIS'in bilinçli olarak yavaşlatılması veya ekstra sorun çıkartması mı dersin bu noktada loto falan az hikaye kalıyor bunu defalarca dedim ama doğrusu maalesef şu aralar böyle...
-
@isenturk Merhaba Adli sicil ve Arşivli Adli sicil kaydınızda bulunmayan hiçbir sorgulama,dava,gözaltı için açıklama yapmak zorunda değilsiniz bu pek çok durumda dosyanızın daha çok incelenmesine bile sebebiyet verebilir çünkü temel olarak beklenen şey arşivli adli sicil ve normal adli sicil kaydınıza yansıyan hüküm,tutuklama,dosya artık her ne varsa onların açıklamasıdır o yüzden strateji olarak yüklemenize gerek yok.
Yalan beyan olduğunu düşünmüyorum çünkü günün sonunda adli sicil kaydınızda bir gözaltı ve buna benzer bir ibare yok eğer arşivli adli sicil kaydınız temizse bahsetmenize gerek yok.
Çok kaygılanıyorsanız yinede bahsedebilirsiniz fakat dosyanızı idari işleme veya ekstra incelemeye yol açılmasına sebebiyet de verebilir bunu lütfen unutmayın. Şahsi ve öznel tavsiyem arşivli adli sicil kaydınızda belge üstünde gözükmeyen hiçbir suç göz altı veya hüküm için kendi kendinize beyan vermemek ve süreci bulandırmamak yönünde.
Dipnot : Ben göçmenlik avukatı,hakim polis değilim gördüğüm deneyimler kendi düşüncelerim özelinde öznel fikir beyan ediyorum günün sonunda son karar başvurucuya aittir.
-
-
-
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2024 Sohbet Odası
-
Burada Yerimi Alayım / 23 yaramadı Hiçde üzülmedim Herşeyde bi Hayır vardır ,
Umarım 2024 yılı hayırlı olur Herkeze , -
Talihlilere hayırlı olsun. Başka bir bahara kaldık artık.
-
@canaykarahan32 Hocam sorulan sorular neydi acaba mahsuru yoksa paylaşabilir misin?
-
DV2024 e kadar her hafta 1 kolon Sayısal Loto oynasak, çıkarsa o parayla E2 vizesi falan. Allahım kolay yol bulmaya çalışmayı bıraktır bana :d
-
Ne kadar istersem o kadar olmuyor. Umursamayayım, başvuru yaptığımı bile unutayım diyorum, o da olmuyor. 365 gün kaldı.
-
Oluruna bırakayım takmayayım başvurup unutayım diyorum ama hep kendimi ABD videoları izlerken buluyorum. Hayallere dalıyorum. Sonu hüsran oluyor. Nasıl yapacaz şaşırdım kaldım
-
@madmizah Ahahahahaha. Yemin ediyorum 10 dakika önce aynı şeyleri düşündüm. Greencard çekilişi yılda bir defa yapılıyor. E o zaman her hafta sayısal loto oynayayım, çıkarsa E2 vizesi ile Amerika'ya giderim, böylece her hafta kendimce çekiliş yapmış olurum dedim. Hey Allah'ım, nasıl bir simülasyondayız.
-
@micmeha onda milyarda 1 şansın var bunda yüzde 1-2
-
Tâbii ki, hez nat bin selektıd..


-
@enemy Sonuçta ikisi de şans ama
İşin şakasındayım be ya. -
@MrtGnr teşekkür ederim. Greencard çıkmazsa Avustralyaya dil eğitimi için gidip sonra kalmayı planlıyorduk b planı olarak. Hazır turist vizesi varken sponsorlu iş için eş zamanlı amerikayı da kovalayabilirim o halde. Biz de de söyle bir durum var ben iletişim danışmanıyım, yaptığımız iş gereği Türkçeyi ve Türk basının dinamiklerini çok iyi biliyor olmamız gerek. Amerika da bu işi yapamam. O kültürü bilmek medyayı tanımak için yıllardır o ülkede yaşıyor olmam gerek. Dil hakimiyetinden hiç bahsetmiyorum bile:(
Eşim de görsel yönetmen. Daha çok basılı medya da çalışmış. Onun üzerinden bişeyler yapabiliriz diye düşünüyoruz. Yaptığı iş üniversal bi iş sonuçta. Benim işime nazaran kendini daha iyi gösterebileceği bi alan.
Biraz araştırayım bir iki ay. Sonra Avustralya ya da USA ikisinden birini seçeceğim artık. 5 yaşında bir oğlum var daha fazla buralarda vakit kaybetmek istemiyorum açıkcası. -
@Hokkabaz36, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@enemy Kardeşim oncelikle sansin bol olsun buyuk ihtimal kelime hatasindan kazanan herkesi dahil etmişin ben 5 yildir gc icin cabaliyorum dv2023 e nasipmis basvuru ve kazandim umarin sans seninle olur

Canı gönülden tebrik ederim.5 yıl sonrada olsa isteğine kavuşmak belki daha da mutlu etmiştir sizi.
Maalesef 3 senedir eşimle bana çıkmadı.
Sevinmekten bir ara verdiğinde ; Lütfen oradan bir hokus pokus yap yada oku üfle de dv 2024 ü bizde kazanalım.

-
@agb_48, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@MrtGnr teşekkür ederim. Greencard çıkmazsa Avustralyaya dil eğitimi için gidip sonra kalmayı planlıyorduk b planı olarak. Hazır turist vizesi varken sponsorlu iş için eş zamanlı amerikayı da kovalayabilirim o halde. Biz de de söyle bir durum var ben iletişim danışmanıyım, yaptığımız iş gereği Türkçeyi ve Türk basının dinamiklerini çok iyi biliyor olmamız gerek. Amerika da bu işi yapamam. O kültürü bilmek medyayı tanımak için yıllardır o ülkede yaşıyor olmam gerek. Dil hakimiyetinden hiç bahsetmiyorum bile:(
Eşim de görsel yönetmen. Daha çok basılı medya da çalışmış. Onun üzerinden bişeyler yapabiliriz diye düşünüyoruz. Yaptığı iş üniversal bi iş sonuçta. Benim işime nazaran kendini daha iyi gösterebileceği bi alan.
Biraz araştırayım bir iki ay. Sonra Avustralya ya da USA ikisinden birini seçeceğim artık. 5 yaşında bir oğlum var daha fazla buralarda vakit kaybetmek istemiyorum açıkcası.Rica ederim ne demek, yani sponsor bulmak için turist vizesi gerekmiyor elbette yanlış anlaşılmasın. Benim demek istediğim oraya gidip insanlarla birebirde iletişim kurunca bu şansınızı oldukça artırmış olacağınız. Umarım her şey gönlünüzce olur, evladınız için hayal ettiğiniz gibi bir yaşam inşa edebilirsiniz.
-
Herkese selamlar, HNBS daş olarak ben de 2024 için yerimi alayım
-
Şanslılara yeşil kart
bize gene kırmızı kart .....çıktı.Bu kadar kısmetsizlik Yetti artık!!!
DV 2024 te kazanan bu şanslı kişilerden biride biz olacağız.NOKTAKazananları buradan topluca tebrik eder, hayallerini orada yaşamalarını temenni ediyorum.
-
@enemy Hepsini takipten çıkardım. İnstagram youtube nerede amerikaya ait bir şey varsa hepsini çıkardım, önerilenlere düşenleri de "görmek istemiyorum" a tıklayarak ana sayfamdan uzaklaştırdım bugün. Görünce acı çekiyorum resmen. İzleyip hayal kurmama, plan yapmama gerek yok artık. Çıkarsa açar izlerim artık. Tavsiye ederim sana da
-
@kartalveat yerinizde olsam birikmis paraniz varsa farkli vizeleri denerdim bir cekilis icin ruhu yipratmaya gerek yok hayat kisa

-
@celica, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@kartalveat yerinizde olsam birikmis paraniz varsa farkli vizeleri denerdim bir cekilis icin ruhu yipratmaya gerek yok hayat kisa

Haklısınız. Onun araştırmasına girdim.
Biraz abartmış olabilirim.
Yıkılmadım ......ayaktayım.....
-
@enemy Bende bir süre amerika videoları görmek istemiyorum son 2ay beni baya yordu zaten yat kalk amerika videoları vlogları izliyordum. Bsşvuru yapana kadar izlemem artık..
-
Florida hayeller kurmaya devam ediyoruzz.
Benzer Başlıklar
121
Çevrimiçi
60.8k
Kullanıcı
5.1k
Konu
534.6k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum
