FY2021 & FY2022 Administrative Process (AP durumu / İdari işlem)
-
@gucarslan sadece bu forumda gördüm, o zaman belki Dv2017 veya Dv2018dir. Demek istediğim greencard kazanıp idari işleme kalıp, idari işlem bitmediğinden dolayı süreci tamamlanamayan kişiler oldu...
-
@SUV2019 elbette oldu, olmaya da devam edecek.
sadece son 2 yıldır 1 kişi var alamayan ki bu da süreci tamamlananlara bakıldığında okyanusta damla :)sadece bugün süreci tamamlanan 11 kişi oldu.
-
Sayın gucarslan ve bilgisi olan diğer üyelerin dikkatine,
IR-5 IV için son olarak süresi biten sağlık raporumu ve süresi 8 aydan daha az kalan pasaportumu yenilemem istenmişti. Yeni pasaportum AIS kayıtlı PTT posta ile 18 Nisan'da ve 2. sağlık muayene raporum sistem üzerinden 19 Nisan'da elçiliğe ulaştı. Başka bilgi/belge ihtiyacı olup olmadığını soran epostama 29 Nisan akşamı gelen cevapta belgelerin ulaştığı, bir konsolosluk memurunun dosyamızı inceleyeceği bilgisi verildi. Aradan 3 hafta geçti, dosya incelemesinin bu kadar gecikmesi bugünlerde normal mi? Büyükelçilikteki iş yoğunluğu, dosyaların incelenme süreleri hakkında bilginiz varsa bilgilendirme yapabilirseniz sevinirim.
-
@SUV2019 evet bu risk maalesef var, insanları bu ihtimal geriyor
-
@elma Ir-5 için olsa bile normal değil bence, tekrar konsolosluğa e-mail atın lütfen
-
@elma merhaba.
aslında normal diyebiliriz çünkü; araya bayram tatili girdi.
dilerseniz [email protected] adresine ilgili başvuru bilgilerinizin de içerdiği bir mail atarak durumu sorun. çünkü başvurusunu yaptığınız IR-5 vizesi, diğer vizelere göre daha öncelikli statüde.eminin mailinize en kısa sürede döneceklerdir.
bol şans, bizleri de bilgilendirmeyi unutmayın lütfen. -
@gucarslan harika haberler . tebrik ederiz hepsini. bu o demekki birden bakiyorlar oylemi AP kalanlara ?
-
@Azer-Huseynov-0 tam olarak değil çünkü; her IV + AP dosyası ayrı değerlendirilir.
DV süreci, mali yıl sonunda bittiği için dosyaların işlenmesi tek seferde olabilir. bu, ilgili dosyaların neden AP süreci yaşadığı ile de alakalı da olabilir elbette. -
@gucarslan Benim idari sürecim 6 ayı geçti. Sizce writ of mandamus lawsuite başvurmak için ne kadar süre beklemeliyim?
-
@SUV2019 bu konuda yorum yapmam yanlış olur çünkü; başvuru sürecinizi net olarak bilemiyorum.
dilerseniz sorunuzu ilgili başlıkta hukuk konularına hakim Muslu Hukuk Bürosuna başlık açarak sorun. en doğrusu bu olacaktır.
https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
-
Bugün idari işlemi biten veya güncelleme gelen oldu mu?
-
C crazycells bu başlıktan bahsetti
-
Merhabalar. 50 günü aşkın süredir J1 için idari işlem sürecindeyim ve umudumu kaybetmeye başladım. Arkadaşlarım 12 günde aldı. Merak ettiğim bir şey var. Supplemental Questions belgesinde eski pasaportlarımı soruyordu ve ben eskisinin nerede olduğunu bilmediğimi belirterek yazmadım. Şimdi en eski pasaportumu buldum. Bunu bilgiyi nasıl güncelleyeceğim? Teşekkür ederim...
-
@detones bunu konsolosluğa mail atarak bildirmeniz gerek.
ancak unutmayın ki; bu bilgiyi verdiğinizde AP sürecinizin baştan başlama olasılığı yüksek. -
@gucarslan 51 gündür last uptade bile güncellenmedi. Uçak biletime 1 aydan daha az süre kaldı. Bir terslik var gibi hissediyorum. Sizce ne yapmalıyım.
-
@detones ilgili konudan bahsetmeden mail atıp durumunuzu sorun lütfen.
uçak bileti detayınızı da eklemeyi unutmayın maile. -
@detones Ben 7 aydır bekliyorum. Burada 2.5 senede sonucu gelenler oldu. 2 ay çok az bir zaman sonucun gelmemesi için...
-
Bana konsolosluktan gelen cevap şu şekilde;
"Your administrative processing is in progress. We will inform you as soon as it is completed. Please bear in mind that it is not a process that
the U.S. Consulate General can waive or expedite. Please note that except in cases of emergency travel (i.e., serious illnesses, injuries, or deaths in your immediate family), before making inquiries about status of administrative processing, applicants should wait at least 180 days from the date of interview or submission of supplemental documents, whichever is later. "
Bu maile göre benim bu seneki work and travel'ım kesin olarak yanıyor. 180 gün bekleyince yaz sezonu kapanıyor zaten. -
Öncelikle herkese merhaba, Üniversite 4.sınıf öğrencisiyim 23 yaşındayım 14 martta j1 vize görüşmesine girdim vizem onayladı iki gün sonra idari işleme kaldım 18 martta formu gönderdim fakat hata olduğunu fark edince açıklama yazarak tekrar gönderdim. Yaklaşık 54 gün geçti hiçbir ilerleme yok. 2 arkadaşımın da durumu aynı. Başka bu durumda olan var mı merak ettim
-
Benimde bugun itibari ile form gondereli 30.gunum dolmus oldu. Henuz bir mail ya da case update gormedim.
-
@biblo Ben de 7 aydır bekliyorum. En azından elçilik şöyle dese, 2 ay sonra veya şu kadar süre sonra sizi bilgilendirecez dese ona da razıyım. Ama o da yok. Email atıyorum, sadece otomatik cevaplar geliyor. Gördüğüm kadarıyla forumda tek ben değilim bu kadar uzun süre bekleyen. 2.5 senede sonucu gelen bile var...
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
12
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum